αχαχαχαχ ποσο τον αγαπαω τον Κλοπ ρε πουστη
Η άμυνα της Ντόρτμουντ πάντως ήταν τραγική ε. Επίσης στο πέναλτι έπρεπε να βγει και η δεύτερη κίτρινη
Τουλάχιστον εδώ το πέναλτι δόθηκε, και δεν είχαμε ερωτήσεις στους βοηθούς και λοιπές παπαριές ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑΧΟ!!! Σκληρό το μαρκάρισμα πάντως, και ήταν για κάρτα…
Σε άλλα νέα,
[B][SIZE=“5”]ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ!!![/SIZE][/B]
Δεν το πίστεψε, δεν το άξιζε, δεν το πήρε η Μπορούσια. Απλά τα πράγματα.
Παλινωδίες στην τετράδα της άμυνας επί 65 λεπτά και ενώ έχεις ισοφαρίσει από το πουθενά στο δεύτερο, πας και τρως γιόμα στην καρδιά της άμυνας στο 90’. Ε, θα ήταν αδικία να το πάρει γι αυτή και μονο τη φάση και ας την υποστηρίζω.
υ.γ. ο Ριτσιόλι στη φάση του πέναλτι θύμισε Ελληνα διαιτητή με την κάρτα. Συμβαίνουν και αλλού, το ξέραμε αυτό…
ΜΑΤΣΑΡΑ
απίστευτη η αντίδραση robben μετά το γκολ και μετά τη λήξη
Πολύ ωραίος τελικός. Δε με ένοιαζε ποιά απ’ τις δύο ομάδες θα το έπαιρνε, υποστήριζα σαφώς Ντόρτμουντ βέβαια αλλά το ευχαριστήθηκα από κάθε άποψη. Τρομερό ματς, πάνω κάτω, πολύ ξύλο ειδικά στο β’ ημίχρονο, ηρωικές προσπάθειες από παίκτες και των δύο, χόρτασα μπάλα απόψε.
Η Μπάγερν πραγματικά το άξιζε. Όχι μόνο επειδή μέχρι απόψε το έχανε ξανά και ξανά κι όμως εκεί, κάθε χρόνο να τα δίνει όλα και να φτάνει κοντά στην κορυφή, αλλά κυρίως επειδή όπως και να το κάνουμε είναι μια υποδειγματική ομάδα, χωρίς ελαττώματα. Δε με τρελαίνει ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο που παίζει, προτιμώ το πιο “αφελές” στυλ της Ντόρτμουντ, αλλά σίγουρα φέρεται εντάξει στη στρογγυλή θεά. Το χάρηκα για όλους της Μπάγερν (πλην του βλάκα του Ρόμπεν που ήταν και παραμένει μικρός και λίγος, κι ας τον έκανε μάγκα σήμερα ο Ριμπερί), αλλά κυρίως για τον Χάινκες, που γενικά δεν πολυμιλάμε γι’ αυτόν αλλά είναι μέσα στους μεγαλύτερους ευρωπαίους προπονητές. Αξίζει σε τέτοιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες να φεύγουν όντας στην κορυφή. Ρισπέκτ και σε ορισμένες ψυχάρες της Μπάγερν όπως οι Νόιερ και Λαμ, πολύ γέλιο με το κατσίκι τον Σβαϊνστάιγκερ που έτσι όπως έκανε στο τέλος φαινόταν ότι του φυγε ένα μεγάλο βάρος φέτος.
Άφησα τελευταία προφανώς την συμπάθειά μου απόψε, τη Ντόρτμουντ. Μόνο μπράβο γι’ αυτήν την ομάδα που φέτος ήταν το αριστούργημα του CL. Ο τρόπος που το έχασε σήμερα είναι από αυτούς που σε κάνουν να ερωτεύεσαι μια ομάδα, ακόμα και στις αποτυχίες της. Εμφανώς πιο φρέσκια, ελκυστική και σε τελική ανάλυση παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο, λύγισε επειδή πολύ απλά δεν είχε το μυαλό και την εμπειρία να αντέξει απέναντι στο βαυαρικό μεγαθήριο. Ακόμα κι αυτό όμως είναι μέρος της γοητείας της. Αν ήταν κάπως πιο έξυπνη ομάδα μάλλον θα το έπαιρνε απόψε, με βάση την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, αλλά τότε δε θα ήταν τόσο συμπαθής, τόσο αξιοθαύμαστη. Πολύ δύσκολο έως αδύνατο πλέον να φτάσουν ξανά τόσο ψηλά τα πιτσιρίκια του Κλοπ, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον αυτή η γενιά της Ντόρτμουντ έπιασε ταβάνι - κι αυτό είναι σίγουρα λυπηρό, και μεγάλο κρίμα, αλλά εγώ τουλάχιστον νομίζω ότι δε θα ξεχάσω ποτέ αυτά που είδα φέτος απ’ αυτή την τρομερή, καταπληκτική ομάδα.
