Άτμισμα is the new sexy

Μιας και πάει κάνα δίμηνο που το έχω γυρίσει στο ηλεκτρονικό, ανοίγω αυτό το θρεντ για να μιλάμε γενικά για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, καινούρια γκατζετάκια, γεύσεις, τανκς και μοντάκια, για το πόσο γαμάμε, για το πόσο χίπστερ είμεθα και φυσικά για το πόσο κατουράμε στη μάπα τους καπνιστές.

Μετά από περίπου 8-10 χρόνια φουλ καπνίσματος λοιπόν, το γύρισα στο ηλεκτρονικό αγοράζοντας τον μίνι ναύτιλο και το eleaf istick το 40άρι. Η απόδοση του είναι πολύ καλή, mouth to lung άτμισμα που αντικαθιστά ωραία την αίσθηση του καπνίσματος και ικανοποιητικά ντουμάνια. Από τότε που ξεκίνησα δεν έχω ξαναβάλει τσιγάρο στο στόμα μου. Μάλιστα μια Κυριακή που έκαψα κατά λάθος την τελευταία μου αντίσταση, προσπάθησα να κάνω ένα τσιγάρο αλλά αηδίασα από την πρώτη τζούρα και το πέταξα επί τόπου.

Μόλις πριν μερικές μέρες παρέλαβα από το εκπληκτικό και αξιόπιστο fasttech (κινέζικο σάιτ με δωρεάν μεταφορικά που πουλάει πάμφθηνα τα πάντα αλλά ντάξει κάνει καμιά 20αριά μέρες να σου στείλει το οτιδήποτε) το αδιανόητο κτήνος της Smok, το TFV4 τανκ και το μοντ της X-Cube II 160w. Εξωγήινα πράματα κάνει αυτό το πράμα. Αδιανόητη γεύση και αδιανόητα ντουμάνια που δεν μπορείς να δεις στα 2 μέτρα. Το μεγάλο του κακό φυσικά, όπως και με οτιδήποτε που παίζεις σε τόσα ψηλά βατ είναι ότι ρουφάει το υγρό σαν να μην υπάρχει αύριο. Εκεί που με τον ναύτιλο κρατάει ένα τανκ (2ml) για μία μέρα αρκετού ατμίσματος, το smok καταβροχθίζει τα 5ml σε φάση 10-15 τζούρες. Αλλά κάθε τζούρα αξίζει ε. Εντάξει δεν θα το βγάλω ποτέ έξω να ατμίσω, αλλά για άραγμα στο σπίτι είναι πανδαισία η φάση.

Μιλήστε, ρωτήστε, γκρινιάξτε. Γενικά παίξτε μπάλα.

Βγάλε ένα κόστος το μήνα ! Εγώ καπνίζω 2 πακέτα τη μέρα !!

Είναι λίγο σχετικά αυτά γιατί υπάρχουν τόσα διαφορετικά τανκ (οι ατμοποιητές που έχουν τις αντιστάσεις και παίρνουν και το υγρό) και τόσες διαφορετικές μπαταρίες (που επεξεργάζεσαι τα βατ) που δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα.

Ας πάρουμε όμως το πρώτο μαραφέτι που έβαλα παραπάνω που είναι και το πρώτο που πήρα με σκοπό ακριβώς να κόψω το τσιγάρο. Αποτελείται από το τανκ που λέγεται Aspire Mini Nautilus και κοστίζει στην Ελλάδα γύρω στα 30 ευρώ ενώ στο fasttech είναι στα 20 (https://www.fasttech.com/products/0/10009821/1861800-authentic-aspire-nautilus-mini-bvc-clearomizer). Το μοντάκι που του έχω βάλει είναι λίγο μεγαλύτερο απ’ όσο μπορεί να υποστηρίξει ο ναύτιλος, απλά όταν πήγα να το αγοράσω δεν είχε το 30άρι που ήθελα και πήρα τελικά το 40άρι. Καλύτερα το 30άρι λοιπόν το οποίο στο ίδιο κατάστημα κοστίζει 25 ευρώ περίπου (https://www.fasttech.com/products/0/10011027/2305003-authentic-eleaf-istick-30w-2200mah-variable).

45 ευρώπουλα λοιπόν για να πάρεις το μαραφέτι.

Από εκεί και πέρα έχουμε:

Υγρά: Υπάρχουν άπειρες γεύσεις και συνδυασμοί. Όλα τα υγρά αποτελούνται από δύο συστατικά. Τη χημική προπυλενογλυκόλη που στην ουσία ας πούμε παράγει τη γεύση (χοντρικά αυτό ε) και τη φυτική γλυκερίνη που στην ουσία παράγει τον ατμό (όσο μεγαλύτερο τόσο πιο πολύ ντουμάνι). Γενικά καλύτερα να πηγαίνει κανείς σε μαγαζιά και να δοκιμάζει υγρά για να δει ποιο το κάνει αλλά αν διαβάσεις καλά πράματα και παραγγείλεις μπορεί να πετύχεις και πάλι καλά πράματα. Συνήθως υπάρχουν 10ml, 20ml και 30ml (υπάρχουν και μεγαλύτερες συσκευασίες αλλά αυτές είναι συνηθέστερες) και οι τιμές κινούνται από 5-6 ευρώ τα 10ml μέχρι καμιά 20αριά ευρώ για τα 30ml εδώ στην Ελλάδα. Αν παραγγείλεις από το fasttech παίρνεις 30ml Ligua υγρό που γαμάει με 5 ευρώ περίπου.

Ο ναύτιλος λοιπόν χωράει 2ml και εγώ τον γεμίζω περίπου μια φορά κάθε μία μέρα περίπου άρα θες 60ml το μήνα άρα αν πάρεις από το fasttech σου βγαίνει περίπου 10 ευρώ το μήνα για υγρό. Πάει κι αυτό.

Αντιστάσεις: Οι συνηθέστερες είναι οι έτοιμες και οι επισκευάσιμες. Οι έτοιμες (συνήθως με κεραμική βάση) χάνουν γεύση ή καίγονται μετά από περίπου 20 μέρες και κοστίζουν 3 ευρώ περίπου η μία εδώ στην Ελλάδα (από το fasttech πήρα την 5άδα με 8 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από 2 ευρώ η μία). Τις επισκευάσιμες (RBA) τις όπως είναι αυτονόητο, τους φτιάχνεις εσύ το σύρμα και τους περνάς οργανικό βαμβάκι και παίζεις έτσι μπάλα. Είναι λίγο παίδεμα μέχρι να πάρεις το κολάι αλλά γενικά κωλολένε γιατί μπορείς να κρατήσεις τη μία μέχρι και 3-4 μήνες. Από το fasttech κοστίζουν περίπου 4-5 ευρώ η μία. Ο ναύτιλος έχει και κάποιες επισκευάσιμες αλλά βασικά παίζει με τις έτοιμες, οπότε ας πούμε ότι χρησιμοποιείς 2 αντιστάσεις το μήνα πάμε στα 6 ευρώ (και λιγότερο).

Σύνολο (με αγορές από το fasttech που το συστήνω ανεπιφύλακτα):
Ναύτιλος: 20 ευρώ
istick mod 30w: 25 ευρώ
Υγρό 60ml: 10 ευρώ/μήνα
Αντιστάσεις: 6 ευρώ/μήνα

Δέαρ γιου γκόου.

Αν είσαι πάφα πούφα όλη τη μέρα, άντε βάλε κάνα πεντάευρω ακόμα για υγρό να χρησιμοποιήσεις άλλο ένα 30άρι υγρό.

Φλωρε

Καθαρα απο περιεργεια εχεις ψαχτει γενικα με το θεμα της υγειας?Εχω ακουσει οτι αυτη η μαλακια που βαζεις μεσα ειναι καρκινογονα(Οχι οτι το κανονικο τσιγαρο δεν ειναι).Προσφατα ειχαν φερει στην τηλεοραση εναν καρδιολογο κι ενα πνευμονολογο και τους ρωταγανε αν το ατμισμα ειναι πιο υγειινο και διαφορα τετοια.Ο ενας σε φαση σχεδον το διαφημιζε το ηλεκτρονικο τσιγαρο και δεν μπορoυσα να παρω στα σοβαρα τα στοιχεια που εδινε :p.Ο αλλος ηταν κατα αλλα γενικα και οι δυο κατεληγαν στο οτι συγκριτικα με το καπνισμα το ατμισμα φαινεται να ειναι “καλυτερο”.Στην Αμερικη ξερω ειναι φουλ διαδεδομενο,αλλα γενικα ψαξου και προσεχε γιατι δεν εχουν περασει αρκετα χρονια ωστε να καταληξουν στο τι χρονια προβληματα μπορει και να δημιουργει κτλπ.

Ναι έχω ψαχτεί πολύ. Γενικά ό,τι έχω διαβάσει είναι απόλυτα θετικό. Όχι φυσικά ότι είναι τελειώς αβλαβές, φυσικά και περιέχει καρκινογόνες ουσίες, όπως η προπυλενογλυκόλη (pg) που ανέφερα πιο πάνω αλλά σε σχέση με τις χιλιάδες τοξικές ουσίες που περίεχει το τσιγάρο, αυτό έχει ελάχιστες. Ακόμα ασφαλή συμπεράσματα δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να υπάρξουν μέσα στα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια, αλλά από ό,τι έχω διαβάσει και ό,τι έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, είναι σίγουρα και με τεράστια διαφορά ασφαλέστερο από το κανονικό τσιγάρο.

Επιπροσθέτως, πλέον εχουν βγει υγρά τα οποία έχουν μηδενική pg καθώς επίσης μπορείς να παίξεις και με μηδενική νικοτίνη. Οι χρωστικές που υπάρχουν στις γεύσεις παραμένουν βέβαια αλλά με αυτόν τον τρόπο ρίχνεις τον οποιοδήποτε κίνδυνο κατά πολύ περισσότερο. Καλά για τσιγαρόβηχες και τέτοια, εννοείται ότι εξαλείφονται όπως και να έχει ήδη μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Εγώ ήδη έχω δει τεράστια διαφορά στον εαυτό μου και σε θέμα βήχα και σε θέμα αντοχής. Και ατμίζω όλη μέρα ε.

Εχεις ελαττωσει το καπνισμα? Γιατι εχω παρατηρησει ολοι ξεκινανε αυτα τα μαραφετια για να το κοψουν, αλλα καπνιζουν το ιδιο μεχρι να χαλασει/σπασει και γυρνανε στα κανονικα παλι.

Το λέω και στο πρώτο ποστ:

Αν εξαιρέσεις αυτή τη μία φορά που έκανα μια τζούρα μόλις και το πέταξα, δεν έχω ξανακουμπήσει και ούτε θέλω. Απεναντίας θέλω να ατμίζω όλη μέρα. Τόσο πολύ το γουστάρω. Μόνο τις πρώτες δύο μέρες, ξέρω 'γω, μου έλειπε η κίνηση του να στρίψω τσιγάρο αλλά μου έφυγε πολύ γρήγορα αυτό.

Γενικά το θέμα είναι να πάρεις κάτι καλό. Δεν εννοώ να πας να σκάσεις κάνα 200άρικο αλλά με κάτι γύρω στα 60-70 ευρώ είσαι κομπλέ. Αν πάς να πάρεις καμιά no name μαλακία της πούτσας με 10 ευρώ, ε τότε δεν έχει καν νόημα. Πεταμένα λεφτά.

Άσε που δεν απαγορεύεται και πουθενά. Ντάξει δεν θα πάω σινεμά να αρχίσω τα ντουμάνια, ούτε θα το κάνω μέσα στα μμμ αλλά στη δουλειά μου ή σε χώρους που απαγορεύεται αυστηρά το τσιγάρο, εννοείται ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε μπορεί να σου πει κανένας τίποτα. Συν τοις άλλοις, δεν υπάρχει παθητικό κάπνισμα εδώ. Ίσα ίσα που μυρίζει τέλεια και δεν ενοχλείς κανέναν.

Θα πάω να δοκιμάσω απο έναν δικό μου . Επίσης θα διαβάσω και αυτά που λέγονται τόσο καιρό οτι κι καλά ειναι επικίνδυνα .
Εμένα η απόλαυση με νοιάζει ρε γμτ. Ειμαι μανιώδης καπνιστής και το απολαμβάνω το γαμημενο .
Όποτε πρώτα δοκιμή και μετά , εάν και εφόσον αγορά .

Δύο κατατοπιστικές σελίδες για το θέμα “άτμισμα και υγεία” είναι αυτές:


Γενικά το συγκεκριμένο σάιτ, αν και φουλ χαοτικό, είναι ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια για το θέμα του η.τ.

Ναι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις από κάπου πρώτα να δεις αν σου κάνει. Επίσης δεν ξέρω που μένεις, αλλά για ΑΘήνα είναι εξαιρετικό το κατάστημα replace smoke που είναι στο Ν. Ηράκλειο. Μπορείς να πας να αράξεις όσο θες και να δοκιμάσεις τα πάντα. Ενίοτε κερνάνε και καφέ.

Πάντως και για μένα ήταν τεράστια απόλαυση το τσιγάρο και γυρνώντας το στο ηλεκτρονικό, δεν σκοπεύω να το κόψω και οριστικά (το άτμισμα). Απλά βρήκα πολλαπλάσια απόλαυση σε αυτό.

Πάντος αν μπεις στη διαδικασία να περάσεις σε ηλεκτρονικό θέλει να κάνεις και υποχωρήσεις. Αν σου έρθει η όρεξη για κανονικό, καλό θα είναι να το πιέσεις διαφορετικα θα βρεθείς να καπνίζεις μία το ένα και μία το άλλο. Για να ξεκινήσεις μία καλή επιλογή είναι το Joyetech eVic VTC mini TRON. Θα μπορείς να το κουβαλάς εύκολα παντού και για το μέγεθός του έχει καλή διάρκεια. Το έχει εδώ και κανα 2 μήνες ο αδερφός μου και είναι πολύ ικανοποιημένος!

Το συγκεκριμένο μοντάκι είναι πραγματικά εξαιρετικό. Το έχει και μένα ο αδερφός μου (με άλλον ατμοποιητή όμως, τον subtank της kanger) και του βγάζει για πλάκα ένα τριήμερο παίζοντας περίπου στα 12-15 βατ.

Τον ατμοποιητή τον συγκεκριμένο δεν τον έχω δοκιμάσει να δω πόσο καλός είναι αλλά εγώ γενικά προτείνω αυτόν που έχω βάλει και στο πρώτο πόστ, τον μίνι ναύτιλο που έχει πολύ σφιχτή τζούρα μιμούμενος την αντίστοιχη του κανονικού τσιγάρου τέλεια. Μέχρι και στον επί 45 συναπτά έτη φανατικό καπνιστή, 60χρονο πατέρα μου τον πήρα και εδώ και ένα δίμηνο δεν έχει ούτε και θέλει να ακουμπήσει κανονικό τσιγάρο.

Από σήμερα περήφανος κάτοχος του eGo AIO της Joyetech, με ατσάλινες αντιστάσεις καθότι ΜΑΝΟΓΟΥΩΡ,ρυθμιστή στο καπάκι για πιο αεράτο ή πυκνό καπνό, 1800 μιλιαμπέρ και καπνικό υγρό. Δυναμίτης. Δεν ξαναβάζω εύκολα τσιγάρο στο στόμα μου. Από γεύσεις δοκίμασα πολλά ωραία, αλλά μου κόλλησε το Mozart (menthol) και το Relax (καραμέλα-μπισκότο-καφές)πλην αυτού που χρησιμοποιώ. Όλη μέρα Ύπο και Πάσα Ντουμάνια.

Εχθές που είχαμε κουβέντα με φίλο που το λιώνει μου είπε οτι θα το έχει κανα μήνα ακόμη και μετα τέρμα το τσιγάρο για πάντα . Υποθέτω οτι ειναι και το πιο καλό . Δηλαδή το παίρνουμε κανα μήνα και μας βοηθάει να κόψουμε και αυτο και το κάπνισμα . Θυμάμαι κάπνιζα prince με 15 πίσσα . Τι ντουμάνι ήταν αυτο . Πως βγαίνει το ντουμάνι στο one road to Asa bay … Τέτοιο ντουμάνι !

