Gotham

Ξεκίνησα σήμερα τη σειρά αυτή. Κανένας φαν εδώ;

Για όσους δεν ξέρουν, η σειρά εστιάζει γύρω απο τον James Gordon στα χρόνια πριν τον batman, όταν ο bruce wayne είναι ακόμη πιτσιρίκι. Πολλοί χαρακτήρες σε origin μορφή απο το κόμικ, όμορφη πλοκή, ενδιαφέρον και με πολύ καλές ερμηνείες. Ο Ben McKenzie είναι απλά θεούλης και ο Donal Logue επίσης (έχει παίξει και στο soa αυτός). Τρία επεισόδια έχουν βγει μέχρι στιγμής.

οχι και κανενας:)
μεχρι στιγμης παει καλα η σειρα
να δουμε και τη συνεχεια

Σοβαρά τώρα;

Ναι, όσο και ο τελευταίος δίσκος των Mastodon

wat?

και στο δευτερο με πηρε ο υπνος, soooo δεν

that being said, το καναλι ζητησε πληρη σεζον, οποτε νικη;

Από ερμηνείες μόνο ο Gordon μου αρέσει, από εκεί και πέρα λίγο το χάος. Δεν είναι κακοί… αλλά δεν φτουράνε μωρέ. Το 3ο εμένα μου φάνηκε αρκετά καλό. Γενικά είπαμε η σειρά δεν είναι κορυφή, απέχει πάρα πολύ βασικά αλλά προς το παρόν δεν θάβω και συνεχίζω σήμερα με 4ο.

Αρκετά μεχ ως τώρα η σειρά. Δεν είναι άσχημη, αλλά αν ήταν λίγο πιο προσεγμένη θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη.

Το δεύτερο και το τρίτο επεισόδιο ήταν σχετικά εύκολα ένα επίπεδο πάνω από το πιλοτικό, αλλά και πάλι κάτι λείπει. Ένας σεναριογράφος κι ένας σκηνοθέτης να μαζέψουν το κονσεπτ, αλλά λέμε τώρα. Όταν δεν προσπαθούν πάρα πολύ να το τιγκάρουν στις αναφορές φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν όμορφα πράγματα. Όταν πάλι το γυρίζουν σε “I’m conquering my fear”/ “that little Penguin”/ “call me Cat” κτλ χωρίς να βγαίνει κάποιο νόημα, μόνο και μόνο για να σου “θυμίσουν” ότι στηρίζεται στα κομικ, η κατάσταση κρεμάει χωρίς λόγο.

Από το καστ ο Gordon είναι πολύ καλός και ο Bullock με τον Falcone στέκονται τίμια. Ιδιαίτερη αδυναμία στον Cobblepot, ειδικά στις φάσεις που ξεφεύγει είναι απίστευτος.

Εμένα πάλι ο Γκόρντον δεν με πείθει σαν ηθοποιός. Δεν ξέρω, κάτι με χαλάει. Επίσης ο Άλφρεντ είναι τελείως γτπ (σαν Άλφρεντ, όχι σαν ηθοποιός). Κατα τ’ άλλα συμφωνώ με τον απο πάνω. Είναι μεχ σειρά και κάτι της λείπει. Με τα μέχρι τώρα επεισόδια πάντως, θα προτιμούσα να έκαναν μια σειρά βασισμένη στον Cobblepot που γενικά είναι απίστευτός (και σαν ηθοποιός και σαν χαρακτήρας) παρά αυτό το συνονθύλευμα που προσπαθούν να τα χωρέσουν όλα μόνο και μόνο για να δείξει ότι πρόκειται για το universe του Μπατμαν.

