Καλύτερα albums των '00s

  1. Δηλαδή ποιες 6-7 μπάντες θα βλέπαμε κατά τη γνώμη σου?

  2. Ναι! Και τζαζ και μπλουζ και γκόσπελ και όπερα! Και να καταλήξουμε ο πρώτος δίσκος από τον 200ο να έχουν διαφορά καμιά 30αριά βαθμούς. Εκπληκτική αξιοπιστία.

  3. Το ίδιο με το (2).

Γενικά για να στηθεί μια δημοσκόπηση πρέπει να υπάρχει και μία ιδέα από στατιστική.

Nατος ακομη ενας που βλεπει το παραλογο των ποντων. :wink:

εγώ θα κάνω την καταμέτρηση οπότε μην ανησυχείτε.καλύτερα με πόντους.έχει περισσότερη πλάκα και είναι πιο επίσημο…

20 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ άλμπουμς των 00’s.βγάλε το τοπ 100 και γράψε στο thread τα 20 πρώτα.και για μένα το ίδιο δύσκολο είναι, αλλά ψήφισα.το thread θα ισχύει μέχρι τέλος του χρόνου, οπότε με το πάσο σου…

  1. Δεν φαντάζεσαι ε? Έχουν ήδη πει τις 2-3.
  2. Καλύτερους δίσκους των 00’ εἰπατε. Ε δεν έχουν όλοι οι δίσκοι κιθάρες, τι να κάνουμε τώρα
  3. Τεσπα, ας πάμε έτσι, με πόντους.

Αυτά. Τώρα χρειάζεται σκέψη

Πάντως σχετικά με το νούμερο 2, εγώ που δεν ακούω πολύ μέταλ, μπορεί να μη μπορώ να φτιάξω μεταλ 20αδα γι’ αυτό το λέω. Ο,τι θέλετε πάντως…

Γι’ αυτό προτιμώ μία 20αδα και τέλος

μια 20άδα και τέλος είναι παιδιά.από οποιοδήποτε είδος.δεν είναι μόνο μέταλ το δημοψήφισμα.μέχρι στιγμής έχουμε αυτές τις δύο λίστες.και το “oceanic” παίρνει κεφάλι.8)

με ποντους θα ναι καλυτερο σιγουρα αλλα ειναι αδικο να βαζεις 2 μπαντες στην λιστα και η μια να παιρνει 20 ποντους και η αλλη εναν…να ναι πχ
ενα 20αρι
τεσσερα 15αρια
δεκα 10αρια
και πεντε 5αρια…

just a suggestion

ETΣΙ ΜΑΛΙΣΤΑ :!:

Απλα για ευκολια στην καταμετρηση, καλυτερα μικρα νουμερα, δηλαδη τα 5 πρωτα θα παιρνουν 4 ποντους, οι θεσεις 6-10 3 ποντους, 11-15 2 ποντους και 16-20 1 ποντο. :slight_smile:

κρισπ, εγώ δεν έχω πρόβλημα να κάνουμε χωριστές λίστες για ροκ και μεταλ. αυτό που λες περί στατιστικής δεν είναι λάθος, αλλά να, έχω μπάντες που πραγματικά δεν ξέρω σε ποιά λίστα πρέπει να μπούνε. κι επειδή οπως βλέπεις, υπάρχουν ήδη αντιδράσεις για 2-3 χονδροειδέστατους κανόνες, φαντάσου τι έχει να γίνει αν ανοίξουμε συζήτηση για το αν οι τάδε είναι ροκ ή μέταλ. αυτό που λες να το βάλει ο καθένας σε όποια λίστα θέλει, δε με βρίσκει σύμφωνο με την καμμία. btw, θα προσπαθήσω να μη βάλω πολλά που ξεφεύγουν από το δόγμα ροκ-μέταλ, για να μη χαθεί ο κάποιος χαρακτήρας της διαδικασίας.

σχετικά με το θέμα των βαθμών, ναι, οκ, είναι και μανίκι και ψιλοαμαρτία. από την άλλη όμως, πόσοι θα ψηφίσουνε? στο χάμερ ψηφίζουνε μια χιλιάρα άτομα, εδώ πόσοι πιστεύετε ότι θα φτιάξουν λίστα? βάλτε εσείς μια υποτυπώδη σειρά και αν δούμε ότι υπάρχουν πολλοί συμμετέχοντες (οπότε και χωρίς αρίθμηση θα βγει ένα νόημα), δεν την λαμβάνουμε υπόψιν την αρίθμηση.

αν είναι έτσι γιατί το έκτο να πάρει λιγότερους πόντους από το πέμπτο?
η βαθμολόγηση ΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ.
μπορεί να είμαι σε θεωρητική σχολή, αλλά έχουμε κάνει μαθήματα στατιστικής και ξέρω πως έτσι είναι καλύτερα.ΜΗΝ κολλάτε πάλι σε λεπτομέρειες γαμώτο.πάλι?
άντε ψηφίστε…

Πιο καλό μου φαίνεται αυτό, να μην πολυψαχνουμαι και τη σειρά ούτε και να γίνεται και διαχωρισμός αναμεσα στα τοπ αλμπουμ μας, βασισμένος σε μικρολεπτομέρειες…

Κατσε ρε χορορ, αλλα με την λογικη των ποντων 1-20, σημαινει οτι πχ αν ενα ατομο βαλει ως #1 καποιον δισκο, αυτος ο δισκος θα ειναι της ιδιας ‘‘αξιας’’ με εναν δισκο που τον εχουν 15 ατομα στις λιστες τους απλα σε οτιναναι σειρα…
Εσυ ποιον δισκο θα ελεγες οτι ειναι πραγματικα αγαπημενος 00’s ? αυτος που πηρε 2 πρωτιες απο δυο ατομα και μαζεψε 40 ποντους ή καποιος που επιλεχθηκε απο δεκα-δεκαπεντε ατομα που απλα τον εβαλαν στις τελευταιες θεσεις της εικοσαδας ???

Νομιζω οτι και βασει στατιστικης μια μεση λυση με βαθμους ανα ομαδες ειναι εγκυροτερη.

Ετσι μπορει ένας δίσκος που άρεσε πάρα πολύ σε δύο - τρια άτομα και τον έβαλαν πρώτο να ξεπεράσει κάποιον που τον ψήφισαν 15 και οι οποίοι μπορεί να μην έχουν καν ακουστα τον πρώτο…

το νο.1 με το νο.20 έχει διαφορά.αν ένας δίσκος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις έστω κα δύο ατόμων, τότε κάτι σημαίνει για αυτόν το δίσκο.άλλο είναι η πρωτιά και άλλο πολλές εικοστές θέσεις.και σταμάτα να φέρνεις συνεχώς αντιρρήσεις πια!:stuck_out_tongue:
η στατιστική δε λανθάνει.

Ετσι μπορει ένας δίσκος που άρεσε πάρα πολύ σε δύο - τρια άτομα και τον έβαλαν πρώτο να ξεπεράσει κάποιον που τον ψήφισαν 15 και οι οποίοι μπορεί να μην έχουν καν ακουστα τον πρώτο…

To ιδιο λέμε Nightsky

Κοίταξε να δεις τι γίνεται.

Αυτή τη στιγμή εγώ ψηφίζω σε εντελώς διαφορετική βάση από τον μργουτασιζνεημ. Ακόμα και το pool των επιλογών που έχουμε σε τεράστιο βαθμό είναι διαφορετικό. Δεν έχω ακούσει το 95% των δίσκων που έχει ακούσει εκείνος και πιθανότατα ισχύει και το ανάποδο.

Δημοσκόπηση σημαίνει ότι προσπαθείς μέσω ενός δείγματος που επιλέγει από κοινό σύνολο να εξάγεις συμπεράσματα για τις προτιμήσεις του πληθυσμού.

Τώρα αν κάτι δεν εφάπτεται στις κατηγορίες ροκ ή μέταλ, ευχαρίστως να γίνει δημοσκόπηση και για τζαζ κτλ. Απλά επειδή είμαστε στο φόρουμ του ΡΟΚΙΝΓΚ νομνίζω ότι την πλειοψηφία του κόσμου την ενδιαφέρει το ροκ και το μέταλ. Κι αν βρισκόταν κάποιος να βάλει ένα ροκ δίσκο στο μέταλ τι έγινε?

Απλά μας έχει φάει λίγο η ψευτοανοιχτομυαλιά του τύπου “η μουσική είναι μία”, “αμάν με τις ταμπέλες” κτλ.

Το θέμα το βαθμών απλά διευκολύνει στο να ξεχωρίσει πραγματικά ένα τοπ-Χ. Γιατί μπορεί δυο δίσκοι να έχουν από 20 εμφανίσεις αλλά ο ένας να παίζει μεταξύ 1-5 και ο άλλος μεταξύ 15-20.

Στη φόρμουλα-1 ποιος κερδίζει?
Αυτός που πήρε δυο πρωτιές ή αυτός που πήρε 30 τελευταίες θέσεις? :wink:

πάντως όποιος το μετακίνησε εδώ να αλλάξει τον τίτλο σε 20 ALBUMS.
και βασικά τι γίνεται με τους κανόνες?τους είχα γράψει στο αρχικό post.τώρα πως θα τους βλέπει κάποιος?

edit: άκυρο.τώρα το είδα πως έγινε.

Exω 7-8 ίδια, θα τα βάλω σίγουρα γιατι άλλους ψήφους δεν βλέπω να πάιρνουν :lol::lol:

Με edit?

Το edit αφενός κρατά για 10 μέρες (ή όσο) και αφετέρου περιμένεις όποιος κάθεται και μετράει, να ψάχνει όλα τα ποστ μπας κι έχει γίνει κάποιο έντιτ?

Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά, κάνετε λες και η θέση που θα πάρουν οι δίσκοι επηρεάσει τα ίδια τα συγκροτήματα. Μια γαμημένη λίστα με 20 δίσκους ταξινομημένους είναι. Κάντε τώρα, αύριο, σ’ ένα μήνα τα χριστούγεννα ή 30 sec πριν αλλάξει ο χρόνος.

λιγότερα από 20 μπορούμε να βάλουμε;