Computer Tutorials and other stuff for learning

Δεν ξέρω πόσοι και ποιοι ασχολούνται με προγραμματισμό. Κοίταξα τα θρεντ και ελπίζω να μην επαναλαμβάνομαι.
Λοιπόν εγώ έχω μικρή εμπειρία, GW Basic μικρή, Visual Basic στο λύκειο, C++, SPSS, SQL στο πανεπιστήμιο. Τελευταία είδα ότι περνάει πολύ η JAVA. Αποφάσισα να μάθω μόνη μου. Βρήκα αυτόν τον απίστευτο τύπο στο youtube που έχει πάρα πολλά tutorials που σε βοηθούν να μάθεις Java, JavaScript, MySQL, XHTML, C++ και λοιπά καλά.
Πορώθηκα πάρα πολύ. Ξεκίνησα Java αλλά με δυσκολεύει είναι η αλήθεια οπότε ασχολούμαι τώρα με XHTML and CSS που είναι για Web Development και λέω να συνεχίσω με MySQL αφού έχω γνώσεις SQL. Στη συνέχεια θα προσπαθήσω να ασχοληθώ με οτιδήποτε περιλαμβάνει η JAVA.

Το κανάλι του είναι http://www.youtube.com/user/thenewboston/featured

Υπάρχει και αντίστοιχο forum συζήτησης δικό του πάλι για όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα.
http://tnbforum.com/index.php

Τώρα αν έκανα τσάμπα θρεντ να το μεταφέρετε αλλού. Περισσότερο για ενημέρωση το σκέφτηκα για άτομα που μπορεί να ενδιαφέρονται. Από εκεί και πέρα όποιος ασχολείται ή έχει σκοπό να ασχοληθεί και έχει όρεξη μπορούμε να συζητάμε εδώ μερικά πράγματα ή σε P.m. Έχω αρκετές απορίες είναι η αλήθεια αλλά σιγά σιγά νιώθω.
Για αρχή ήδη σκέφτομαι την πρώτη σελίδα μου αν δεν τα παρατήσω.

τσεκαρε αυτο.
http://www.w3schools.com/

έχει και UDK tutorial o τυπάς. ωραίος. Java ναι στην Ελλάδα έχει πέραση. Αλλά όχι τελευταία, ανέκαθεν.
Τσέκαρε και C# μέσω Visual Studio αν θες κάτι παρεμφερές.
Από κει και πέρα να το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι το web development δεν χρειάζεται να μάθεις Java. το θεωρώ περιττό κόπο.

Θενξ Therion θα τσεκάρω. Πολύ καλό φαίνεται.

Όχι δεν θέλω να μάθω Web Development αλλά Java. Απλά με έψησε και αυτό και ασχολούμαι παράλληλα. Κυλάει πιο εύκολα και σε 2 μέρες θα τελειώσω τα tutorials. Επιπλέον γνώση σκέφτηκα. Μετά ναι περισσότερο με Java!

Απο web θα σου προτεινα να πιασεις html5 που κανει παπαδες.

Κάτι πήρε το μάτι μου γιατί το τσέκαρα. Αλλά “ο φίλος” στα tutorials προτείνει αν είσαι άσχετος εντελώς να ξεκινήσεις από XHTML and CSS, JavaScript και μετά να πιάσεις αυτό.

για web HTML5 is the future.

Καλό είναι να πιάσεις μία γλώσσα και να ασχοληθείς να την μάθεις καλά παρά να παλεύεις με διάφορες ταυτόχρονα. Ωραίος ο newboston έχω δει μπόλικο πράμα απ΄αυτόν. [B]Εδώ[/B]η λίστα σε κατηγορίες. Από γλώσσες προγραμματισμού μέχρι πειράματα χημείας :lol:

Ένα άλλο που χω ξεκινήσει πρόσφατα είναι ένα φινλανδικό site, το [B]javala[/B], που το θετικό του είναι οτι έχει διάφορα challenges.

Παίζουν και τα MOOCs (Massive Open Online Courses) όπως το coursera ή το edx που μεταξύ πληθώρας άλλων μαθημάτων υπάρχουν και σχετικά με cs και programming. Υπάρχει και θρεντ νομίζω, [B]νάτο[/B]

Ωραίο ποστ Necromayhem και με πρόλαβες γιατί ήθελα να προτείνω και εγώ το coursera. Το ανακάλυψα πρόσφατα και έχει πάρα πολλά lectures. Σήμερα θα ξεκινήσω με τα πρώτα μαθήματα Statistics: Making Sense of Data and Principles of Microeconomics. Φυσικά δεν έχω ιδέα από Οικονομικά αλλά θα τα παλέψω. Γενικά θα δω πόσο δύσκολα είναι, αν αντέχω κτλ. Επίσης, μου είπε γνωστός χθες ότι έχει ασκήσεις, μπορούν να σου δίνουν σαν βεβαιώσεις ότι έφερες εις πέρας τα μαθήματα, παίρνεις πόντους. Σήμερα θα ασχοληθώ εκτενέστερα.
Πέρα από αυτά γενικά είμαι άτομο που θέλω να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα γιατί βαριέμαι εύκολα αν ασχολούμαι μόνο με ένα από αυτά. Σίγουρα κάνω τον εγκέφαλο μου πουρέ αλλά com’ on dude, I like it!

ο bucky ειναι γαματος και τα πρωτα tutorials του ειναι πολυ καλα(στην java),ωστοσο μετα τον ειχα παρατησει γιατι παει πιο βαθια χωρις να χε καλυψει ορισμενα πραγματα που πιστευω ηταν αναγκαια…με αλλα λογια η συνοχη της εκμαθησης χαλαει λιγο…αν θες να μαθεις java για το γαμωτο ειναι πολυ ωραιος τροπος,αλλιως προτινω να αγορασεις ενα καλο συγγραμα και online εχει πλουσιο υλικο για να ψαξεις και να μαθεις…μαλιστα υπαρχει το απιστευτο site ονοματι stackoverflow οπου εχει Q&A σε σχεδον οτιδηποτε στην java(και σε αλλες γλωσσες)

το stackoverflow απ οσο ξερω δεν ειναι και πολυ θερμο με ατομα που ειναι εντελως beginners, ειναι φορες που πεφτει ειρωνεια οταν κανει καποιος πολυ απλες και βασικες ερωτησεις, υπαρχει ενα καπως ελιτιστικο υφακι απο καποιους εκει μεσα.

δε μου φαινεται και απιθανο,γιατι πολλα απο τα μελη ξερουν πραγματικα πολλα πραγματα επι του προγραμματισμου και καμια φορα σνομπαρουν ερωτησεις απο beginners.

ωστοσο,η ουσια ειναι οτι το 99% των ερωτησεων που θες να απαντηθουν εχουν ηδη απαντηθει προηγουμενως,οποτε με ενα γρηγορο search τις βρισκεις και πραττεις αναλογα8)

ωραια σχεδιασμενο site

Παιχνιδιάρικο. Μ’ άρεσε. Θα τσεκάρω Python γιατί μου εμφανίστηκε σε κάτι tutorials πρόσφατα και δεν κατέβασα, οπότε έμεινα με την απορία.

Άρχισα με αυτό:
http://learn.shayhowe.com/html-css/

και τώρα βλέπω και αυτό:
http://www.htmldog.com/guides/

Γενικά δεν είναι πολύ δύσκολη η html και η css. Μπαίνεις σχετικά εύκολα στο κλίμα απλά μετά πρέπει να λιώσεις στις δοκιμές. Εγώ αυτό που κάνω είναι πηγαίνω σε ένα site, έστω στην πρώτη σελίδα και ξεκινάω να το φτιάχνω όπως το βλέπω. Σαφώς χρησιμοποιούμε το σωτήριο inspect elements που έχεις ο ff.

Χμ κρίμα που το είδα τώρα αυτό το thread. Δεν βαριέσαι…

Δεν θα το 'λεγα αυτό (καταλήγω εκεί τουλάχιστον 5-6 φορές τη μέρα στη δουλειά οπότε έχω μια καλή εικόνα) αλλά και πάλι για ερωτήσεις που δεν είναι τόσο τεχνικού περιεχομένου ένα απλό googlάρισμα αρκεί.

Υπάρχει κανένα καλό tutorial/βιβλίο για drupal;

Μιας και ξεκίνησε καινούργια tutorials o Bucky, αναφέρθηκα στην αρχή σε αυτόν, είπα να ποστάρω επειδή αφορούν τη μουσική. Συγκεκριμένα είναι tutorials για εκμάθηση [B]FL Studio[/B]. Φαντάζομαι οι περισσότεροι το ξέρετε ή προσπαθήσατε να συνθέσετε μουσική.
Φυσικά και εγώ προσπάθησα, ασχολήθηκα, ζήτησα βοήθεια, έβαλα και ντραμς αλλά μου φαινόταν όλα πολύ δύσκολα, οπότε τα παράτησα.

[U]http://www.youtube.com/user/thenewboston?feature=watch[/U]