J. R. R. Tolkien

Ποια η γνωμη σας για τον μιστερ Τολκιν;τον διαβαζετε;Σας αρεσει η τον βρισκετε βαρετο και κουραστικο οπως εχω ακουσει απο πολλους;

Για εμενα τον θεωρω εξαιρετικο συγγραφεα και οχι μονο.
Κορυφαιος επιστημονας γλωσσολογος,μελετητης,εξαιρετος συγγραφεας.
Ηταν πολυ μορφωμενος,και “τρελαμενος” με τη μελετη της μεσαιωνικης αγγλικης γλωσσας.

Πραγματικα πολυ μορφωμενος και ταλαντουχος συγγραφεας. Εχει κανει απιστευτη δουλεια πανω στο θεμα Μεση Γη. Απο το ποσο βαθεια παει η ιστορια, ποσες λεπτομερειες εχει για τα παντα, μεχρι το οτι εχει δημιουργησει ολοκληρες γλωσσες.
Δικαιως τα βιβλια του εχουν την απηχηση που εχουν. Δηλωνω μεγαλος φαν του και της τριλογιας του αρχοντα, και του Σιλμαριλιον (οι φανατικοι ας μη με βρισουν που δεν εχω διαβασει το Χομπιτ και τα παιδια του Χουριν ακομα :p)

Μεγαλωσα με Hobbit - Lord - Silmarilion !
Μου ανοιξε το μυαλο οταν ειμουν μικρος κ εμαθα να εκτιμω τη φανταστικη λογοτεχνια ! Καταπληκτικος
Και οπως λενε στα Friends :stuck_out_tongue: :

Ross: Hello? Didn’t you read Lord of the Rings in high school?
Joey: No, I had sex in high school.

Όχι, εγω θέλω και αλλο!!! :frowning:
Τα βιβλία του αλήθεια μου φαίνοται πολύ περιληπτικά και θέλω και άλλο!!! Π.χ. στη συντροφιά τα χρόνια που είχε ο Φρόντο το δαχτυλίδι μετα τον Μπίλμπο τα περνάει στο ντούκου έπρεπε να μας λέει που έψαχνε ο Γκάνταλφ…Αλλά να μου πείς κάποτε έπρεπε να μπεί και στο ψητό. Όχι, θέλω και άλλο όσο και να τα διαβάζω δεν βαριέμαι… Είναι εκπληκτικές, συναρπαστικές, ευφάνταστες και μοναδικές οι ιστορίες του… Ολόκληρο κόσμο με ιστορία δημιούργησε! Εμένα αρχικά αυτό μου είχε κάνει εντύπωση και μετά διάβασα τον άρχοντα… Απο τις πιο τέλειες ιστορίες που έχω διαβάσει ποτέ μου!!! :smiley:

Σιγα μη διαβαζαμε για τον Γκανταλφ που εψαχνε σα το χαρδαβελα… Κι αλλες μαχες επρεπε να εχει! :p:D

Εντάξει ρε παιδί μου μην κολλάς… Ένα παράδειγμα έφερα… :stuck_out_tongue: Εγώ ήμουν περίεργη βρε παιδί μου … Καλά εντάξει όλος ο άρχοντας διεγείρει την φαντασία και την περιέργια οπότε… :smiley:

Εγώ πάντως από τους ήρωες της συντροφιάς έχω ένα κόλλημα με τον Άραγκορν. Ρε, το παληκάρι πήγε και έγινε βασιλιάς αξύριστος, άπλυτος και ματωμένος.

Ο Tolkien είναι μοναδικός συγγραφέας και επιστήμονας. Λίγα λόγια. Η λογοτεχνία της Αγγλίας του χρωστά πάρα πολλά. Παρεμπιπτόντως το LOTR είναι το δεύτερο πολυδιαβασμένο ανάγνωσμα μετά την Βίβλο.

Εννοείται πως αγαπάω Τόλκιν. Πρώτος συγγραφέας high fantasy που διάβασα. Δημιούργησε ολόκληρο κόσμο, γλώσσες με νόημα κι όχι απλά ακατάληπτες λέξεις σαν κάτι άλλους (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δε θίγουμε) και χαρακτήρες με βάθος.
Τώρα το αν το παράκανε με τις περιγραφές είναι άλλο θέμα, πάντως εγώ νευρίαζα με τους Εντ επειδή μιλούσαν π ά ρ α π ο λ ύ α ρ γ ά…:stuck_out_tongue:
Ο Άραγκορν ήταν παλικάρι ωρέ, έγινε βασιλιάς στα 88 κι έζησε μέχρι τα 210, τι λέμε τώρα8)
Αλλά γενικά αγαπημένοι χαρακτήρες ο Τούριν και ο Φινγκόλφιν.

