? Black Sabbath?

Νταξ δε λεω, το ονομα δεν ειναι και το πιο σημαντικο αλλα ειναι το “συναισθηματικο” κομματι που με κραταει απ’το να πω “να οι sabath με νεο δισκο το 2011”. Εν παση περιπτωση μπορει να λεω και μαλακιες:p
Τωρα για οσων αφορα τον Dio θεωρω οτι πολλοι sabbath οπαδοι εχουν συνδεσει το ονομα του με τους Sabbath περισσοτερο απ’ οτι ο Martin, που και εχει βγαλει μαζι τους και γαμω τους δισκους(headless cross,tyr,κλπ).Δε θελω να συγκρινω ποιος απ τους δυο ειναι καλυτερος (δεν εχει νοημα) απλα οι Sabbath ηταν “ανενεργοι” απο το '97 και μετα.Εκαναν το πρωτο reunion και μεχρι εκει. Μετα ξεναεκαναν το '05 και παλι μεχρι εκει εμειναν.Επρεπε να να ερθει το 2009 για να βγαλουν δισκο με τη συνθεση του heaven and hell (και με αλλο ονομα για νομικους λογους).Υπηρχε η προοπτικη για να συνεχισουν ετσι, αλλα ο dio μας αφησε…
Οποτε περιμενουμε να βγαλουν δισκο (κι ας μην ειναι εξακριβομενο ακομα) με τη κλασσικη συνθεση για πρωτη φορα μετα το '78, γιατι μονο ετσι θα “τσιμπησουν” κοσμο να ξανασχοληθει σοβαρα μαζι τους. (Αν εκαναν επανενωση με τον martin ποσοι θα μαζευονταν στις συναυλιες?)
Γενικα οι περισσοτεροι που γνωριζουν εστω και λιγο τους Sabbath τους ξερουν με Ozzy ή Dio. Τα μετεπειτα τους ειναι οπως και να το κανουμε ψιλοαγνωστα. Επομενως πιο πολυ θα εκμεταλευτουν την επανενωση εμπορικα παρα δημιουργικα…

γελαει το συμπαν, φιλε μου.
δεν βρισκω λογια να εκφρασω ΟΛΕΣ τις αντιρρησεις που προκαλουν τα 2 αυτα ποστ.
ΔΛΔ, ΕΣΥ αν ησουν ο Αϊομμι και ειχες λυσει τις οποιες διαφορες με τον οποιο πρωην τραγουδιαρη σου, θα επελεγες τον Μαρτιν απο τη στιγμη που υπαρχει ο Οζζυ?
Και αν το εκανες αυτο, θα σημαινε ΑΡΠΑΧΤΗ?:roll:
wtf maaaan? :stuck_out_tongue:
Δηλαδη, θεωρεις οτι το γεγονος οτι εχουν να βγαλουν απο το 78 αλμπουμ ,καθιστα εγκυρη την αποψη οτι “αρα το κανουν για τα φραγκα”?:-k
Οι ΣΑΜΠΑΘ ειναι οι ΣΑΜΠΑΘ.Με οποιοδηποτε τραγουδιαρη (ασχετα με το τι προτιμα ο καθενας,συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου μου).
ΔΛΔ παιζει να παει καποιος να δει Σαμπαθ και να χαλαστει για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ παιξουν απο το ρεπερτοριο τους, επειδη “ειναι ψιλοαγνωστα”?(που και παλι, μεταξυ οπαδων,το αμφισβητω)
Τεσπα, ας μη προτρεχουμε.
ΑΝ βγαλουν δισκο, ΘΑ δουμε.
:wink:

Ψιτ, μπρέιν, πες του μουστάκια να μη με κοιτάζει λοξά, γιατί ξέρει ότι έχω δίκιο! Και σε αντίθεση με σένα, καταλαβαίνει ότι προφανώς δεν εννοώ ότι σύχρονες σαμπαθικές μπάντες είναι καλύτερες απ’ αυτό που ήταν οι Σάμπαθ “τότε”! Duh… Εννοούσα, καλύτερες απ’ αυτό που έχουν να δώσουν (ποιός ήρθε;) οι Σάμπαθ σήμερα…

Καλά τα λέει κι ο σπόρος. Είναι γνωστό ότι εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε και κάτι που να μην έχει πάρει ο μουστάκιας! :stuck_out_tongue:

Πέη κυανά. Αν οι Μέηντεν επιλέγουν στις συναυλίες τους να παίζουν ολόκληρο το ΑΜΟΛΑΔ και όχι το πραγματικά μεγάλο υλικό τους, ε να τα χαίρονται τ’ “αρχίδια τους” και την “τιμιότητά τους”, μαζί με όσους τα σκάσανε για να δούνε live τέτοιο πράγμα. Εγώ πάλι, “συγγνώμη, δε θα πάρω”. Οι συναυλίες των αγαπημένων μας συγκροτημάτων είναι για ν’ ακούμε αυτά που θέλουμε και να γουστάρουμε, όχι να λέμε “ω, πόσο αρχιδάτοι τύποι, πιστεύουν στους εαυτούς τους και το δείχνουν” και να μένουμε με την ψωλή στο χέρι.

Όσο για τους Σάμπαθ, εννοείται ότι είναι υπεράνω όλων, δε θα συζητάμε τώρα τα αυτονόητα.

Σ’ αυτό το θρετν συμφωνώ υπερβολικά με το σκουληκάκι, έχω αρχίσει να προβληματίζομαι.

Το μόνο αστεράκι που βάζω είναι ότι για μένα δεν τίθεται καν θέμα “σπίλωσης”, όπως έλεγα προηγουμένως. Τίποτα, ή τέλος πάντων σχεδόν τίποτα, δεν μπορεί να σπιλώσει το όνομα BLACK SABBATH, και σίγουρα όχι ένας καινούριος δίσκος-πατάτα - μεταξύ μας, δε θα είναι η πρώτη! Ακόμα και με Όζζυ έχουν βγάλει πατάτα (ξέρετε ποιά). Οπότε αν δεν μπορούν να κρατηθούν, ε, ας βγάλουν άλλη μία, χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι. Το θέμα είναι ότι δε μπορώ τις γραφικότητες τύπου “πωπω, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΣΑΜΠΑΘ”, τις οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα ακολουθήσουν άλλες γραφικότητες τύπου “πωπω μια μούφα, απογοήτευση, ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΑΜΠΑΘ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ” κτλ.

Για να μην τα πολυλογώ, στο θέμα “Σάμπαθ εν έτει 2011” είμαι -θέλω να πιστεύω- απολύτως συνειδητοποιημένος. Χέστηκα και για καινούριο υλικό και για τα πάντα. Θέλω live όμως. Οι δύο φορές που τους έχω δει (2005 και 2007 - γιατί ναι ρε, κι εκείνοι μια χαρά Σάμπαθ ήτανε) απλά ΔΕ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ. Θέλω να ξαναζήσω την εμπειρία του 2005, την καλύτερη συναυλιακή στιγμή στη ζωή μου την ώρα που έπαιζαν το Black Sabbath. Αυτά.

Μαν, μα την Παναγία, δεν έχω καταλάβει τί σκατά πιστεύεις ε. :stuck_out_tongue:

Τελικά προτιμάς να μη βγάλουν δίσκο οι Σάμπαθ ή αυτό για σένα σημαίνει ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν το ριγιούνιον εμπορικά και όχι δημιουργικά; Σε ρωτάω επειδή έχεις πει και τα δύο εδώ μέσα, όχι τίποτ’ άλλο.

έντιτ
Μόνο συγκίνηση το αποπάνω ποστ. Πάμε ρε μεγαθεριέ!

