Μetallica

Little they knew. :wink:

Οκ,υπερβολικός χαρακτηρισμός αλλα στο new order και στο souls of black ηχητικά τους προσέγγιζαν…

Οκ,υπερβολικός χαρακτηρισμός αλλα στο practice what you preach και στο souls of black ηχητικά τους προσέγγιζαν…

Metallica 4 life!

Μπανταρα! Αυτη με εβαλε στα πιο “σκληρα” ακουσματα! james και ξερο ψωμι ρε!

Θεωρώ το Load τρομερή δισκάρα και παρότι διαφορετικό, ισάξιο με τα προηγούμενα 4 αριστουργήματά τους. Σίγουρα αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι λατρεύω τα 70’ς τα οποία μουσικά είναι 10 κλάσεις πάνω από τα 80’ς. Το Load είναι τρόμερός δίσκος επειδή δεν πιθηκίζει τα 70’ς αλλα τα ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο.

Το Reload είναι ένα σκαλί (ίσως και δύο) παρακάτω…

πολυ σωστος…το Load εχει κομματαρες και τρελο πειραματισμο…αλλωστε δειχνουν οτι δεν ειναι προσκολειμενοι σε κατι…πειραματιζονται…και με το Load για μενα τους επιασε…

Κοίτα κάθε δεκαετία κουβαλά το δικό της στίγμα. Και εγώ στα σίγουρα θεωρώ ότι τα 70’s από δημιουργικής απόψεως έχουν προσφέρει πολύ περισσότερα από τα 80’s αλλά δεν θέλω να ξεφύγω από το θέμα σχετικά με τη μουσική κατεύθυνση και θα μείνω στο προφανές: Τα τραγούδια δεν ήταν καλά. Τώρα αν εσένα κάτι τραγούδια σαν το Ronnie, Hero Of The Day, Poor Twisted Me κτλ. πιστεύεις ότι είναι άξια να φέρουν το όνομα Metallica κανένα πρόβλημα. Και κάτι άλλο όσο κωλλυμένο και Pureιστικό και να ακούγεται, είναι εντελώς ηλίθιο για ένα συγκρότημα που ονομάζεται Metallica να μην παίζει καν Metal. Και τελευταίο και εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Metallica ήταν ένα συγκρότημα που στα 80’s ήταν μπροστά από την εποχή του. Προτότυποι δεν ήταν ποτέ αλλά ήταν πρωτοποριακοί και ο ήχος τους ήταν πάντα σύγχρονος και έδειχνε το μέλλον. Τα Master Of Puppets, Ride The Lightning και And Justice For All θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σήμερα όπως είναι και κανείς να μην τολμήσει να πεί ότι είναι αναχρονιστικοί δίσκοι. Τα Load-Reload ακόμη και τότε που βγήκαν ακούγονταν σαν παλιατζούρες, πόσο μάλλον σήμερα.

Εμπάσει περιπτώσει μιας και εγώ και ο ChrisP μεταφέραμε μια διαφωνία που είχαμε σε άλλο Thread, να πω και εγώ τη γνώμη μου για τους Metallica. Θεοί, από τα top 10 αν όχι από τα top 5 ή top 3 σγκροτήματα μου(όπως πιστεύω και κάθε Metalhead που σέβεται τον εαυτό μου). Κάθε Metal συγκρότημα των τελευταίων 25 χρόνων κάτι έχει πάρει απαυτούς και όσο και να με έχουν στεναχωρήσει μετά το δεύτερο μισό των 90’s, ακόμα και Guest την Καλομοίρα να φέρναν σε δίσκο τους, η ιστορία δεν αλλάζει.

Συμφωνώ όσο αφορά το Load πως πρόκειται για έναν πραγματικά πάρα πολύ καλό δίσκο, κατά τη γνώμη μου ο τελευταίος μεγάλος δίσκος των Metallica. Το Reload έχει καλές στιγμές, αλλά κάποια τραγούδια θυμίζουν b-sides του Load. Το Garage Inc. ήταν δισκάρα επίσης, αλλά δε μετράει καθώς είναι άλμπουμ διασκευών. To S&M στην αρχή με είχε ενθουσιάσει, τώρα όμως δε μπορώ να ακούσω το Master of Puppets και να ακούω τα βιολιά απο πίσω - απλά δεν ταιριάζει. Το St Anger δε μου έκατσε.

Όσο αφορά το Load, δεν έχει σημασία για μένα το οτι διαφέρει απο τα προηγούμενα τους άλμπουμ - έτσι κι αλλιώς όλα τα άλμπουμ των Metallica διαφέρουν μεταξύ τους… Και δεν ήταν μόνο ο '70s αέρας που το διέπνεε. Για μένα διαθέτει κομματάρες, όπως τα Ain’t My Bitch, Wasting My Hate, The House Jack Built, Until It Sleeps, Bleeding Me… Και πολλοί είχαν βιαστεί να το κράξουν τότε, επηρεασμένοι ίσως και απο την αλλαγή στο image των Metallica… Επίσης θεωρώ το Load λιγότερο “εμπορικό” σε σχέση με το Black Album (με εξαίρεση το Hero Of The Day). Το οποίο black album είναι επίσης δισκάρα φυσικά…

δεν ξερω αν το εχετε δει…η ιστορια των Metallica…

http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Metallica

πλεον μπορω να βγαλω ποιο ολοκληρωμενη αποψη…

1)and justice for all
2)ride the lightining
3)master of puppets
4)black album
5)kill em all
6)load
7)reload
8)st anger

Μιλάμε για την μεγαλύτερη αμερικάνικη μπάντα όλων των εποχών.
Δεν λέμε για “καλύτερο” αλλά για “αγαπημένο”.
Οι 5 πρώτοι δίσκοι είναι φανταστικοί, κάτι πααπάνω από αριστουργήματα.
Load είναι πάρα πολύ καλός δίσκος με μερικές αδύναμες στιγμές.
Reload έχει 4-5 κομματάρες αλλά περισσότερα αδιάφορα κομμάτια.
St Anger είναι το χειρότερο με διαφορά και ας μου αρέσουν 3-4 κομμάτια.

Η δική μου κατάταξη είναι η εξής.

1)Ride The Lightning
2)Master Of Puppets
3)Kill’Em All
4)…And Justice For All
5)Metallica
6)Load
7)Reload
8)St.Anger

Το Garage δεν είναι album και φαντάζομαι το λατρεύουμε όλοι.8)

Το αγαπημένο μου είναι εύκολα το Master Of Puppets. Αν κάποιος σας πει ότι δεν είναι μέσα στα 10 καλύτερα Metal Albums όλων των εποχών πάρτε του θερμοκρασία, αν σας πει ότι δεν είναι στα 20 πηγανετέ τον στο ψυχιατρείο, αν προχωρήσει και δεν το βάλει στα 50 ε τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Μοναδική λύση από εκεί και πέρα ο μπόγιας και κατευθείαν ευθανασία.

1. master
  2. justice
    3.black
    4.kill
    5.load
    6.anger
    7.ride
    8.reload

αγαπημένο θα έλεγα το RTL καλύτερο…δεν ξέρω ανάλογα τα κέφια!

Σου αρεσει πιο πολυ το St.Anger απο το Ride? :?

γουστα φιλε μου .

οπως μου αρεσει πιο πολυ και η μπελουτσι απο την τζολι .

Ενώ το Load? 10 κλάσεις πιο πάνω.

Αγαπημενο το Load (ω ναι:) ), αλλα καλυτερο μαλλον το Ride The Lightning