Doom κυκλοφορίες

Πρώτο full length από Orchid; Ε ρε γλέντια. Θα το περιμένουμε με τη μαλαπέρδα στο χέρι.

Πότε βγαίνει αγάπη μου;

…και για το εξώφυλλο των Seamount, ε;

Μάλλον για φθινόπωρο πάει έρωτα κι αν είναι σαν το ep, θα πάρω τα βουνά και θα σας κοιτάω από ψηλά.

Όντως το εξώφυλλο του Seamount είναι καύλα σκέτη. Κι άμα ξαναγράψουν και κάνα Torch of Doom, ε;

Καλά αν το Orchid είναι σαν το EP παρατάμε τα εγκόσμια και γινόμαστε καλόγεροι στο μεγάλο μοναστήρι του doom έτσι;

Κατά τ’ άλλα, δυο (και όχι μόνο ένα) πουλάκια μου είπαν ότι το Wheel γαμάει. Ναι λοιπόν, γαμάει! Αυτές τις μέρες κιόλας, που έχω χρόνο, έχω πιάσει διάφορες ντουμολιχουδιές που είχα αφήσει πίσω τους τελευταίους μήνες. Θα επιστρέψω με ποστ αποθέωσης.

Το μόνο που δε βρίσκω είναι το ντέμο των φοβερών και τρομερών Earthen Grave. Το χει βρει κανείς; Φανταστικέ έντιτορ; thevoid; :anyone::please:

BLACK HOLE (Ita) - Land of Mystery 1985

1. Demoniac City
  2. Land of Mystery
  3. All My Evil
  4. Bells of Death 

5. Blind Men and Occult Forces
  6. Spectral World
  7. Obscurity in the Ethereal House

Έλα πάμε για ένα post που θα πάει άκλαυτο!

Το Land of Mystery των Ιταλών Black Hole είναι ένας από τους πιο cult δίσκους της Ευρώπης, και συγκεκριμένα του ιδιαιτέρως αγαπητού μου ιδιώματος, που λέγεται Doom Metal. Βέβαια, είναι κυκλοφορία του 1985, οπότε μην περιμένετε να ακούσετε Doom Metal όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σήμερα, καθότι το είδος δεν είχε οριοθετηθεί ακόμα. Ο ήχος είναι σαφέστατα πιο ελαφρύς, και οι επιρροές από τον χώρο του Progressive Rock άφθονες, ενώ υπάρχει και μια τζούρα NWOBHM. Ζεστός “ανθρώπινος” ήχος, γοητευτικά ακατάληπτα φωνητικά από τον Robert Measles (καλύτερα, γιατί δεν την παλεύει και πολύ με τα Αγγλικά!), συνθέσεις προσεγμένες και μελετημένες, ενώ η μαγεία του δίσκου είναι στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Μια καταπληκτική ατμόσφαιρα αραχνιασμένου νεκροταφείου, εντελώς occult και horror. Αν γουστάρετε Death SS, Paul Chain, Abysmal Grief και Goblin, το Land of Mystery μπορεί να γίνει το νέο σας κόλλημα.

Στην αρχή δεν είχα εντυπωσιαστεί από αυτό, τώρα έχει γίνει ένα all-time favorite.

Λάβετε δείγματα:

Fangtooth - s/t (2010)

οι fangtooth είναι από τη messina της σικελίας (:blues:) και φέτος κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους.κλασικό DOOM metal, με βασικές επιρροές τους candlemass, τους trouble και φυσικά τους black sabbath.κάπου κάπου εμφανίζονται και κάποιες stoner τζούρες (προς crowbar μεριά) για να τη βρούν και οι stonerάδες.6 χορταστικές συνθέσεις που θα γουστάρουν όλοι οι οπαδοί του κλασικού DOOM ήχου.
αξίζει να τους τσεκάρετε…

http://www.myspace.com/fangtoothdoom

Κανόνισε μαλάκα να ναι κι αυτό καμιά μαλακία τύπου Sancta Sanctorum.