Καλύτερα να επανενωθούν, να βγάλουν μια πατατάρα, να απογοητευτούν αι συνειδητοποιημέναι μάζαι, και στο λάιβ (με το καλό) να έχουμε χώρο για KΛΑΜΑΤΑ και ΞΥΛΟ. :blues:

Amen to that :!:

καταρχας μην πιανεις στο στομα σου την παναγια.

Οι σαμπαθ δε με νοιαζει τι θα κανουνε να πανε να πνιγουνε δεν τους χωνευω απο τοτε που βγάλανε το τραγικό δίσκο του 1976. Σορρυ αλλα δε μπορω να πω το ονομα του ακατανομαστου.

Τωρα εσεις τι ψαχνετε να βρειτε και σιζιτατε και πρηζεστε τι να πω δεν ξερεω

Λοιπον να 'ξηγηθουμε,
Υπαρχουν δυο διαφορετικες προσεγγισεις οσων αφορα το ενδεχομενο reuion και το ενδεχομενο νεο αλμπουμ:η αποψη του (μεσου) οπαδου και η αποψη των Sabbath-δικογραφικης τους.

Για τον οπαδο που λεει οτι ακουει Sabbath γενικα, το reunion με Οzzy ειναι κατι παραπανω απο θετικο. Το αν θα βγαλουν νεο δισκο με την αρχικη τους αυτη συνθεση ειναι διφορουμενο καθως μερικοι περιμενουν οτι θα ειναι κατι πραγματικα αξιολογο και καποιοι αλλοι οτι θα ειναι απλα ενας λογος παραπανω για να βγουν σε περιοδια χωρις να προσφερει κατι παραπανω στην ειδη φοβερη δισκογραφια τους.

Για τους ιδιους τους Sabbath νομιζω πως η επανενωση ειναι κατι που γινεται κυριως εμπορικα και δευτερευοντως δημιουργικα.Αυτο γιατι α) το γεγονος θα επιφερει κερδος (πωλησεις δισκων, περιοδιες κλπ) και β) αν το καθε τραγουδι αποτελει εμπνευση του Iommy θα μπορουσε καλλιστα να βγαλει εναν προσωπικο δισκο με τη βοηθεια του φιλαρακου του Buttler και να ληξει εκει το θεμα.

Προσωπικη αποψη: Απο οταν πεθανε ο Dio το θεμα Sabbath φαινοταν πως θα τελειωνε καθως oι μονοι που ουσιαστικα συγκρουτουσαν τους Sabs ηταν ο Iommy/Buttler. Ο πολυς κοσμακης που ακουει Sabbath γενικως και αοριστως (δηλ, γουσταρει τα κλασσικα πραμματα) γνωριζε/ει τη μπαντα με Ozzy ή με Dio. Η περιοδος του Martin ειχε γενικα περασει στο ψιλο.Επομεμως αν (λεμε αν) ελεγε ο Iommy “να συνεχισουμε με Martin” η ολη φαση δε θα τραβουσε και πολυ κοσμο (πραγμα κακο για τις “business”). Ετσι η μονη επιλογη θα ηταν ενα ακομη reunion με τον Ozzy, ο οποιος παρεπιπτοντως ειχε παρει την κατω βολτα τελευταια. Συνεπως η ολη φαση (αν) θα γινει για να καλυφθουν και οι επιθυμιες των πολυαριθμων οπαδων και των οικονομικων του ονοματως των Black Sabbath.
Ακομη, πιστευω πως η συγκεκριμρνη συνθεση της μπαντας εχει προσφερει τα μεγιστα στη μουσικη μας.Εχοντας ομως αποτυχει να προσφερει κατι νεο επειτα απο τα τοσα reunions που προηγηθηκαν δε νομιζω πως θα το κανει τωρα.Ειναι θεμα χημειας μεταξυ των μουσικων.Αν εχουν να βρεθουν μαζι απο το '78 σε στουντιο και να γραψουν μουσικη αυτο για μενα σημαινει πως δε “το χουν” πια μεταξυ τους. Η Sabbathιλα που βγαζουν οι πρωτοι 8 δισκοι δεν μπορει να ξαναβγει ΟΥΤΕ απο τους ιδιους καθως εχουν αλλαξει ολοι απο τοτε,γι’αυτο και το νεο δισκο (αν βγει) τον θεωρω περιττο για τη δισκογραφια τους. Θελω σα τρελος να γινει η επανενωση για να τιμησω αυτο που ηταν τοτε στα 70’ς. Θα προτιμουσα να γινει και μετα να το διαλυσουν οριστικα.Τελος

