Champions League 2015 - 2016

αντε βγαινουν οι ομιλοι σημερα. το γλεντι θα ειναι μεγαλο φετος μιας κι αλλαξε το συστημα και στον α’ γκρουπ δυναμικτοτητας μπαινουν οι 8 πρωταθλητες απο τα καλυτερα πρωταθληματα. οποτε στο β’ γκρουπ εχει παρτυ :smiley: . αντιπαλους για ολα τα γουστα! απο ρεαλ μεχρι σιτυ!

ευτυχως στο 4 γκρουπ δεν εχει τοσο δυνατα ονοματα και θα μπορειτε να το παλεψετε!!
Καλη κληρωση!!

Ενδιαφέρον το νέο σύστημα. Δίνει προοπτικές για ντέρμπι. Αν και κλασικά θα βγουν παλι γνωστα ζευγάρια που παίζουν κάθε χρόνο.

Θλιβομαι μονο με απουσία ομάδων όπως Μίλαν και Ίντερ που όσο να είναι, είναι σεντονάτες.

Ας μου εξηγήσει κανείς αυτό το νέο σύστημα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η PSV είναι στο πρώτο γκρουπ ή η Σεβίλλη στο τρίτο. Αν θυμάμαι καλά, τα γκρουπ δυναμικότητας πήγαιναν ανάλογα με την ευρωπαϊκή παρουσία και τους πόσους βαθμούς είχε η κάθε ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Δε σε βλέπω καλά, για έλα για κάνα μπάσκετ να στανιάρεις :!:

Ψήνω μπάσκετ κολασμένα και οποτεδήποτε.

Στα του τσου λου, επιτέλους Βαλένθια!

Κλασσικός γκούνερ, δε βλέπει ούτε τη μύτη του :!:

Μα δεν μας ενδιαφέρει το τσουλου γιατί στην Αγγλία σαρωνουμε…
λολ

Γκούνερς ετοιμαστείτε για νέα φάπα στο Φάληρο (μην πω και στην Αγγλία αυτή τη φορά με το τσίρκο που χει μαζέψει ο Βενγκέρ) :!:

Ενταξει παιδια, αποφυγαμε τη Βολφσμπουργκ και τη Γκλαντμπαχ

Όλα καλά παιδιά, θα φάμε καμια 10αρια γκολ σύνολο από τη Μπαγερν, αλλά υπάρχει ελπίδα να περάσεις… Την Άρσεναλ ΑΜΑ παίξεις στο 120% των δυνατοτήτων σου τους έχεις…

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

…χλωμό μου φαίνεται να περάσουμε, εκτός αν βρούμε μπόσικη την Άρσεναλ…αλλά προσοχή μην μετρήσουμε τεμάχια στο Μόναχο, και μην πάθουμε καμιά νίλα από Ζάγκρεμπ…η τρίτη θέση φαίνεται εφικτή, αλλά για την δεύτερη θέση θέλει να κάνουμε το καλύτερο, και αυτήν την εποχή, επειδή έχω δει σχεδόν όλα τα ματς της ομάδας, δεν δείχνουμε έτοιμοι - ικανοί να το κάνουμε:):!:

Πάω να ρίξω χρήμα στο οβερ με Μπάγερν από ημίχρονο κιόλας.

Εγώ θα παίξω ένα δελτίο 0-5 ημίχρονο, όταν θα γίνει το ματς στο Φάληρο…

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτσι, συνεπώς με την ίδια ακριβώς λογική, αν παίξουμε και εμείς την Μπάγερν έτσι τότε θα βγούμε πρώτοι. Ψάξτε τον δεύτερο λοιπόν :!:

Τι εννοείς; Άμα ο Ολυμπιακός παίξει "διαστημικά " ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα από την Μπαγερν; Δυστυχώς, χλωμό το βλέπω…

Αντίθετα, την Άρσεναλ μπορεί να την κερδίσει άμα ή απόδοση του είναι εξαιρετική. Εγώ αυτό εννοουσα πάντως

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ήμουν σαφής, δικό μου λάθος. Άρσεναλ είμαι! :naughty:

Κλασσικά τελευταία αγωνιστική θα σας το δώσουμε το ματσάκι για να βγείτε τρίτοι.

Α οκ τώρα το πιασα…η Άρσεναλ έχει πιθανότητες για καμιά “κηδεία” στη Μπαγερν… Αλλά πρέπει να ζοριστει

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λοιπόν… επειδή αυτή τη στιγμή προσπαθώ να χωνέψω αυτό το κάζο του Παναθηναϊκού και προκοπή δε βλέπω, έτσι για να ξεχαστώ λέω να κάνω κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για τη φάση των ομίλων:

Πρώτος όμιλος: τα παιχνίδια ανάμεσα σε Ρεάλ και Παρί είναι από εκείνα που πραγματικά θέλω να δω - και γιατί είναι πολλά υποσχόμενα από πλευράς θεάματος, αλλά και λόγω περιέργειας, καθώς θα είναι άλλη μια μεγάλη πρόκληση για την ανερχόμενη Παρί, η οποία τα τελευταία χρόνια πάντα πάει σπίτι της στα προημιτελικά είτε απ’ την Μπαρτσελόνα, είτε απ’ την Τσέλσι, αλλά πάντα το παλεύει αρκετά καλά. Τι θα κάνει απέναντι στη Ρεάλ του Μπενίτεθ; Βασικά, τι θα κάνει η ίδια η Ρεάλ μ’ αυτό τον προπονητή; Η λογική λέει ότι θα τερματίσει πρώτη (αφήνοντας πίσω της ως δεύτερη την Παρί, ενώ Σαχτάρ και Μάλμε πιθανότατα θα υποδυθούν τους σάκους του μποξ στα ματς με τις δύο πρώτες και θα σφαχτούν για το Europa League) και θα προχωρήσει και πάλι αρκετά, αλλά αν ήμουν Ρεάλ (μπρρρρρ) δε θα αισθανόμουν καμιά σιγουριά μ’ αυτόν τον αψυχολόγητο στον πάγκο.

Δεύτερος όμιλος: εκεί που έλεγα ότι η Γιουνάιτεντ έβαλε τη γνωστή κωλοφαρδία της να δουλέψει (τσιμπώντας τη μία από τις δύο λιγότερο δυνατές ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας και μία από τις επίσης λιγότερο δυνατές του τρίτου γκρουπ), έσκασε μύτη η Βόλφσμπουργκ και ο όμιλος στα μάτια μου απέκτησε ενδιαφέρον… όσες φορές είδα πέρυσι τη γερμανική ομάδα εντυπωσιάστηκα και δεν κρύβω ότι την πιστεύω πολύ και τη θεωρώ ικανή για σπουδαία πράγματα. Αν μάλιστα δεν χάσει και τον ντε Μπρούιν (βασικός συντελεστής αυτής της εκρηκτικότητας της Βόλφσμπουργκ στο ανοιχτό γήπεδο) απ’ τη Σίτι, δεν το αποκλείω ακόμα και να κοντράρει τη Γιουνάιτεντ για την πρώτη θέση! Κι αυτό διότι η Αϊντχόβεν καλή και συμπαθής, αλλά είναι άτυχη η κακομοίρα μ’ αυτή την κλήρωση, αν καταφέρει κάτι καλύτερο απ’ την τρίτη θέση δεν πρέπει να το πει ούτε του παπά.

Τρίτος όμιλος: πολύ περίεργος. Ένα μεγάλο όνομα αλλά διαβόητοι losers/underachievers τις τελευταίες δεκαετίες (η πολύπαθη Μπενφίκα), μια εσχάτως μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για την οποία όμως, παρά την παρουσία του μέγιστου Τσόλο, υπάρχουν ερωτηματικά αν μπορεί να συνεχίσει να κάνει κηδείες λόγω της συνεχούς αγωνιστικής αιμορραγίας της (Ατλέτικο), μία Γαλατά επίσης φαινομενικά σε πτωτική πορεία, την οποία όμως πάντα κάτι δε σ’ αφήνει να την ξεγράψεις, και μία παγκοσμίως άγνωστη πρωτάρα από το Καζακστάν (!!!), για την οποία όμως μου έχει καρφωθεί ότι μπορεί να είναι η έκπληξη των ομίλων - αν υπάρξει η παραμικρή έκπληξη στους ομίλους. Όμιλος αντιεμπορικός, που βλέπεις τις ομάδες και λες θα πονέσουν πολλά μάτια εκεί πέρα, αλλά απ’ την άλλη μπορεί να προκύψουν ματσάρες απ’ το πουθενά. Βγάζω για τα μάτια του κόσμου μια στάνταρ πρόβλεψη τύπου Ατλέτικο/Μπενφίκα στους 16 και Γαλατά στο Γιουρόπα, αλλά από μέσα μου εύχομαι να γίνει όλος ο όμιλος πουτάνα.

Τέταρτος όμιλος: εδώ όμως δε χρειάζεται να το ευχηθώ για να γίνει ο όμιλος πουτάνα! Το μόνο βέβαιο. Δεν ξέρω ποια ανώτερη δύναμη (που φυσικά δεν υπάρχει αλλά έτερον εκάτερον), ποιο σύμπαν αποφάσισε να σπάσει πλάκα και έβαλε το χέρι του εδώ πέρα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένας όμιλος όπου κάθε ομάδα (με μοναδικό φαινομενικό αουτσάιντερ την κατά τ’ άλλα όμως εξίσου τρομερή Γκλάντμπαχ) μπορεί να βγει από πρώτη μέχρι τελευταία. Ειδικά σε κάτι Γιούβε - Σίτι, Γιούβε - Σεβίλλη κτλ. έχουν να βγουν τρελά γούστα. Δεν το συζητάμε καν ότι είναι - και με διαφορά απ’ τον δεύτερο - ο καλύτερος όμιλος για φέτος. Αποφεύγουμε κάθε πρόβλεψη όπως ο διάολος το λιβάνι και απλά περιμένουμε, άκρως φτιαγμένοι, τις ματσάρες.

Πέμπτος όμιλος: αυτός απ’ την άλλη μου φαίνεται αρκετά βαρετός όμιλος. Εντάξει, δεν είναι κακές ομάδες ούτε η Λεβερκούζεν, ούτε η Ρόμα, αλλά ο περίπατος της Μπαρτσελόνα μοιάζει σαν το πιο σίγουρο στάνταρ της φάσης των ομίλων - σε φάση ψάξτε τον δεύτερο κι έτσι. Δική μου πρόβλεψη; μάλλον η Λεβερκούζεν. Δε μου πολυαρέσει σαν ομάδα αλλά μπροστά στη Ρόμα που είναι πάντα ικανή να τα κάνει ΣΚΑΤΑ, μοιάζει να έχει περισσότερες πιθανότητες. Αυτά. Και πολλά έγραψα γι’ αυτή τη μαλακία που λέγεται και όμιλος Champions League. Ουστ.

Έκτος όμιλος: επίσης μοιάζει πολύ προφανής ως προς την αναμενόμενη κατάταξη των ομάδων. Υπάρχει σαφής διαφορά ανάμεσα σε ΟΛΕΣ τις ομάδες του ομίλου διαδοχικά, απ’ την πρώτη μέχρι και την τέταρτη (μιλώντας με όρους γκρουπ δυναμικότητας), αφού η Μπάγερν είναι σαφώς ανώτερη της Άρσεναλ, η Άρσεναλ σαφώς ανώτερη του Ολυμπιακού, ακόμα και ο Ολυμπιακός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η λογική λέει ότι η κατάταξη θα είναι ακριβώς η ίδια με τη σειρά από την οποία μπήκαν στον όμιλο.

Έβδομος όμιλος: εδώ είμαστε λοιπόν (#1). Δεν είναι κακός όμιλος για μας, αλλά βέβαια θα μπορούσε να είναι και καλύτερος. Και βασικά κι εμείς οι ίδιοι θα μπορούμαστε να είμαστε και καλύτεροι, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, άλλωστε υπάρχει ακόμα περιθώριο για ενίσχυση. Εν πάσει περιπτώσει η Πόρτο μ’ αρέσει αρκετά σαν ομάδα (έχει ένα προφανές ταβάνι αλλά πάντα παίζει ωραία) και μου φαίνεται αρκετά πιθανό να μας νικήσει στο Οπόρτο, η Ντιναμό Κιέβου αν δεν κάνω λάθος είναι στη φάση που προσπαθεί να ξαναφτιάξει ομάδα αντάξια του ονόματος και του μεγέθους της, αλλά εντάξει, το πολύ να μας πάρει κάνα Χ στο Κίεβο, απ’ τη δε Μακάμπι Τελ Αβίβ αν χάσουμε έστω και δύο βαθμούς θα είναι εμφανές σημάδι παράτασης της αγωνιστικής κρίσης. Εξυπακούεται βέβαια ότι οτιδήποτε λιγότερο από 9 βαθμούς στο Μπριτζ (και συνολικά βέβαια την πρώτη θέση στον όμιλο τελικά) θα είναι αποτυχία. Τα πράγματα λοιπόν μοιάζουν αρκετά προβλέψιμα, πρώτοι με σχετική άνεση εμείς, δεύτερη η Πόρτο, η Ντιναμό στο Γιουρόπα, μετά να δούμε τι κάνουμε. Ζοζέ, φέτος θέλω να είναι η χρονιά μας, μη με απογοητεύσεις.

Όγδοος όμιλος: εδώ είμαστε #2. Η επιστροφή της ΒΑΛΕΝΘΙΑΡΑΣ εκεί που ανήκει και θα έπρεπε να παίζει κάθε χρόνο χωρίς δεύτερη κουβέντα (και πολλά ήταν τα τρία χρόνια που έμεινε η ομάδα εκτός Champions League) αναμένεται θριαμβευτική - καλύτερος όμιλος δε θα μπορούσε να κάτσει. Μακράν η καλύτερη επιλογή απ’ το πρώτο γκρουπ (η Ζενίτ πλέον δεν τρομάζει κανέναν), ευπρόσδεκτη και η παρηκμασμένη Λιόν απ’ το τρίτο γκρουπ, ενώ αυτή τη Γάνδη ούτε την ξέρω ούτε μ’ ενδιαφέρει να τη μάθω - ούτε λόγος φυσικά για κάτι λιγότερο από νίκες μέσα - έξω. Κοντολογίς, η πρώτη θέση έχει γίνει υποχρέωση. Δεν πολυφοβάμαι ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό, πόσο μάλλον ότι θα μείνει η ομάδα εκτός. Ζενίτ η προφανής επιλογή για δεύτερη θέση, Λιόν για Γιουρόπα (σοβαρά τώρα, ποια Γάνδη; ομάδα απ’ το Βέλγιο; απ’ το ποιο είπατε; αφού δεν υπάρχει τέτοια χώρα λέμε).