Διάφανα Κρίνα LIVE: Kυριακή 4 Δεκεμβρίου - Piraeus 117 Academy

Λαιβάρα.

Νομιζω ότι είναι ένα live το οποιο θα πρεπει να βρεθουμε ολοι για να τιμησουμε έναν σπουδαιο καλλιτεχνη.

Νομίζω ότι οι προσκλήσεις τελείωσαν ήδη.

Ναι βγήκε και επίσημη ανακοίνωση ότι τελείωσαν. Παιδιά ξέρουμε ποιος θα είναι πίσω από το μικρόφωνο?

Ναι, ήταν λαϊβάρα.

Τα περισσότερα τραγούδια τα είπε ο Μπερλής, ο πληκτράς των Κρίνων (ήταν στους πρώτους δίσκους και στις συναυλίες του περσινού Σεπτεμβρίου), κατά τη γνώμη που όχι απλώς επαρκώς και αξιοπρεπώς, αλλά ακόμα καλύτερα. Το σκηνικό ήταν τα Κρίνα στη σκηνή και στη μέση ένα μικρόφωνο, πίσω από το οποίο δε στεκόταν κανείς. Μετά από 3 τραγούδια, βγήκε στη σκηνή ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος πήρε θέση πίσω από το μικρόφωνο και είπε 6-7 τραγούδια, με το “Βάλτε να πιούμε” να είναι έως και συγκλονιστικό (νομίζω ότι αυτό ήταν στο οποίο συνόδευσε ο Alex K. με τη φυσαρμόνικά του). Κάποια στιγμή προς το τέλος του σετ, εμφανίστηκε ο Παυλιδάρας και είπε δύο κομμάτια. Τα Κρίνα παρουσίασαν κι ένα νέο κομμάτι, στο οποίο τραγούδησαν όλοι (ναι, και ο Παντελής και ο Μαχάς) και ήταν κάπως σα μνημόσυνο, “Ότι απόμεινε από εμάς” το είπαν. Είπαν και τρομερή διασκευή Dylan με τον Alex K. στα φωνητικά (It’s all over now baby blue), χαιρέτησαν με Μπλε Χειμώνα, ξαναβγήκαν και είπαν εκ νέου το καινούργιο και το Βάλτε να πιούμε με τον Αλκίνοο.

Ήταν ο τρόπος τους να πούνε “αντίο” στον φίλο τους. Το πρώτο μισό το παρακολούθησα βουκωμένος, μετά συνήλθα όμως. Τι να λέμε, τρομεροί μουσικοί όλοι τους, έδεσαν και με τη χαρακτηριστική φωνάρα του Ανεστόπουλου και μεγαλούργησαν.

Τεράστια μπάντα.-

εξαιρετικά τα είπε ο από πάνω, συνεπαυξάνω…

εξαιρετικό λάιβ και θα προσθέσω ότι είδαμε τη μπάντα να εκτελεί πάρα πολύ καλά τα κομμάτια και με εξαιρετικά σούπερ ήχο.

μούντζα στους ηλίθιους που πέταξαν 2 φορές μπουκάλι στον Μπερλή, μάγκας που συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα χωρίς να δώσει σημασία στους πανηλίθιους που έκαναν αυτή την τραγικότητα. Ειδικά σε ένα τέτοιο λάιβ, ήταν απαράδεκτη τέτοια κίνηση (όχι ότι σε οποιοδήποτε άλλο λάιβ είναι οκ).

Το συγκεκριμένο μαγαζί, είναι μαγαζάρα. Ευρύχωρο, με τρομερό ήχο, με πολύ ωραία φώτα. Μπράβο τους που το έδωσαν και τσάμπα για τη συναυλία και μπράβο και στα Κρίνα που έπαιξαν τσάμπα. Ήταν πολύ ωραίο που πήγαμε εκεί χωρίς να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Ούτε καν αν θα δούμε συναυλία δεν ξέραμε. Η βραδιά είχε ένα στοιχείο έκπληξης που έχει χαθεί στις μέρες μας με το internet, το setlist.fm κλπ. Τέλος, τα πλήκτρα δίνουν άλλη διάσταση στη μουσική των Κρίνων και οι Σαράβαλες Καρδιές είναι ΜΑΛΛΟΝ το αριστούργημά τους.

Επίτηδες αγνόησα τους πιθήκους στους οποίους αναφέρεσαι. Μετά από αυτή τη μικρή μου αναφορά, θα συνεχίσω να το κάνω.

πράγματι πολύ καλό μαγαζί, πρώτη φορά πήγα και αναρωτιέμαι γιατί δεν γίνονται εκεί περισσότερα λάιβ (τουλάχιστον από τα λαιβ που ενδιαφέρουν εμένα, μεταλ). αναρωτιέμαι βέβαια αν πουλούσε το μπαρ τους τα γυάλινα μπουκάλια που είδα να έχει αρκετός κόσμος, κάτι που μου φάνηκε αρκετά επικίνδυνο και πρέπει να προσεχθεί στο μέλλον.

προσωπικά είμαι δυστυχώς πρόσφατος φαν της μπάντας, ήταν μόλις η 2η φορά που τους έβλεπα μετά το περσινό λαιβ υποστήριξης στον Θάνο, πάλι στο Γκάζι. χθες θεωρώ ότι απέδωσαν καλύτερα. τυχεροί όσοι έζησαν τη μπάντα στα ντουζένια της με τα 3ωρα λαιβ που κάνανε για πλάκα…

Πλαστικά ήταν, απλώς μοιάζουν με το γυάλινο. Εδώ έδιναν μέχρι και κουτάκι στο μπαρ.

Live Report

Σοβαρά τώρα, τι report είναι αυτό :slight_smile:; Τέλος πάντων. Εσείς γιατί δεν κάνατε ρε;

Δε ξέρω καν αν παρευρέθηκε κανείς απ’ το σαιτ.

Εγώ θα σταθώ στην τελευταία γραμμή του κειμένου:

“04/12/2016 ίσως ένας νέος κύκλος άρχισε!”

Αυτό θέλω να πιστεύω κι εγώ. Με βάση το γεγονός ότι έβγαλαν και νέο τραγούδι που το έπαιξαν δύο φορές, τη δεύτερη μάλιστα στο encore της συναυλίας. Το οποίο τραγούδι κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες με το επίσημο βιντεοκλιπ. Προκαλεί θλίψη ο χαμός του Θάνου αλλά παιδιά η ζωή συνεχίζεται…

Με τα Κρίνα δε χρειάζεται να συνεχίσουν. Ούτως ή άλλως υπάρχουν οι Goodbye Blue Sky. Ας πάρουν το Μπερλή για φωνητικά.

Δε νομίζω ότι θα συνεχίσουν ως “Κρίνα”. Έτσι κι αλλιώς, στον λογαριασμό που δημιούργησαν στο youtube για να ανεβάσουν το προαναφερόμενο video λένε ότι “τα Κρίνα ήταν…”, αναφέρονται σε παρελθοντικό χρόνο. Οι Goodbye Blue Sky έπαιξαν δύο live στο Αν με 50 άτομα από κάτω, οπότε δε νομίζω ότι ενδιαφέρονται να συνεχίσουν κάτι τέτοιο.

Πλέον το έχουν αλλάξει. Τώρα γράφει “τα Κρίνα είναι…”

Καλως εκαναν. Οποιος θελει, ακολουθει.