Avatar

Λοιπόν πήγα κι εγώ να δω το Avatar.

Οπτικοακουστική πανδαισία δεν το συζητώ και πραγματικά ταινία-σταθμός για το σινεμά.

Στα μείον της -που ήταν και αναμενόμενα- τα χαζά κλισέ (με την ομιλία πριν τη μαχη το ελεεινέστερο όλων), η απλοϊκότητα των μηνυμάτων (η απλή ύπαρξη τους δε λεει απολύτως τπτ όλες οι ταινίες έχουν καποιο μήνυμα το ζητημα είναι πόσο θα ξύσεις την επιφάνεια και πόσο έξυπνα θα τα “στήσεις”, κατι αναλογο είπα και για το District 9) και βεβαίως σε θέματα χαρακτήρων, διαλόγων ο Cameron ήταν και θα παραμείνει αμπντάλης.

Ίσως δεν χρειάζεται να περιμένουμε περισσότερα απο μια Cameron ταινία αφού ο ανθρωπος αυτο είναι αυτο προσφέρει: είναι ένας φοβερός παραμυθάς, μαστερ της παραγωγής.

Παρόλα αυτά η ταινία θα μείνει στην ιστορία για όλα όσα (απίστευτα) προσφέρει.

Χαρακτηριστικό της επίσης ότι είναι και αρκετά “οικογενειακή” αποφευγοντας την υπερβολική βία πραγμα που σημαίνει ότι θα την δει και ευρύτερο ηλικιακό φάσμα.

Μια χαρά περάσαμε την Κυριακή στο Άβαταρ. Άκρως διασκεδαστικό το ταινιάκι και καλή φάση το τρισδιάστατο του πράγματος.

Άντε, τώρα που την έκανε την επανάσταση ο Κάμερον, γιααααα να δούμε σιγά σιγά καμιά πραγματικά ολοκληρωμένη και σοβαρή ταινία μ’ αυτό το φορμάτ!

Πήγα χτες και είδα το avatar…Αν και πήγα αρκετά προκατειλλημένος για το στόρυ του Κάμερον κλπ μπορώ να πω ότι ήταν σουπέρμπ. Πέρα από τα εκπληκτικά εφέ , χρώματα αλλά και την 3d εικόνα,η ταινία πιάνει θέματα όπως η απληστία του ανθρώπινου γένους ,η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου , ο “εκδημοκρατισμός” των “πρωτόγονων” , η επικράτηση των στρατόκαυλων και των παντελώς ανήθικων καπιτάλων .
Νομίζω πως ο Κάμερον δείχνει με αρκετά απλό τρόπο την πορεία της αμερικής και του δυτικού κόσμου κατεπέκταση. Αποικιοκρατία, εκδημοκρατισμός, εκμετάλλευση, καπιταλισμός , αυτοκαταστροφή. Το θέμα αν μη τι άλλο επίκαιρο όσο τπτ άλλο. Σαν άνθρωποι το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να αγοράζουμε. Οι κουβέντες περί κοινωνίας,συνείδησης, εξέλιξης , σύνδεσης με τη φύση, ισορροπίας με το φυσικό περιβάλλον πρέπει να γίνουν το πρώτο μας μέλημα και αυτό τονίζει ο Κάμερον.
Να τη δείτε!

και εγώ θα πάω να το δω. δόξα κ τιμή στον Βαγγέλη που εν τη απουσία μου εξακολουθεί να στηρίζει τον κινηματογράφο και όχι το xbox πχ…

Mε τιμάει που το κατεβάζω τωρα για να το δω και δεν θα ασχοληθώ να το δω στον κινηματογραφο; :stuck_out_tongue:

περιμένω ποστ lupin για να σε βρίσει λίγο:p
Απλά δεν γίνεται να το δεις εκτός κινηματογράφου. Χάνεις έτσι την αίγλη της ταινίας.


Now playing: Machine Head - Aesthetics Of Hate
via FoxyTunes

Αν ισχύει αυτό που λες τότε είναι μια κακή ταινία οπότε μικρό το κακό… :slight_smile:

Βέβαια μπορεί να γίνει και το αντίθετο, δλδ να την δεις τώρα και να σου αρέσει τόσο ώστε να την δεις και στον κινηματογράφο. Για μένα καλό θα ήταν να την δεις εξαρχής εκεί, αλλά γούστα είναι αυτά.

Βασικά εγώ το λέω με την λογική πως αν μια ταινία δεν έχει να μου δώσει κάτι παραπάνω από καλά εφέ δεν μου λέει κάτι. Αν το σενάριο και η πλοκή της λένε θα μου αρέσει είτε στο σινεμά είτε στην τηλερόαση. Αν δεν λένε, όσα καλά εφέ και να έχει δεν σώζεται.

τότε ναι πάω πάσο.:smiley:

νταξ, μία ταινία όμως δεν είναι μόνο το σενάριο και η πλοκή της. ο κινηματογράφος διεγείρει περισσότερες αισθήσεις.

Ειδα το αβαταρ την τριτη και μου αρεσε παρα πολυ.
Επισης ειδα και την κληρονομο και ακομα κλαιω τα 9 ευρω.

μολις γυρισα απο το αβαταρ,που το ειδα σε 3D.καταπληκτικη ταινια,ειδικα οι σκηνες μαχης,φοβερες.εγινα και ρεζιλι στο σινεμα.:oops:

Ειδα και εγω το Avatar σημερα και μου αρεσε τρελα…

Απιστευτα σκηνικα, μιλαμε οι ανθρωποι εχουν καλπαζουζα φαντασια… Τρομερα ολα τα πλασματα, τα τοπια, οι σκηνες δρασης. Κερδιζε και απιστευτα η ταινια που ηταν σε 3D. Στην αρχη το πηγαινε λιγο αργα, αλλα απο την μεση και μετα η δραση ηταν συνεχης και εχει καποιες κορυφαιες σκηνες, τοσο μοναδικες… Το μονο αρνητικο οτι μου αφησε την εντυπωση οτι θα μπορουσαν να το ειχαν κανει ακομα καλυτερο το ολο αποτελεσμα. Θα μπορουσαν να ειχαν αλλαξει καποια πραγματα. Δεν αξιοποιησαν στο επακρο την δυναμικη της ταινιας, αλλα και παλι ηταν τρομερη. Απλα δεν την λες αριστουργημα. Αξιζει για σινεμα παντως.

παιδες και εγω ειδα το avatar…ΤΑΙΝΙΑΡΑ απλα…
αμα εχεις “φαντασια” και δεν σκεφτεσαι"τι μαλακιες ειναι αυτες?μπλε τερατα δεν υπαρχουν" δεν θα σου αρεσει :razz:

Moνο σεναριακα χανει το αβαταρ, που ηταν πιο κλισεδιαρικο κι απ τα κλισεδιαρικα…αλλα εφε και θριντι και χρωματα και γραφικα ολα καταπληκτικα…ειναι το ειδος της ταινιας που πρεπει να το δεις στον κινηματογραφο

λοιπόν Avatar είχε το menu για απόψε…
[SIZE=“5”]
Τ-Α-Ι-Ν-Ι-Α-Ρ-Α Ο-Λ-Κ-Η-Σ![/SIZE]
Πραγματικά μίσησα τον εαυτό μου που είμαι άνθρωπος.

Η ταινία σε σενάριο δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, κλασικό άνθρωποι πάνε σε άλλο πλανήτη, για να πάρουν ένα πολύτιμο μέταλλο, και αρχίζουν πόλεμο με τους ιθαγενής του πλανήτη. Ότι δηλαδή σκέφτεται ένα 14 χρόνο παιδί με λίγη φαντασία.

