Buckethead

ακουω γνωμες!ειναι αρκετα αμφιλεγομενος μπορω να πω,αλλα παικτικα ειναι τεραστιος!οι περισσοτεροι λογικα θα τον ξερετε απο τη συμμετοχη του στους γκανς εν ροουζες,στους οποιους ητανε μεχρι το 2004 νομιζω.προσφατα τραβηξε την προσοχη μου και η σολο καριερα του και τον τελευταιο καιρο ενα κομματι απο το αλμπουμ του enter the chicken ειναι απο τα αγαπημενα μου http://www.youtube.com/watch?v=HkCEXrlfJ4E.

ειναι πολυ παραγωγικος αν και αυτο δεν ειναι παντα καλο.

οποιος τον εχει ψαξει,ποια προτινετε οτι ειναι τα πιο καλα αλμπουμ του?

μαρεσει παρα πολυ απο αυτα που εχω ακουσει…
τιτανοτεραστιος…
γενικα απο δισκους του μου ειχαν προτινει τα bucketheadland 1 + 2… αλλα δεν μαρεσαν και τοσο μπορω να πω-βασικα αδιαφορα…
εγω θα προτινα να ακουσεις το πιο εναλλακτικο colma (πολυ χαλαρωτικη μουσικη-χωρις παπαδες μπουρμπουληθρες κλπ) και το crime slunk scene…
γενικα ο τυπος ειναι μουσικαρα…

__Aν σου αρέσουν τα πιο χαλαρά του, μπορείς να ακούσεις και το “Octave Of The Holy Innocents”, που είναι όλο ακουστικό (και έχει εξαιρετικές στιγμές… α και παίζουν και άλλοι δύο καημένοι μέτριοι μουσικοί… χάλια τα παιδιά, κρίμα :p). :wink:

[SIZE=“4”]Octave Of The Holy Innocents :[/SIZE]

/

[ul]
[li]Jonas Hellborg / acoustic bass guitar
[/li][li]Buckethead / acoustic guitar
[/li][li]Michael Shrieve / drums
[/li][/ul]

συγγνωμη…

ψαχνοντας στο νετ για πληροφοριες ειδα πως εχει συνεργαστει με τον Viggo Mortensen :!::!:

πληροφοριρες κανεις…??

ισχυει…δεν εχω ακουσει το album αλλα φιλος που το εχει ακουσει μου εχει πει οτι ειναι τρελη μαλακια…σε ολο το album απαγγελει ο mortensen και ο αλλος σολαρει απο κατω…αλλα ξαναλεω δεν το εχω ακουσει…:wink:

και εγω απο οτι διαβαζω κατι με απαγγελιες λεει πως ειναι…
οκ…thanx

Πολυ καλος κιθαριιστας με πολυ εντονες επηροες απο τον καθηγητη του,Paul Gilbert.Τα ατοναλ tapping του σε φασεις με κουραζουν.Γενικα λεγεται οτι τα ξεκινησε σε μια προσπαθεια εξομοιωσης του παιξιματος του τιτανοτεραστιου Shawn Lane,ο οποιος ειναι ενας απο τους πιο υποτιμημενους κιθαριστες του αιωνα μας.Ο τυπος ηταν πραγματικα φαινομενο

(slash vs buckethead)

η πρωτη επαφη με buckethead - κατα τυχη…
μετα ηρθε το σκαλωμα…

buckethead σκοτωνει εχω
ενα almbum αλλα δεν θυμαμε ποιο ειναι

Nομιζω οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ ενος ψυχακια βιτρουοζου και ενος γνησιου καλλιτεχνη…Πρωσοπικη αποψη παντα, εχοντας ακουσει λιγα πραγματα απο την δισκογραφια του.
Υπερβολικα κουραστικος και ''κενος ‘’ για τα γουστα μου.[-X

^
Εντάξει, δεν μπορείς να αρνηθείς απίστευτες στιγμές.
Nα ρωτήσω τώρα που έπεσα πάνω στο θρεντ - έχετε ακούσει το Atomic clock?

Αν και μου αρέσει τρελά ο ήχος του μπάντζου και η ατμόσφαιρα ως σύνολο, δεν με κρατάει ως αυτόνομα κομμάτια - μου αφήνει κάτι χλιαρό εξ’ού και το έχω ακούσει λίγο και ως background.
Πείτε καμια γνώμη, να δω και καμια άλλη οπτική.

Προσωπικα δεν μου αρεσει η μουσικη του απο οσα εχω ακουσει,πολυ πειραματισμος με διαφορα ειδη τα οποια με καποιο τροπο προσπαθει να τα χωρεσει σε ενα,σαν κιθαριστας σιγουρα το κατεχει,το image του ισως ειναι αυτο που αντι να του δωσει την ευκαιρια μεσω καποιας μπαντας να αναδειχθει αντιθετως δεν φαινεται να τον βοηθαει.

