Dream Theater - Fates Warning 02/08/11 @ Terra Vibe Park

Δεν αναφέρομαι σε σένα, αυτοί στους οποίους αναφέρομαι [B]γκάριζαν[/B] φίλε μου :p.

Φορούσες μπλούζα queensryche από το rage for order?Μαλλον ήμουν πίσω σου και κοπανιόμασταν μαζί στο Eleventh Hour :slight_smile:

Οκ ευτυχώς δεν ήμουν ένας απ’αυτούς και γλίτωσα τα μπουνίδια :stuck_out_tongue:

Και δυστυχώς η σύμπραξη που ονειρευόμουν να γίνει δεν έγινε ποτέ.
Σιγά μη γινόταν δηλαδή, κουμάντο κάνουν οι δισκογραφικές.

Ξεκιναω με μια μικρη αναδρομη στο παρελθον, αν και γενικα δε στηριζω συγκρισεις. Λοιπον, 6η φορα για μενα μετα τα 1998, 2000, 2002, 2005, 2007… και μπαινει καπου στη μεση. Σιγουρα καλυτεροι απο το 2007, το οποιο ομως ηταν μια ωρα σε φεστιβαλ, αρα ακυρωνεται απο μονο του, δεν υπηρξε ποτε καμια συναυλια Dream Theater διαρκειας μικροτερης των 2 ωρων, ποσο μαλλον περιπου 1 ωρα και 10 λεπτα οπως ηταν εκεινη. Η συναυλια του 1998 στο Λυκαβηττο ειχε μακραν το καλυτερο σετλιστ για τα δικα μου γουστα, αλλα ειχε και μετριο προς κακο ηχο. Το 2000 ηταν ανεπαναληπτα. Το 2002 εκπληκτικο σετλιστ και η μπαντα στα ντουζενια της, αλλα συγκροτημα σαν τους Dream Theater μεσα στο Ροδον, επισης δεν υπηρξε ποτε. Το 2005 ανελπιστα καλη η συναυλια, αλλα με αρκετη εμφαση στο Train Of Thought, αρα not my cup of tea (μετα το Εndless Sacrifice χθες θυμηθηκα γιατι το θεωρω μακραν το χειροτερο τους).

Περαν αυτων των ανουσιων, χθες ειδαμε μια μπαντα η οποια βρισκεται στο 2011, στο συγκεκριμενο σταδιο της καριερας της, μετα απο οσα εχουν γινει με Portnoy και νεο αλμπουμ και ιστοριες… και τι περιμενα? Αυτο ακριβως που ειδα. Εναν Petrucci παγκοσμιας κλασης οπως παντα να μας αφηνει μαλακες με το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ που βγαζει με την κιθαρα, και οχι με τις δεξιοτεχνικες του ικανοτητες, εναν Labrie σε πολυ μεγαλη φορμα (μαλλον η καλυτερη του εμφανιση στην Ελλαδα μετα τα 1998-2000), εναν Muyng που εκανε την εκπληξη (στο Count Of Tuscany τον ειδα για πρωτη φορα στη ζωη μου να πωρωνεται), εναν Jordan να παιζει Angry Birds στο i-pad και εναν Mangini o oποιος ηταν το κλου της βραδιας.

Δεν ξερω πως, ποσο και γιατι μπορει να χαλασε καποιον στη συναυλια ο Mangini, εγω ειδα τον ΤΕΛΕΙΟ αντικαστατη του Portnoy (κανεις δε θα γινει ποτε Portnoy, αρα το τελειο εδω οριζεται ως βελτιστο δυνατο), να παιζει με παθος, με ενταση, ολοσωστα, με το δικο του προσωπικο στυλ, να με κανει να μη βαριεμαι στο drum solo (τα οποια απεχθανομαι), να δενει τελεια με τη μπαντα και γενικα να ειναι σε υψηλοτατο επιπεδο. Μονο σημειο που με χαλασε ηταν το οτι επρεπε να τον ειχαν λιγο πιο δυνατα, οι μποτες ειδικα εκει που ημουν δεν ακουγονταν πολυ δυνατα.

Καλυτερες στιγμες της συναυλιας για μενα ηταν τα τραγουδια με μικρη προς μετρια διαρκεια κυριως. Στο Peruvian Skies (που ειναι και το αγαπημενο μου τραγουδι απο DT) μονο που δε δακρυσα στο σολο ενω εριξα headbanging μετα απο χρονια στο δευτερο μισο… στο These Walls τραγουδησα ολους τους στιχους και εμεινα μαλακας απο την εκτελεση του, στο Ytse Jam ημουν ο μονος κοντα στην κονσολα του ηχου που κοπανιομουν, στο Under A Glass Moon ειχαν την φρεσκαδα και την καυλα του πρωτου κομματιου, στο Caught In A Web εξεπλαγην ΠΟΛΥ θετικα, ηταν αψεγαδιαστο μιλαμε. Επισης, το Great Debate ηταν η τελευταια μου επιλογη απο τα 4 κλασικα τραγουδια του πρωτου CD του Six Degrees, αλλα ετσι οπως το παιξαν, δεν το αλλαζα για κανενα Glass Prison ή Misunderstood.- Και τελος, η κορυφαια για μενα στιγμη της συναυλιας ηταν μακραν το Fatal Tragedy. Δεν υπαρχουν λογια.

Απο κει και μετα, στο Endless Sacrifice βαρεθηκα μεχρι να αρχισει ο prog οργασμος, στο Forsaken υπηρξε καποια αδιαφορια γιατι οκ, καλο για χιτακι, αλλα μεχρι εκει, και στο Count Of Tuscany, ενω ηταν το πιο αναμενομενο για μενα, οσο πωρωθηκα στα πρωτα δεκα λεπτα, τοσο βαρεθηκα στα επομενα δεκα λεπτα… δε στηριζω την live εκδοση του :p. Το Learning To Live ειναι το Learning To Live που ολοι αγαπαμε, αλλα εγω ηθελα Metropolis και ξενερωσα. Τελος, το On The Backs Of Angels απλα εκπληκτικο live, στηριζω πολυ.

ΥΓ. Λεβιαθαν γιατι δεν ειπες ενα γεια ρε 8)

Να πω κι εγω κατι??

Αν νομιζετε οτι ο ηχος δεν ακουγεται σωστα, δεν ακουγεται το μπασο, η κιθαρα, τιποτα γενικα, δοκιμαστε να αλλαξετε ρημαδο σημειο…!!!

Υπαρχουν φορες που φταινε οντως τα τεχνικα, αλλα υπαρχουν και φορες που απλα καθεσαι στο σημειο που εχεσε ο θεος…

Λαμβανοντας υποψην λοιπον οτι [B]Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΗΧΟΣ[/B] στους γνωστους συναυλιακους χωρους δεν λειτουργει οπως σε ενα αρχαιο θεατρο ή εστω οπως του μεγαρου μουσικης, ισως σας εκπληξει ευχαριστα το να συρετε το κορμι σας λιγο παρα περα…

cheers!!

λαρισα

[SPOILER]

[/SPOILER]

αυτό που έγινε στη λαρισα γινεται μια φορά στις χίλιες.! και δεν είναι υπερβολή.!
και δεν είναι το θέμα οτι έπαιξαν λαρισα για πρώτη φορά, καθώς απο οτι κατάλαβα σχεδόν όλοι κάπου τους είχαν ξαναδεί.!!
πρώτη φορά βλέπω τέτοια ένταση πάνω και κάτω απο την σκηνή…!!ακόμη και ο Matheos κουνιόταν (πολύ)πάνω απο το συνηθισμένο, χαμογελούσε, έκανε νοήματα.!! ο ποιος? ο Matheos .!!! που άμα πετάξει χαμόγελο είναι επέτειος.!!:stuck_out_tongue: (ρε μέχρι και πόζες είδα να παίρνει.!!)
και φάνηκε οτι για αυτο φταίει ο παροξυσμός του κόσμου(το ξέρω οτι ισως ακούγεται κάπως)…και δεν το λέω να ευλογήσω τα γένια της λαρισας, καθώς μέσα υπήρχαν, άτομα απο βολο,λαμια, θεσσαλονικη, κατερινη…
τέτοια ενέργεια που στάλθηκε πάνω στην σκηνή δεν θα μπορούσε η μπάντα να κάνει κάτι λιγότερο…ανταπέδωσε…τέτοιο τραγούδι απο τον κόσμο, ούτε οι 75 χιλιάδες στους πυξ λαξ…ρε βούιζε ο τόπος απο τις φωνές…για να μην πω για τα κομμάτια που χρειαζόντουσαν κίνηση απο το κοινό…ευτυχώς δεν ειχε υπόγειο…
ακόμη και η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ζεστή πίεσε την μπάντα να τα δώσει όλα.! (ρε λες να έγινε επίτηδες? :p)
θεϊκή στιγμή όταν ο Matheos πήρε πετσέτα να σκουπίσει το κεφάλι του [B]τρελάρα[/B] vera πάνω στην σκηνή, μέσα στο τραγούδι, και τον πρόσεχε σαν μωρό.! :smiley:

με αυτόν τον ήχο και όλοι βγαίναμε κρατώντας κεφάλια, και με γουρλωμένα μάτια…τι άλλο μπορείς να περιμένεις απο ενα Live?!

