Το “Powerslave” αν και περιέχει το κομμάτι που με έκανε να κολλήσω πραγματικά με τους Maiden εκεί στην πέμπτη-έκτη δημοτικού που ήθελα να ακούσω κάτι πιο πέρα από Purple και Zeppelin (“Aces High” στη Live After Death εκτέλεσή του), και που στην support περιοδεία ηχογραφήθηκε ο αγαπημένος μου ίσως live metal δίσκος, δεν μπαίνει σαν στούντιο δουλεία στην τοπ 3άδα μου. Οι άπιαστες κορυφές των Maiden ήταν, είναι και θα είναι το “Somewhere…”, το “7th Son…” και το “Piece…”. Αν ήθελα μάλιστα να βγάλω και ένα προσωπικό αγαπημένο, κρίνοντας το ως ΣΥΝΟΛΟ, και βασιζόμενος στη ροή που έχει, θα κατέληγα πολύ δύσκολα στο “Somewhere…” αν και στα ηχεία μου πιο συχνά ακούγονται κομμάτια του “7th…” συνήθως όμως από το Maiden England…αυτά τα ολίγα…UP THE IRONS!!!
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_872315&feature=iv&src_vid=yTCgnhf4ewQ&v=yTCgnhf4ewQ#t=1m30s Iron Maiden - Maiden England '88 Album Sampler φρεσκο
…φρέσκο και χορταστικό:):!:
μαλακια που δεν εχει σκηνες απο το live στο donington…ολη η ουσια πιστευω των Maiden ειναι σε αυτο το live.
Καλυτερα Maiden τα δυο πρωτα 8)
Το μεταφέρω εδώ λοιπόν για να αφήσουμε αγνό και οντόπικ το θρεντ με τις φήμες.
Απαντάω στον ace ventura:
Όχι.
Έγραψα τις χτυπητές. Κατά τα άλλα συγχαρητήρια για τα λεφτά που έχεις για να μπορείς να τους δεις και εξωτερικό και από όλα, εγώ συνήθως δεν έχω λεφτά να βγω έξω από την Κρήτη και δεν νιώθω καμία ντροπή για αυτό. Σε κάθε συναυλία τους θυμόμουν αλλά παρηγοριόμουν ότι “εντάξει μωρέ, θα έχει και καινούργια, δεν χάνεις και πολλά πράγματα”. Μερικές φορές αυτή η παρηγοριά στον άρρωστο ήταν και ακριβής…
Φέτος όμως τους θυμήθηκα ιδιαιτέρως και το έχω κάνει θέμα (κλαίω την μοίρα μου και εσύ κάνεις πλάκα) διότι είναι η τελευταία ευκαιρία να δω Maiden σωστά. Τόσο απλό είναι.
Α, καταλαβα, εισαι μεγαλος οπαδος της μπαντας και θες να πας για να δεις “ο,τι παιξουν”. Φιλε, ο μισος πλανητης ενδιαφερεται για τα πολυ γνωστα τραγουδια των μειντεν. αμα γουσταρες τοσο οσο λες, θα τους εβλεπες κιολας. δεν ηταν μονο το 88 και 08 που ηρθαν οι μειντεν, απλα εσυ περιμενεις ποτε θα παιξουν κατι απο αυτα που σου αρεσουν μονο.
Φίλε μου, δεν σε ξέρω αλλά έχω κάνει την ίδια ακριβώς κουβέντα πολλές φορές. Αν τυχόν έτυχε να την κάνουμε και μαζί, σόρι για το νταμπλ κράξιμο αλλά θα τα ακούσεις. Γιατί είναι λίγα πράγματα που με εκνευρίζουν περισσότερο από τύπους που έχουν θέμα με τον σωστό και false οπαδό.
Εξήγησέ μου, τι θέλεις να πεις με τον μισό πλανήτη; Ότι δεν είμαι ξεχωριστός; Ότι δεν είμαι ΑΛΗΘΙΝΟΣ και ΠΙΣΤΟΣ οπαδός και έτσι εισπράττω την περιφρόνησή σου; Και φυσικά από την ανάποδη (γιατί εκεί είναι η ουσία) μου λες ότι εσύ είσαι ο σωστός ο οπαδός, που πάει να ακούσει ό,τι παίξει η μπάντα της καρδιάς σου, ο Χάρις θα ενέκρινε, με εμένα θα θύμωνε.
Ακούω Iron Maiden από το 1985 με κλασσικές αντιδράσεις και λατρείες και τους παράτησα στο Fear of the Dark και έκτοτε παρακολουθώ την πορεία τους αποστασιοποιημένα. Οι Maiden για μένα είναι τα 7 κλασσικά και κάποια σκόρπια πράγματα. Από εκεί και πέρα μόνο λάιβ και DVD. 7 γαμημένοι δίσκοι είναι υπεραρκετοί για να είναι κανείς οπαδός της μπάντας και λυπάμαι, στα εύφορα παπάρια μου για το τι ορισμό έχεις εσύ στο κεφάλι σου. Στα εύφορα παπάρια μου γενικότερα για το τι σκατά σκέφτεστε εσείς οι γνήσιοι οπαδοί μανογουωρικής νοοτροπίας (το εννοώ με την χειρότερη δυνατή έννοια κομπλεξισμού και δεν αφορά όλους τους Manowarάδες, αλλά όλοι καταλάβαμε τι εννοώ πιστεύω) για το ποιος είναι ο σωστός και ποιος ο λάθος.
