Gravitysays_i - 21/12 Ευγενίδιο Ίδρυμα

Το τέλος του κόσμου έρχεται με Gravitysays_i στο Πλανητάριο
Τhe world, the stars and everything between us.

Mια Ζωντανή Μουσική Παράσταση με τους Gravitysays_i στο Πλανητάριο, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012.

Το βράδυ της Παρασκευής, 21 Δεκεμβρίου 2012, στη διάρκεια της μεγαλύτερης νύχτας του χρόνου, το Ευγενίδειο Πλανητάριο γιορτάζει το «Χειμερινό Ηλιοστάσιο» με μια ζωντανή μουσική παράσταση των ανερχόμενων και πολλά υποσχόμενων Gravitysays_i, ενώ στον τεράστιο θόλο του οι εικόνες θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια των Άστρων, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Παναγιώτη Σιμόπουλου.
Σ? αυτήν την παράσταση παρακολουθούμε την ιστορία του Σύμπαντος, από την δημιουργία του μέχρι σήμερα, εστιάζοντας στον κόσμο μας και στο αστρικό περιβάλλον που μας περιβάλλει. Ο κόσμος, τα άστρα και όλα όσα βρίσκονται ανάμεσά μας παρουσιάζονται σε τρεις μοναδικές μουσικές παραστάσεις (ώρες 20:00, 21:00 και 22:00) με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 19:00 της ίδιας ημέρας από το Ταμείο του Πλανητάριου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Μουσική: Gravitysays_i, Μηχανικός Ήχου: Άκης Πασχαλάκης, Διεύθυνση Παραγωγής: Μάνος Κιτσώνας, Τεχνική Υποστήριξη: Φίλιππος Λούβαρης, Γιώργος Μαυρίκος, Χρήστος Χρηστογιώργος, Αναστάσιος Κ. Κατσάρης, Graphic Design: Ευγενία Στάβαρη, Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σιμόπουλος
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Gravitysays_i
Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τον Μάνο Πατεράκη και τον Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά, με σκοπό να «ντύσουν» με μελωδίες τις προσδοκίες τους, τις ζωές τους, σε μια χώρα που καταπίνει τα παιδιά της, και την διαφορετικότητα, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται.

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «the roughest sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, τη ματαιοδοξία και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album (άλμπουμ με ενιαίο θέμα) συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.

Η νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Figures of Enormous Gray and The Patterns of Fraud» (Restless Wind, 2011) αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, αυτή τη φορά, ακολουθεί πιο παραδοσιακά / μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.

Το όχημα των Gravitysays_i, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ, περνάει από τη studio λειτουργία ενός project group στις συναυλιακές εμφανίσεις, δίνοντας υπόσταση στις συνθέσεις τους με τη βοήθεια και άλλων μουσικών.

Οι Gravitysays_i αποτελούνται από τους: Μάνο Πατεράκη (Κιθάρα, Σαντούρι, Φωνή), Νίκο Ρέτσο (Τύμπανα, Κρουστά), Άκη Παπαβασιλείου (Κιθάρα, Μελόντικα, Φωνή), Λευτέρη Βαρθάλη (Ηλεκτρικό Μπάσο), Σπύρο Βρυώνη (Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Glockenspiel, Φωνή) και τη χορωδία «The Enormous Grey Figures».

Εδώ το «The Figures of Enormous Gray and The Patterns of Fraud»:

Πάνω που θα το πόσταρα ! θα μαι εκει απο τις 7παρα ! Να κανονισουμε meeting? :D8)

Δεν έχω ιδέα από την μπάντα, πέραν του Μάνου,(βασικα τώρα ακούω) αλλά η ιδέα της χρήσης του πλανηταρίου είναι απίστευτη! Δεν κατάλαβα τι ακριβώς παίζει με αυτά τα δελτία εισόδου, δεν υπάρχει καμία χρέωση κι απλά αν προλάβεις να πάρεις πρόλαβες;

Επίσης, θα παίζει η μπάντα με background την ταινία ή θα υπάρχει απλά μουσική υπόκρουση από μουσική της μπάντας;(το πρώτο κατάλαβα)

Νομίζω είναι αρκετά σαφές οτι είναι δωρεάν και μέχρι να εξαντληθούν οι θέσεις, εγώ αυτό κατάλαβα…

Είναι live gravitysays_i, και θα δείχνει και από πάνω ταινία/εικόνες κλπ. :slight_smile:

http://www.gravitysaysi.com/en/2012/12/06/513/

Ελπίζω να προλάβω εισιτήριααα! Ξέρει κανείς αν μπορούμε να κάνουμε claim παραπάνω από 1 εισιτήριο το άτομο και να έρθουν οι υπόλοιποι μετά? Λογικά δεν θα το επιτρέψουν, 'ντάξει…

Μάλιστα. Πήγα 7:40 και περίμενα να έχει σχετικά καλό κόσμο και να μην έχω ιδιαίτερο θέμα. Αντιθέτως, είχαν φύγει όλα τα εισιτήρια και για τα 3 σόου μέσα σε 20-25 λεπτα απ την ωρα που βγήκαν και είχε ήδη αρχίσει να φεύγει κόσμος. Οπότε τζάμπα ο κόπος μου. Καλά να περάσουν όμως όσοι θα είναι εκεί(αυτό είναι το μόνο σίγουρο) και να τους ξαναπετύχουμε κάπου για να καταφέρουμε να τους δούμε! :slight_smile: Και χαίρομαι και για την μπάντα αλλά και για το ίδρυμα που κατάφεραν να μαζέψουν τόσους θεατές!

Στην ίδια κατάσταση ήμασταν εμείς,αλλα βρήκαμε εισητηριο 9παρα2 ! ειχαμε αράξει στο ταμείο κ περιμέναμε το θαύμα ! 4 εισητήρια,όσοι και ήμασταν :smiley: Γ Α Μ Η Σ Ε

πρωτόγνωρη εμπειρία, θεϊκός συνδυασμός ,πραγματικά,αναρωτιέμαι πως κ δν ενδιαφέρθηκαν περισσότεροι απο εδω να πάνε.

Respekt στα παιδια της μπάντας ,κ γενικά σε όποιον το διοργάνωσε !

Εμαθα οτι μπηκε και τεταρτη παρασταση.

Μπήκε, την 4η παράσταση στις 23:00 είδα εγώ. Η κάθε παράσταση ήταν περίπου 40 λεπτά, με πειραματικά περάσματα και 2 μέρη του enormous figures of grey που συνόδευαν το οδοιπορικό της δημιουργίας που προβαλλόταν στον θόλο. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό πραγματικά, πανέμορφη εμπειρία από κάθε άποψη, μουσική, εικόνες…

Θα πλήρωνα για να το ξανα-απολαύσω :slight_smile:

δεν ξερω που αλλου να το βαλω.

[SPOILER]

Δείτε σήμερα: "Gravitysays_i"
Eπεισόδιο 11

Το επεισόδιο εστιάζει σ? ένα από τα πιο υποσχόμενα συγκροτήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, τους Gravitysays_i. Οι Gravitysays_i με μόνο οδηγό το ταλέντο και την απεριόριστη όρεξή τους για δουλειά, έχουν καταφέρει να στρέψουν τα βλέμματα από το εξωτερικό ,στη μικρή γωνιά τους στον Πειραιά, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το μέλλον όχι μόνο τους ανήκει αλλά και τους περιμένει.
Μετά από το επιτυχημένο τους ντεμπούτο στη δισκογραφία με τίτλο «The Roughest Sea» (2007), μέσα από τον επιλεκτικό κατάλογο του «Σείριου», της εταιρείας που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις, καθώς και την τελευταία βραβευμένη δισκογραφική τους δουλειά «The Figures of Enormous Grey and The Patterns of Fraud» (2011), της δισκογραφικής εταιρείας «Restless Wind», βρίσκουμε τους Gravitysays_i ,να ετοιμάζουν τη νέα τους δισκογραφική απόπειρα. Τα μέλη του συγκροτήματος μας φιλοξενούν στο μικρό αλλά συνάμα πολύ ζεστό και ιδιαίτερο χώρο τους, καθώς μας αποκαλύπτουν την ξεχωριστή φιλοσοφία τους για την μουσική, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν και τέλος τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους για την μουσική και τη ζωή.
Γινόμαστε, επίσης, μάρτυρες της μουσικής τους και πάνω στη σκηνή παρακολουθώντας υλικό από διάφορες ζωντανές τους παραστάσεις, μέσα από μια σειρά αξιοσημείωτων και προσεχτικά επιλεγμένων εμφανίσεων. Μεταξύ άλλων, τον Μάϊο του 2011 σε μια συναυλία ορόσημο για το συγκρότημα στο Αμφιθέατρο του «Αθήνα 984», μιας εξαιρετικής συναυλίας τον Μάρτιο του 2012 στο κατάμεστο από κοινό χώρο του «Gagarin 205», καθώς και μιας μοναδικής εμφάνισης στο Ευγενίδειο Πλανητάριο τον Δεκέμβριο του 2012.
Χωρίς σχεδόν καθόλου διαφήμιση, παρά μόνο το αθώο και ποιοτικό «από στόμα σε στόμα», οι Gravitysays_i αρχίζουν σιγά-σιγά να καταλαμβάνουν την θέση που τους ανήκει στην εγχώρια μουσική σκηνή κρυφοκοιτάζοντας με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον τους.
[/SPOILER]