δηλαδη θελω να πω οτι όποιος κακολογεί/υποτιμά τους fates, να του καεί το βίντεο. :lol:/:stuck_out_tongue:

[SIZE=“5”][B][COLOR=“DarkRed”]
[B]still remains[/B][/COLOR][/B][/SIZE]

Και φτάνω και σοτυς Τheateeer…

Ομολογώ ότι ξεκίνησα την συναυλία προκατειλημμένος και έτσι που πήγε, λυπάμαι που δικαιώθηκα. Και εξηγούμαι…
Παικτικά οι τύποι είναι από άλλο πλανήτη και αυτό είναι γνωστό Ο Magnini με έπεισε εύκολα, αυτά για το τι χτύπησε τη δεδομένη στιγμή πάνω ψηλά, το πιατίνι και το παπάρι, χαλαρώστε παιδιά, ή ψαχτείτε στην επόμενη αντικατάσταση ντράμμερ στο γκρουπ να πάτε εσείς. Ο τύπος τα πήγε μια χαρά… Petruccης θεόc και οι άλλοι μουσικάρες, όπως πάντα. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να σκέφτεται ο καθένας, αλλά ακόμα και ο Λαμπρής (τον οποίον “φοβόμουνα”) μου φάνηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας πολύ καλός.
Τελειώνοντας τα των μελών του γκρουπ, ας πάμε στα της συναυλίας. Στην αρχή κατάφεραν το ακατόρθωτο. 4 τύποι που περίμεναν στη γωνία, να γκρινιάξουν, το βούλωσαν. Τελείως. Κομμάτι το κομμάτι, λέγαμε ότι είμασταν λίγο υπερβολικοί, δεν παίζουν άσχημα, κλπ… Μεγάααλη εκτέλεση στο Forsaken και στο Endless sacrifice. Αλλά στα αυτιά μας όλα αυτά τα καλά κράτησαν μέχρι το Ytse Jam… Κάπου εκεί, κάτι άρχισε να μη μου πάει καλά, ώσπου σε κάνα εικοσάλεπτο, όλοι καταλάβαμε ότι είχαμε β α ρ ε θ ε ί… Πολύ βιρτουοζιτέ, πολύ επίδειξη (υπαρκτών) μουσικών γνώσεων. Θα μου πεις, δεν τα ήξερες αυτά ρε γέρο; Ε, τα ήξερα, αλλά έλεγα ότι…
Σόρυ, αλλά το prog δεν είναι για μένα, μόνο αυτά. Είναι και συναίσθημα είναι και αίσθηση του μέτρου. Και αυτό οι DT δεν το έχουν και μου το έβγαλαν στην πορεία του σώου, το οποίο ΔΕΝ είδαμε μέχρι το τέλος…
Και ξαναλέω, είναι κρίμα, γιατί η συναυλία πήγε να με τουμπάρει στα γούστα μου και θα ήταν τεράστια μαγκιά αυτό…

βασικα crimson με το που τελειωνει το one γυρισα στον φιλο μου κ του ειπα, κατι μου λεει πως η Λαρισα θα μας γαμησει απ’το γκωλο…
κ μου απανταει, μας γαμησε ηδη!!!

αυτο τα λεει ολα!!!

@warlock… αλλαξα 3 σημεια φιλε μου…
δεν αλλαξε τιποτα!!!

Νταξ’ το κοινό στους FW ήταν θλιβερό, εώς προκλητικό. Εγώ ΓΚΑΡΙΖΑ τους στίχους και ούτε ένας δεν ενοχλήθηκε…:lol::lol::lol:

Αυτό υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στην ελλάδα. Πάντα οι χεντλάηνερς τραβούν την προσοχή! Πιστεύω ότι θα ήταν διαφορετικά αν άνοιγαν οι θήατερ…

[B]MARINER[/B] ήσουν και εσύ!!! το μισό φόρουμ ήρθε? κρίμα…next time

Ναι, θα γινόταν ο χαμός στην αρχή και θα ήταν ψόφιο μετά το κοινό, αυτή θα ήταν η αλλαγή :-s.

Ναι, ναι, αυτος. Εσυ ποιος? Ενας ξανθος με κοντο μαλλι?

Δε νομίζω πάντως να ήταν τόσο ψόφιο το κοινό…

οχι ρε φιλε, αλλα μακαρι να ημουνα…
ζηλευω πολυ απο αυτα που διαβαζω!!!

λάθος…! τώρα το έπιασα…είμαι ακόμη υπο την επήρεια…:smiley:

[B]edit[/B]… για τον απο κάτω: δηλαδη fates για όλους!!! :smiley:

που να γίνει και η αποποινικοποίηση :stuck_out_tongue:

Προτεινω να γινει σπλιτ, ενα τοπικ για τη συναυλια των FW κι ενα για αυτη των Theater. Αν ακουσω αλλη μια γκρινια για το ποσο ψοφιο ηταν το κοινο στην αρχη θα αηδιασω λιγακι, συγγνωμη που δεν ειμαστε ολοι τρελοι φαν και καθομασταν και κοιταζαμε χωρις ενδιαφερον ε! Εγω προσωπικα εκανα βολτες και εβγαζα φωτογραφιες με φιλους γιατι ηθελα το φως της ημερας 8)

προγρέσιβ χιπστερ mode on: Οι Fates ήταν πάντα για λίγους :stuck_out_tongue:

Σιγά μην είναι οι Fates για όλους. Τα πανάκριβα πράγματα δεν μπορεί να είναι για όλους…