Behemoth-Evangelion 2009

Πηρα την πρωτοβουλια να ανοιξω αυτο το thread παρα το γεγονος οτι ο δισκος επισημα δεν εχει κυκλοφορησει ακομα (παρ ολα αυτα ειμαι σιγουρος οτι ηδη οι γνωστοι αγνωστοι θα εχουν σπευσει να το κατεβασουν με τον ενα η’ τον αλλο τροπο).Ειναι αδιαμφησβητητα ενα απο τα πιο αναμενομενα αλμπουμς της χρονιας μιας και οι Behemoth δεν απευθυνονται πλεον μονο στο extremo κοινο (τουλαχιστον απο την εποχη του Demigod και μετα).

Aπο το “Of Fire And The Void” οπου ειχαν ανεβασει στο myspace τους αλλα και απο τα studio diaries στην επισημη σελιδα τους στο youtube ειχα καταλαβει πως η κατευθυνση αυτη τη φορα θα ηταν προς πιο black metal μονοπατια (ιntelligent και μη) χωρις να ξεχνουν τις MA,Slayer καταβολες τους.

Εχοντας ακουσει περιπου 20 φορες το αλμπουμ απο την Κυριακη που μας περασε μπορω να πω πως εχω καταληξει σε καποιο συμπερασμα για το αλμπουμ.

Καταρχας απο πλευρας τεχνοτροπιας ειναι σιγουρα το πιο ευκολο αλμπουμ της death metal περιοδου τους απο το Satanica δηλαδη και μετα.Πολλα απο τα riff του αλμουμ σου καρφωνονται ευκολα στο μυαλο και ακομη και μετα την πρωτη ακροαση θυμασαι αρκετα πραγματα για να πατησεις το repeat ξανα και ξανα.Η ατμοσφαιρα συνολικα ειναι πολυ πιο σκοτεινη απο οποιοδηποτε αλλο αλμπουμ της ιδιας παντα περιοδου και βαζω στοιχημα οτι ως διαδικασια συνθεσης πρεπει να ηταν η πιο γρηγορη (απλα σκεφτειτε οτι περιοδευαν ολο το 07-08 και ο δισκος ηταν ετοιμος ηδη στο πρωτο μισο του 09).

Πομπωδη σημεια ουκ ολιγα(το refrain του Daimonos για παραδειγμα, οπου οι πολεμικες ιαχες πισω απο τα φωνητικα του Nergal δημιουργουν αισθηση μεγαλιου), τα εξωτικα στοιχεια του The Apostasy ειναι εμφανη αν και καπως περιορισμενα οπως περιορισμενες ειναι και οι ala Nile επρροες με εξαιρεση το Τransmigrating Beyond Realms Of Amenti(απ τα καλυτερα του δισκου,ειδικα το Morbid Angelικο πρωτο riff).

Για τα τυμπανα του Inferno απλα να πουμε οτι ο τυπος εχει ανεβει πολλα επιπεδα(και με τη σειρα του εχει ανεβασει πολλα επιπεδα τη μπαντα),μιλαμε οτι το σφυροκοπημα που επικρατει δεν εχει τελος και δεν ειναι απλα αλλος ενας ντραμερ που παιζει γρηγορα μπλαστ.Τα ξεσπασματα του ειναι ολα τα λεφτα και πιστευω οτι τα δουλεψε παααρααα πολυ τα κομματια πριν μπει να ηχογραφησει τα μερη του.

Τα lead mερη του δισκου ειναι επισης ενας αλλος τομεας στον οποιο πρεπει να γινει ειδικη αναφορα,μιας και ειναι αφθονα και εξαιρετικα ποιοτικα,σιγουρα εχουν βελτιωθει πολυ σ’αυτο το τομεα,κανενας αλλος δισκος τους δεν ειχε τοσες lead κιθαρες και ειναι απο τα highlights του δισκου.Βεβαια θελω να δω πως θα τα αποδωσουν αυτα επι σκηνης αλλα προς το παρον θα αρκεστω στο στουντιακο αποτελεσμα.

Για τα φωνητικα του Nergal δεν εχω να πω πολλα,απο τις πιο χαρακτηριστικες φωνες στο χωρο του death metal οπου οσο περνανε τα χρονια τοσο πιο πωρωτικες γινονται.ΤΡΟΜΕΡΟΣ!!!

