Insomnium / Tribulation live in Greece! 24.3 Θες/νίκη & 25.3 Αθήνα

Είναι δυνατόν να μην έχει ανοιχτεί θέμα για αυτήν την μπαντάρα?
Μια βδομαδούλα έμεινε θα γίνει χαμός !!!


Λεπτομέρειες
Winter’s Gate European Tour (Part 2) 2018”
INSOMNIUM (Finland)
+TRIBULATION (Sweden)
Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 - Principal Club Theater @ Fix
Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 - Piraeus 117 Academy

Λίγα συγκροτήματα μπορούν να καυχώνται ότι μεταδίδουν με τόση ακρίβεια το συναίσθημα της μελαγχολίας, της θλίψης και της μουντάδας, όπως οι Φιλανδοί melodic death metallers, INSOMNIUM. Από τις αρχές της νέας χιλιετίας και το ντεμπούτο τους “In The Halls Of Awaiting”, το γκρουπ βγάζει με σταθερούς ρυθμούς αριστουργήματα, παρότι δεν έχει την προώθηση και τη λάμψη άλλων συμπατριωτών τους και όχι μόνο. Με βασικές επιρροές τους συνοδοιπόρους τους από τη χώρα των Χιλίων Λιμνών, AMORPHIS, αλλά και τους SENTENCED, του πρώιμους PARADISE LOST, αλλά και την “Αγία Τριάδα” του Σουηδικού μελωδικού death metal (IN FLAMES, DARK TRANQUILLITY, AT THE GATES), κατάφεραν αργά αργά, αλλά σταθερά να χτίσουν μία μεγάλη βάση οπαδών και να καταφέρουν από το 2011 και το “One For The Sorrow”, να δισκογραφούν για λογαριασμό της Century Media Records, αλλά και να κάνουν μερικές σημαντικές περιοδείες. Κομβικής σημασίας για τους INSOMNIUM, υπήρξε το τρίτο τους άλμπουμ, “Above The Weeping World”, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και μπήκε στην πρώτη δεκάδα στα charts της πατρίδας τους, κάτι πρωτόγνωρο για ένα σχήμα με τέτοιο μουσικό ύφος και μάλιστα σε μία ανεξάρτητη εταιρία, την Candlelight Records. Το άλμπουμ, “Shadows Of The Dying Sun” του 2014, τους βρήκε να πειραματίζονται αρκετά και να έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία στον ήχο τους, από blastbeats και black metal σημεία, μέχρι πολλά καθαρά φωνητικά και μία -σχεδόν- μπαλάντα, για πρώτη φορά στην καριέρα τους, ενώ απέσπασε και παγκοσμίως διθυραμβικές κριτικές. Μέχρι που φτάσαμε στο αριστουργηματικό “Winter’s Gate” του 2016, μακράν το πιο φιλόδοξο εγχείρημά τους μέχρι σήμερα, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ένα concept άλμπουμ που αποτελείται από ένα και μόνο κομμάτι, διαιρεμένο σε 7 ενότητες / μέρη, συνολικής διάρκειας 40 λεπτών!!!

Έτσι λοιπόν στα πλαίσια της νέας Ευρωπαϊκής περιοδείας για την προώθησή του, θα περάσουν για πρώτη φορά και από την Ελλάδα, όπου το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη και το Principal Club Theater @ Fix, ενώ την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 θα βρεθούν στην Αθήνα και στην σκηνή του Piraeus 117 Academy, αφού, δυστυχώς, λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων του τραγουδιστή και μπασίστα τους, Niilo Sevanen, είχαν αναγκαστεί το 2015 να ακυρώσουν ολόκληρη την προηγούμενη περιοδεία τους, μαζί με τους WOLFHEART που ήταν να περάσει και από τη χώρα μας.

Μαζί τους θα είναι ένα συγκρότημα, που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση με το άλμπουμ του, “Children Of The Night”, που κυκλοφόρησε το 2015, παρότι ουσιαστικά επρόκειτο για τον τρίτο του άλμπουμ. Ο λόγος για τους Σουηδούς progressive death - black metallers με αρκετά στοιχεία από τα 70’s, TRIBULATION, που και αυτοί ανήκουν στο δυναμικό της Century Media Records. Έχουν περιγραφεί ως μία μίξη των DISSECTION, MISFITS, IRON MAIDEN, THE DOORS και TYPE O NEGATIVE και δεν θα μπορούσαμε να βρούμε πιο επιτυχημένο χαρακτηρισμό. Οι TRIBULATION, προσφέρουν μία αξέχαστη γεύση σκότους, γαρνιρισμένη με πιασάρικα θέματα, που δεν μπορούν να αφήσουν τον κόσμο ασυγκίνητο και αδιάφορο. Τον Ιανουάριο του 2018, αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον τέταρτο -άτιτλο επί του παρόντος- άλμπουμ τους, για να ξεκινήσει η χρονιά όσο δυναμικά πρέπει!!!

Μπορεί οι INSOMNIUM τελικά να μην μας επισκέφτηκαν το 2015 και να χρειάστηκαν περίπου δυόμιση χρόνια να περάσουν, αλλά η αναμονή δείχνει να άξιζε τον κόπο, αφού έρχονται με καινούργιο, φανταστικό άλμπουμ και ένα support συγκρότημα που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι headliner, σ’ ένα ελκυστικότατο πακέτο!!!

Ώρα έναρξης: 20:00 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Προπώληση) - 28 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Musicland - Alone Metal Store - Dizzy Dolls - Café Bar Διώροφον
ON-LINE: www.123tickets.gr

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ

Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre - Uncle Chronis Tattoo - Monsterville
ON-LINE: www.123tickets.gr - www.tickethouse.gr

1 Like

Υπάρχει θέμα πιο κάτω. Τεσπα όντως μπανταρα σίγουρα θα πάω

Mar 15 2018 Insomnium at Tapper, Tallinn, Estonia setlist

Παιζουν ολοκληρο το winter’s gate? Για να δουμε και τις επομενες ημερες πως θα διαμορφωθει το setlist.

Τους Tribulation να πω την αληθεια δεν τους εχω ακουσει,τελευταια βλεπω θετικα σχολια για το τελευταιο δισκακι τους,ακομη και ο Nergal στο instagram του εμφανιστηκε με t-shirt τους

2 Likes

Επιστροφη απο το live,πρωτη φορα Insomnium λοιπον,οι tribulation εκαναν μια συμπαθητικη εμφανιση,δεν τους βαρεθηκα δλδ να πω αντε ποτε θα τελειωσουν,γυρω στα 7-8 κομματια και λιγο κατω απο μια ωρα.Περιπου 20 λεπτα να στησουν-ξεστησουν τη σκηνη.Ο κιθαριστας τους ονοματι Jonathan Hultén,εκανε συνεχεια πιρουετες και κατι χορευτικα,στην αρχη τον ειχα περασει για γκομενα,ετσι οπως ηταν ντυμενος δηλαδη.:joy:

Insomnium,η μπαντα αρκετα καλη και επικοινωνιακη,ορεξατη και επαγγελματικη,μετρια προσελευση στο Principal σε γενικες γραμμες,παμε στον ηχο που ειναι και το πιο σημαντικο,εδω μαλλον ο ηχοληπτης πετουσε χαρτατεο,ειχα δει ενα βιντεακι που ειχε ποσταρει καποιος στο thread των insomnium οπου δεν ηταν καλος ο ηχος εκει,σχεδον σε ολο το winter’s gate που επαιξαν δεν μπορουσα να ακουσω ρυθμικη κιθαρα,τα ντραμς καπελωναν τις κιθαρες και ο ηχος μπουκωνε,ενω τα lead με δυσκολια ξεχωριζαν,βεβαια ημουν μπροστα οποτε ισως να μην ειναι ετσι ακριβως για οσους ηταν πιο πισω,επρεπε να φτασουμε στο While We Sleep και μετα για να στρωσει επιτελους ο ηχος,φοβερο κλεισιμο με only one who waits.

Ικανοποιημενος απο τη συναυλια και τις δυο μπαντες,οχι ομως και απο την ποιοτητα του ηχου.