Αριστουργήματα έχουν μέχρι το 1988. Το No Prayer είναι μια μετριότητα με πολλές κάκιστες στιγμές (κακοί Maiden = τεράστια απαλεψιά), το Fear of the Dark είναι τρία κομμάτια δίσκος, ο BAYLEY (ευχαριστώ για την διόρθωση) δεν κόλλησε ποτέ και το X-Factor είναι υπερτιμημένο μέχρι βλακείας (στους Maidenάδες λέω), το δε Virtual ΧΙ μια κουράδα, και στα δύο είναι ούτως ή άλλως μέτριοι και ΛΙΓΟΙ για το παρελθόν τους, χωρίς να υπολογίσουμε την χροιά και απόδοση του Blaze.
Τα ριγιούνιον είναι στην καλύτερη αξιοπρεπή και στην χειρότερη βαρετά του θανατά. Τα δύο πρώτα έχουν περισσότερες στιγμές που θα ακούσω ευχάριστα, ενώ βοηθάνε πολύ και τα συνοδευτικά DVD της εποχής.
Με αυτά υπόψιν, ο μισός πλανήτης κάνει πάρα πολύ καλά που γουστάρει τα “πολύ γνωστά τους” (μπράβο στον πλανήτη) και είναι απολύτως φυσιολογικό ο κόσμος - και εγώ - να θέλουμε να δούμε τα “κλασσικά” και όχι τα Ελ Ντοράντα. Μεγειά τους και με χαρά τους να παίζουν ότι σκατά θέλουν, εμένα δεν με ενδιαφέρει να το ακούσω γιατί υπάρχει ένας μακροσκελέστατος κατάλογος που με ενδιαφέρει απολύτως να ακούσω. Επομένως, μπράβο captain obvious, θέλω να παρακολουθήσω μια συναυλία με κομμάτια που μου αρέσουν, παράφρονας παιδί μου τελείως.
αν καταλαβα καλα τί λαιβ μειντεν θες να δεις την τελευταια ευκαιρια την εχασες το 2005.
Tι έγινε το 2005;
δεν τους εχω δει με blaze. οσοι φιλοι μου τους ειδαν, λενε οτι σαν αποδοση ηταν η καλυτερη απ οσες φορες ηρθαν μετα. και ειναι bayley…
Ε, εντάξει τότε, αφού στο είπαν οι φίλοι σου, τότε έτσι θα είναι.
εμεις που γουσταρουμε μειντεν (και αντι να κλαιμε τη μοιρα μας, κανουμε χαβαλε με αυτους που την κλαινε σε ενα φορουμ) τους ειδαμε τοσες φορες, Ελλαδα κ εξω. Δε μας κουραζει η συζητηση, εμενα τουλαχιστον. Σκοτωνω το χρονο μου κανοντας πλακα οταν μπαινω σ αυτο το θρεντ. και τελικα, στα δικα μας παπαρια αμα δε θα δειτε φετος μειντεν.
τελευταια ευκαιρια λεει…
“Εσείς που γουστάρετε Maiden”. Τι λες ρε φίλε, θα μου πεις εσύ αν γουστάρω εγώ Iron Maiden; Επειδή δεν είμαι τυφλός οπαδός να αποθεώνω κάτι Wicker Man και Judas be My Guide; Ίσα από δω χάμω ρε με το οπαδόμετρό σου, εσύ και το συνάφι σου είστε η επιτομή της βλακείας που έχει κακοχαρακτηρίσει τους μεταλλάδες, είστε η ντροπή των αναγνωστών χάμερ, η ντροπή της ροκ μουσικής γενικότερα. Βρωμοκοπάς οπαδιλίκι με ελιτισμό της χειρότερης μορφής, όλο κομπιάζεις που τους είδες έξω, την λες σε όποιον δεν γουστάρει τα καινούργια και μας κάνεις και πλάκα από πάνω. Και πώς δικαιολογούνται όλα αυτά; Γιατί είσαι οπαδάρα του No Prayer, του X-Factor και του Final Frontier. :lol: Τεραστιότητες λέμε.
