Doctor Who

Πως γινεται να μην υπαρχει θρεντ για αυτην την υπεροχη σειρα?! Ειναι πιθανοτατα η καλυτερη σειρα επιστημονικης φαντασιας ολων των εποχων, και αυτο το λεω εχοντας πληρη επιγνωση της κληρονομιας της, οπως επισης και τους ανταγωνιστες της για αυτον τον τιτλο. Με αφορμη την χθεσινη προβολη του εκπληκτικου επεισοδιου με τον ομορφο αριθμο 777, ας κανω ενα περιεκτικο, αλλα οχι συντομο ποστ, για τον Doctor :!:

[CENTER][/CENTER]

O Doctor ειναι εκπροσωπος της φυλης των Time Lords, των κατοικων του πλανητη Gallifrey, οι οποιοι ηταν οι πρωτοι που καταφεραν να δαμασουν την τεταρτη διασταση, δηλαδη το χρονο, και ελεγχουν το χωροχρονικο συνεχες. Μετα τον Great Time War, o Doctor εμεινε ο τελευταιος των Time Lords, και απο τοτε γυρναει σε ολον τον χωροχρονο βρισκοντας συντροφους και δειχνοντας τους την ομορφια του συμπαντος, μπλεκοντας σε διαφορες περιπετειες στην πορεια και αντιμετωπιζοντας κλασικους εχθρους και φιλους οπως οι Cybermen, Daleks, Sontarans, Ood, ο Master (στη φωτο απο κατω) και πολλοι αλλοι…

[CENTER][/CENTER]

Το μεσο με το οποιο ταξιδευει στο χωροχρονο ο Doctor ειναι το TARDIS, το οποιο προκειται για εναν μπλε ρετρο τηλεφωνικο θαλαμο της αγγλικης αστυνομιας, ενω οταν ο οργανισμος του για καποιο λογο εχει φτασει σε κρισιμο σημειο επιβιωσης, ο Doctor μπορει να κανει “regenerate” και να αλλαξει μορφη και στοιχεια του χαρακτηρα του (ομορφο τεχνασμα για να δικαιολογησουν την αλλαγη ηθοποιου πριν 45 χρονια, το οποιο ομως τελικα εγινε αναποσπαστο στοιχειο της μυθολογιας της σειρας).

[CENTER] [/CENTER]

[SIZE=“4”]Η σειρα χωριζεται σε δυο μεγαλες περιοδους:[/SIZE]

[ul]
[li][SIZE=“4”]1963-1989 (26 seasons)[/SIZE][/li]
Η πρωτη περιοδος της σειρας, και εξαιρετικα μακροσκελης, χαρακτηριζεται απο “serials” διαρκειας 3-4 επεισοδιων το καθενα τα οποια συγκροτουν μια ιστορια, ενω καθε σεζον αποτελειται απο 6-7 serials. Στις σεζον 1-6 ειχαμε περιπου 35-40 επεισοδια σε καθε σεζον, στις σεζον 7-21 εχουμε 22-25 επεισοδια ανα σεζον, ενω στις σεζον 22-26 υπηρξε μειωση των επεισοδιων σε 14. Σχεδον ολα τα επεισοδια ηταν διαρκειας 25 λεπτων.

Σε αυτο το διαστημα της σειρας, ειχαμε 7 ηθοποιους στο ρολο του Doctor, σημαντικοτεροι εκ των οποιων ο Jon Pertwee (3rd Doctor) που υποδυθηκε το ρολο για 5 σεζον και ο Tom Baker (4th Doctor, παρακατω στη φωτο) που εμεινε στο τιμονι για αλλα 7 χρονια. Ολοι οι αλλοι επαιξαν το ρολο για δυο ή τρια χρονια εκαστος.

[CENTER][/CENTER]

[li][SIZE=“4”]2005-2011 (6 seasons)[/SIZE][/li]
Η δευτερη περιοδος, κι ενω μεσολαβησε μια αποτυχημενη τηλεταινια με τον Paul McGann στο ρολο του 8th Doctor to 1996, ξεκινησε δειλα δειλα το 2005 με πρωτοβουλια του BBC και του Russell Davies, ο οποιος υπεγραφε το βασικο σεναριο στις πρωτες 4 σεζον. Καθε νεα σεζον αποτελειται απο 13 επεισοδια, διαρκειας 45 λεπτων αυτη τη φορα ομως.

Ο 9th Doctor ηταν ο Christopher Eccleston, που πρωταγωνιστησε δυστυχως μονο για μια χρονια, ενω τη σκυταλη παρελαβε ο αγαπημενος των περισσοτερων της νεας γενιας οπαδων της σειρας, ο μοναδικος και εκπληκτικος David Tennant (φαινεται στη φωτο παραπανω, αυτην που δειχνει το regeneration) που αποτελεσε τον 10th Doctor (Seasons 2-4 + specials) με τη συνοδεια των Rose, Martha Jones, Donna Noble κατα σειρα. Στη συνεχεια ακολουθησε ενα διαλειμμα 1 χρονου κατα τον οποιον προβληθηκαν 5 ωριαια “σπεσιαλ” επεισοδια, και επηλθε ανασυγκροτηση καθως απο περυσι την ανοιξη ο επικεφαλης σεναριογραφος ειναι ο Steven Moffat, ο οποιος μας εχει κολλησει τα μυαλα στον τοιχο. Ο 11th Doctor ειναι ο χαρισματικος και αστειος Matt Smith (ακολουθει φωτο), ο οποιος με τη συνοδεια της ερωτευσιμης, αγαπημενης, πανεμορφης Amy Pond (Karen Gillan) και του συζυγου της Rory Williams (Arthur Darvill) ταξιδευουν σε ολο το συμπαν και μας παραδιδουν μαθηματα cinematography.
[/ul]

[CENTER][/CENTER]

Οσοι θεωρειτε τους εαυτους σας λατρεις του καλου sci-fi, να τσεκαρετε οπωσδηποτε. Συνιστω να ξεκινησει κανεις απο τις νεες σεζον προφανως (αλλωστε ειναι αναχρονιστικο να κατσει να δει κανεις τηλεοραση του 1963), αλλα με περισσεια υπομονη κατα την πρωτη σεζον με τον Eccleston, αφου ειναι μουδιασμενη η υποθεση μετα απο 16 χρονια διαλειμματος, ομως στις σεζον 2-6 θα παθετε την πλακα σας με το ποσο αριστοτεχνικα εχουν σχεδιαστει τα παντα. Οσοι ειστε γνωστες, ξερετε για τι σειρα μιλαω… μπορει κανεις να ξεκινησει και απο την πεμπτη σεζον θεωρητικα, αν βαριεται να δει 6 σεζον, αλλα δεν το προτεινω καθως θα χασει αρκετα. Φαντασια, ωραια φωτογραφια, καλογραμμενο σεναριο και ομορφες ιστοριουλες μπολιασμενες με αρκετη δοση λιτου και ποιοτικου χιουμορ συνθετουν την εικονα της σειρας.

Παρτε και δωρο την υψους 1 και 80κατι κοκκινομαλλα πρασινοματα Karen Gillan, που οι φωτογραφιες σε αντιθεση με το βιντεο, την αδικουν λιγακι:

[CENTER][/CENTER]

ήθελα να την αρχίσω, αλλά το γεγονος οτι υπάρχει η παλιά περίοδος με έκανε να το αναβάλω…(βέβαια πριν λίγες μέρες είδα το the prisoner Που είναι κοντά χρονικά)

ίσως το κάνω το βήμα τώρα…από την αρχή εννοείτε

Μου 'χει δώσει φίλος μου τις καινούργιες σεζόν και θέλω τρελά να το ξεκινήσω.Μάλλον το καλοκαιράκι.Από αυτά που έχω δει πάντως θεός ο Tennant. Πραγματικά πάντως όσοι βλέπουν κολλάνε απίστευτα.

Χτες είχε και το επικότατο mid season finale της 6ης σεζόν! Άντε να περιμένει κανείς τον Σεπτέμβρη να ξαναρχίσει…

Γινεται χαμος με τον Δoκτορα εδω στην Αγγλια! Με εχουνε πριξει φιλοι και τελειωνω την 1η (νεα) σεζον!
Χθες με πηρε μια φιλη μου μεσ’τα κλαμματα , μετα το φιναλε της 6ης :stuck_out_tongue: Συγκινηθηκε πολυ λολ

Και γαμώ είναι η σειρά, David Tennant ποιος να συγκριθεί μαζί σου!! Απόλυτη ενσάρκωση του Doctor για μένα!!