χαλι μαυρο το λαιβ,πολυ μετριο performance και κακος ηχος. Γενικα ημουν προιδεασμενος πως δεν κανουν τα καλυτερα performances σε λαιβ,αλλα απο κοντα ηταν πολυ χειροτερα εντελει.

Κριμα για μια τοσο μεγαλη δισκογραφικα μπαντα να βγαζει αυτο το αποτελεσμα.Παρολο που τους εβλεπα πρωτη φορα,θα προτιμουσα να βλεπα για 3η φορα Dark Tranquillity αντι του χθεσινου λαιβ και αυτα τα λεει ενας μεγαλος οπαδος τους

Με ξενερώνετε και χω βγάλει εισητήριο για σήμερα :confused:

Το academy φημίζεται για τον ήχο του,μόνο άχρηστος ηχολήπτης θα έχει κακό ήχο.

Η’ οι Μαστοντον.

5 Likes

Ηταν η πρωτη φορα που δε με πειραξε ο μετριος ηχος με αυτα που εβλεπα, ανατριχιλα σκετη στο πτ3.

Μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο το χασμα αποψεων, εγω κ οι 3 της παρεας ειχαμε καβλωσει, μετα το λαιβ χαιρετησα εναν αλλο user και μου ειπε “λαιβαρα”, δεν ξερω γιατι δεν εμεινες ικανοποιημενος δεδομενου οτι και τα καθαρα φωνητικα μια χαρα ηταν (με τον πρωην κιθαριστα των sonata arctica), και ο παραλλος κιθαριστας μια χαρα επαιζε σε σχεση με κατι βιντεακια στο youtube, ο θεος στα φωνητικα ηταν αψογος, μου αρεσε πολυ και ο πιο σκοτεινος φωτισμος στο winter’s gate και η αλλαγη σε πιο “συναυλιακο” μετα, tl;dr γουσταρα τη ζωη μου κ ανυπομονω κ για το σημερινο λαιβ, ειμαι στον δρομο και στο μπ3 παιζει μονο insomnium \m/

Πειτε και κανενας αλλος, δεν μπορει να ηταν “μαυρο χαλι” το λαιβ που πηγα εγω χθες = (

1 Like

o ήχος να το δεχθώ ήταν μέτριος ναι ειδικά στην αρχή, αλλά το performance εγώ το βρήκα άψογο και καλύτερο από ότι άκουγα πως θα είναι. Οι κιθαρίστες και οι 2 έπαιζαν καλύτερα από ότι συνηθίζουν και ο Liimatainen από sonata arctica ευχάριστη έκπληξη μιας και έχει σημαντική ιστορία στο power metal.

Φωνητικά επίσης άψογα, Η αλήθεια είναι πως από ένα σημείο και μετά απλά σταμάτησα να ασχολούμαι με τον ήχο και απόλαυσα φουλ το live

one life, one chance, all ephemeral :slight_smile:

επειδη κανω covers πολλα απτα τραγουδια που παιξαν στο δευτερο μερος της συναυλιας,το performance σιγουρα ηταν μετριο. Τα lead ειδικα αλλες φορες πατουσαν στις νοτες,αλλες φορες του ξεφευγε,αλλες φορες σταματουσε κιολας να παιζει για να κανει πλακιτσες με τον αλλον.Ουτως η αλλως ο ηχος ηταν πολυ μπουκωμενος,δεν μπορουσες να καταλαβεις και πολλα

Τεσπα,νομιζω η καυλα απο καποιες κομματαρες που επαιξαν καλυψε ολη την μετριοτητα για καποιους και ειναι λογικο ως ενος σημειου,αλλα η lead κιθαρα πχ στο ephemeral ηταν τραγωδια μιας και ειναι απτα αγαπημενα μου κομματια.

Οσον αφορα τους προηγουμενους που παιξαν πριν απο αυτους,παρολο που δεν ειχα ακουσει κομματι τους γενικοτερα,ο ηχος τους ηταν πολυ πιο καθαρος και το performance τους μου φανηκε αρκετα καλο.Οπως και να χει,χαιρομαι που καποιοι περασαν πολυ καλα.Οποιος παει DT τον επομενο μηνα θα καταλαβει τι εστι να πηγαινεις σε πραγματικα καλο live

1 Like

Η τρίχα κάγκελο στο Winter’s Gate. Και στα σαράντα λεπτά. Αντικειμενικότητες από αύριο.