Σόρι, εγώ ακούω μουσική που να μου αρέσει. Και λάιβ θέλω να δω τα κομμάτια που αγάπησα. Προφανέστατα τελευταία ευκαιρία είναι. Για σένα όχι προφανώς. Μπράβο σου και χαίρομαι που χαίρεσαι (ειλικρινά το λέω, όταν πας και την λες στους άλλους είναι που γίνεσαι μαλάκας). Αλλά εγώ δεν είμαι εσύ και μπορείς να κάνεις “πλάκα” (χιλέριους παρεμπιπτόντως) όσο γουστάρεις αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι αν θέλω ένα σετλιστ που να με φτιάξει και να νιώσω ότι είδα Iron Maiden όπως θέλω και να με κάνει να νιώσω παιδάκι (ευελπιστώ), τώρα γυρνάει, μετά θα μου παίζουν το νέο υλικό τους που φυσικά πιστεύουν απόλυτα σε αυτό και το αποδεικνύουν έμπρακτα. Ή όχι, δεν ξέρω, δεν με νοιάζει και καθόλου, αυτά είναι για σας που τους γουστάρετε ΓΝΗΣΙΑ.
Κλείνω λίγο πιο ήρεμα: Καλά κάνεις και γουστάρεις Μέηντεν, χαίρομαι που λυγάς με τα πάντα (κι ας μην σε πιστεύω), καλά κάνεις και τους χαίρεσαι λάιβ τόσες φορές. Αλλά όπως έλεγα και σε ένα φίλο περί Manowar, θεωρώ προσβολή για το Secret of Steel να συγκρίνεται με κάτι El Gringo.
Μίλα καλύτερα ρε μαλακισμένο καθίκι.
Δε θα είναι τελευταία ευκαιρία πάντως, λογικά η μεθεπόμενη περιοδεία θα είναι A Real Live Dead One.
θα τον συλλάβεις; :lol:
Εγω τον καταλαβαινω τον Vic.
Το 2011 στο Sonisphere ημουν παρεα με 2 φιλους που τους ειδαν πρωτη φορα,τα συναισθηματα τους ηταν αναμικτα,πολλα καινουρια τραγουδια(και μεγαλα σε διαρκεια) εκαναν μια κοιλια στο live.Νομιζω οτι οι περισσοτεροι τα παλιοτερα περιμενουν(οχι μονο στα live των Maiden),με εξαιρεση ισως κομματια απο Brave New World και ΤΟ Dance Of Death(live ακουγεται πολυυυ καλυτερο) τα οποια αν το καλοσκεφτεις εχουν μια δεκαετια στην πλατη οποτε κι αυτα παλια θεωρουνται.
Vic το 2005 επαιξαν μονο απο τα 4 πρωτα
[SPOILER]
Murders in the Rue Morgue
Another Life
Prowler
The Trooper
Remember Tomorrow
Where Eagles Dare
Run to the Hills
Revelations
Wrathchild
Die with Your Boots On
Phantom of the Opera
The Number of the Beast
Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden
Encore:
Running Free
Drifter
Sanctuary [/SPOILER]
Κανεις ομως αντιαθλητικο μαρκαρισμα στο θεμα του The X Factor.Ναι το Virtual XI ειναι μια κουραδα(το ακουω ευχαριστα αν εχω ριξει κανενα ποτηρακι),ναι ο Blaze δεν εκανε για αντικαταστατης του Bruce(μα τι σκατα,ηταν και ο Andre Matos υποψηφιος!) αλλα το The X Factor ειναι παντοτινο σκοτεινο διαμαντι!
Τhe X Factor ειναι μια χαρα αλμπουμ,βαρυτατο (για Maiden) και σκοτεινο. Και νομιζω πως εχει ανεβει στην εκτιμηση του κοσμου και αντεξε στο χρονο,αντιθετα με το Virtual XI.
Το “The X-Factor”, είναι τρελή δισκάρα. Ο πλέον σκοτεινός και εσωτερικός δίσκος των Maiden.
γεια. crimson_idol εδώ. να μην τα ξαναλέω για x factor. οκ. λογικό είναι να μην κάθεται καλά ο δίσκος σε οπαδό της μπάντας.ειδικά αν ακολουθεί απο παλιά.
αλλά το ιδιο λογικό είναι να το βρίσκεις δισκαρα όταν δεν ζητάς συγκεκριμένα πράγματα και δεν έχεις εικόνες στο μυαλό σου.
*και δεν ειμαι κολλημένος maidenας. οι φλομπες είναι πολλές πλέον…
Σε δεκαπέντε χρόνια τα ίδια θα λέτε και για το FF και θα σας χαζεύω περιπαικτικά :!:
κρατάω το ποστ σου. τα λέμε σε 15 χρόνια!
*όταν θα αραιώσουν επιτελούς οι περιοδείες .
Εμεις αποκλειεται αλλα οι σημερινοι 13αρηδες που θα ειναι 28αρηδες μπορει και να το πουνε.Αν και δυσκολο…
Αγαπάμε Vic και τα κατεβατά του.
Τίμιο ποστ έκανε ο Βικ.
Αν το x-factor είναι δισκάρα, τότε είναι και το dance of death; :-k
Το X Factor ειναι δισκαρα, το Dance Of Death ειναι φοβερος δισκος.