Τωρα να εμφανιζεσαι με εναν κουβα στο κεφαλι και μια ασπρη μασκα στο προσωπο δεν ξερω ποσο θετικο η αρνητικο μπορει να ειναι αυτο δεδομενου οτι στη rock/metal σκηνη πολλα περιεργα μπορει να δει κανεις.

Ο οzzy πριν καποια χρονια που τον ειχε δοκιμασει ειπε οτι ειναι πολυ καλος αλλα λογω τενεκε δεν…:stuck_out_tongue:

Ozzy Osbourne: “I tried out that Buckethead guy. I met with him and asked him to work with me but only if he got rid of the fucking bucket. So I came back a bit later and he’s wearing this green fucking Martian’s-hat thing. I said, ‘Look, just be yourself!’ He told me his name was Brian, so I said that’s what I’d call him. He says, ‘No one calls me Brian except my mother.’ So I said, ‘Pretend I’m your mum then!’ I haven’t even got out of the room and I’m already playing fucking mind games with the guy. What happens if one day he’s gone and there’s a note saying, ‘I’ve been beamed up?’ [Laughs] [B]Don’t get me wrong, he’s a great player. He plays like a motherfucker[/B]!”

To [B]Octave Of The Holy Innocents[/B] που πρότεινε ο Shadowcaster είναι καλό, όμως γενικότερα με ενοχλεί αυτή η φάση του βιρτουόζου που εκθειάζουν πολλοί, γιατί μου φαίνεται πολύ υπερεκτιμημένη. Επειδή είναι βιρτουόζος σε ένα όργανο ο άλλος δεν σημαίνει πως είναι καλός και στην σύνθεση μουσικής, ο buckethead για’μενα υστερεί αρκετά σ’αυτόν τον τομέα. Δηλαδή πιστεύω πως κάπου έχει χαθεί η ουσία γύρω απ’αυτά για τα οποία έχει γίνει γνωστός ο Buckethead, πράγμα που έχω παρατηρήσει πως συμβαίνει συχνά στην metal μουσική γενικότερα.

Θεεική φάση!

Εγώ προσωπικά δεν τον ξέρω από τους GnR,και όταν το έμαθα ψιλοσοκαρίστηκα λόγω του στυλ παιξίματός του που δεν έχει πολύ να κάνει με την μπάντα…

Τον έμαθα λόγω ψαξίματος με killswitch (σαν σωστό Morello fanboy ψάχνω και για το wiring της κιθάρας ακόμη), και μου φάνηκε και μένα τεράστιος παικτικά.Και τον σουρεαλισμό της φάσης τον βάζω στα θετικά!

Αλλά γενικά οι βιρτουόζοι είναι μια βαρετή φάση για μένα…

Προσωπικά πιστεύω πως ο στίχος είναι αυτός που αποθεώνει την μουσική,και όταν λείπει αυτός βλέπω την μουσική πιο πολύ σαν ποζεριά…

Βέβαια έτσι λέω εγώ,αυτή είναι η άποψή μου και μόνο!

Παιχταράς, ταλαντούχος, πρωτότυπος.
Έχω μια αδυναμία στο “Jordan” και στο “We Are One”.
Παραδέχομαι όμως ότι ο Buckethead μπορεί να κουράσει μετά από +1 ώρα συνεχούς ακούσματος. Με δόσεις λοιπόν :stuck_out_tongue:

Πρεπει να ξεθαφτει για σημαντικη ειδηση,περαστικα στον πιο expirimental κιθαριστα της συγχρονης γενιας.Moλις πριν ενα μηνα μιλησε ο Buckethead για το προβλημα αρυθμιας που αντιμετωπιζει.

Με καρδιακή πάθηση διαγνώστηκε ο Buckethead

https://straightonmusic.com/2017/10/sovaro-provlhma-ygeias-apeilei-th-zwh-toy-buckethead/

https://rockinathens.gr/με-καρδιακή-πάθηση-διαγνώστηκε-ο-buckethead/

Με την ευκαιρια να βαλω και ενα κομματι που γουσταρω.

1 Like

Κριμα, ολα καλα να πανε ! Τεραστιος καλλιτεχνης!

ΝΕΟ, ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ:

1 Like

Ειναι τοσο πολυ το υλικο που κυκλοφορει σε συντομο διαστημα που πραγματικα κομματια που αξιζουν,χανονται αναμεσα στα pikes. :thinking:

Οπως και το BooBoo Got His Black Belt - Buckethead ειναι εξισου καλο κομματι.

1 Like

Το ακουω μονορουφι,pike 292,εχει χαθει η μπαλα λεμε. :stuck_out_tongue_winking_eye: :crazy_face:

3 Likes