Αντικειμενικά ο ήχος ήταν μετριότατος. Και οι 2 μπάντες που είδα όμως είχαν ενέργεια και τα έδωσαν όλα.

1 Like

Γαμησαν κ παλι, αντικειμενικοτητες πειτε οι αλλοι, εγω στο pt3 ειχα ανατριχιασει παλι ολοκληρος.

ΕΚΛΑΨΑ με το 5ευρο καπελο σε ολο το μερτς σε σχεση με τη θεσσαλονικη, ειμαι περιεργος να μαθω σε ποιανου τη μανΟΧΙΟΚΣΟΡΥ, σε ποιανου την τσεπη πηγαν :")

Τα λεμε σε ενα μηνα dt, ειδα σε 24 ωρες 2 φορες το winter’s gate, φερτε in mourning και be’lakor να πεθανω ευτυχισμενος

1 Like

Όντως ο ήχος σε μερικά κομμάτια ήταν χάλια
πχ το mortal share ήθελες μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβεις πιο τραγούδι ήταν.
Στα + ορέξη πολύ από την μπάντα και ο Niilo φωνάρα!!!

Winters gate απλά το απογηωσαν εχθές… Μεγάλη μπάντα τι να λέμε!! Μόνο πρόβλημα ο ήχος

Δεν ξερω τι παιχτηκε με τον ηχο και δεν ηταν καλος,στη sofia πριν λιγες μερες δεν ειχαν τετοιο θεμα σε τετοιο βαθμο,2-3 βιντεακια που τραβηξα ειχαν μπουκωμενο ηχο σαν το πρωτο βιντεο εδω πανω,υπηρχαν στιγμες που δεν καταλαβαινες πιο τραγουδι παιζει,ειδικα στο winter’s gate που σχεδον περασε και δεν ακουμπησε στο principal,απο την αλλη ισως απλα ημασταν ατυχοι.

Μέτρια εώς απογοητευτική η προσέλευση στο Principal ειδικα για ένα από τα μεγαλύτερα Μελωδικά Death συγκροτήματα.
Σκηνική παρουσία νομίζω αρκετά καλή.Δηλαδή τί έπρεπε να κάνουν κωλοτούμπες ή πιρουέτες όπως ο κιθαρίστας από τους Tribulation???
Ο ήχος σε όλο το Winter’s Gate απλά ΤΡΑΓΙΚΟΣ. Δεν ακουγόταν τίποτα , εντελώς μπουκωμενος.
Σε κάποια φάση που πήγα από την αριστερή πλευρα, όπως βλέπεις την σκηνή, τα ηχεία ψηλα τρίζανε λες και ήταν καμένα!
Στο 2ο μέρος βελτιώθηκε σχετικά.
Γενικά όμως γουστάραμε πολύ.
Νομιζω θα ήταν πολύ καλύτερα αν παίζανε πριν 2+ χρόνια στο 8Ball μαζί με Wolfheart kai Barren Earth και λόγω ήχου και λόγω προσέλευσης
ΥΓ : Δεν βλέπω να αναφέρει κανείς την παπαριά που κάνανε με τα εισιτήρια. Έλεγε προπώληση 25€ και ταμείο 28€. Γιατί τότε την προηγούμενη μέρα που πήρα από Dizzy ή μια βδομάδα πριν που πήρε φίλος είχε 28€? Δεν έλεγε πουθενα οτι πχ τα πρώτα εισιτήρια είχαν 25€ και τα υπόλοποιπα 28€.

1 Like

Πώω φίλε τώρα που το λες κάποια στιγμή θυμάμαι στο τέλος από ένα κομμάτι tribulation που ακουγόταν να σβήνει η μια κιθάρα, ένιωσα και εγώ πώς το ηχείο πάνω αριστερά ήταν καμμένο, το είχα ξεχάσει. Έτριζε άρρωστα!

Που φτασαμε…
να ακουω καποιον να λεει μακαρι να ηταν στο 8ball λογω ηχου :joy::joy: