Γνωριμία με το νέο forum του Rocking

Μερικές συμβουλές γνωριμίας με τη νέα πλατφόρμα, για να γίνει λίγο πιο ομαλά η μετάβαση.

Σημειώστε (μέσω reply) οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα βοηθήσει τους άλλους χρήστες. Θα το προσθέσουμε στην παρακάτω λίστα.


  1. Ενώ όλοι οι λογαριασμοί χρηστών έχουν μεταφερθεί στο νέο forum, ο προηγούμενος κωδικός του κάθε χρήστη δεν είναι έγκυρος, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να συνδεθείτε. Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήστε τη λειτουργία επανάκτησης κωδικού (κουμπάκι “Log In” επάνω δεξιά κι έπειτα "I forgot my password"), συμπληρώνοντας το e-mail σας, για να σας αποσταλεί νέος κωδικός. Αν δεν έχετε πλέον πρόσβαση στο e-mail που είχατε δηλώσει κατά την εγγραφή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info ΠΑΠΑΚΙ rocking ΤΕΛΕΙΑ gr, αναφέροντας το username και το νέο σας e-mail.

  2. [Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι] Λόγω αλλαγής πλατφόρμας, οι “δείκτες” για το ποια μηνύματα έχουν διαβαστεί από το κάθε thread δεν είναι πλέον σωστοί. Αυτό επηρεάζει και την “αυτόματη μεταφορά” σας στο πρώτο αδιάβαστο μήνυμα. Προτείνουμε να μαρκάρετε όλο το forum ως “διαβασμένο” και από αυτή τη στιγμή να ξεκινήσει η μέτρηση των αδιάβαστων μηνυμάτων. Για να το κάνετε αυτό, κάνετε κλικ στο μενού που βρίσκεται αριστερά από την profile picture σας (επάνω δεξιά στο site) και επιλέγετε “Unread”. Στο κάτω μέρος της σελίδας που εμφανίζεται, δεξιά, κάνετε κλικ στο κουμπί “Dismis…”.

  3. Για να κάνετε quote κάποιο μήνυμα υπάρχουν δύο τρόποι:
    Α. Πατώντας το κουμπί “Reply” στο μήνυμα το οποίο θέλετε να κάνετε quote. Σε αυτήν την περίπτωση, για να εμφανίζεται στο μήνυμα σας και το μήνυμα το οποίο κάνετε quote, πατήστε το πρώτο κουμπάκι (με το συννεφάκι) στην toolbar του editor που γράφετε το μήνυμα σας.
    Β. Κάνοντας highlight (επιλέγοντας δηλαδή, όπως όταν θέλετε να κάνετε copy-paste) το μήνυμα ή μέρος ενός μηνύματος και κάνοντας κλικ στο κουμπί “quote reply” που εμφανίζεται.

  4. Τα μηνύματα σε κάθε thread ανανεώνονται αυτόματα, δεν υπάρχει δηλαδή ανάγκη να κάνετε refresh τη σελίδα. Μόλις υπάρξει κάποιο νέο post, θα εμφανιστεί αυτόματα στη σελίδα (και ο τίτλος της σελίδας θα αλλάξει επίσης για να το αντιληφθείτε έγκαιρα - όπως περίπου γίνεται στο Facebook).

  5. Για να λειτουργήσει το προηγούμενο, είναι απαραίτητο να μην υπάρχει σελιδοποίηση σε κάθε thread – να εμφανίζονται δηλαδή όλα τα μηνύματα σε μία σελίδα. Με τον τρόπο αυτό, εκτός των άλλων, υπάρχει τεράστια εξοικονόμηση χρόνου καθώς γλιτώνουμε τις μεταβάσεις από τη μία σελίδα στην άλλη. Ταυτόχρονα, αντί να φορτωθούν όλα τα μηνύματα του thread εξαρχής, φορτώνονται μόνο τα επόμενα λίγα, επίσης για εξοικονόμηση ταχύτητας.

  6. Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος την εφαρμογή Tapatalk στο κινητό τους, καθώς η προηγούμενη έκδοση του forum μας δεν ήταν εύκολα προσβάσιμη μέσω του browser σε κινητά/tablet. Το νέο μας forum, αντιθέτως, είναι εξολοκλήρου σχεδιασμένο και κατάλληλο για κινητά. Δοκιμάστε το!

  7. Για μια λίστα με συντομεύσεις (shortcuts) για τις περισσότερες από τις λειτουργίες του forum, κάντε κλικ στο μενού αριστερά από την profile picture σας (πάνω δεξιά στο site) και μετά επιλέξτε “Keyboard Shortcuts” κάτω δεξιά.

  8. Κάποια threads (ή topics όπως ονομάζονται στην υπάρχουσα μορφή), με περισσότερα από 25.000 posts, έχουν κλειδωθεί αυτόματα. Για να συνεχίσει η κουβέντα σε αυτά, παρακαλείστε να δημιουργήσετε καινούργιο thread. Το αυτόματο κλείδωμα γίνεται για λόγους απόδοσης (το search, για παράδειγμα, είναι πολύ αργό σε ένα thread με 25.000 μηνύματα).

Ακόμα δεν έχω πιάσει τη διαφορά του Watching/Tracking topic :S

στο watching σού έρχονται notifications που φάινονται στο άβαταρ πάνω δεξιά και σου σπάνε αρχίδια, στο tracking απλά τα βγάζει δεξιά στη λίστα με τα θρεντς (νομίζωτεσπα)

Οκ γιατί κάποια categories που τα 'χω στο tracking δεν εμφανίζονται στη λίστα με τα unread όταν υπάρχει νέο αδιάβαστο ποστ. Θενκς

γινεται να μην βλεπω τα previews στα λινκς και τα embed youtube videos

με το tapatalk Καναμε κατι ή οχι ακομα ;

το tapatalk δεν το χουμε μόνο για λόγους δυσκολίας στο ui αλλά κυρίως επειδή είναι μαζεμένα όλα τα φορουμ που παρακολουθούμε μαζί

+1 για Tapatalk

αυτο με το email απο προχθες το εχω κανει και νεος κωδικος δεν μου ερθει.
Τωρα μου ζητησε συνδεση μεσω facebook και μπηκα.

Σε ενα θεμα με πολλά γραμμενα, μου τα βγάζει όλα σε μια σελιδα και αργουν να φορτώσουν. Γίνεται να αλλαξει αυτο;

Μιλώντας ως χρήστης του forum, δεν πιστεύω να αλλάζει αυτό. Είναι θέμα σχεδιασμού που συναντάει κανείς συχνά πλέον, αντί δηλαδή να υπάρχει next_page / previous_page, βρισκονται όλα τα posts σε μία σελίδα που φορτώνει καθώς ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις. Φαντάζομαι ότι έγινε έτσι για να είναι πιο mobile friendly.

Σε κινητό είναι όντως αργό, σε υπολογιστή το βρίσκω μια χαρά. Μια λύση (για το θέμα ταχύτητας) είναι να πηγαίνεις κατευθείαν στο τελευταίο post - αυτό γίνεται αμέσως - και να ανεβαίνεις όσο χρειαστεί. Συνήθως σε θέματα με πολλά posts θέλεις να δεις τι έγινε τις τελευταίες μέρες κι όχι να διαβάσεις όλη την ιστορία, οπότε το να πηγαίνεις κατευθείαν στο τέλος δουλεύει καλά.

4 Likes

Αφού παρήλθε αρκετός χρόνος, μπορούμε πλέον να πούμε ότι το νέο forum είναι σαφώς καλύτερο του προηγουμένου.
Ειδικά το να βρίσκεις όλα τα σχόλια μαζεμένα αντί να πηγαινοέρχεσαι μπρος - πίσω σε κάθε σελίδα είναι ουσιωδέστατη και τεράστια βελτίωση.

2 Likes

κι εχει και καρδουλες

4 Likes

Εμένα στον υπολογιστή και δε μου τα εμφανίζει καλά. Οι τελευταίες αναρτήσεις είναι κάτω-κάτω και η σελίδα φορτώνει και φορτώνει και σε ένα μεγάλο θέμα είναι πολύ κουραστικό να πηγαίνεις όλο και πιο κάτω σε κάτι που δεν φαίνεται να έχει τέλος, για να δεις τι γράφτηκε τελευταίο.

Πραγματικά δεν μπορεί να αλλάξει αυτό;

για την πρωτη φορα που επισκεπτεσαι ενα θρεντ εχει δεξια μια μπλε μπαρα να τη κατεβασεις γρηγορα ή ακομα πιο ευκολα να πατησεις στην ωρα/μερα απο κατω
απο τη δευτερη φορα και μετα θα σε πηγαινει απο μονο του στα τελευταια αδιαβαστα

1 Like

Δυο χρονια μετα, ας πουμε οτι το νεο φορουμ ειναι κατα πολυ χειροτερο του προηγουμενου κλασικου σχεδιασμου ενος φορουμ.

  • Το αν θα ειμαι following, tracking, normal για ενα τυχαιο τοπικ που μπορει να με ενδιαφερει, ειναι εντελως τυχαιο, μεχρι να παω να το αλλαξω manually.

  • Το dark theme (που δεν ειναι καν καλοσχεδιασμενο) πρεπει να το παταω καθε φορα που μπαινω για να μενει, και προφανως πλεον απλα εχω παραιτηθει απο καθε προσπαθεια και πρεπει να τυφλωνομαι καθε φορα απο το απειρο λευκο

  • Το φορουμ παρουσιαζει 502 gateway error 2-3 φορες το μηνα, οι σελιδες αργουν να φορτωσουν πολυ συχνα, και πολλες φορες σε παει σε ενα εντελως τυχαιο ποστ, που δεν ειναι ουτε το τελευταιο της σελιδας, ουτε το πρωτο μη διαβασμενο

  • Η κεντρικη σελιδα σε αποθαρρυνει εντελως απο το να κανεις surfing στους διαφορους τομεις του φορουμ, αφου στα δεξια εχει μια λιστα απο τοπικς που ενω δε θα ηθελα να κανω non-tracking topics, ταυτοχρονα δε με ενδιαφερουν αρκετα ωστε να τα βλεπω φατσα καρτα καθε φορα που μπαινω στο φορουμ

Ολα τα υπολοιπα λειτουργουν ρολοι.

Κατά φοβερή σύμπτωση, τώρα που ξανάνοιξε αυτή η κουβέντα έγινε και μια μικρής έκτασης ανανέωση στο forum - τουλάχιστον εγώ τώρα την αντιλήφθηκα!
Αυτά που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι καρδούλες κάτω από τα σχόλια είναι “διαφανείς” και γεμίζουν μόνο αν κάνεις χρήση, ενώ στο προφίλ του κάθε χρήστη αναγράφονται πλέον και οι κατηγορίες με τις περισσότερες δημοσιεύσεις του.

1 Like