Alice Cooper

Δεν το πιστευω οτι δεν υπάρχει θρεντ για τον μικρό αυτό θεο!

Πείτε απόψεις, απο τις punky αρχες μέχρι την αλμπουμαρα Trash!

κι εγω δε το πιστευω οτι τον αποκαλεσες “μικρο θεο”…

καλά χώνουν και τα υπόλοιπα.

Ε οχι και ‘‘μικρος θεος’’, οπως παρατηρησε και ο Μεγκαθεριον…
Ο Alice Cooper ειναι ενας Τεραστιος Θεος. Μια απο τις μεγαλυτερες καλλιτεχνικες μορφες ολων των εποχων.

Καλά δεν υπηρχε θρεντ για το Θεο; 8O

Ισως ο μεγαλύτερος χαμαιλέων στην ροκ μουσική. Έχει περάσει από το blues, hard rock, punk, heavy metal και ότι άλλο θες. Στα πρώτα άλμπουμ του μέχρι και το [B]welcome to my nightmare[/B] έβγαζε αριστουργήματα. Την φερόμενη και μαυρη περιόδο του στα τέλη '70 αρχές '80 δεν την ακολούθησα και τόσο, από το μικρό δείγμα που έχω στα χέρια μου ([B]special forces[/B]) δεν είναι και άδικα όσα ακούγονται. Η στροφή σε πιο heavy μονοπάτια με το [B]raise your first and yell[/B] μάλλον τον έσωσε εκείνη την περίοδο.

Πάντως μετά το [B]Trash [/B]έβγαλε καλά άλμπουμ με καλύτερο το αδικημένο και παραγνωρισμένο για μένα [B]brutal planet[/B]. Πολλοί εδώ τον κατηγόρησαν (άδικα) για απλή αντιγραφή του Manson αλλά το άλμπουμ είναι 100% Alice Cooper. Σύγχρονη παραγωγή βαρείες κιθάρες αλλά η φωνή και τα ευφάνταστα ρεφρέν είναι αυτά που ξεχωρίζουν και πάλι. Δεν μπορώ να μην αναφέρω το αγαπημένο μου [B]Pick up the bones[/B] http://www.youtube.com/watch?v=qMIHfx1fGDE

Η επιστροφή του με τα τελευταια 3 άλμπουμ σε πιο κλασικές ροκ φόρμες δεν είναι κακή αν και δύσκολα μπορεί να πλησιάσει μεγαλεία παρελθόντος. Για μένα ξεχωρίσει το [B]The eyes of Alice Cooper[/B].

γενικα, στα περισσοτερα του αλμπουμ εχει 2-3 τα οποια θα σου κολλησουν σαν τσιχλα στο αυτι και θα τα κουβαλας μαζι σου ΠΑΝΤΑ.
μεταξυ των αλμπουμ του που μεσα απο τα χρονια μου εχουν ξεχωρισει:

[B][ul]
[li]Billion Dollar babies[/li][li]Welcome to My Nightmare[/li][li]Trash[/li][li]Brutal Planet[/li][/ul][/B]

ΟΠΩΣ ομως ειπα και πριν, αυτα τα αναφερω σαν ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ αλμπουμ.
Στη "best " λιστα που θα ποσταρω ΣΥΝΤΟΜΑ (τωρα που το αρχισα…θα σας σκοτισω τα @@ ! :stuck_out_tongue: ) υπαρχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 κομματια τα οποια βρισκονται σε αλλους δισκους.

Συμφωνώ με την 4αδα των άλμπουμ ως τα πιο ολοκληρωμένα που έχει βγάλει ποτέ.

προσωπικα μιλωντας, αυτο ειναι μαλλον το αριστουργημα του…

[SPOILER][/SPOILER]

απο κει και υστερα εχει διαφορα πολυ ωραια αλλα οχι τοσο ολοκληρωμενα(καλλιτεχνικα) αλμπουμ οσο το αποπανω.