[U]David being θεούλης.[/U]

Οκ, φυσικά μην ξεχνάμε ότι γίνεται τέρμα καλτ ανά φάσεις

αλλά αυτό απλά προσθέτει στη γοητεία της!
[U]Βίντεο με μια περιληπτική παρουσίαση της σειράς από έναν φαν[/U]

Ωραίο mid- φινάλε φέτος…Άντε τώρα να έρθει ο Σεπτέμβριος…Φέτος πλέον έχω αρχίσει να απολαμβάνω Το Smith όσο απολάμβανα και τον Tennant.Και γράφει ωραία επισόδεια ο Moffat…

βασικά δείτε και τα σκόρπια επεισόδια που χει γράψει ο moffat για προηγούμενες seasons, είναι φοβερός ο άτιμος. καλός τρόπος για να αρχίσει κάποιος είναι το Blink της τρίτης σεζόν.

Εγω να πω την αληθεια, παρολο που ΦΥΣΙΚΑ και λατρεψα τον Tennant ο οποιος κατεκτησε μια ιδιαιτερη θεση στην καρδια μου ως Doctor, δε βρισκω καθολου κατωτερο τον Matt Smith, ο οποιος μαλιστα με κερδισε απο την πρωτη του σεζον στο επακρο. Ο Tennant θαρρω πως αρχισε να φορτσαρει μετα τη πρωτη του σεζον (2η της σειρας), και φυσικα αγγιξε το τελειο στις σεζον 3 και 4 της σειρας.

Αυτο που μαρεσει περισσοτερο σε αυτη τη σειρα απο οποιαδηποτε αλλη σειρα, ειναι οτι οι σεναριογραφοι εχουν ενα γενικο πλανο εδω και ποσα χρονια, και κινουνται γυρω απο αυτο με πανεξυπνες ανατροπες και εξελιξεις. Η River Song εχει μπει στο παιχνιδι απο εποχες Tennant, και μολις τωρα μαθαμε τα σημαντικα για αυτην.

Εγώ δεν τον λάτρεψα τον Tennant, προτιμούσα τον Eccleston στην σύγκριση, και να πω την μαύρη αλήθεια τον είχα βαρεθεί κιόλας, ιδιαίτερα στα τελευταία επεισόδια που η αποχώρησή του δόθηκε με κάτι τις παραπάνω δράμα απ’όσο θα χρειαζόταν. Η έλευση του Smith μόνο θετικά λειτούργησε για μένα.

Moλις ειδα το Χριστουγενιατικο με τον Τενναντ του πρωτου κυκλου και ειναι τελειο !

Βασικά είναι απίστευτη ιδέα του Moffat να εισάγει το χαρακτήρα με αυτόν τον τρόπο. Πέρα ότι τα επεισόδεια με την Βιβλιοθήκη ήταν απο τα καλύτερα…Θα μπορουσα να πω πολλά για το πόσο μου αρέσει η ιδέα αλλά δεν λεει να ρίχνω spoilers στο thread…

Οκ, γουστα ειναι αυτα. Εγω η αληθεια ειναι οτι οταν ειπε εκεινο το “I don’t want to go” βουρκωσα λιγο, γιατι θεωρω πως ηταν οτι πιο ειλικρινες ενιωθε ταυτοχρονα και ο ηθοποιος εκτος απο το χαρακτηρα, καθως ο Tennant ειναι και ηταν τεραστιος θαυμαστης του Doctor Who απο τα παιδικα του χρονια.

