Firefox vs Chrome vs Opera vs IE vs Safari

Επειδη αυτο το πολλ ειναι αρχαιο πλεον, ανοιγω αυτο το θρεντ.

Εν αναμονη της 4ης εκδοσης του ff, του νεου IE, ποιον browser χρησιμοποιειτε?

Εγω κλασσικος φαν της μοζιλλα, βαρεθηκα να περιμενω την 4η εκδοση, δοκιμασα τον chromium(open source εκδοση του chrome) και κολλησα.

IE δεν προκειται να ξανακουμπησω ποτε προφανως, κ Opera ενω εχω ακουσει καλα λογια, δεν εχει κατι το συγκλονιστικο σαν feature που θα με ωθισει να την δοκιμασω.

Chrome οταν ειχα βαλει δεν με ειχε ξετρελανει αν και αρκετα καλος.
Aλλα παιζει να εχει αλλαξει αρκετα απο τοτε.

FF χρησιμοποιω αλλα εχει αρχιζει και με εκνευριζει ειδικα αυτο το σπαστικο
plugin-container exe που εχει που στο youtube τρωει την μνημη οπως ο νεκρομεηχεμ
τα σουβλακια…

Ο Opera δεν με κερδισε οταν τον ειχα δοκιμασει.

Εxplorer με τιποτα.

Οποτε ή με κερδιζει ο FF4 ή παω στον Chrome με τα οποια αρνητικα του.

Χρησιμοποιω περισσοτερο τον Chrome,ειναι γρηγορος,ειναι ελαφρυς,σιγουρα θελει ακομα δουλεια για να φτασει σε ενα καλο επιπεδο,παντως αν κ αρχικα δεν μου ειχε πολυαρεσει στη συνεχεια εγινε ο βασικος broswer.Κατι που δεν μου αρεσει ειναι η ελλειψη μπαρας αναζητησης στη γραμμη διευθυνσης.

Eναλλακτικα χρησιμοποιω κ τον FF καποιες φορες,αλλα στις τελευταιες εκδοσεις εχει γινει βαρυς,ενω σε ταχυτητα δεν εντυπωσιαζει πλεον,αναμενουμε τον FF4 τι αλλαγες θα εχει.Eχω δοκιμασει opera,safari και λοιπους broswers για καποιο διαστημα,δεν με με ικανοποιησαν ομως.

Mα η μπάρα διεύθυνσης είναι ταυτόχρονα και αναζήτησης!

To ξερω,αλλα δεν μαρεσει ετσι,εγω το θελω κλασσικο στην γωνια δεξια.:p:p

Ο chrome έχει ξεφύγει. Η ανάπτυξη που έχει είναι εντυπωσιακή, θυμάμαι από την πρώτη έκδοση που κυκλοφόρησε το 2008 η οποία κολλούσε κάθε ένα λεπτό φτάσαμε στην 11η έκδοση η οποία είναι ταχύτατη, δεν λείπει τίποτα από το web store, έχει τέλειο sync.

Αλλά αυτό που τον κάνει ακόμα καλύτερο από τους άλλους είναι η omnibar και η αναζήτηση που μπορείς να κάνεις σε οποιοδήποτε site έχεις επισκεφτεί. Για παράδειγμα άμα θέλω να κάνω μια αναζήτηση στο wikipedia ανοίγω ένα καινούριο tab πατάω το γράμμα “w” και αυτόματα βγαίνει το wikipedia.org μετά πατάω tab και γράφω αυτό που θέλω να ψάξω και πατάω enter.
Μπορείτε να το δείτε στην πράξη εδώ από το 0:06 και μετά.

