Κανονικά αυτό το ποστ θα το έκανα μόνο και μόνο για να επιδείξω καμαρωτά-καμαρωτά τον καινούριο μου τίτλο τιμής…
…αλλά θα κάνω έτσι βιαστικά κάμποσα σχόλια, άλλωστε δεν είναι πια 5 το πρωί, αυτή τη φορά δε θα με δουλέψει κανείς - ελπίζω.
α) Πλάκα πλάκα για το Ρόντμπερν δεν έχεις άδικο Μπλίντιν. Ίσως κι εγώ να μην έχω συνειδητοποιήσει τις πλήρεις διαστάσεις του “φαινομένου”.
β) Είσαι αρκετά πειστικός, και σωστά αυτά που λες για Melvins, Swans, Black Flag και δε συμμαζεύεται, αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Κάπου έχω την αίσθηση ότι και πάλι μιλάμε για αργή και βασανιστική rock μουσική που δεν είναι κατ’ ανάγκη “doom”.
γ) Για παράδειγμα όπως βλέπεις εγώ κι ο NWOOFGM δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε τις ενστάσεις μας για τους Μινσκ. Αρχίζω σιγά-σιγά να διαμορφώνω την άποψη ότι μιλάμε ιδιαίτερα για “κάτι άλλο” όταν αναφερόμαστε σε πράγματα που έλκουν την καταγωγή τους από τον “ήχο Neurosis”, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω αυτή τη στιγμή. Δηλαδή ΟΚ, είναι κάτι αργό, heavy as fuck, βασανιστικό και προφανώς ΓΑΜΕΙ, αλλά… ντουμ; Μπα, δε νομίζω. Κι ούτε είναι κακό αυτό.
δ) Αντίθετα για τους My Dying Bride που είπε ο ΚρισΠ εγώ προσωπικά δε σκέφτηκα κάτι τέτοιο, σε στυλ “τί δουλειά έχουν αυτοί εδώ μέσα”, για κάποιο λόγο το θεώρησα απόλυτα φυσιολογικό να συμπεριλαμβάνεται αυτό το συγκρότημα - και ειδικά αυτός ο δίσκος πρέπει να πω - σ’ ένα τέτοιο αφιέρωμα. “Ε ναι ρε μαλάκα, αφού αυτοί είναι μέταλ” θα μου πεις. Όχι, το μυαλό μου πάει στο [U]feeling.[/U] Νιώθω δηλαδή ότι οι MDB και γενικά αυτές οι μουσικές, παρ’ όλο που σαφώς είναι κάτι διαφορετικό από Candlemass, Trouble κτλ., έχουν αυτή τη doom “αύρα”, πάλι δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω. Ε ρε γαμώ την πουτάνα μου, τελικά δεν υπάρχει μουσική πιο ζόρικη απ’ το doom να την περιγράψεις από “πνευματική” άποψη.
ε) Αλλά τελικά ρε μαλάκα Μπλίντιν, δεν κατάλαβα, θα ρθεις στο σημερινό ντουμ ΜΕΤΑΛ ολοκαύτωμα ή άλλο εννοούσες;