Τί έχεις πάθει με την ιταλική σκηνή του ντουμ μέταλ;

η αλήθεια είναι πως η ιταλία είναι η μόνη χώρα του εξωτερικού που έχω επισκεφθεί και είμαι πιο δεμένος μαζί της, προτιμώντας τα προϊόντα της.:roll:

οι fangtooth δεν έχουν καμία σχέση όμως με sancta sanctorum και abysmal grief.πιστεύω πως ειδικά εσένα θα σ’αρέσουν…

Ναι αλλά στο μέταλ είναι και γνωστή σαβουρομάνα, για να μην ξεχνιόμαστε. :stuck_out_tongue:

Θα σ’ εμπιστευτώ για μια φορά ακόμα και θα το τσεκάρω πάντως.

μπορεί η ιταλία να είναι η χώρα καταγωγής των lacuna coil και των rhapsody, αλλά στον underground χώρο του ευρύτερου doom έχει βγάλει ωραία πραγματάκια…και οι ufomammut άλλωστε ιταλοί είναι.

οι fangtooth είναι αρκετά παλιομοδίτες.θα σου αρέσουν σίγουρα.:stuck_out_tongue:

“Dark quarterer, Adramelch, Doomsword, Sadist, Garden wall, Eldritch και Time machine” πετάγεται και φωνάζει offtopic ο εκνευριστικός προγρεσιβάς, που είναι και αρκετά κρυφοgay, για να του αρέσει το ντεμπούτο των Rhapsody

ΟΚ ρε γκαζμά, εγώ είμαι μέσα για όλους αυτούς (…εκτός Garden Wall και Eldritch που δεν κατέχω) και σου βάζω και Domine, και Holy Martyr, και τα πρώτα Rhapsody και Labyrinth. Πόσα ονόματα σύνολο είπαμε σε σχέση με την ιταλική σκηνή;

Για τσεκαρετε τους Brigantia απο Ιρλανδια και το ΕΡ The Chronic Argonauts.
Παιζουν παραδοσιακο doom metal,επιρροες απο Saint Vitus Cathedral και Pentagram.
3 δυνατα και σκοτεινα κομματια…

Και μιας μιλαμε για ιταλικη σκηνη θα θελα να προτεινω μια μπαντα που ακουσα τωρα τελευταια τους hands of orlac και το ντεμο τους vengeance from the grave.
Δεν ειναι κατι το τρομερο αλλα ειναι ενα πολλα υποσχομενο συγκροτημα με γυναικεια φωνητικα(χρησιμοποιουν και φλαουτο)

Βρε τί μου θυμίζει η γραμματοσειρά των Brigantia, τί μου θυμίζει… :stuck_out_tongue:

Πάντως γαμώ τα εξώφυλλα και τίτλους. Δεν μπορώ να τους ακούσω τώρα, αλλά θα το κάνω σίγουρα κάποια στιγμή, ε είναι και Ιρλανδοί…

Κι άλλοι Ιταλοί ε. :-s Τί να πω. Μάλλον εγώ είμαι ο προκατειλημμένος που πιστεύω ότι οι Ιταλοί δεν το χουν και πολύ το ντουμ.

Sahg - III λοιπον.Το βραδακι παρεα με μπυρα θα το τσεκαρω !

\m/

είσαι και εσύ του σλατζοσουάμπ?:country:
εγώ πάντως το τσεκάρω ήδη…

:har:

και γω θελω να το τσεκαρω αυτο, μεταλ σταφ αι λαικ

Sahg θα τσεκαριστεί και από εμένα. Τα προηγούμενα λέγαν άσχημα.

επ, καλήφασ. πινκζ στον σαμανο που μου πρότεινε το πρώτο. το godless faith τσακίζει κόκκαλα.

εδώ βαράμε προσοχή:

Hesper Payne - Unclean Rituals (2010)

οι hesper pain από το newcastle είναι λάτρεις του lovecraft και της αρχαίας βρετανικής παράδοσης.μουσικά είναι επηρεασμένοι από τους πρώιμους cathedral, τους my dying bride και τους electric wizard.έξι μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις με τίτλους που πορώνουν (π.χ. doom from the cursed north) και με μια καταπληκτική ατμόσφαιρα να πλανάται σε όλο το album.εξαιρετικός DOOM δίσκος.τσεκάρετέ τους οπωσδήποτε.
μάλιστα, εδώ μπορείτε να ακούσετε, αλλά και να κατεβάσετε δωρεάν όλες τους τις κυκλοφορίες:
http://hesperpayne.bandcamp.com/