1)Daimonos:Ο καλυτερος τροπος ν ανοιξει ο δισκος, κλασσικο Behemoth κομματι δυνατο,γρηγορο,σχεδον θα το ζηλευαν οι ΜΑ(λιγο βλασφημο αυτο αλλα ισως και να ισχυει)

2)Shemaforash:Μαλλον το πιο μετριο του αλμπουμ,δεν σου αφηνει κατι μ εξαιρεση το outro οπου αφηνει μια oriental γευση μετα το ποδοβολητο που εχει προηγηθει.

3)Ov Fire and the Void:Το χιτ του δισκου (το βλεπω να γινεται και κλιπακι),επιβλητικο, με το refrain να σε κανει να νομιζεις οτι εχει ερθει η συντελεια,και φοβερους στιχους

4)Transmigrating Beyond Realms Ov Amentι:Δυνατο,γρηγορο death/black κομματι του οποιου ορισμενα riff μου θυμησαν περα απο Nile και Marduk των τριων τελευταιων δισκων(ειδικα World Funeral)

5)He Who Breeds Pestilence:Η εισαγωγη με τα κορακια να κραζουν μετραει.Το δευτερο κομματι του δισκου οπου φαινεται ξεκαθαρα η πιο μαυρη διαθεση της μπαντας.Κουβαλαει στοιχεια που συναντησαμε για πρωτη φορα στα Demigod και The Apostasy.To κλεισιμο ειναι επισης ποολυυυ γαματο,πολυ επικο και εντονο.

6)The Seed Ov I:Το thrash κομματι του δισκου,ως προς την νοοτροπια παντα μιλαμε.Θα μπορουσε ανετα να βρισκεται στο Ζοs Kia Kultus.Πολυ συναυλιακο με ωραιες αλλαγες, το break στο 1:40 ειναι ολα τα λεφτα.Γενικα πολυ τσαμπουκαλιδικο.

7)Alas, Lord Is Upon Me:Εδω πεφτουν λιγο τα bpm,αρκετα ατμοσφαιρικο,σκοτεινο στην αρχη,τα δυο βασικα θεματα επαναλαμβανονται μεχρι το ξεσπασμα στο τελος του κομματιου.

8)Defiling Morality Ov Black God:Το “Slaves Shall Serve” του Εvangelion.Το μικροτερο σε διαρκεια κομματι του δισκου αλλα τοσο γαμημενα πωρωτικο,το πρωτο riff ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ενω το αντοιστιχο που επεται του σολο (ειδικα στο σημειο που ο Inferno περνει παλι φωτια) συμπληρωνει ενα ακομα φοβερο αποτελεσμα.Σιγουρα θα το παιζουν live.

9)Lucifer:Επος,Αν ειχαν στο μυαλο τους κατι το οποιο θα αντιπροσωπευε ετουτος ο τιτλος τοτε το πετυχαν.ΜΑΥΡΙΛΑ!!!Με μια λεξη.Ολα οσα βγαζει αυτο το κομματι ειναι αρνητικα.Ακομα και τα σολο ειναι στριφνα εδω περα.Το βασικο θεμα φερνει κατι απο Mayhem χωρις να μιλαμε για κοπιαρισμα.Απολυτα αντιεμπορικο εγχειρημα για οσους εχουν κατηγορησει τους Βehemoth για ξεπουλημα.Ισως να ναι το κομματι που θα γουσταρουν πολυ οι της προ Satanica περιοδου οπαδοι του σχηματος.

Εσυ το ελιωσες το αλμπουμ ρε τερας ! :stuck_out_tongue:
Mεχρι στιγμης ειμαι εδω

Οταν το ακουσω περαιτερω θα επανελθω.
Σιγουρα μου φαινεται πιο ενδιαφερον απο το προηγουμενο.

εχει ανεβει νεο κομματι στο myspace
http://www.myspace.com/behemoth

αρκετα καλο!!!:slight_smile:

ρε παιδες μολις ειδα την κριτικη του rocking στο evangellion αυτος ο Φιλιππου που την εκανε ειναι επιηκως απαραδεκτος, ο τυπος ειναι ασχετος και σιγουρα αγουστος… εχω μιλησει με 10-15 ατομα και ΟΛΟΙ λενε οτι ισως να ναι ο καλυτερος τους δισκος και ο τυπος λεει οτι ειναι ενας αδιαφορος δισκος, ακου killers εσυ $%#$%%#$ :stuck_out_tongue:

Βασικα μια χαρα τα λεει αυτος ο Φιλιππου…:p:wink:

Μεγάλη δισκάρα. Πανικός και ομίχλη. Γιά μένα τους ανεβάζει κατηγορία. και απορώ πως δεν έχει συζητηθεί καθόλου. εδώ γεμίζουνε σελίδες με άλλα και άλλα…

Δισκάρα, τον ακούω τώρα, από τα πολύ καλά της χρονιάς:):!:

necromayhem και Φιλιππου ειναι επιηκως για τα μπαζα… Ανοιξτε τα αυτια σας υπερασχετοιιιιι…8)

Απορω ακομα πως και δεν εχει δει το θρεντ ο ΦιλιΠΠΟΥ!:stuck_out_tongue:
Tα αυτια τους να τα ανοιξουν καποιοι που ειναι για τα μπαζα λοιπον και να ακουσουν κανα demigod,satanica,apostasy και μετα να ρθουν να πουν το ΕΒΑΝΓΚΕΛΙΟΝ αριστουργημα. Μια χαρα τα λεει ο ΦιλιΠΠΟΥ για αναμασημενη και ξαναζεσταμενη τροφη. Βγαζουν δισκο για να βγαλουν…ειδαμε και τους Vader…

Φιλίππου στο Ρόκιν μου??? :thumbdown:

ΜΟΝΟ Τροχανάς ρε!

γεγονος…:stuck_out_tongue:

γιατι?δεν σε αρεσε?

Θα τ άνοιγα τ αυτιά μου, αλλά μου χαν τέλειωσει οι μπατονέτες όταν άκουγα τον δίσκο. Τι να κάνουμε τα χει αυτά η ζωή. Σε καναδυο χρόνια που οι Behemoth θα κυκλοφορήσουν τον ίδιο δίσκο ξανά θα φροντίσω να είναι ανοιχτά.

Συμφωνώ με necro & nihilist. Το άκουσα μια φορά και το βαρέθηκα. Μια απ’ τα ίδια!

Για τα μπάζα και συ λοιπόν! Ν ανοίξεις τ αυτιά σου άσχετε!!! :lol2:

Δεν το νομίζω ότι είναι βαρετό, απλά δεν έχει χιτάκια, κιαυτό μας έλειπε άλλωστε:)

ειλικρινα δεν σκεφτηκα κατι τετοιο ακουγοντας το…

Ειναι απλο το θεμα…ολοκληροι Μπολτ Θροουερ επαναλαμβανουν μελωδιες και ρυθμο αλλα συνηθως δινουν και κατι καινουργιο.
Στη περιπτωση των Μπεεεχεμοθ, το στυλ ειναι ιδιαιτερο μεν αλλα ακομη πιο ευκολο να το βαρεθεις.Απλα πηγαν με την πεπατημενη και δεν τους βγηκε και τοσο σουπερ (μαλλον προς σουπα παει).
Εννοειται οτι λειπει αυτο το “κατιτις” αλλα δεν νομιζω οτι ειναι το χιτ.Μαλλον εξελιξη στη συνθεση θα το ελεγα.

εγώ πάντως σε σχέση με άλμπουμ όπως το thelema 6 ή το satanica βλέπω αρκετές διαφορές. πρώτη και κύρια είναι στον τομέα της παραγωγής όπου στο evangelion “γίνονται πολλά” μέσα στα κομμάτια. μετά είναι και η αλλαγή που διακρίνω στον τρόπο που τραγουδάει ο nergal. από την άλλη εγώ δεν είμαι ο φανατίλας behemoth οπαδός που παίζω γιά τη φανέλα και ίσως τα βλέπω τα πράγματα πιό αποστασιοποιημένα.

πανικός είναι αυτό το album, αν και νομίζω ότι λίγο οι nile τους την φέρανε…:lol:

nilist an eisai o filippou psisou na grapseis gia to pop kai rock re file, ekei paizei na mhn sou kourazoun ta autakia auta pou akous xAXAXaXAXAXAXAXa… pare kai tn necromayhem ekei mhpws kai vrei ta 55 cd rotting christ pou psahnei XAXaXAXAX PERASTIKAAAA:p

Mα… γράφω ήδη και στο ποπ&ροκ! :expressionless: :lol2: