Chania Rock Festival 2017

Ξεκινησαν και φετος λοιπον οι ανακοινωσεις, πολυ νωριτερα απ οτι συνηθως για το συγκεκριμενο. Μακαρι να γινεται τοσο νωρις καθε χρονο, βρηκα αεροπορικα με επιστροφη με λιγοτερα απο 30.

30 ευρωπουλα + 45 ευρω τα εισιτηρια 2ημερου. Με 75 ολα κι ολα, ξερω που θα κανω φετος διακοπες. Εχει γινει συνηθεια πλεον. Απλα φετος, ακομα πιο φθηνη. Και το διασκεδαζω περισσοτερο απο τα φεστιβαλ στην Μαλακασσα. Ξεφευγεις. Κανεις αλλος ταξιδευει φετος για το φεστιβαλ?

Ψηνομαι και εγω γιαυτο σε συνδυασμο με διακοπαρες στη νησαρα.
Με ποια αεροπορικη και ποιες ημερομηνιες βρηκες τοσο φθηνα γιατι εγω βρισκω γυρω στα 70-80…

28 Ιουνη - 3 Ιουλη με Ryan Air. Τα εκλεισα ηδη.

Με 160+180 όμως πάς Βαρκελώνη 3 μέρες και αυτά είναι περσυνά εκεί. Παίζει ΜΕΓΑΛΗ μπάλα και οχι μονο στο καμπ νου.

Ναι αλλα τι διακοπες θα κανεις εκει; Σε 3 μερες με φεστιβαλ στην μεση δεν καταλαβαινεις κατι απο τον τοπο.
Για καλοκαιρινες διακοπες, χιλιες φορες προτιμω να δω φεστιβαλ και να εχω χρονο να παω σε τροπικα μερη κοντα στην πολη.

Δεν νομιζω να ειναι περυσινος ο καινουριος δισκος των guardian που βγαινει σε λιγο, ουτε το exclusive των warlord σε ολη την Ευρωπη.

Προφανως παιζουν ρολο και τα γουστα μας. Εγω δεν το απολαμβανω αν ταξιδευω-βλεπω φεστιβαλ-ταξιδευω ξανα, με το αγχος να παει κατι στραβα και να χασω πτηση. Προτιμω να παω σ εναν τοπο, με φιλικο περιβαλλον, να δω 10 μπαντες και μετα να τους γνωρισω κι ολας. Παντα βγαινουν και μιλανε με τον κοσμο στο φεστιβαλ λογω του χαρακτηρα του. Και μενει και χρονος να απολαυσεις καλοκαιρι χωρις να σου φυγει μισο μηνιατικο.

μείναμε περσυ 1-2 μέρες πριν και μετά και είδαμε αρκετα. 3 μέρες σερι κουραστικο, αλλα είδαμε διαμαντή, μειντεν, σιστερ + 80 άλλα. (και guardian + snake + loudness κτλ κτλ κτλ) τουμπανο.

Warlord τι προωθεί την 110 επανεκδοση ? κανα κουτί ? πολυ αρπαχτή ο γουλιαμ, και κρίμα δηλαδή, ιστρορικός, καλός … αλλά. Αν είναι σαν το προηγούμενο το guardian να λείπει 10/10 παντού επειδή “διαφημήσεις” και μιλάμε για ένα απο τους χειρότερους δίσκους που εχουν κάνει ποτέ. Και περυσι, πολύ ισχνοί live (ισπανία) ίσως κακιά μέρα, αλλά η 5ή και χειρότερη εμφάνιση, όπως 8η Kreator και εφυγα για να μην κλάψω. 10ή Overkill και έκανε τσαλίμια, επειδή δεν είχε ήχο.

με μια εμφανιση μονο που θα κανει δεν νομιζω να προωθει τιποτα. Διακοπες και λαιβ.

Αν δεν στάξεις χολή δεν μπορείς ε;

Οι Warlord έρχονται γιατί τους καλέσανε. Δεν στείλανε (φαντάζομαι) βιογραφικό ρωτώντας “μας θέλετε να έρθουμε να βγάλουμε κανα φράγκο και να πάω και το μωρό για κανα μπάνιο με την ευκαιρία;” Προφανώς και για τα φράγκα θα παίξουν τι άλλο;

Ένας από τους χειρότερους δίσκους το τελευταίο Guardian για τα δικά σου αφτιά. Για άλλους μια χαρά είναι. Εγώ στο Hellfest που τους είδα μια χαρά παίξανε. Οι Overkill στο ίδιο φεστ παίξανε με πραγματικά σκατένιο ήχο αλλά τα δώσανε όλα πάνω στη σκηνή, άσχετα που με δυσκολία καταλαβαίναμε τα τραγούδια που παίζανε (μάπα ήχο -αλλά όχι τόσο σκατά- είχαν και οι Testament που παίξανε μετά από αυτούς στην ίδια σκηνή)

Δεν έχω πάει στα Χανιά για το φεστιβαλ για να ξέρω τι παίζει από ήχο κ διοργάνωση, αλλά αν το συνδυάσει κάποιος και με λίγες παραπάνω μέρες για διακοπές μια χαρά φάση είναι

1 Like

Ντάξ Warlord κοροιδεύω τον Τσάμη, που έκραζε τον Zonder για έμπορα στο Χάμμερ και τώρα το έχει τερματίσει. Ας μην έκανε τις δηλώσεις αυτές να μην τον κράξω. Μας ζάλισε και με τη φαλτσο-παράλυτη που είχε, και τώρα που βρήκε γερμανιδα γκόμενα, ο θεος κάνει τα στραβά μάτια… στις αμαρτίες.

Κοιτά για πολλούς είναι καλό και το μετάλλικα. αμα βγάλει κανεις τη μυζήθρα απο τ αυτιά το βλέπει πιο ψύχραιμα. Στη βαρκελώνη που τους είδα, έφυγα σε 2 και στο 3ο καθισα κάτω, δλδ … βαριόμουν.Overkill σκατά ήχο, και ναι ας χτυπιοντουσαν, so what. οταν αυτοί δεν άφηναν μπάντες να κάνουν soundcheck για να έχουν αυτοι ήχο είναι ωραία ε ? Οι Testament ή oi Amon Amarth η οι Anthrax γιατί είχαν ? (Καλό ήχο). Επισης μάπα performance, Unisonic. Ούτε πρόβα να κανανε και λατρεύω Kai/Kiske, άλλα … αν πάω κάπου θέλω να γουστάρω you know ?

Απλά, 1000 φορές να πάω Barcelona πάλι (που πέφτει ίδιες μέρες όποτε και να ήθελα να πάω εδω δεν θα μπορούσα) με λίγο παραπάνω και να δω 80 + group και μια πανέμορφη πόλη, παρά να πληρώσω περίπου τα μισα για να δω μια επίσης ωραία πόλη και 5-6 μπάντες. Θέμα γουστου είναι.

1 Like

Κοίτα, 80 μπάντες δεν πρόκειται να δεις. 80 μπάντες θα παίξουν, αλλά εσύ δε θα δεις ούτε 20 στις 3 μέρες.

Μια χαρά η προσπάθεια με το φεστιβάλ στα Χανιά.

Ακριβως, ειναι αδυνατον να δεις παραπανω. Αν ειμαι ευχαριστημενος με 10 μπαντες, γιατι να δωσω παραπανω για μπαντες που δεν θα προλαβω να δω? Εξαλλου, αν ο διοργανωτης εφερνε τοσες μπαντες, το εισιτηριο θα ανεβαινε κι αυτο στα 160 που ελεγε PrimalRager666 πριν, και τοτε λογικο ειναι, ο φεστιβαλικος οπαδος να πει, αφου με τα ιδια χρηματα μπορω να παω Barca για 3 μερες και 80 μπαντες, θα παω εκει.

Τα συγκροτηματα που παιζουν Barca ειναι ηδη στην ενδοωρα τηςΕευρωπης για τα καλοκαιρινα φεστιβαλ, και μετακινουνται με tour bus. Στην Κρητη ολοι θελουν αεροπορικα. Σκεψου τι τιμες θα ειχε το εισιτηριο για να καλυψει τις αναγκες τους.

Mια χαρά το φεστ στα Χανιά και καλυτερεύει και πάει. Και ήχο φυσιολογικό έχει και το μέρος γαμάτο είναι είναι αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι θέλει περισσότερα μέρη με σκιά και να μην φυσάει σα διάολος (μου έχει τύχει μια φορά στις τέσσερις το τελευταίο). Κατά τα άλλα γαμώ τις βολτάρες και τα Χανιά έχουν εξωφρενικά όμορφα μέρη γύρω-γύρω, παγκοσμίου κλάσης (Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα, Μπάλος, Κεδρόδασος κλπ) οπότε αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω.

Γενικά, στην Κρήτη μας έκατσε πολύ καλά φέτος, αυτό και το Over the Wall (με Uriah Heep, Wolf, Memory Garden, Wardrum, Solitary Sabred που ενδιαφέρουν εμένα), μέταλ διακοπάρες στο πολύ φτηνό.

:joy: Το like μόνο γιαυτην την ατάκα που με βρίσκει σύμφωνο. Κατα τα άλλα θα συμφωνήσω με τους υπολοίπους στο οτι δύσκολα θα καταφέρεις να παρακολουθήσεις τοσες μπάντες σε τριήμερο φεστιβάλ. Και αντοχές να έχεις, μόνο με το πήγαινε-έλα ανάμεσα στις σκηνές δεν νομίζω χρονικά να βγαίνει.

καλα ειναι αλλα ολο τα ιδια και τα ιδια.τα φεστιβαλ που γινοντε εδω ειναι τριτοκοσμικα σε σχεση με εξωτερικο.σε σχεση ακομα και με ρουμανια/βουλγαρια.εδω και 10 χρονια γινετε ενα αναμασημα μπαντων.εδω ολοι κοιτανε να κονομισουν εκμεταλεβομενοι την αγαπη των μεταλλαδων.αμα αγαπαγαν αυτο που κανουν δε θα εβαζαν στα venue παραπανω κοσμο αποτι χορανε ουτε θα εκαναν λαιβ αρπαχτες.προσωπικα δε ξαναδινω ουτε 1 σενς εδω για λαιβ.απο το 98 ως τωρα εχω δει τα παντα .εκτος απο rush και motley.οποτε δε πα να φερουν τους guardian και iced earth αλλες 20 φορες.μονο εξωτερικο απο δω και περα.

Σε αντίθεση με κατι Wacken και hellfest, το BRF, δεν έχει μπάντες που παίζουν παράληλα. mea culpa. καμια 45 που παίζουν συνεχόμενα με 10λετπα breaks απο 12.00-02.00 x 3 μέρες. Αν δεν λυπάσαι τα πόδια σου μπορείς να τα δείς όλα, αλλα έχει και μπάρ με καρέκλες μεσα στο πάρκο για να αράξεις και με οθόνες για να βλέπεις αυτόν που παίζει. ΤΙ να λέμε τώρα. Ευτυχώς και Rush + Motley και το reunion Ζεπ έχω καταφέρει να δω, οπότε μόνο λίγα μου μείνανε στο bucketlist. Ευτυχώς και τον prince τον μακαρίτη τον είχα προλάβει, που ήταν απο τα καλύτερα live που έχω δει έβερ.

Καλά εννοείται ότι ακόμα και η Ρουμανία/Βουλγαρία είναι πολύ μπροστά σε σχέση με Ελλάδα. Στη Ρουμανία είδαν Korn πέρσι ή στη Βουλγαρία βλέπουν Iron Maiden. Έτσι για να μιλήσουμε συγκεκριμένα και με ονόματα. Αντιθέτως εδώ βλέπουμε κάθε χρόνο Iced Earth (άλλες 2-3 φορές ακόμα να έρθουν και θα γίνει Scopions η φάση).

Ρε ΝΙΜΟΥ, αυτό πόνεσε.

και άλλα, θα πονούσαν. Ουσιαστικά έχω αποθημένο 2 πιο συγχρονους καλλιτέχνες γκρουπ, έναν διασημο 70/80ς & θα ήθελα να δώ κάποια αγγλικά prog/psych, αλλα μερικά δεν υπάρχουν, οπότε μιλάμε λίγο ουτοπικά, απο την άλλη ακόμα και το Ζεπ, δεν το περίμενα ποτέ, ή εστώ αυτό το κάτι σα Ζεπ.

Ρουμανία και Βουλγαρία παρότι είναι φτωχές χώρες γενικά και παρότι ακούνε και εκει γυφτο-μπουζουκια κτλ, πάνε 3-4 χιλιάδες KORN όχι 1500, πανε 20000 maiden, όχι 11.000 που είχαν εδω μαξιμουμ. Απλό γιατι κάνουμε με το κυάλι να δουμε κάτι. Μαζί με τους φόρους στο θεό, αν είχες μια ελπίδα, εξανεμίζεται και αυτή.

Και σαφώς το CRF αξίζει στήριξης. εννοείται. Απλά έχω βαρεθεί να βλέπω τα ίδια και τα ίδια και ξανα μανά τα ίδια. (Αθήνα, γιατι Κρήτη ποτέ δεν έχουν παίξει.)

Οντως κι αυτο φαινεται πολυ δυνατο. Ε ρε, παιζει να κατεβω και γι αυτο.
Πολυ φιλοτιμη διοργανωση. Προτιμω Χανια απο Ηρακλειο βεβαια, ειδικα καλοκαιρι, αλλα για το φεστιβαλ, την κανεις κι εκει την εκδρομη.