John Wetton

Δεν μου αρεσει που ποσταρω τετοια νεα …

Στην 'καριερα ’ μου σαν ακροατης , η οποια ειναι μακροχρονια … ακουσα παρα πολλους μεγαλους μουσικους στον ευρυτερο χωρο της rock ,αλλα σε 2-3 ειχα ιδιαιτερη αδυναμια . Ισως ο πιο πληρης συνθετης απο τις 2-3 αδυναμιες μου , ο John Wetton .

Ο John ηταν πολλα παραπανω απο οσα νομιζαμε οι περισσοτεροι οι οποιοι τον ειχαμε στο μυαλο σαν την ‘φωνη’ των Asia . Περα απο το περασμα του απο UK και King Crimson , ο John ηταν ενας καταπληκτικος συνθετης που μπορουσε να φτιαξει απο ευπεπτα pop κομματια μεχρι soundtrack και ατμοσφαιρικη μουσικη . Εκτος απο την πολυ ιδιαιτερη φωνη του , κατακαθαρη με μια χροια που συναρπαζε , ειχε και ενα ιδιαιτερο τροπο μουσικης γραφης .

Περασε απο σπουδαιες μπαντες στις οποιες ηταν πρωταγωνιστης και συνεργαστηκε επισης με μεγαθηρια μουσικους ,για μενα εκτος απο τους Asia εκτος που ειναι μεσα στις 5 αγαπημενα μου σχηματα , οι προσωπικες του δουλειες
ηταν πολυ ποιοτικες , ιδιαιτερες και με χαρακτηρα .

Μια απο τις πληρεστερες δουλειες και μεσα στις 2-3 αγαπημενα μου το battle lines ,

και φυσικα τα υπερκλασσικα κομματια των Asia ( heat of the moment , only time will tell κτλ κτλ ) θα ειναι
παρακαταθηκη για τις επομενες γενιες

το μονο που μπορω να πω εκτος απο τα κλασσικα , ειναι ενα μεγαλο Ευχαριστω !

Προσωπικά οι King Crimson είναι μια από τις τρεις αγαπημένες μου μπάντες. Έχω περάσει πολλές ώρες συντροφιά με την φωνή του Wetton, εννοώντας αυτούς τους τρεις δίσκους, που έχω φτάσει στο υπερβολικό σημείο να θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που γεννήθηκε για να τους ακούσει. Επομένως τα νέα για τον θάνατο του Wetton όσον αφορά τον προσωπικό μουσικό κόσμο και όχι μόνο, ήταν θλιβερά. Το ίδιο συνέβει και με τον Lake πριν ένα μήνα. Από την πλευρά μου ένα RIP στον μεγάλο άρχοντα και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την μουσική αυτή που με σνυτρόφευσε και θα με συντροφεύει για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου.