Avatar

Moνο σεναριακα χανει το αβαταρ, που ηταν πιο κλισεδιαρικο κι απ τα κλισεδιαρικα…αλλα εφε και θριντι και χρωματα και γραφικα ολα καταπληκτικα…ειναι το ειδος της ταινιας που πρεπει να το δεις στον κινηματογραφο

λοιπόν Avatar είχε το menu για απόψε…
[SIZE=“5”]
Τ-Α-Ι-Ν-Ι-Α-Ρ-Α Ο-Λ-Κ-Η-Σ![/SIZE]
Πραγματικά μίσησα τον εαυτό μου που είμαι άνθρωπος.

Η ταινία σε σενάριο δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, κλασικό άνθρωποι πάνε σε άλλο πλανήτη, για να πάρουν ένα πολύτιμο μέταλλο, και αρχίζουν πόλεμο με τους ιθαγενής του πλανήτη. Ότι δηλαδή σκέφτεται ένα 14 χρόνο παιδί με λίγη φαντασία.

Τα μηνύματα που πέρασε όπως είπατε απλά, με απλό τρόπο για να τα καταλάβουν επίτηδες όλοι(?). Πως ο άνθρωπος για το χρήμα καταστρέφει ότι πολύτιμο υπάρχει τη φύση, πόσο γαμάουα είναι ο στρατός και πως να τον μισήσεις. Πόσο ανεύθυνος είναι ο άνθρωπος και πόσο εύκολα μπορεί να καταστρέψει, ένα δέντρο αλλά και ένα ζωντανό πλάσμα που το θεωρεί κατώτερο. Αλλά το θέμα εδώ είναι ποιος ήταν ο πραγματικά κατώτερος…και αυτό που γράφω στην αρχή. Πραγματικά μίσησα τον εαυτό μου που είμαι άνθρωπος.

Και περνάμε στο ζουμί. ΕΦΕ, ΓΡΑΦΙΚΑ, ΣΚΗΝΙΚΑ πραγματικά από άλλο πλανήτη!
Πραγματικά έμεινα μαλάκας για την άψογη δουλειά που έγινε σε αυτό τον τομέα. Ότι καλύτερο έχω δει σε ταινία, ανεβάζει τον πήχη πάρα μα πάρα πολύ ψηλά. Ούτε με κιάλια άλλες ταινίες δεν βλέπουν το Avatar. Δημιούργησε έναν καταπληκτικό κόσμο, από την Φυλή, τα δέντρα, τα ζώα, τα πάντα όλα. Τόση λεπτομέρεια, τόση ρεαλιστικότητα δεν έχω ξαναδεί. Φανταστικά όλα με λίγα λόγια. Εγώ θα τολμήσω και θα πω ότι είναι η καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας, σε επίπεδο εφέ, σκηνικών και γραφικών που έχω δει και μάλλον που θα δω, γιατί προς τα παρών δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο από αυτό. Πατάει όλες τις υπόλοιπες ταινίες κάτω. Και με το 3D - που να πω την αλήθεια με κούρασε σαν σύνολο, ίσως επειδή υπήρχαν σημεία που η ταινία δεν ήταν - σε 4,5 σκηνές ήταν ΟΛΑ τα λεφτά πραγματικά. Ήμουν με το χέρι απλωμένο και προσπαθούσα να πιάσω τον κόσμο γύρο μου ώστε να γίνει αισθητός. Για τέτοιο βάθος μιλάμε. ΑΨΟΓΗ δουλειά, άψογη.

Hail σε Sigourney! Δεν ήξερα καν το cast της ταινίας και ήταν μεγάλη και γαμάτη έκπληξη για μένα! Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν να πάω να δω τα Aliens πάλι!
Δεύτερο τεράστιο Hail, στο τύπο “Ο Γαμάω” όπως τον αποκάλεσε με εύστοχο τρόπο ο Lupin. Κατουράει οξύ, κλάνει κεραυνούς(όπως επίσης έθεσε εύστοχα ο φίλος Lupin), τρώει ατσάλι κλπ κλπ.

Σίγουρα θα πάω και δεύτερη φορά, μιας και αρκετοί γνωστοί μου δεν την έχουν δει…άλλο που δεν θέλω…:D:D:D


Now playing: Edguy - Sacrifice
via FoxyTunes

Και εγω το σκεφτομαι για 2η φορα… Δεν βλεπεις και καθε μερα τετοιες ταινιες…

εγώ την είδα 2 φορές ήδη :stuck_out_tongue:

Avatar:

Το σωζει μονο το 3D και τα γραφικα. Σεναριο υπο το μηδεν, ενα συνοθυλευμα “Χορευοντας με τους Λυκους” & “Ποκαχοντας” (ναι ρε Φιλιππα), παιδικοι διαλογοι, με ινδιανικες & φιδισιες κραυγες των ιθαγενων εξωγηινων που τους μετατρεπει σε καρικατουρες, οπως και το σπουδαιο ηθοποιο Giovanni Ribisi σε ρολο κακου, σε αντιθεση με τη Sigourney Weaver που ψιλοσωζεται.

Ο χειριστος χαρακτηρας ομως ειναι ο στρατοκαβλος, που ηγειται της πολεμικης ανθρωπινης αρμαδας και που καλιστα μπαινει στο πανθεον των “πουθεναδων”.

Aκριβως αυτο!αν και ο στρατοκαυλος με τοση γελοιοτητα εβγαζε πολυ γελιο

εγώ την είδα δις. ναι, θα μπορούσε να είχε λιγότερο κλισέ σενάριο, αλλά για για blockbuster ήταν τίμια ταινία. ευτυχώς, χωρίς γελοίους διαλόγους (βλέπε xmen 3).

επειδη πολυς ντορος γινεται για τα πρωτοποριακα εφφε της ταινιας θα απαντησω με μια παρομοιωση που μολις σκεφτηκα

τα γαμιστερα εφε σε ταινια διχως ψυχη/σεναριο/ερμηνειες ειναι σαν το σιλικονατο βυζι σε μετρια/κακοψυχη γκομενα

σε 20 χρονια κανεις δεν θα ασχολειται μαζι της.

Σε πάω στοίχημα 2 μπύρες( αν πίνεις μπύρα και όχι ζεστό νερό τότε ) :stuck_out_tongue:

σε 20 χρονια τα εφφε του 2030 θα ειναι 20000 φορες πιο γαμιστερα απτο avatar

θα ειναι σαν το σκηνικο στη ταινια strange days


http://www.imdb.com/title/tt0114558/

δες κ αυτο παρεμπιπτοντως ειναι ταινιαρα

http://www.youtube.com/watch?v=jlPgm2vAsJ8

κ το νερο να ειναι απο πηγη σε παρακαλω :stuck_out_tongue:

Μια από τα ίδια.

Αλλη μια ταινια με-συμφωνα με κριτικες της εποχης-,μετριο κλισεδιαρικο σεναριο,ερμηνειες 0-πλην Γκινες και τελειως κιτς και ακυρη(μα τι ειναι αυτα,ΣΑΝ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΓΥΡΙΣΤΕΣ ειναι τα μαλλια της πριγκιπισας,2 ρομποτακια που λενε κρυαδες,ο κακος εχει ασθμα,ενα χαλι με ποδια που βγαζει αναρθρες κραυγες ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ και αλλα πολλα…)…αλλα με τα πιο συγχρονα εφε τοτε…
(καλυτερο σαν συνολο απο Αβαταρ-νταξ,καμια σχεση,το Σταρ Γουορς ηταν ειναι και θα ειναι το μεγιστο επος-,αλλα ιδια περιπτωση γενικοτερα ταινιας και hype-legacy…)…τα ειδαμε τα καλα του…

…μιλαμε για 2009 και τοσος κοσμος εχει κολλησει με Αβαταρ,κανει εισητηρια σα τρελο,2009 ρε,που επικες παπαριες με εφε κτλ βγαινουν 35 φορες το χρονο,που το κοινο τα εχει δει ολα κτλ…και αυτο εχει ηδη τεραστιο φαν base…
(δεν υπερασπιζομαι την αξια της ταινιας σαν καλλιτεχνικο επιτευγμα,οσο περναει ο καιρος το σεναριο με ξενερωνει ολο και πιο πολυ-αν μπορεις να το πεις σεναριο δλδ τλκ-,αλλα σαν κινηματογραφικο δρωμενο,που ειναι νομιζω πλεον δεδομενο πως ανοιγει νεους οριζοντες)…

Σε 20 χρονια,τα εφε του Αβαταρ θα χρησιμοπουντε σαν βαση μπας και γινει κατι καλυτερο-αλλα τα ιδια θα ειναι…-…

Οh the humanity…

το κατα ποσο θετικη ηταν η αλλαγη στον κινηματογραφο μετα το star wars και αν θα ηταν καλο να γινει κατι αναλογο σημερα (που δεν το πιστευω) με το avatar σηκωνει πολυ κουβεντα. ειχε και ενα πολυ καλο αφιερωμα πανω στο θεμα (του star wars) το ΣΙΝΕΜΑ αλλα δεν θυμαμαι τευχος.

Το σενάριο δεν είναι και τόσο άθλιο ρε παίδες οκ. Δλδ έχουμε έναν αμερικανό σκηνοθέτη ( Τιτανικός…) που αν και δεν είναι και κανάς γκουρού του σεναρίου θίγει πραγματάκια που μπορούν να έχουν απήχηση σε αρκετό κόσμο. Το μήνυμα δλδ της καταστροφής του περιβάλλοντος από τις εταιρείες δεν είναι κάτι επίκαιρο? Οκ δεν είδαμε τον Εξάντα , αλλά δεν είναι για πέταμα.

ναι το θυμαμαι και γω
πολυ ενδιαφερον

αν θυμαμαι καλα
“ανελυε” το πως το ενδιαφερον του κοσμου στραφηκε απο τις ταινιες με σεναριο/χαρακτηρες σε ταινιες που ηταν οπτικα εντυπωσιακες!

και ανεφερε καποια παραδειγματα

Εγω ενα θα πω:

Nausicaä of the Valley of the Wind (1984, Miyazaki)

Βαλε 300 εκκατομυρια δολλαρια και εχεις το Avatar :stuck_out_tongue:

Παντως, η ταινια αξιζει μονο να τη δεις σε 3d, αλλιως δεν υπαρχει νοημα να πας σινεμα.

Νταξ,οχι,με τη Ναυσικα εχει απειροελαχιστα κοινα,μονο τα οικολογικα μηνυματα δλδ…χορευοντας με λυκους,ποκαχοντας,κλασσικα πραματα…

E ενταξει τοτε, Ναυσικα και Λαπουτα μαζι :stuck_out_tongue:

Λίγο από Ποκαχόντας, λίγο από “χορεύοντας με τους λύκους”, λίγα εφε, λίγα χολιγουντιανά κλισέ και έτοιμο το blockbaster.

Ουτε Λαπουτα,γκρρρρ,σταματα να αναφερεις ταινιες του Δασκαλου σε αυτο το τοπικ,γκρρρρ!!!:p:p