Να στε καλά ρε μάγκες.
EDIT
Ρε Χαλισέκε;! Θυμάσαι που στο λεγα βρε;!
Και μάλιστα έγινε πολύ πιο σύντομα από τον ορίζοντα που είχα θέσει! :lol:
The bottom line είναι ότι εμένα ΝΑ Μ’ ΑΚΟΥΣ. 8)
Ωραίο ματς, το είδα και σε ΘΡΗ ΝΤΗ.
Η Ντόρτμουντ είναι πολύ ωραία ομάδα, αλλά η απειρία της την οδηγεί στο να παρασύρεται από την ψυχολογία του ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο το έχασε τελείως και όσο πήγαινε το ματς προς το τέλος, τόσο βάραινε. Ο Ρόμπεν, εντάξει ας μην είμαστε αυστηροί, σήμερα τίναξε κάμποση από τη λουζεριά που τον διακατείχε κι ας τον έκανε όντως μάγκα ο Ριμπερί.
Άντε και του χρόνου να το σηκώσει ο Βαγγέλας ο Μαρινάκης, έχει φτιάξει τέτοιο θρύλο που πραγματικά είναι ένα βήμα πριν την κορυφή.
Η κόκκινη πεντακάθαρη, αλλά άπαξ και δεν ευνοείται η μπαρτσελόνα όλα καλά υποθέτω.
[SPOILER][/SPOILER]
Ούτε αυτό δε μπορεί να ξεπλύνει το λεκέ στο σεντόνι σου.
γρακχε τα λεγες ρε συ και δε σε πιστευα
τεσπα, ωραιο ματς, δυστυχως για τη ντορτμουντ επεσε στην καλυτερη ομαδα της ευρωπης αυτη τη στιγμη. δε μπορω να φανταστω πως θα αισθανονταν μετα το πεναλτυ παντως (η μπαγερν)
Παναξια το πηρε η Μπαγερν η Ντορτμουντ δεν υπηρχε στο δευτερο ημιχρονο
καλά δεν ήταν και τόσο ισοπεδωτική η μπάγερν στο 2ο.πιο ισοπεδωτική ήταν η ντόρτμουντ στο πρώτο 25λεπτο.απλά απέδειξε την εμπειρία που έχει σε σχέση με την ντόρτμουντ.το διαχειρίστηκε πιο καλά το μάτς.
μονο εγω νομιζω οτι ηταν και κοκκινη στο λεβαντοφσκι οταν πατησε τον αστραγαλο του αλλου του δυσμοιρου? Επισης ευκολα 2η κιτρινη στο νταντε και οι καθυστερησεις του 2ου επρεπε να ναι περισσοτερες
είναι ανάλογα και πώς το αντιλαμβάνεται ο διαιτητής εκείνη την ώρα ή ανάλογα τί θα του πεί ο βοηθός.αν θεωρήσει οτι το έκανε επίτηδες είναι κόκκινη αλλιώς δεν είναι κάτι.
πιστεύω οτι ο διαιτητής τα πήγε πολύ καλά πάντως.άφησε το physical game ώστε να μην σφυράει συνέχεια και καλά έκανε.τώρα λάθη θα γίνουν και γίνανε πολύ λίγα.εγώ πάντως συμφωνώ που δεν έδωσε κίτρινη στον ντάντε για το πέναλντι γιατί απλά πήγε άτσαλα πάνω στον παίκτη της ντόρτμουντ προσπαθώντας να πάρει την μπάλα.θα έδινα την 2η κίτρινη αν είχε φύγει μπροστά η μπάλα.
Ητανε κοκκινη του Λεβαντοφσκι οπως και του Νταντε ητανε 2η κιτρινη χωρις αμφιβολια
Χεχε
Ντάξει το ξέρω ότι θα είμαι μόνος μου σ’ αυτό. Ας πούμε ότι έχω κόλλημα μ’ αυτόν τον τύπο. Τεσπα, πήρε επιτέλους κάτι σπουδαίο και μάλιστα με δικό του γκολ, οπότε τώρα μπορεί να ηρεμήσει και λίγο. Αν μπορούσε να κόψει κι αυτή τη γελοία κίνηση-καρμπόν από τα δεξιά που κάνει γύρω στις 123456789 φορές σε κάθε ματς, καλά θα ήταν, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα φαντάζομαι.