Υ.Σ.Μιλαω καθαρα σαν οπαδος που εχει ασχοληθει λιγο παραπανω με αυτη τη μπαντα.Δε με νοιαζει αν συμφωνειτε ή οχι, αυτα ειχα να πω κι ας ληξει εδω το θεμα.

Α δεν ηταν οι Priest το 2004 ε?Ωραιος Priest-ακιας εισαι:twisted:

Για μενα το να εβγαζαν νεο δισκο πραγματικα δε θα ειχε κανενα νοημα,οπως και το να περιοδευσουν με Ozzy παιζοντας αυτα τα 10 κομματια για την εκατομυριοστη φορα.

Το μονο νοημα ειναι η εμπειρια του να τους δεις live.Βεβαια εξαρταται απο τη φορμα του Ozzy αν μια τετοια εμπειρια θα ειναι πραγματικα αξιολογη,ή απλα να λες στους φιλους σου οτι ειδες sabbath και ειδες τον θεο (iommi) να σολαρει.

Παρολο που σεβομαι την περιοδο με Ozzy στα δικα μου γουστα ανταποκρινεται πιο πολυ η περιοδος με dio και με martin,ωστοσο,ειναι παραλογο να λεμε οτι θα σπιλωθει το ονομα τους και να μην παιζουν με το ονομα τους.Εξαλλου αυτη δεν ειναι η αυθεντικη συνθεση?

Ο Iommi ειναι τεραστιος μουσικος και χωρις τον Ozzy μια χαρα τα πηγε.

Ειναι οι Sabbath… Οι Black Sabbath… Θελω να υπαρχουν και θελω να τους ξαναδω για να ξανανιωσω αυτο το απιστευτο συναισθημα που ενιωσα το 2005… Απλα τα πραγματα, αν γουσταρουν να βγαλουν δισκο και πιστευουν οτι εχουν εμπνευση, εγω μαζι τους… Το The Devil You Know μου αρεσε τρελα και ας μην ηταν Heaven And Hell, Mob Rules ή Dehumanizer (δισκαρα και αυτο)… Μπορουν ομως να λειτουργησουν καλα στο στουντιο με τον Ozzy? Αυτο ειναι το θεμα. Ο Geezer ειχε πει οταν ηχογραφουσαν το The Devil You Know οτι με τον Ozzy θα καναμε τριπλασιο χρονο στις ηχογραφησεις. Αν τα λυσουν μονοι τους και γουσταρουν, ας βγαλουν δισκο, καλοδεχουμενος θα ειναι. Και πατατα να βγει, αυτο δεν διαγραφει τα παλια επη. Περιοδεια θελω να κανουν και να τους δουμε παλι, να προσκυνησουμε κτλ…

Έτσι είναι, αλλά οι πρώτοι περιμένουν άδικα γιατί το δίκιο το έχουν οι δεύτεροι.

Οι Black Sabbath είναι ο Ozzy Osbourne, ο Tony Iommi, ο Geezer Butler και ο Bill Ward. Οι δίσκοι που έχουν βγάλει αυτοί οι τέσσερις είναι μεγαλύτεροι από τους ίδιους, δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός. Δεν τους ανήκουν πλέον, ανήκουν σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπαρχει κανενα θεμα.

Απλα τα προηγουμενα ποστ σου δεν συμφωνουν με αυτα που γραφεις εδω.

Οπως και να 'χει, (και αυτο εγραψα κι εγω) απο το εμπορικο αυτο “τρικ”.