το brutal planet μου αρεσε και μενα πολυ και οσοι λενε οτι αντιγραψε τον μανσον μαλλον αγνοουν βασικα κεφαλαια της ροκ ιστοριας.[-X

Μεγαλος καλλιτεχνης, δεν τα εχω ακουσει ολα, κατι που θα διορθωθει καποια στιγμη συντομα. Το Thrash πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει με βαση τα οσα εχω ακουσει… Επισης μου αρεσει πολυ το School’s Out και το Welcome to My Nightmare. Και φυσικα ειναι απο τους πιο επιδραστικους καλλιτεχνες κυριως σε θεματα image και stage show…

Πόσο θεούλης;;;

[I][B]ALICE COOPER Tells How He’d Like To Spend His Last Day[/B][/I]

According to The Pulse Of Radio, Alice Cooper has revealed in a new interview with ClashMusic.com how he would like to spend his last day on Earth, saying he would start the day on Hawaii before hitting the legendary golf courses at Augusta and Pine Valley. He explained, “I’d wake up in Maui. That’s the best place to wake up in the world anyway, because that’s sort of like halfway between Earth and Heaven. It’s the halfway point. It gives you a little taste of Heaven . . . And then you’re immediately on the first tee at Augusta, and then you’re immediately on the first tee at Pine Valley.”

Cooper added that if the record on each course is a score of 64, “two 59s would be great!”

The shock-rocker told The Pulse Of Radio not long ago that people are always surprised that his game is very strong. “Three handicap, and I play five times a week, and I play really good,” he laughed. “Yeah, that’s the one thing I can really do, other than Alice Cooper. That surprises people, I think. They just can’t believe that Alice Cooper could be a three handicap, but I am.”

Cooper added that his last day would be completed by a dinner with people like Mike Myers, Michael Douglas, Catherine Zeta Jones, Sylvester Stallone, Rob Zombie, Ringo Starr and Paul McCartney ? with the vegan McCartney eating a “big thick steak” in Cooper’s honor.

Finally, after a jam session with his guests, Cooper said, “I think you just go to sleep. I can’t imagine a long death.”

As for his epitaph, Cooper suggested, “Here lies Alice. Since when he was teething, he never stopped talking 'til he stopped breathing.”

Ο Alice Cooper πρόσφατα διέψευσε τις φήμες που ήθελαν να βρίσκεται στα σκαριά ταινία βασισμένη στη ζωή του.

Ακόμα, διέψευσε κατηγορηματικά όσους ισχυρίζονταν πως η επερχόμενη περιοδεία του θα είναι και η τελευταία της καριέρας του.

«Υπήρξαν αρκετές λανθασμένες ειδήσεις τώρα τελευταία. Πρώτον, δεν υπάρχει καμία ταινία που ξεκινάει να γυρίζεται το Φεβρουάριο και έχει ως θέμα της τη ζωή μου. Δεύτερον, η περιοδεία που θα ξεκινήσω φέτος δε θα είναι η τελευταία μου. Και οι δύο αυτές «πληροφορίες», απ’ όπου και να τις ακούσατε, είναι τελείως λάθος. Σας παρακαλώ, μην πιστεύετε αυτές τις φήμες!».

Έλα και Ελλάδα ρε θείο!!!:please::please:

Mακαρι να ερθει Ελλαδα φετος και να διαφημιστει και λιγο … ειναι πολυ υποτιμημενος κατα τη γνωμη μου απο αρκετους κυριως σε οτι αφορα τη μουσικη του (τουλαχιστον την προσφατη(2000-2010) η οποια κατα τη γνωμη μου ειναι ευφιεαστατη.
Οσο για το αν [B]ΕΙΝΑΙ[/B] ο καλυτερος περφορμερ στη ροκ μουσικη σκηνη … η εικονα μιλαει απο μονη της …

Σε performing τον έβαζα άνετα δίπλα στον Freddie!!!