Όχι ντάξει δεν πάει έτσι. Και όταν δεν είναι η Ρεάλ που ευνοείται πάλι όλα καλά είναι, όχι μόνο η Μπαρτσελόνα :!:
Πέρα απ’ την πλάκα, εγώ δεν είμαι σίγουρος για το αν ήταν κίτρινη το μαρκάρισμα του Ντάντε στο πέναλτι, αρχικά αμφέβαλα και για το αν ήταν πέναλτι η ίδια η φάση, μέχρι που είδα το ριπλέη. Μάλλον συμφωνώ με original που λέει ότι ίσως θα ήταν υπερβολικό να τιμωρηθεί και με κάρτα (άσχετα αν ο ο διαιτητής υποψιάζομαι ότι όντως ενήργησε με πρόθεση - ουσιαστικά - να ευνοήσει την Μπάγερν, απ’ την άποψη ότι μάλλον δίστασε να τους αφήσει και με δέκα εκτός του ότι θα ισοφαρίζονταν). Δεν ξέρω αν βγάζει νόημα αυτό. Τέλος πάντων. Δε θεωρώ ότι η Ντόρτμουντ αδικήθηκε ιδιαίτερα απόψε. Όπως ειπώθηκε πολλές φορές σε προηγούμενα ποστ, λόγω λάθος διαχείρισης του τελικού τον έχασε.
Άμα ισοφαρίζεις έτσι ανέλπιστα (σε σχέση με τη ροή του αγώνα) και η άμυνά σου πάραυτα είναι τόσο ανοιχτή, μόνο με κωλοφαρδία δεν τρως κι άλλα… τώρα στην παράταση δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να άλλαζε το παιχνίδι αλλά έτσι όπως πήγε ήταν δικαιότατο το αποτέλεσμα. Και όσο να 'ναι (1.) με τρεις τελικούς στα τελευταία 4 χρόνια και (2.) με τις φετινές εμφανίσεις στα νοκάουτ, άξιζε η Μπάγερν τουλάχιστον ένα τρόπαιο, αν μη τι άλλο. Τώρα για τις κάρτες είναι να 'χαμε να λέγαμε…
Κι εγώ για χαβαλέ το 'γραψα, για μένα ήταν άψογος ο διαιτητής.
Όσο για τον Ρόμπεν, πραγματικά εξιλεώθηκε στο 89’, μέχρι εκείνο το λεπτό είχε 90+120+120+89 λεπτά συμμετοχής σε τελικούς όπου έπαιζε ο “ελάχιστος εαυτός” του.
Δυστυχως, δεν αντεξε η Μπορουσια …για 45 (μην πω 65) λεπτα απλα ακολουθουσε και περιμενε (μηπως και δε συμβει) το μοιραιο.
Κι αυτο, μαλλον, ειναι λαθος του Κλοπ …στην τελικη μαζι με την ομαδα μαθαινει κι αυτος, οσο ταλαντουχος κι αν ειναι, ενω ετσι κι αλλιως το δημιουργημα του ειναι υποδειγματικα και παντα καλοστημενο.
Aφου τη βλεπεις την ομαδα οτι ειναι σε τρικυμια, οτι παροτι ισοφαρισε (απο το πουθενα) πισω ειμαστε παιδικη χαρα και οποτε θελουν βγαλε φαση, κανε μια γαμημενη αλλαγη που περιμενεις να μας το καρφωσουν στο 89’. Εχεις το Γκροσκροιτς που πριν το ματς ελεγες “ΟΚ, δεν παιζει το αρχιδι ο Γκετσε, αλλα θα βοηθαει στα μετοπισθεν” και αντ’ αυτου ο Ρομπεν κανει παρτυ, ε βαλε μου ενα Κελ/Σαχιν στη θεση του, αφου πισω δεν την παλευουμε.
Γενικοτερα, ο Γκετσε ελειψε απιστευτα στη Μπορουσια, αφου ο Ρόις ηταν απιστευτα μονος στη δημιουργια και, δυστυχως, ο ρυθμος των πρωτων 25’ δε θα μπορουσε να συνεχιστει επ’ απειρω, αφου η Μπαγερν δεν ειναι ομαδα που μπορεις να τρεξεις πολυ παραπανω απο αυτην.
Απλα, ο Γκετσε ελειπε πολυ και μ’ αυτον δεν ξερεις τι θα γινοταν. Η μικροτητα της αποφασης του ισως να 'ταν αυτη που στερησε τον τιτλο απο τη Μπορουσια.
Στα του διαιτητη, σιγουρα υπαρχει δευτερη κιτρινη στο πεναλτι, ενω κοκκινες θα μπορουσαν να δοθουν και στο Ριμπερι στο πρωτο και στο Λεβαντοφσκι στο δευτερο.
Απλα, η Μπορουσια επρεπε να κοιταξει περισσοτερο να κατακτησει τον τιτλο, παρα να ερθει ο τελευταιος σ’ αυτην, γι’ αυτο και η Μπαγερν κερδισε μαλλον δικαια.
Σιγουρα δικαια, οχι μαλλον.