Ας μιλησουμε ομως και για τις companions, και ο λογος που το θυμηθηκα ειναι για το σχολιο σου περι υπερβολικης δραματοποιησης. Ας γκρινιαξω λιγακι. Η Rose Tyler ειναι η πιο υπερεκτιμημενη, αχρωμη, πανηλιθια και αντιπαθητικη companion της σειρας. Τα εκανε μονιμως σκατα ολα, και για καποιον ανεξηγητο λογο εβαλαν τον Doctor να της εχει αδυναμια, ενω ηταν εμφανες πως η πανεξυπνη Martha Jones, η ανεπαναληπτη Donna Noble και η αξιολατρευτη σε ολα τα επιπεδα Amy Pond ειναι κλασεις ανωτερες. Ακομα και η γκεστ σταρ σε ενα επεισοδιο Kylie Minogue ηταν 10 φορες καλυτερη διαολε :stuck_out_tongue:

Αχά, εμένα η αγαπημένη μου είναι η Μάρθα επειδή ο ενθουσιασμός της ήταν αξιολάτρευτος, όπως και το crush που είχε με τον Doctor -δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση-.
Donna ούτε καν χαχαχα
Το γκεστ της Kylie το θυμάμαι!! Δεν μου 'χε περάσει καν απ το μυαλό ότι είναι αυτή και σκεφτόμουν ποια μου θυμίζει, ποια μου θυμίζει… και τότε έρχεται η αδερφή μου κ λέει “τι κάνει η κάιλι μινόγκ στο dr who?!!”:lol: Οκ, καλή ήταν.

Α εμενα μαρεσε η Donna γιατι ειχε μετριοφρσοσυνη, γιατι δεν υπηρχε καμια ερωτικη χημεια με τον Doctor παρα μονο φιλικη (και πολυ πετυχημενη μαλιστα) και γιατι τα λεγε στα ισα ολα :slight_smile:

Χαχαχα αν δεν ειναι υποψιασμενος για την Kylie καταλαβαινω πως μπορει κανεις να μην την καταλαβει αρχικα. Φοβερο επεισοδιο εκεινο γενικα.

Πω ρε τι μας εκαναν με το mid-season finale…

Ο Tennant είναι απλά ο κορυφαίος Doctor! Για μένα είναι εκτός συναγωνισμού.
Από τους παλιότερους ο Baker με το κασκόλ του αξέχαστος!

Βέβαια, η σειρά δεν έχει - συνήθως - πολλή σχέση με το επιστημονικό κομμάτι, αλλά περισσότερο με φαντασία (και χιούμορ), αλλά δεν έχει σημασία αυτό.

[SPOILER]Ακόμα θυμάμαι εκεί που οι Ντάλεκ έφτιαξαν υπερόπλο με το οποίο “εξαφάνιζαν” το ηλεκτρικό πεδίο στο σύμπαν, οπότε διαλυόταν η ύλη :lol:[/SPOILER]Όταν τελειώσουμε με τις προτιμήσεις στους doctors, να πάμε και σε επιλογή της καλύτερης συντρόφου του.

Kαλα το επεισοδιο με τα Ουντ και τη μαυρη τρυπα, το διπλο, απλα ειναι τα αγαπημενα μου μεχρι τωρα ( τελειωνω 2η σεζον). Απλα τελεια !!!

γάμησε το mid series finale και…

[SPOILER]μάθαμε επιτέλους ποιόν σκότωσε η ριβερ, κάτι που υποψιαζόμασταν καιρό τώρα.[/SPOILER]

γενικά απ την πέμπτη σεζόν και μετά, από άποψη σεναρίου η σειρά έχει ανέβει πολλά σκαλιά.

Tα τελειωσα πριν καποιες βδομαδες και μπορω να πω οτι ενας ειναι ο Doctor και λεγεται David Tennant !

Σκεψεις για το δευτερο μισο της 6ης σεζον?

Το Let’s Kill Hitler θαρρω οτι ηταν εκπληκτικο, αλλα μετα ειδαμε το χειροτερο επεισοδιο μαλλον επι Matt Smith, το Night Terrors. Το The Girl Who Waited ηταν καλο αλλα τιποτα το ιδιαιτερο και το God Complex αρκετα ενδιαφερον.

Περιμενω ισοπεδωτικο φιναλε με τα δυο τελευταια επεισοδια σημερα και σε μια βδομαδα, για να κλεισει η σεζον ακρως επιτυχημενα, παιζει να τη θεωρω και καλυτερη της 5ης σεζον στην οποια εμεινα μαλακας.