Μακάρι να τον δούμε ξανά φέτος Ελλάδα που όπως φαίνεται θα κάνει νέα περιοδεία για το καινούργιο album! Κρίμα που η Theatre of death Tour δεν πέρασε και απο εδώ, γιατι ήταν μακράν απο τις καλύτερες και πλουσιότερες της καριέρας του!

ενας κ μοναδικος!μακαρι να ερθει φετος!!

Johnny Depp joins Alice Cooper on stage

http://alicecooper.com/latest/alice-cooper/johnny-depp-alice-cooper-stage-100-club-last-night

Και βίντεο αν και με όχι τόσο καλό ήχο

http://www.youtube.com/watch?v=1v8a9ZHi66U

Ταιριάζει γάντι ο Ντεπ στον Alice Cooper!

Κι άλλο ένα βίντεο:

Κατα τ’ άλλα λίγα σχετικά replies στο θρεντ ως τώρα, για έναν τιτάνα όπως ο Alice! Το Welcome to my Nightmare είναι τεράστια δισκάρα, άνετα απο τους κορυφαίους θεατρικούς ροκ δίσκους όλων των εποχών, όπως δισκάρες είναι και τα υπόλοιπα κλασικά του απο τα '70ς. Όσο αφορά το Trash, παραμένει και σήμερα μια πολύ μεγάλη μου αδυναμία και ο ορισμός του πάρτυ άλμπουμ… (θα πρεπε να ακούγαμε περισσότερο Alice Cooper στα πάρτυ του ρόκιν!)

Όντως ελάχιστα τα ποστ εδώ μέσα για ένα τόσο μεγάλο καλλιτέχνη που ήταν ένας από αυτούς που με έβαλαν στην ροκ μεταλ μουσική με το Poison που βρισκόταν στην πρώτη κασέτα συλλογή που είχα ποτέ κάπου στα μέσα των '90. Το [B]hey stoopid [/B]ήταν το πρώτο cd που αγόρασα ποτέ και με το [B]trash[/B] να ακολουθεί ελάχιστες μέρες αργότερα. Φυσικά όπως και οι περισσότεροι τότε δεν είχα ιδέα για τις παλιές δουλειές του. Το πως έμαθα για αυτές ήταν το ωραίο.
Σε μια εκδρομή με το λύκειο είχαμε κάνει μια στάση σε ένα πολυκατάστημα έξω από την Θεσσαλονίκη που είχε και τμήμα με cd. Τα ελληνικά ήταν αυτά που κυριαρχούσαν και η κοπέλα που γούσταρα τότε έκανε βόλτες προς τα εκεί. Ε πήγα και εγώ φυσικά δήθεν για να δω τα cd :p. Και τότε είδα αυτό.
[B]Alice Cooper’s - greatest hits[/B]

Στην αρχή ήμουν σίγουρος πως δεν πρόκειται για τον γνωστό Alice Cooper είχε άλλωστε και αυτό το [B]'s[/B] στο τέλος του ονόματος και είπα οκ κάτι άλλο θα είναι. Ωστόσο το άρπαξα και το κοιτούσα για κανένα 5λεπτο ίσως και παραπάνω φυσικά μιας και όταν γύρισα η κοπελιά την είχε κάνει με ελαφρά :lol: anyway τελικά το μάτι μου έπεσε στο τραγούδι school’s out που ήξερα πως ήταν δικό του αλλά δεν είχα ιδέα από ποιο άλμπουμ ήταν.
Το cd ήταν φτηνό και χωρίς να το πολυσκεφτώ το αγόρασα τελικά. Πριν το κάνω φυσικά το μάτι μου είχε ξαναπιάσει την κοπελιά να κυκλοφορεί με σακούλα με cd αρα ήταν και μια καλή ευκαιρία να πιάσουμε κουβέντα για το τι έχει αγοράσει ο καθένας (turns out, Alice Cooper ανατριχιάζει τις κοπέλες :dunno: ). Όπως και να έχει μετά το αρχικό σοκ της πρώτης ακρόασης των άγνωστων αυτών τραγουδιών και τις τεράστιας διαφοράς τους από αυτά που ήξερα ως τότε ξανάγινα φαν του Alice.
Λίγους μήνες μερά και χωρίς ακόμα να έχω μάθει πλήρως το παρελθόν του Alice στην 5ημερη αγοράζω το s[B]pecial forces[/B] κυριολεκτικά στα τυφλά (μαζί με το divine intervention μάλιστα από Slayer :roll: ). Όχι και το καλύτερο άλμπουμ του και κάπου με πάγωσε, για λίγο τουλάχιστον.

