LEPROUS - Webster Hall (NYC) - 30 September 2016

Τον τελευταιο χρονο ειχα ενα απιστευτο σερι συναυλιων για τις οποιες ειτε ειχα εισιτηρια και δεν καταφερα να παω για προσωπικους λογους, ειτε ειχα πληρη διαθεση και ορεξη να παω, αλλα τελικα κατι γινοταν και δεν τα καταφερνα. Ενδεικτικα θα αναφερω τη συναυλια των Blind Guardian πριν 2 βδομαδες (ξανα στο Webster Hall) στην οποια επαιξαν ολο το Imaginations From The Other Side ($40 πεταμενα…), αλλα και τη συναυλια της Chelsea Wolfe πριν κατι μηνες, στην οποια παλι πεταξα τα λεφτα μου.

Την Παρασκευη που μας περασε ημουν σε διλημμα για το κατα ποσο μπορω πλεον να πηγαινω σε συναυλιες μονος μου ή οχι. Ομολογω οτι ενω το εχω κανει αρκετες φορες (αναγκαστικα) τα χρονια που βρισκομαι στην Αμερικη, εδω και αρκετο καιρο το βρισκω λιγο μιζερο και προτιμω να μην το κανω, εκτος αν μιλαμε για μπαντα που λατρευω. Οι Leprous ειναι μια μπαντα που λατρευω, αλλα δεν ειναι πως τους ακουω εδω και 15 χρονια, ωστε να νιωθω σχεδον υποχρεωση μου, το να παω να τους δω.

Τελικα πηρα την αποφαση, και οχι απλα δεν το μετανιωσα καθολου, αλλα εζησα μια απο τις καλυτερες συναυλιακες εμπειριες της ζωης μου. Οι Leprous εμφανιστηκαν στην μικρη αιθουσα του Webster Hall (The Marlin Room), στην οποια το κοινο ηταν μετα βιας 200 ατομα (και μπορει να λεω πολλα).

100 λεπτα εκπληκτικης εμφανισης απο 5 τυπους με μαυρα πουκαμισα και μαυρα παντελονια, στα οποια απολαυσα μεχρι και το τελευταιο δευτερολεπτο, πληρως αφοσιωμενος (οσο δηλαδη μου το επετρεπαν οι 4 μπυρες που ηπια μεσα στην πρωτη ωρα) σε αυτο που εβλεπα και ακουγα, και με το σετλιστ να με καλυπτει σχεδον απολυτα. Το Congregation το θεωρω πλεον μετα απο ενα χρονο μακραν το καλυτερο τους αλμπουμ, κι ετσι νιωθω πολυ τυχερος που τους ειδα στην περιοδεια για αυτο το αλμπουμ, μεχρι να ερθει το επομενο φυσικα.

Απο το Coal ακουσαμε τα 3 must σε καθε συναυλια, δηλαδη τα Foe, The Cloak, The Valley, αν και προφανως δε θα παραπονιομουν καθολου αν ακουγαμε και το Chronic, το Coal ή το Echo. Απο το Bilateral (με το οποιο τους εμαθα, αλλα το θεωρω ελαχιστα χειροτερο απο τα δυο τελευταια, ή λιγοτερο τελειο αν προτιματε) ακουσαμε το Acquired Taste και ως τελευταιο τραγουδι το Forced Entry σε μια ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ εκτελεση.

Ειχα ακουσει μερικα παραπονα για τις συναυλιες τους στην Ελλαδα και τη φωνη του Einar, αλλα ευτυχως (οπως μπορουσε να καταλαβει πανευκολα κανεις και βλεποντας αποσπασματα online απο Θεσσαλονικη/Αθηνα), αυτα τα παραπονα ηταν μια ακυροτητα. Ο Solberg ηταν αψογος και πωρωτικος, και οπως ολα τα μελη της μπαντας, το ζουσαν καθολη τη διαρκεια της συναυλιας στο μαξιμουμ.

Setlist

  1. The Flood
  2. Foe
  3. Third Law
  4. Down
  5. The Valley
  6. The Cloak
  7. Acquired Taste
  8. Slave
  9. The Price
  10. Moon
  11. Rewind
  12. Forced Entry

Αγαπημενες στιγμες, The Valley, Rewind, The Flood, και βασικα πως να ξεχωρισει κανεις, ηταν ολο τελειο.

4 Likes

Παρακαλώ :grinning:.

