Αμφιβάλλω, να σου πω την αλήθεια, αν αυτή η μερίδα κοινού που “δεν θέτει στεγανά και μανιέρες στο doom της”, όπως λες, είναι όντως εξ’ ίσου μεγάλη, αλλά ΟΚ, δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Αυτή την κουβέντα που κάνουμε αυτή τη στιγμή την έχουμε κάνει κάμποσες φορές και με τον Ρεντ Ραμ και μονίμως διαφωνούμε, αλλά έχει πλάκα. Θυμάμαι ήδη να σε κράζω κάπου, δε θυμάμαι πού, και να μην είμαι ο μόνος (και να μας κράζεις και συ βέβαια), γιατί έλεγες “οι Pentagram δεν είναι metal” και γω σου λεγα “τί λες ρε Λούλη Μπουκλεντέ” κτλ. Ή μια φορά είχα σχεδόν βρίσει τον ΒΒΒ, για κάποιο Ρόντμπερν πρέπει να τανε αυτό, που είχαν ανακοινωθεί οι Candlemass και κείνο τον είχανε χαλάσει, έλεγε κάτι σαν “εγώ δε θέλω metal στο doom μου” το οποίο μου φαινόταν η μεγαλύτερη παπαριά του κόσμου, το μεγαλύτερο οξύμωρο ξέρω γω. Μάλλον πρέπει να συμφιλιωθώ με την ιδέα ότι υπάρχει η αντίληψη “υπάρχει και doom το οποίο δεν είναι metal”, με την ίδια την αντίληψη βέβαια δεν το συζητάω, δεν πρόκειται ποτέ να συμφιλιωθώ, εγώ όταν λέω “doom” απλά συντομεύω το “doom metal” όπως συντομεύω λέγοντας “power”, “epic”, “thrash”, “black” και όλα τα σχετικά. Αν μου ζητήσεις επιχειρήματα βέβαια θα ψιλοκολλήσω γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν το χα σκεφτεί, δεν είχα μπει στη διαδικασία “γιατί το doom είναι metal”, υποθέτω θ’ αρχίσω απλά να λέω “Sabbath, Trouble, Pentagram, Candlemass, Cathedral κτλ. κτλ.”, τώρα η άλλη πλευρά ίσως και να χει επιχειρήματα, δεν ξέρω. Έχω την εντύπωση ότι αυτή η περίεργη (για μένα) αντίληψη έλκει τις ρίζες της στους St. Vitus επειδή είχαν punk υπόβαθρο, μετά είχες hardcore συγκροτήματα να παίζουν πολύ αργά και σάπια, όπως π.χ. τους Iron Monkey και τους Eyehategod, και να κάνουν έτσι πολύ hardcore κόσμο να φλερτάρει το doom, είχες και τους Neurosis που επίσης εγκαινίασαν ένα είδος συγγένειας, μετά είχες το stoner… δεν ξέρω, όλα αυτά νομίζω ότι δημιούργησαν την αντίληψη ότι “υπάρχει και doom έξω από το metal”. Νιώθω άβολα ρε γαμώτο μ’ αυτή την κουβέντα γιατί απ’ τη μία ξέρεις, σεβασμός στη διαφορετική άποψη μπλαμπλαμπλά, και απ’ την άλλη πραγματικά είμαι τόσο απόλυτος πάνω σ’ αυτό το θέμα που μου ρχεται να σας βρω όλους εσάς τους “φολς-ντουμάδες” και να σας πλακώσω στις σφαλιάρες! Σόρι μαν, απ’ ότι φαίνεται βρήκες την Αχίλλειο πτέρνα μου. Θα σου λεγα να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα από κοντά αύριο στο Φαζ, αλλά μάλλον αυτό το ιβέντ παραείναι μέταλ, σωστά; :razz::har:
Τεσπα, για μένα κάτι το οποίο είναι αργό, heavy και σάπιο δεν χρειάζεται απαραιτήτως να το πούμε doom, μπορούμε να βρούμε και άλλα ονόματα γι’ αυτό και να το γουστάρουμε μια χαρά, αλλά είμαι αντίθετος στο να το λέμε “doom” αν δεν είναι metal, για το λόγο που είπα σε άλλο ποστ, ότι εν πάσει περιπτώσει έτσι δε βοηθάς τους πιτσιρικάδες αναγνώστες σου να καταλάβουν ένα ιδίωμα. Τώρα όσο για τους Μινσκ και τους Γιομπ, δεν ξέρω πώς θα μπορούσαμε να τους πούμε, ίσως ο όρος “σύγχρονος ακραίος ήχος” να ήταν όντως χαζός. Δεν ξέρω. Θα το σκεφτώ και θα ξανάρθω.