Λίγο καιρό μετά και αφού διάβασα και ένα μεγάλο αφιέρωμα του Alice στο Metal Invader με αναλυτική παρουσίαση της δισκογραφίας του τρέχω να αγοράσω το [B]welcome to my nightmare[/B] και εκεί ήρθε το μεγάλο σοκ. Τεράστιο αριστούργημα που κυριολεκτικά με κολλάει στο τοίχο όσο λίγα άλμπουμ είχαν κάνει μέχρι τότε. Αλήθεια είμαι ο μοναδικός που θεωρεί αυτό το άλμπουμ ως μια από τις μεγαλύτερες επιρροές του Jon Oliva? :-k
Ωστόσο το κόλλημα μου εκείνη την περίοδο με οτιδήποτε κυκλοφόρησε στα '80 με οδηγεί στην άμεση αγορά των πιο heavy metal [B]constrictor[/B] και [B]raise your fist and yell[/B]. Καλά άλμπουμ με μερικά hit-ακια μέσα αλλά καμία σχέση με τα αριστουργήματα του Alice. Βασικά από εκεί και μετά έχω όλα τα άλμπουμ του Alice σε cd ακόμα και το τελευταίο [B]along came a spider[/B]. Από τα παλιά του αρκέστηκα προς το παρόν στην ειδική έκδοση του [B]billion dollar babies[/B] που κυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια (γαμάτη by the way) με τα υπόλοιπα να είναι στην λίστα αγορών σχεδόν κάθε φορά που μπαίνω σε δισκάδικο. Τελικά πρόσφατα συμβιβαστικά με μια συλλογή του που περιέχει και αρκετά ακυκλοφόρητα αλλά και κομμάτι από την εποχή των spiders.

[B]The life and crimes of Alice Cooper[/B]

4 cd με πολύ χορταστικό υλικό.

Από τα '00 πάντως το καλύτερο του άλμπουμ είναι σίγουρα το καταπληκτικό και κάπως αδικημένο [B]brutal planet[/B].

Δυνατό άλμπουμ με τα καλύτερα chorus που έχει γράψει ο Aice εδώ και χρόνια. Η στροφή του στα '70 με τα 3 τελευταία άλμπουμ κρίνεται ως πετυχημένη πάντως κάτι που με κάνει να ανυπομονώ για το sequel του [B]welcome to my nightmare[/B].

Γενικά τεράστιος καλλιτέχνης που κατάφερε να επιβιώσει μέσα από 4 δεκαετίας παραμένοντας επίκαιρος.

σύμφωνοι για σάβαταζ. γενικά, πολλά πράγματα δείχνουν επιρροή από cooper. το πιο οφθαλμοφανές, για μένα τουλάχιστον, είναι η φωνή του jon. και στο επόμενο του welcome, goes to hell, το wake me gently για παράδειγμα είναι καρφί σάβαταζ (το ανάποδο δλδ!). πολλούς μήνες είχα να πιάσω δίσκους του μαζεμένους, ξεκίνησα χθες όμως και ο επόμενος μήνας μάλλον θα είναι γεμάτος κούπερ