Βγαζουν αυτοι λεφτα, εμεις βγαζουμε καυλα κι απωθημενο.

Προσωπικα, δε θα ηθελα ενα δισκο-δικαιολογια για περιοδεια.

Σωστος!!!

Οσοι μιλατε για δισκο που θα γινει για να αποδειξει οτι οι τυποι μπορουν να δημιουργησουν ακομα κτλ, ας εχει υποψη του το οτι δεν εχει ουτε 6 μηνες που Iommi/Osbourne ηταν στα δικαστηρια για το θεμα του ονοματος και των royalties. Προφανως δε θα επανενωθουν για το συναισθημα και να θυμηθουν ομορφα παιδικα χρονια στο Μπιρμιννχαμ.

+1…

κατα τα αλλα συμφωνω με iron aris…

Ας επανενωθούν και ας ξεφουρνίσουν και ένα (κακό) δίσκο - αφορμή για λάιβ. Δεν μας χαλάει καθόλου. Ούτε το Devil you Know τρέλανε κόσμο (αν και είχε και 2 κομματάρες μέσα) αλλά το λάιβ δεν πείραξε κανέναν νομίζω.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μια μπαντα χρειαζεται αφορμη για να κανει συναυλιες.

Και θα ‘ναι κριμα οι Sabbath να μπουν στο τριπακι αυτο και να βγει (αν βγει) μια πατατα (αν ειναι πατατα), που θα λεει απ’ εξω Black Sabbath.

Για το πρώτο συμφωνώ. Αλλά για το δεύτερο όχι, γιατί δεν πιστεύω ότι έχουν βγάλει οι Σάμπαθ (με όζζυ) μόνο έπη (technical ecstasy, never say die), ούτε με πειράζει να γράφει ένας κακός δίσκος Sabbath απ’έξω αν τους (ξανα)δούμε λάιβ και (ξανα)τρελαθούμε.

Έντιτ. Βασικά το technical ψιλοχώνει.

Για να τελειώνουν οι σαχλαμαρίτσες.
Οι σαμπαθ έχουν βγάλει [B][U]δέκα (10) [/U][/B]τουλάχιστον ΚΛΑΣΙΚΟΥΣ δίσκους, οπότε ακόμα και τις κλανιές τους να ηχογραφήσουν και να τις κυκλοφορούν σε cd κάθε χρόνο ο μύθος τους δεν φθείρεται, το όνομά τους δεν σπιλώνεται.
Εδώ οι Scorpions είχαν βγάλει εκείνη την αρχιδιά με τα “ηλεκτρονικά στοιχεία” της λαϊκής που δεν ήταν καν αστείο, ήταν θλιβερό σαν γέρικο τραβέλι, και όχι μόνο δεν εφθάρη ο μύθος τους ίσα-ίσα που μετά έγιναν και μεγαλύτεροι απ’ό,τι ήταν στα 90ς και έρχονταν κάθε χρόνο.
Ο μύθος εφθάρη μόνο σε συγκροτήματα τύπου Angelwitch και Coven, που έβγαλαν ένα-δυο κλασικά άλμπουμς και μετά δεν κατάφεραν να ξαναπιάσουν τόσο ψηλά στάνταρντς.
Οπότε ξεκολλήστε με τις πατάτες δίσκους και τις ντροπές. Τα ιερα τέρατα δεν έχουν τίποτε να αποδείξουν σε κανέναν.

Ο οπλαρχηγός μας έβαλε στη θέση μας.

Όντως σοφές κουβέντες από μπλήντινγκ. Άντε γιατί παρακολουθώ την κουβέντα χωρίς να λέω τίποτα αλλά η ουσία είναι πως ό,τι παπαριά και να βγάλουν μια χαρά θα μας σοδομίζει πάντα το ριφφ του National Acrobat, το σόλο του Paranoid, το τς τς τςςςς των ντραμς στο War Pigs και και και…