Εμένα με ξενέρωσε αυτό γιατί θα γαμηθεί στα fillers. Προτιμούσα 12-13 επεισόδια παρά παραπάνω :confused:

Επίσης, πέρα απο τον Gordon μου αρέσει ο ηθοποιός που κάνει τον συνεργάτη του ρε σεις. Πολύ καλός και μου άρεσε και στο Soa που τον είχα δει. Όσο αφορά τον Άλφρεντ, συμφωνώ και εγώ πως η εκδοχή του στη σειρά είναι απαίσια πραγματικά. Είναι ο μόνος που με χαλάει σε κάθε σκηνή. Ειδικά όταν τα χώνει συνεχώς στον πιτσιρικά Bruce και το παίζει macho

O Αλφρεντ βασικά μου αρέσει,. Μου θυμίζει λίγο το κομικ earth one, από τα λίγα που έχω διαβάσει από Batman έτσι και αλλιώς. Και εκεί αν και τον βλέπουμε σε πιο μεγάλη ηλικία (όπως και τον Bruce ο οποίος μόλις ξεκινάει να γίνεται ο Batman) είναι πιο bad ass, τα χώνει λιγάκι στον Bruce αν χρειαστεί ενώ θυμάμαι πως σε μια φάση πέφτει και άγριο ξύλο μεταξύ τους (για σκληραγώγηση).

Το παράτησα μετά το 3ο επεισόδιο. Οι χαρακτήρες είναι εκτός τόπου και χρόνου, οι ηθοποιοί για τα μπάζα, σεναριακα αδιάφορο και τέρμα βαρετό.

Σημαντική βελτίωση στην σειρά επεισόδιο με επεισόδιο (μόλις είδα 7ο). Συνεχίζει να λείπει βέβαια ένα πραγματικά καλός σεναριογράφος και ένας σκηνοθέτης που θα το απογειώσει αλλά κρατάει το ενδιαφέρον, τουλάχιστον αρκετά για να σε οδηγήσει στο επόμενο επεισόδιο. Ο Πιγκουίνος είναι ο χαρακτήρας που εξελίσσεται καλύτερα από τους υπόλοιπους. Αν φτάσουν 2η σεζόν, προσλάβουν καλύτερες πένες και ένα καλό σκηνοθέτη ίσως να έχουμε την καλύτερη υπερ-ηρωική σειρά.

Όντως, στα δυο-τρια τελευταία επεισόδια η σειρά έχει στρώσει αρκετά. Και πάλι βέβαια καταφέρνουν με χαρακτηριστική άνεση εκεί που έχει χτιστεί μια ροή και μια ατμόσφαιρα να πετάνε κάποια άκυρη αναφορά και να να απορείς ποιος σεναριογράφος μπορεί να κατέβασε τέτοιες ιδέες και ποιος παραγωγός τους έδωσε το οκ να συνεχίσουν, αλλά σε σύγκριση με τον πανικό των πρώτων επεισοδίων μιλάμε για αισθητή βελτίωση.

Ιδιαίτερη αναφορά στο Spirit of the Goat, το οποίο πραγματικά πιστεύω ότι αν δεν είχε το ασυνάρτητο πέρασμα του μικρού ντετεκτιβ Wayne -που το πάνε για κεντρικό κονσεπτ της σαιζον οι αθεόφοβοι- και το βιαστικό μάζεμα προς το τέλος, θα άγγιζε σχεδόν το άψογο.

O Cobblepot είναι με διαφορά η κορυφή της σειράς και το ντουετάκι Gordon-Bullock όσο πάει και μου ταιριάζει περισσότερο. Η κατάσταση με τη Fish απ’ την άλλη είναι τόσο μονάπαντα εκνευριστική που απλά δεν.

Το ανησυχητικό είναι ότι έχουν ανακοινώσει καμιά δεκαριά χαρακτήρες ακόμα από τα κομικ. Και δυστυχώς δεν τους βλέπω ιδιαίτερα διατεθειμένους να προσπαθήσουν να τους εντάξουν ουσιαστικά στο σενάριο. Λες κι αν αφήσουν κάποιους εκτός, αν χρησιμοποιήσουν τριτοτεταρτα ονόματα ή αν φτιάξουν δικούς τους απλά και μόνο για τη σειρά, κάτι θα γίνει.

…και μετά το ωραίο σερί, ήρθε το όγδοο. Δυναμική επιστροφή στα μεχ, με το θέμα του Gordon να είναι το μόνο που προχωράει ωραία κι όλα τα υπόλοιπα να είναι λίγο ως (πάρα) πολύ τι-βλέπουν-τα-ματάκια-μου.

Βρήκα ιδιαίτερα θετικό ότι φάνηκε να υπάρχει μια κάποια συνέπεια μετά τα του προηγούμενου επεισοδίου στις σχέσεις μέσα στην αστυνομία και στις φαμίλιες, ενώ και κάποια σημεία από το ντουέτο Bruce-Alfred μου φάνηκαν αισθητά καλύτερα απ’ ότι συνήθως. Και κλασικά εξαιρετικός Cobblepot. Και “I’d give you a good-cop routine”. Αλλά.

[spoiler]Ο πατέρας (?) Sionis με το fight club και τις μάσκες του βάζει δυνατά υποψηφιότητα για πιο κακογραμμένο side-story της χρονιάς. Από την κεντρική ιδέα του κονσεπτ -μεγάλη εταιρία με εργαζόμενους που πήραν τη θέση τους ξυλοφορτώνοντας/ σφάζοντας άλλους υποψήφιους και παρακολουθούν τα προκριματικά στην κεντρική αίθουσα εργασίας αντί για Champions League, όλα οργανωμένα από το παρανοικό αφεντικό που έχει ένα οπλοστάσιο στο γραφείο του- μέχρι τους διαλόγους. Δεν ξέρω τι είχαν πιει για να γράψουν αυτό το πράγμα, αλλά δεν ήταν καλό.

Μικρή έκπληξη τα κομμάτια της Barbara, που έτσι κι αλλιώς μέχρι τώρα δεν έβγαζαν κάποιο νόημα, αλλά αυτή τη δόση πιστεύω ξεπέρασαν τους εαυτούς τους.

Κερασάκι στην τούρτα το πέρασμα του Thomas Elliot. Που θεωρητικά δεν ήταν τόσο άσχημο. Αλλά, σύντροφοι σεναριογράφοι, ένα πράγμα περίμενα να δω και σεις πήγατε και μου τον κάνατε random bully και “never seen a real dead body”. Ασταδιαλα δηλαδή.[/spoiler]

Δεν μπορεις να κρινεις τις ερμηνειες οταν το σεναριο ειναι τοσο κακο. Αυτος ο bruno heller πρεπει να σταματησει να ασχολειται με την τηλεοραση. Δεν ξερω τι ναρκωτικα παιρνουν εκει περα και τον πληρωνουν. Γενικα αισχος, ελπιζω σε ενα θαυμα να ειναι αυτη η τελευταια σεζον που θα δουμε.

Άρα να μην το αρχίσω καν ε;

Εκει που ειχα αρχισει να το βαριεμαι απειρα, ειδικα η τριτη σεζον κουραζει απιστευτα σκαει το σ03ε06 οπου πια ξεπερασανε τα ορια, ναι ανεχτηκαμε το κακο εως αθλιο παιξιμο, ανεχτηκαμε οτι δεν εχετε ιδεες κ απλα κλεβετε ιστοριες απο κομικς που υποτιθεται γινανε 10-15 χρονια αργοτερα οταν υπηρχε ο μπατμαν, επισης ανεχτηκαμε το ερριστικο υποκαταστατο του τζοκερ αλλα οταν βγαζεις κ τον πιγκουινο γκει απλα δεν αντεχεσαι αλλο. τελος απο μενα προς το παρον, αν αργοτερα απωθεωθει βλεπουμε

πεθαινω που εκει αποφασισες να τραβηξεις τη γραμμη

:smile: μη φαει κανενας το σποιλερ στη μαπα ρε συ, αν το βλεπει κανενας ακομα