Facebook vs Twitter

Με αφορμή αυτό το κείμενο: https://medium.com/i-m-h-o/52a20d7a17de αλλά και την επικείμενη προσχώρησή μου στο ένα εκ των δύο, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας. Ποιο χρησιμοποιείτε, ποιο σας αρέσει περισσότερο, ποια είναι τα συν και τα πλην του καθενός.
Προσωπικά κλείνω προς το Twitter. Γράψτε απόψεις/εμπειρίες!

Ψηφιζω facebook μονο και μονο επειδη βρηκα φιλαρακια απο το λυκειο,στρατο,ιεκ και ακομα πιο παλιους

Ψηφισα facebook γιατι το χρησιμοποιω σρκετα και μπορεις να βρεις φιλους η ατομα με τα οποια ειχατε χαθει …η γενικα να επικοινωνησεις πιο ευκολα…:slight_smile:
και μετα δεν μ αρεσει το twitter με τους followers κλπ… δεν διαλεγεις ποιος θα σε κανει follow και το θεωρω λιγο χαζο αυτο με τα tweet…βεβαια δεν ημουν για καιρο στο twitter…ειχα εναν λογαριασμο αλλα δεν μπαινω πια…οποτε μπορει και να εχει αλλαξει…

facebook γιατί έχει τα μεγαλύτερα troll ever!!

μηπως τιποτα και καμια μπυρα στην πλατεια;

Twitter λόγω anisixou και trompantik.

8O ο ανήσυχος εχει twitter???

To Twitter νομίζω διαχειρίζεται προσεκτικότερα τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του σε αντίθεση με το Facebook που τα δίνει δεξιά κι αριστερά, αλλάζει πολοτική απορρήτου κάθε τρεις και λίγο και μάλιστα δεν ενημερώνει σωστά για αυτό τους χρήστες του.

Τελείως διαφορετικά το ένα με το άλλο. Το fb ουσιαστικά είναι ένας σύνδεσμος κυρίως με ανθρώπους γνωστούς από την αληθινή σου ζωή. (σύμφωνοι μερικοί πλέον δεν έχουν τέτοια :slight_smile: ).
Στο twitter ακολουθείς κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα με σένα άσχετα αν τους ξέρεις πραγματικά. Συνήθως δεν τους ξέρεις. Έχουν όμως ενδιαφέρον τα κείμενα που δημοσιεύουν ή αναπαράγουν. Το twitter σημαίνει απλότητα και αποδοτικότητα. Δεν τον κάνεις τον άλλον unfriend. Toν κάνεις unfollow. Έχει διαφορά :slight_smile:
Εντάξει μπορείς και στο fb να κρύψεις τα ποστς του σκυλά ξαδέρφου σου που ποστάρει μόνο Κιάμο αλλά γενικά το spam δεν το γλυτώνεις. Είναι πιο γρήγορο και άμεσο να ενημερώνεσαι διαβάζοντας μικρές επικεφαλίδες. Γενικά το twitter για μένα είναι σαν να διαβάζεις μιας δυναμική εφημερίδα. Διαβάζεις τίτλους και αν σε ενδιαφέρουν διαβάζεις και τα κείμενα ή τα κρατάς για αργότερα ( Read it later app). To unfollow και το follow μέχρι να ακολουθείς τους κατάλληλους πέφτει σύννεφο και δεν το παίρνει κανείς κατάκαρδα…

Η ψήφος μου στο twitter αλλά είναι διαφορετικά πράγματα. Για μένα το twitter δεν είναι ένα social network. Είναι μια εφημερίδα στην οποία διαβάζω πράγματα του ενδιαφέροντός μου.

Έλα μωρέ, εγώ δεν τα έκρυψα. :p:lol:

Τον συγχώρεσα κιόλας λόγω ηλικίας και μπορώ να πω ότι το διασκέδασα που του την έλεγα. :stuck_out_tongue: Προσωπικά, αν και έχω μόνο φμπ, θα ψηφίσω msn/skype, για μένα τα καλύτερα αν θες να επικοινωνήσεις με πραγματικούς φίλους. Μετά το φόρουμ και τελευταίο το φμπ. :stuck_out_tongue:

crab συμφωνώ στα περισσότερα. Αλλά το facebook δεν έχει να κάνει μόνο με όσους γνωρίζεις στην καθημερινότητά σου. Χρησιμοποιείται και από ανθρώπους που δεν γνωρίζεις ή που έχεις πολλά χρόνια να δεις - με διάφορες σκοπιμότητες - και μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό το διαρκές feedback από ηλεκτρονικούς φίλους που δεν θες να διαγράψεις - λόγω ευγενίας - και σε φορτώνουν με τα αδιάφορα για σένα νέα και ασχολίες τους. Το twitter είναι πιο άμεσο και επικεντρώνεται στα κοινά ενδιαφέροντα των χρηστών του και όχι στις “φιλίες” τους.
Κάτι που με ενοχλεί αφάνταστα στο Fb είναι ότι το χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες ως τσάμπα sitemaker για να προωθήσουν τα προϊόντα και τα μαγαζιά τους…

μονο facebook οποτε ψηφιζω αυτο
αλλωστε δεν θελω να ασχοληθω και με αλλα επιπλεον,μου αρκει αυτο

Ρε δεν εχει καμμια σχεση το ενα με το αλλο. Ξεκολλα. :slight_smile:

πάντως έχει πολύ πλάκα το ότι κάποιοι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά για τα tweets της μενεγάκη και τις φωτογραφίες που ανεβάζει στο instagram :p. όταν τα tweets γίνονται εσκεμένα καθαρά γιατί πρέπει να γράψεις κάτι καταντάει ηλίθιο. δηλαδή μέχρι και τα tweets του noam chomsky που είχα κάνει follow βλακείες λέγανε. στο twitter κάνεις follow στανταρ πράματα και προσωπικά μ’ έχει βολέψει μόνο στο κινητό, όταν είμαι κάπου και περιμένω κάτι τσεκάρω τα tweets σαν ειδήσεις

ο crabsody πιστεύω πληρώνεται από twitter, apple, ac dc και μάνο για να ποστάρει στο rocking :stuck_out_tongue:

Εγώ λέω να κάνω instagram

Για το τελευταίο είμαι σίγουρος.

Το twitter πάντως είναι οτι καλύτερο για διάβασμα στον θρόνο.

Ξεχασατε και τον Martin Walkyier. Ωχ ξεχασα αυτος δεν εχει λεφτα :lol:

Για μένα πάντως ο κύβος ερρίφθη: twitter! :slight_smile:

Fb και twitter είναι η μέρα με τη νύχτα αλλά διάλεξα με ευκολία το δεύτερο.
Το fb το έχω συνδέσει με ξεκατίνιασμα, παρακολουθήσεις, κουτσομπολιό, ανούσιο βομβαρδισμό με ενημερώσεις, ποστ σεντόνια και άτομα από το παρελθόν που δεν τα χρειάζεσαι πια στη ζωή σου.
Στο twitter απ’την άλλη γλιτώνεις τον ανούσιο βομβαρδισμό, κάνεις follow, όχι απαραίτητα φιλίες, τα ποστ σε υποχρεώνει να είναι αρκετά μικρά, ανακαλύπτεις πολλές έξυπνες ατάκες και γενικά μαθαίνεις τα νέα που σε ενδιαφέρουν πιο γρήγορα και συγκεντρωμένα.

Γενικά το καθένα μπορεί να εκφράζει διαφορετικούς ανθρώπους/χαρακτήρες ή και να μας εκφράζει και όλους μαζί αλλά ανάλογα την φάση και την διάθεση. Προσωπικά δεν αντέχω το fb, του έχω ρίξει άκυρο εδώ και χρόνια οπότε ψήφισα twitter που με έχει σώσει με την γρήγορη ανάρτηση ποστ π.χ. σχετικά με οποιαδήποτε απεργία ή αν έχει συμβεί κάτι στο κέντρο κλπ.