:’) .

μετα απο 20+ χρονια καπνισματος και επειδη καποια στιγμη επρεπε κατι να γινει με ψησατε και πηρα και γω η/τ…3 μερες βεβαια εχουν περασει αλλα δεν εχω κανει κανονικο τσιγαρο που σε αλλες συνθηκες θα ειχα φαει τα λυσσακα μου μεχρι τωρα.πηρα το Starter kit CE5 bvc 900 της aspire στα 25 ευρω…δεν πηγα σε κατι ποιο ακριβο και λογο οτι δεν επεζαν λεφτα εκεινη τη στιγμη και επειδη μου ειχε καρφωθει στο μυαλο και δεν μπορουσα να περιμενω μεχρι να μαζεψω κανα ευρο :smiley: …καλη φαση ειναι

Kάτι η θρεντάρα εδώ πέρα, κάτι που στο δρόμο την προηγούμενη εβδομάδα άρχισα να προσέχω ατμιστές γύρω μου (στο μετρό, στη δουλειά, ταρίφες ξέρω ΄γω κλπ), κάτι που όλο έλεγα να επιχειρήσω να κόψω το τσιγάρο (καπνίζω απ’ το 2003-2004 περίπου, τα 1-2 πρώτα χρόνια μάλμπορο τα κλασικά τα κόκκινα και μετά μέχρι τώρα van nelle με τον κλασικό συνδυασμό ρίζλα γαλάζιο+σουάν φιλτράκια κίτρινα) αλλά ποτέ δεν το έπαιρνα απόφαση, κάτι που τον τελευταίο καιρό το είχα γαμήσει τελείως, κάτι που τα πρωινά είχαν εξελιχθεί σε δράμα κανονικό γιατί ξυπνούσα καμιά ώρα πριν φτιάξω καφέ ξέρω 'γω μόνο και μόνο για να τσιγαροβήξω και να φτύσω τάληρα κλπ,

λέω δεν γαμιέται, δεν χάνω τίποτα να προσπαθήσω να το αντικαταστήσω το γαμημένο με ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το πολύ πολύ σκέφτηκα, και να μην τα καταφέρω, να έρθω στο θέμα εδώ πέρα, να πετάξω κανά “Τι χιπστεράδες είστε εσείς ρε μαλάκες, τσιγάρο φορ έβα” και να συνεχίζω να καπνίζω σαν πούστης.

Είπα λοιπόν να το πάω (σχεδόν) εξ ολοκλήρου με συμβουλές ρόκιν φάση κι έτσι. Παράγγειλα λοιπόν αυτά που προτείνει ο Keyser μέσω fasttech, τον μίνι τον ναυτίλο της Aspire, το μοντάκι το Eleaf iStick 30W, 5 κεφαλές για τον ναυτίλο, και πρόσθεσα ένα τανκάκι για μούρη επειδή είναι πανέμορφο και γαμάει, ένα προστατευτικό σιλικόνης για το μοντάκι, επίσης αυτές εδώ να υπάρχουν, αν μου χρησιμεύσουν καν δηλαδή, τεσπα, και ίσως (σίγουρα) να το παράκανα στα υγρά (χωρίς να δοκιμάσω :() καθώς έβαλα 4 διαφορετικά καπνικά που παίζουν στα 6-12-18 νικοτίνη και ένα με γεύση ανανά απλά από περιέργεια καθώς αγαπάμε ανανά και γενικά γαμάει. Κλάιν, στη χειρότερη όσα δεν θέλω να τα δώσω σε κανέναν σας να δοκιμάσετε, θα ενημερώσω όταν είναι.

Προφανώς όμως την ψιλοπάτησα, επειδή εκτός τις πολλές μέρες που κάνουν να έρθουν, κάποια προιόντα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα, συγκεκριμένα γαμήθηκε το μοντάκι καθώς έχει ETA 8/13/2016 για να γίνει shipped, σκέφτηκα “τι θα κάνω; στριφτά μέχρι τότε; Μαλακία δεν είναι;” και με σύντομη σκέψη αποφάσισα να το επιχειρήσω σοβαρά να το κόψω, ακόμα και αν μου κοστίσει η εκκίνηση λιγάκι παραπάνω.

Μετά από λίγο-αρκετό ψάξιμο, πήγα την επόμενη μέρα απογευματάκι και πήρα το AIO της Joyetech που προτείνει ο ρέιζορ (<3), δοκίμασα καμπόσα καπνικά και πήρα ένα 20άρι ml με 6άρα νικοτίνη (για κάποιο λόγο η 12άρα μου φάνηκε σαντέ άφιλτρο)
και δηλώνω περήφανα ότι έχω ξεπεράσει το 4ο 24άωρο άκαπνος. Υπήρξαν βέβαια οι κλασικές φάσεις (με καφέ, μπύρα, μετά το φαγί κλπ), ιδαίτερα τις 2 πρώτες μέρες που μου είχε έρθει έντονα να στρίψω τσιγάρο, αλλά με λίγο παραπάνω άτμισμα τις ξεπερνούσα αμέσως αυτές τις φάσεις.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ίσως να άτμισα και λίγο παραπάνω, καθώς δεν έχουν μείνει πολλά ml απ’ το 20άρι που ξεκίνησα, αλλά θα το διορθώσω αυτό, που θα πάει. Παίζει να ανέβω νικοτίνη (ήδη πήρα καμπόσα καπνικά με 12άρα) σε καθημερινή βάση, δεν ξέρω, θα δείξει. Ψάχτηκα και πήρα και 2 με γεύσεις, έτσι για το ροκ, αν και ξέρω δεν είναι για αρχάριο χρήστη και σίγουρα όχι για καθημερινό άτμισμα αρχάριου χρήστη.

Σήμερα το πήγα ακόμα παραπέρα και πήγα και αγόρασα ένα δεύτερο starter kit για ξεκινηματίες, το ijuststart+ της eleaf με στόχο να μην έχω κανά ατύχημα και ξεμείνω ποτέ ξέρω 'γω, και να έχω το AIO για καθημερινή χρήση και το ijuststart+ για καβάτζα-δοκιμή υγρών και γλυκών γεύσεων για άραγμα σπίτι κλπ.

Αυτά γενικά, σόρρυ για το σεντόνι, αλλά είμαι ενθουσιασμένος γενικά και έχω την εντύπωση μέχρι στιγμής ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κάτι που όντως θα με βοηθήσει το τσιγάρο. Απ’ την άλλη, μου έχει δημιουργηθεί ένας φόβος γενικά για το κόστος αν η φάση πάει χομπίστας με συλλογή-δοκιμές mods, ατμοποιητών, υγρών κλπ, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα (προφανώς) για τέτοιους προβληματισμούς.

Πείτε γενικά τίποτα οι πιο “παλιοί”, καμιά συμβουλή γενικά μήπως έχω παραβλέψει κάτι, και προτείνετε κανά υγρό που γουστάρετε τρελά κλπ.
Καλά ατμίσματα. :smiley:

Εγώ δεν είμαι παλιός, 1,5 μήνα είμαι κάτοχος του ijuststart+ της eleaf και από υγρό προτίμησα το gina της atmos lab…δεν είμαι ευχαριστημένος με την τζούρα (έχω αντίσταση 1.2 ohm), το υγρό χύνεται στα πλάγια και καμιά φορά ακούω τον χαρακτηριστικό ήχο “μπουρμπουλήθρα” και δεν γίνεται σωστή ατμοποίηση. Από ορολογίες δεν τα πάω καθόλου καλά προφανώς

Θέλω να σταθώ σε 2 σημεία με το αποπάνω ποστ. Στο ότι κι εγώ θέλω ΑΚΟΜΑ τσιγάρο με καφέ και μετά το φαγητό (ειδικά μετά τη μάσα)και στο ότι επίσης καταναλώνω γρήγορα το μπουκάλι των 20ml…

Δεν είμαι “ατσίγαρος” των 1,5 αυτόν μήνα αλλά οι διαφορές είναι σημαντικές, 3 μέρες καθαρός και όταν κάπνισε με χάλασε στο στόμα, έκανα 2 π.χ. . Με καλύπτει χωρίς να είμαι 100% ευχαριστημένος