Καλα αυτο το υπηρχε πρωτα σε λινουξ και συγκεκριμενα konqueror :smiley:

Επίσης αρκετά θετικό είναι οτι δίνει λεφτά σε όσους βρουν κάποιο κενό ασφαλείας ή κάποιο άλλο πρόβλημα. Μέχρι τώρα έχουν δώσει πάνω από 100.000$

Δείτε το changelog της 10ης έκδοσης για παράδειγμα.

firefox σε desktop
chrome σε laptop (οχι για καποιο λογο)
opera σε κινητο
λειπει το safari απο το πολλ αδικαιολογητα

και στο firefox μπορεις να κανεις αναζητηση απο την γραμμη διευθυνσης αλλα δεν σου βγαζει επιλογες μονο του

Α ναι ξεχασα το safari.Ας το προσθεσει καποιος μοδ.

για παντα firefox:thumbup:

Ο Firefox 4 RC1 που βγήκε εδώ κάνα 2 μέρες πετάει από θέμα ταχύτητας…:thumbup: Και ο chrome είναι πολύ καλός αλλά δεν με βλέπω να αλλάζω τον FF σύντομα…
Επίσης το μερίδιο αγοράς δεν είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα για το πιο είναι καλύτερο… Κλασικό παράδειγμά το iPad που είναι η πιο άχρηστη κατασκευή ever και πάλι πούλησε κάτι εκατομμύρια…

Κάνουμε copy/paste στην adress bar αυτό (σε μια ήδη ανοιχτή σελίδα) και πατάμε enter

javascript:var i,s,ss=['http://kathack.com/js/kh.js','http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.1/jquery.min.js'];for(i=0;i!=ss.length;i++){s=document.createElement('script');s.src=ss[i];document.body.appendChild(s);}void(0);

^^ Χαχα, γαμάτο! :lol:

On topic:

…η δύναμη της συνήθειας.

(den exw ellhnika, 8a kanw edit kapoia stigmh apo allon ypologisth)

Firefox apo thn ekdosh 0.8 toulaxiston. Den prokeitai na paw pote sth roufianogoogle (MEGALOS roufianos). Kala, gia IE de syzhtame, ton apenergopoiw teleiws ston ypologisth mou.

Τυπικα να αναφερουμε οτι απο σημερα ειναι διαθεσιμος για download ο IE9,λιγο που τον δοκιμασα δειχνει συμπαθητικος απο ταχυτητα,ωστοσο οσο βελτιωμενος κ να ειναι δεν νομιζω οτι θα πειστει κανενας να τον ξανακανει βασικο broswer.

22 του μηνα

Ε

Ε

Ερχεται

Opera και Firefox για μένα …
παλιότερα χρησιμοποιούσα firefox για τα πάντα αλλά είπα να κάνω μια αλλαγή να δω και τον opera και κόλλησα, τον χρησιμοποιώ σχεδόν 2 χρόνια τώρα και είμαι μια χαρά (και παράλληλα και ff)
Το θέμα ταχύτητας δεν με νοιάζει καθώς στον καθένα έχω ανοιχτά πάνω από 50 tabs μονίμως οπότε και τα 2 σέρνονται :stuck_out_tongue:
Chrome και να με πλήρωναν δεν τον πλησιάζω …

Γίναμε 2, συγκίνηση :cry:

Chrome δεν έχω δει, είμαι σε όπερα 6-7 χρόνια τώρα, και με features όπως το quick search στην adress bar, το speed dial, τα mouse gesutres, το synchronise, τις δυνατότητες παραμετροποίησης των tabs/bars και τα πανέμορφα skins τον προτιμούσα εξ απ’ανέκαθεν από τον ff που όσο τον έχω χρησιμοποιήσει μου φαίνεται και πολυυυ πιο αργός (+θέλει πάρα πολλή ώρα για να ανοίξει στην αρχή, πώς το αντέχετε;)

Λογικά αρκετά από τα παραπάνω θα έχουν αλλάξει/ενσωματωθεί και στους υπόλοιπους μπράουζερς, πάντως αν το σκέφτεστε για αλλαγή ρίχτε και μια ματιά καταδώ.

Αυτό το ότι η αλεπου είναι αργή και σέρνεται κλπ κλπ από που έχει προκύψει?
Σε 386 τον τρέχετε?