Γνωριμία με το νέο forum του Rocking


#1

Μερικές συμβουλές γνωριμίας με τη νέα πλατφόρμα, για να γίνει λίγο πιο ομαλά η μετάβαση.

Σημειώστε (μέσω reply) οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα βοηθήσει τους άλλους χρήστες. Θα το προσθέσουμε στην παρακάτω λίστα.


 1. Ενώ όλοι οι λογαριασμοί χρηστών έχουν μεταφερθεί στο νέο forum, ο προηγούμενος κωδικός του κάθε χρήστη δεν είναι έγκυρος, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να συνδεθείτε. Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήστε τη λειτουργία επανάκτησης κωδικού (κουμπάκι “Log In” επάνω δεξιά κι έπειτα "I forgot my password"), συμπληρώνοντας το e-mail σας, για να σας αποσταλεί νέος κωδικός. Αν δεν έχετε πλέον πρόσβαση στο e-mail που είχατε δηλώσει κατά την εγγραφή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info ΠΑΠΑΚΙ rocking ΤΕΛΕΙΑ gr, αναφέροντας το username και το νέο σας e-mail.

 2. [Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι] Λόγω αλλαγής πλατφόρμας, οι “δείκτες” για το ποια μηνύματα έχουν διαβαστεί από το κάθε thread δεν είναι πλέον σωστοί. Αυτό επηρεάζει και την “αυτόματη μεταφορά” σας στο πρώτο αδιάβαστο μήνυμα. Προτείνουμε να μαρκάρετε όλο το forum ως “διαβασμένο” και από αυτή τη στιγμή να ξεκινήσει η μέτρηση των αδιάβαστων μηνυμάτων. Για να το κάνετε αυτό, κάνετε κλικ στο μενού που βρίσκεται αριστερά από την profile picture σας (επάνω δεξιά στο site) και επιλέγετε “Unread”. Στο κάτω μέρος της σελίδας που εμφανίζεται, δεξιά, κάνετε κλικ στο κουμπί “Dismis…”.

 3. Για να κάνετε quote κάποιο μήνυμα υπάρχουν δύο τρόποι:
  Α. Πατώντας το κουμπί “Reply” στο μήνυμα το οποίο θέλετε να κάνετε quote. Σε αυτήν την περίπτωση, για να εμφανίζεται στο μήνυμα σας και το μήνυμα το οποίο κάνετε quote, πατήστε το πρώτο κουμπάκι (με το συννεφάκι) στην toolbar του editor που γράφετε το μήνυμα σας.
  Β. Κάνοντας highlight (επιλέγοντας δηλαδή, όπως όταν θέλετε να κάνετε copy-paste) το μήνυμα ή μέρος ενός μηνύματος και κάνοντας κλικ στο κουμπί “quote reply” που εμφανίζεται.

 4. Τα μηνύματα σε κάθε thread ανανεώνονται αυτόματα, δεν υπάρχει δηλαδή ανάγκη να κάνετε refresh τη σελίδα. Μόλις υπάρξει κάποιο νέο post, θα εμφανιστεί αυτόματα στη σελίδα (και ο τίτλος της σελίδας θα αλλάξει επίσης για να το αντιληφθείτε έγκαιρα - όπως περίπου γίνεται στο Facebook).

 5. Για να λειτουργήσει το προηγούμενο, είναι απαραίτητο να μην υπάρχει σελιδοποίηση σε κάθε thread – να εμφανίζονται δηλαδή όλα τα μηνύματα σε μία σελίδα. Με τον τρόπο αυτό, εκτός των άλλων, υπάρχει τεράστια εξοικονόμηση χρόνου καθώς γλιτώνουμε τις μεταβάσεις από τη μία σελίδα στην άλλη. Ταυτόχρονα, αντί να φορτωθούν όλα τα μηνύματα του thread εξαρχής, φορτώνονται μόνο τα επόμενα λίγα, επίσης για εξοικονόμηση ταχύτητας.

 6. Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος την εφαρμογή Tapatalk στο κινητό τους, καθώς η προηγούμενη έκδοση του forum μας δεν ήταν εύκολα προσβάσιμη μέσω του browser σε κινητά/tablet. Το νέο μας forum, αντιθέτως, είναι εξολοκλήρου σχεδιασμένο και κατάλληλο για κινητά. Δοκιμάστε το!

 7. Για μια λίστα με συντομεύσεις (shortcuts) για τις περισσότερες από τις λειτουργίες του forum, κάντε κλικ στο μενού αριστερά από την profile picture σας (πάνω δεξιά στο site) και μετά επιλέξτε “Keyboard Shortcuts” κάτω δεξιά.

 8. Κάποια threads (ή topics όπως ονομάζονται στην υπάρχουσα μορφή), με περισσότερα από 25.000 posts, έχουν κλειδωθεί αυτόματα. Για να συνεχίσει η κουβέντα σε αυτά, παρακαλείστε να δημιουργήσετε καινούργιο thread. Το αυτόματο κλείδωμα γίνεται για λόγους απόδοσης (το search, για παράδειγμα, είναι πολύ αργό σε ένα thread με 25.000 μηνύματα).


#2

Ακόμα δεν έχω πιάσει τη διαφορά του Watching/Tracking topic :S


#3

στο watching σού έρχονται notifications που φάινονται στο άβαταρ πάνω δεξιά και σου σπάνε αρχίδια, στο tracking απλά τα βγάζει δεξιά στη λίστα με τα θρεντς (νομίζωτεσπα)


#4

Οκ γιατί κάποια categories που τα 'χω στο tracking δεν εμφανίζονται στη λίστα με τα unread όταν υπάρχει νέο αδιάβαστο ποστ. Θενκς


#5

γινεται να μην βλεπω τα previews στα λινκς και τα embed youtube videos


#6

με το tapatalk Καναμε κατι ή οχι ακομα ;


#7

το tapatalk δεν το χουμε μόνο για λόγους δυσκολίας στο ui αλλά κυρίως επειδή είναι μαζεμένα όλα τα φορουμ που παρακολουθούμε μαζί


#8

+1 για Tapatalk


#9

αυτο με το email απο προχθες το εχω κανει και νεος κωδικος δεν μου ερθει.
Τωρα μου ζητησε συνδεση μεσω facebook και μπηκα.