Ρε παίδες να ρωτήσω κάτι, εκείνα τα παιδιά του Χούριν τα διάβασε κανείς? αν ναι καλό η μάπα?:-k

Γω το πήρα και το διάβασα στα αγγλικά. Βέβαια είχα ήδη διαβάσει την ιστορία από το Σιλμαρίλλιον, οπότε δεν αλλάζει κάτι τραγικά, εκτός του ότι έχουν προστεθεί πολλά παραλειπόμενα.
Αξίζει πάντως:wink:
Κατέβασα κι εκείνο το 12τομο Histories of Middle earth αλλά δεν έχω το κουράγιο να το ξεκινήσω:p


Listening to: Spinal Tap - Heavy duty
via FoxyTunes

Επος.Απλα επος.Αγωνια.Δραση.Ενδιαφερον.Συγκινηση.Αυτοθυσια.Οτι θες και δε θες.Επος.

ευχαριστώ, θα το κοιτάξουμε λοιπόν στο μέλλον :slight_smile:

Φοβερος συγγραφεας με απιστευτη γραφη και οραμα. Εξαιρετικα μορφωμενος και ψαγμενος, εχει δημιουργησει εναν ολοκληρο κοσμο και τα βιβλια του ειναι πραγματικα αξεπεραστα. :respect:Εχω διαβασει το Χομπιτ, εννοειται τον Αρχοντα Των Δαχτυλιδιων, Τα Παιδια Του Χουριν και το μονο που δεν εχω διαβασει ακομα ειναι το Σιλμαριλλιον… Ειναι στα αμεσα σχεδια μου να το κανω και αυτο.

Και γω θελω να το διαβασω αυτο το καταραμενο το σιλμαριλλιον αλλα ως τωρα δεν εχω διαβασει ουτε την πρωτη σελιδα.

Ειναι πολυ μεγαλο και επειδη μου εχουν πει οτι ειναι το πιο δυσκολο και μπερδεμενο βιβλιο του Tolkien, θελω να το διαβασω οταν θα εχω πιο ανετο προγραμμα για να μην κανω καιρο να το τελειωσω και χανω το νοημα.

To σιλμαριλλιον ειναι η βιβλος.Θα μπορουσε να γινει ανετα θρησκεια, αφου και η real βιβλος παραμυθια λεει, αλλα πολυ ηλιθια και ανεμπνευστα.:stuck_out_tongue:

Αντιθετα του τολκιν η κοσμογονια, ο κοσμος κτλπα ειναι καταπληκτικα.Βεβαια θρησκευομενος και ο ιδιος επηρεαστηκε οπως πχ ομοιοτητα μελκορ με εωσφορο.

Παντως θελει το χρονο του σαν βιβλιο, να το μελετησεις , να γυρνας σε κεφαλαια, να βλεπεις τους χαρτες, ετσι ζεις πραγματικα την εμπειρια.

Εγώ διάβασα πρώτα το Silmarillion! Είχα ακούσει ότι γράφει την ιστορία πριν τον άρχοντα των δαχτυλιδιών και επειδή τα fantasy βιβλία θέλω να τα διαβάζω με μια χρονολογική σειρά (όσο γίνεται δηλαδή), έπιασα εκείνο πρώτο… Πραγματικά μπερδεύτηκα στην αρχή, αλλά όσο προχωρούσε, τόσο με μάγευε! Πραγματικά υπέροχο!

και γω το ιδιο ηθελα χρονολογικη σειρα!γι αυτο αρχισα μ αυτο μετα επιασα το χομπιτ και τωρα προχωραω στον αρχοντα…

Με το Hobbit ξεκινησα να διαβαζω Τolkien, ναι ειναι φανταστικο και μετα μπαινεις πιο ομορφα στον κοσμο του Lord of the Rings.

Το Silmarillion δε το πηρα αποφαση μεχρι τωρα να το ξεκινησω. Διλλημα: Μεταφρασμενο ή στα αγγλικα? Θα βγαινει ακρη ή ειναι χασιμο και να προτιμησω την ασφαλη μεταφρασμενη εκδοση με τις οποιες ελλειψεις? Mε τα προηγουμενα δεν ειχα προβλημα στα αγγλικα αλλα δε ξερω, με το Silmarillion απο οσα εχω ακουσει εχω ψαρωσει λιγο…:-k

Η ελληνικη μεταφραση ειναι πολυ καλη ή τουλαχιστον ετσι μου φανηκε.Μου δωσε την εντυπωση οτι ασχοληθηκε δηλαδη η τυπισα δεν θυμαμαι το ονομα και δεν εκανε προχειρη δουλεια.

Παντως αν εχεις μεγαλη ανεση στα αγγλικα ισως να προτιμησεις την original αλλα το θεμα ειναι οτι ο τολκιν χρησιμοποιουσε πολλες λεξεις απο αρχαια αγγλικα , με περιεργες καταληξεις κτλπα, οποτε μη βρεθεις να σαι μ ενα λεξικο στο χερι και βαρεθεις.