Τα μηνύματα που πέρασε όπως είπατε απλά, με απλό τρόπο για να τα καταλάβουν επίτηδες όλοι(?). Πως ο άνθρωπος για το χρήμα καταστρέφει ότι πολύτιμο υπάρχει τη φύση, πόσο γαμάουα είναι ο στρατός και πως να τον μισήσεις. Πόσο ανεύθυνος είναι ο άνθρωπος και πόσο εύκολα μπορεί να καταστρέψει, ένα δέντρο αλλά και ένα ζωντανό πλάσμα που το θεωρεί κατώτερο. Αλλά το θέμα εδώ είναι ποιος ήταν ο πραγματικά κατώτερος…και αυτό που γράφω στην αρχή. Πραγματικά μίσησα τον εαυτό μου που είμαι άνθρωπος.

Και περνάμε στο ζουμί. ΕΦΕ, ΓΡΑΦΙΚΑ, ΣΚΗΝΙΚΑ πραγματικά από άλλο πλανήτη!
Πραγματικά έμεινα μαλάκας για την άψογη δουλειά που έγινε σε αυτό τον τομέα. Ότι καλύτερο έχω δει σε ταινία, ανεβάζει τον πήχη πάρα μα πάρα πολύ ψηλά. Ούτε με κιάλια άλλες ταινίες δεν βλέπουν το Avatar. Δημιούργησε έναν καταπληκτικό κόσμο, από την Φυλή, τα δέντρα, τα ζώα, τα πάντα όλα. Τόση λεπτομέρεια, τόση ρεαλιστικότητα δεν έχω ξαναδεί. Φανταστικά όλα με λίγα λόγια. Εγώ θα τολμήσω και θα πω ότι είναι η καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας, σε επίπεδο εφέ, σκηνικών και γραφικών που έχω δει και μάλλον που θα δω, γιατί προς τα παρών δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο από αυτό. Πατάει όλες τις υπόλοιπες ταινίες κάτω. Και με το 3D - που να πω την αλήθεια με κούρασε σαν σύνολο, ίσως επειδή υπήρχαν σημεία που η ταινία δεν ήταν - σε 4,5 σκηνές ήταν ΟΛΑ τα λεφτά πραγματικά. Ήμουν με το χέρι απλωμένο και προσπαθούσα να πιάσω τον κόσμο γύρο μου ώστε να γίνει αισθητός. Για τέτοιο βάθος μιλάμε. ΑΨΟΓΗ δουλειά, άψογη.

Hail σε Sigourney! Δεν ήξερα καν το cast της ταινίας και ήταν μεγάλη και γαμάτη έκπληξη για μένα! Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν να πάω να δω τα Aliens πάλι!
Δεύτερο τεράστιο Hail, στο τύπο “Ο Γαμάω” όπως τον αποκάλεσε με εύστοχο τρόπο ο Lupin. Κατουράει οξύ, κλάνει κεραυνούς(όπως επίσης έθεσε εύστοχα ο φίλος Lupin), τρώει ατσάλι κλπ κλπ.

Σίγουρα θα πάω και δεύτερη φορά, μιας και αρκετοί γνωστοί μου δεν την έχουν δει…άλλο που δεν θέλω…:D:D:D


Now playing: Edguy - Sacrifice
via FoxyTunes

Και εγω το σκεφτομαι για 2η φορα… Δεν βλεπεις και καθε μερα τετοιες ταινιες…

εγώ την είδα 2 φορές ήδη :stuck_out_tongue:

Avatar:

Το σωζει μονο το 3D και τα γραφικα. Σεναριο υπο το μηδεν, ενα συνοθυλευμα “Χορευοντας με τους Λυκους” & “Ποκαχοντας” (ναι ρε Φιλιππα), παιδικοι διαλογοι, με ινδιανικες & φιδισιες κραυγες των ιθαγενων εξωγηινων που τους μετατρεπει σε καρικατουρες, οπως και το σπουδαιο ηθοποιο Giovanni Ribisi σε ρολο κακου, σε αντιθεση με τη Sigourney Weaver που ψιλοσωζεται.

Ο χειριστος χαρακτηρας ομως ειναι ο στρατοκαβλος, που ηγειται της πολεμικης ανθρωπινης αρμαδας και που καλιστα μπαινει στο πανθεον των “πουθεναδων”.