Λοιπον, ουτε εγω ακουω Leprous χρόνια, το αντιθετο μαλιστα, αλλα νιωθω οτι η μουσικη τους με εκφραζει απολυτα. Πειτε με ανιδεη αλλά αυτοι δεν παιζουν προγκ μεταλ ουτε καν μεταλ μεταλ (αν και λιγο δυσνοητο οπως το λεω, ηθελα καιρο να το πω αυτο). Ουτε οι ιδιοι δε θελουν να βαλουν ταμπελα στη μουσικη τους. Φυσικο οταν φτιαχνεις μουσικη και τα τρια πρωτα στα δεκα καλυτερα σου αλμπουμ ειναι Arvo Pärt, Radiohead και Massive Attack. Επισης, χωρις να τους εχω δει live, πιστευω οτι οι συγκεκριμενοι ειναι απο τα συγκροτηματα που καλυτερα να τα ακους παρα να τα βλεπεις live. Αλλα αμα λεει ο QuintomScenario “εκπληκτικη εμφανιση” δεν αντιλεγω (θα ειχε καλο ηχο προφανως εκει που τους παρακολουθησε…)
Οπως και να’ χει, οι τυποι αυτοι μπαινουν στο μυαλο μου και με τα περιεργα μετρα και χρονους των κομματιων τους και με την ταχυτητα τους το μετατρεπουν σε φλιπερακι.

Την Chelsea γτ την εχασες βρε συ; Κριμα…

Έχω πάει σε τουλάχιστον 100 συναυλίες μόνος μου… 'Οταν ήμουν Ελλάδα επειδή κανένας δεν ήθελε (ή δεν άκουγε) Hardcore (σε αυτές κυρίως πήγαινα μόνος) και όταν μετακόμισα εξωτερικό επειδή δεν ήξερα κανέναν που να ακούει metal (σε hardcore συναυλία έχω να πάω χρόνια).

Μια χαρά είναι και μόνος, από το να μη δεις την μπάντα καθόλου, καλύτερα μόνος! Ξέρεις τι ονόματα θα έχανα με αυτή τη λογική; Εδώ έχω πάει σε φεστιβάλ στην Ολλανδία μόνος μου, για να μην πω τα καθημερινά πήγαινε έλα σε άλλες πόλεις του Βελγίου, βράδυ, σερί από δουλειά!

Φαντάζομαι, μιας και μένεις ΝΥ, θα έχεις δυνατότητα να δεις φοβερά ονόματα… Συμβουλή: Μην χάσεις άλλη συναυλία, άλλωστε γνωρίζεις κόσμο εντός του live! :sunglasses:

ΥΓ: Σκέφτομαι να πάω Leprous (μόνος :yum:) τον Φλεβάρη στην Αμβέρσα αλλά έρχονται ως opening στον Townsend. Τους είχα χάσει ήδη μια φορά τον Μάρτη να παίζουν σε ένα - πραγματικά - κωλοχώρι, σε ένα μπαρ 100 ατόμων! Ίσως τους δω αυτή τη φορά γιατί σε διαβάζω ενθουσιασμένο!

1 Like

Τα πρωτα 2 αλμπουμς των Leprous νομιζω ειναι καθαρο prog metal. Τα Coal και Congregation ειναι αρκετα διαφορετικα, δινοντας πολυ μεγαλυτερη εμφαση στο συναισθημα και στην ατμοσφαιρα, παρα στις πολυπλοκες δομες και τα απειρα κιθαριστικα μερη (αν και εχουν πολυ περιεργους χρονους ακομα, και σχεδον σε καθε τραγουδι). Αρα ναι, συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι τουλαχιστον τωρα, δεν ειναι prog, ουτε καν metal. Ας πουμε οτι παιζουν τη δικη τους μουσικη, αλλωστε οι ταμπελες ειναι για τους μαναβηδες. Αυτο για τις συναυλιες τωρα τι να σου πω… οπως εγραψα ηδη, δεν υπαρχει περιπτωση στο μελλον να εχω την ευκαιρια να δω Leprous live και να μην παω. Για 100 λεπτα ημουν ενα με τη μουσικη τους, και ενιωσα τοσο connected με τη φαση που τη θεωρω απο τις πιο ξεχωριστες συναυλιακες εμπειριες που εχω ζησει. Οταν το συγκροτημα παιζει αψογα τα τραγουδια του, βοηθαει.

Κριμα για Chelsea Wolfe ναι, αλλα δε γινοταν να παω εκεινη τη μερα… πολυ χαλια ψυχολογικα και φοβομουν για την ψυχικη μου υγεια αν πηγαινα… ειχα 2 εισιτηρια αλλωστε και το αλλο ατομο δεν θα ακολουθουσε…

Πλεξ καλα τα λες… να πας Leprous!

Την είχε παίξει άσο ημίχρονο, διπλό τελικό.

Κάτι τέτοια του έλεγα κι εγώ :grinning:. Εννοείται ότι κι εγώ έχω πάει πολλές φορές μόνος μου σε συναυλίες. Και στο εξωτερικό.

1 Like

Απο τα καλυτερα λαηβ αλμπουμ που εχω ακουσει στη ζωη μου.
Ακομα με ξεπερναει το οτι ειχαν ακουστει αρνητικα σχολια για τη φωνη του σε Αθηνα/Θεσσαλονικη.
Δεν παει καλα ο κοσμος.

εδώ στη Θεσσαλονίκη ο ίδιος μας είχε ζητήσει συγνώμη στην αρχή γιατί και καλά είχε κλέισει η φωνή του στην Αθήνα την προηούμενη μέρα και μας έδωσαν τα μυαλά στα χέρια μετά