Mεταναστες

Επίθεση “αγανακτισμένων πολιτών” σε γονιό στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα

«Δεν είναι το ότι δεν θέλουν μετανάστες στην πλατεία. Δεν θέλουν κανένα άλλο, πέραν από τους ιδίους τους στην πλατεία», καταθέτει με δηλώσεις του στο tvxs.gr ο κ. Τασούλας. Ο ίδιος αφηγείται πως συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ είχε πάει το παιδί του στην παιδική χαρά της πλατείας, όταν δέχθηκε την επίθεση και παράλληλα απαιτεί να παραμένει η πλατεία ανοιχτή για όλους.

Κατά τον κ. Τασούλα, μετά από εκδήλωση του αντιεξουσιαστικού χώρου, κατά την οποία οι αναρχικοί άνοιξαν την «κλειδαμπαρωμένη» πόρτα της παιδικής χαράς, και ενώ δεν υπήρχε κανείς στην πλατεία πέραν των αστυνομικών δυνάμεων, ο ίδιος πήγε με τον γιο του στην παιδική χαρά. Πολύ γρήγορα μαζεύτηκαν περίπου 50 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και φιλικά προσκείμενοι στις απόψεις τους, και εν μέσω υβριστικών χαρακτηρισμών απαιτούσαν να φύγει από τον χώρο, μπροστά στα μάτια του διοικητή του τμήματος του Αγ. Παντελεήμονα. Ο τελευταίος, μαζί με τον πρόεδρο έφεδρων αξιωματικών επιχείρησαν να τον πείσουν να απομακρυνθεί και αυτός και ο γιος του από την παιδική χαρά.

Αμέσως μετά, τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στον κ. Τασούλα, και καθώς ισχυρίζεται τον γροθοκόπησαν, παρουσία του διοικητή, ο οποίος τον συνέλαβε επειδή, όπως προσθέτει, «θεώρησαν ότι ήμουν εριστικός». Από το αστυνομικό τμήμα έφυγε μόνο μετά από τέσσερις ώρες, αφού χρειάστηκε να επέμβει η δικηγόρος κα. Γ. Κούρτοβικ για να του δοθεί η ταυτότητά του.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσουλα, η επίθεση προς το πρόσωπό του δεν είναι τυχαία, καθότι είναι γνωστός στην περιοχή, μέσω της συμμετοχής του στην Πρωτοβουλία Φορέων και Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση σε κάτοικο της περιοχής, καθότι φαινόμενα επιθέσεων σε μετανάστες φαίνεται να εκτυλίσσονται σε αρκετά συχνή βάση.

Προ 20ημέρου, σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου της Πρωτοβουλίας Φορέων και Κατοίκων με καλεσμένο τον Αλβανό συγγραφέα Γκαζμέτ Καπλάνι, ακροδεξιά στοιχεία είχαν εκδιώξει όσους κατοίκους και ενδιαφερόμενους είχαν σπεύσει στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα για την εκδήλωση. Άποψη του κ. Τασούλα αποτελεί το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει στήσει το δικό της «πείραμα» στην πλατεία, επιχειρώντας να δημιουργήσει μια «ελεύθερη ζώνη», στα πρότυπα των Γερμανών νεοναζί, όπου στην πλατεία δεν θα επιτρέπεται ο «διαφορετικός», παρά μόνο όσοι ανταποκρίνονται στις ιδέες και τις απόψεις τους.

Παράλληλα, εξοργισμένος φαίνεται ο κ. Τάσουλας με την εκπομπή του κ. Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», όπου κατά την διάρκειά της νωρίς το πρωί αναφέρθηκε ότι ο ίδιος, όχι μόνο δεν είναι κάτοικος της περιοχής, αλλά ότι «ενοικίασε» το παιδί για 20 ευρώ, και πως δεν είναι γιος του στην πραγματικότητα, θέμα για το οποίο προτίθεται να κινηθεί δικαστικά. Τέλος, απαιτεί από τον δήμαρχο Αθηνών, κ. Ν. Κακλαμάνη, αφού δεν δύναται να κρατήσει την πλατεία ανοιχτή ώστε να παίζει ο γιος του, και όχι μόνο, να τον απαλλάξει από τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη που του αναλογούν, αλλά και από την αστυνομία να κρατήσει ανοιχτή την πλατεία για όλους.

www.tvxs.gr

  1. Η αστυνομια κανει τα στραβα ματια στους φασιστες.

  2. Οσον αφορα τον Παπαδακη, το συνθημα περι αλητειας και ρουφιανιας ειναι γνωστο.

Το σημαντικό σε αυτό το θέμα είναι ότι εδώ και κανά μήνα περίπου οι χρυσαυγίτες πρώτη φορά στην ιστορία βρίσκουν κάποιο κοινωνικό έρισμα. Και αυτό είναι φυσικά ανησυχητικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί αναλόγως.

Είχε εκπομπή ο Αυτιάς για το θέμα, με αγανακτησμένο έλληνα πολίτη να λέει στον Άδωνι ‘‘όρμα τους Άδωνι’’, αφού πρώτα αναρωτήθηκε γιατί αυτοί ‘‘οι παλιάνθρωποι οι μετανάστες έρχονται εδώ και βιάζουν τις αδελφές μας’’, ενώ αναφέρθηκε ότι δεν υπήρχαν χρυσαυγίτες στην όλο συμβάν. Μπερδεμένα τα πράγματα δυστηχώς…

Πάντως αυτή η κατάσταση δεν κάνει καλό σε κανέναν. Καταρχήν, για τους ίδιους τους μετανάστες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς δικαιώματα. Από την άλλη μεριά, η φτώχεια και ανέχεια φέρνει εγκληματικότητα. Όσο δεν παραδεχόμαστε ότι υπάρχει πρόβλημα για να λυθεί με ανθρωπιστικούς τρόπους, τόσο θα βρίσκουν αποδοχή απο την κοινωνία και πάτημα φασιστικά στοιχεία για το άθλιο έργο τους.

Αδιαφορία από τους πάντες και τα πάντα προς τους πάντες και τα πάντα. Αδιαφορία για την άθλια ζωή των μεταναστών, αδιαφορία για τους πραγματικούς λόγους της ανόδου της εγκληματικότητας, αδιαφορία για το γεγονός ότι ο φασισμός στον Άγιο Παντελεήμονα όσο πάει και γιγαντώνεται, αδιαφορία για το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες κάνουν πάρτι, αδιαφορία για το ότι οι χρυσαυγίτες έχουν γίνει οι ήρωες της κοινωνίας του Αγίου Παντελεήμονα, αδιαφορία για το ότι οι μπάτσοι κάνουν τα στραβά μάτια στα όσα τραγελαφικά γίνονται εκεί, αδιαφορία, αδιαφορία, αδιαφορία. Όλοι αδιαφορούν και έχουν μείνει οι α/α να κινητοποιούνται μόνοι τους. Αλλά ποιός τους υπολογίζει αυτούς; “Αυτοί δεν ψήφισαν καν άρα είναι αδιάφοροι”…

Όντως. Δεν ψήφισαν και έτσι πήραν θέση υπέρ ΛΑΟΣ, που στις επόμενες εκλογές θα έχει κάτι εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για να κάνει την καμπάνια του… :slight_smile:

Δεν χρειαζεται τα εκατομυρια ευρω…ΧΧτες επεσα κατα τυχη σε εκπομπη στο extra 3 οπου μιλαγαν για τα φλεγοντα με το καθηκι τον Μιχαλολιακο εναν του Λαος εναν του Πασοκ και εναν της ΝΔ και εναν μεταναστη που ομως δεν προλαβα να ακουσω…Ο εκπροσωπος του ΛΑΟΣ τους ειχε φαινομενικα βαλει κατω τους αλλους.
Σημερα το πρωι στο αυτιαγκουλα ειχε το Γεωργιαδη κ εκπροσωπους απο ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ…Φαινοταν σαν ο Γεωργιαδης να κινουσε ολα τα νηματα…Οτι λεγαν οι νδ πασοκ το ειχε πει ηδη ο αλλος…Εν τω μεταξυ η προβολη που δεχονται ειναι τρομερη…Ενω εφυγαν οι αλλοι αυτον τον κρατησε να πουνε κουτσομπλια για νυφικα…:!:

δίχως λεφτά δε βγαίνεις στον Αυτιά :wink:

H επίσημη αριστερά λοιπόν που θέλει να μας πείσει πως έπρεπε να την ψηφίσουμε γιατί έχει ευαισθησία σε αυτά τα θέματα και διαφέρει από το ΛΑΟΣ ας κάνει κάτι ώστε να μας αποδείξει πως όσοι απείχαν από τις εκλογές έκαναν λάθος. Ας κινητοποιηθεί ουσιαστικά επιτέλους. Εκτός και αν τα εσωκομματικά τους αυτή την στιγμή είναι σημαντικότερα από την κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα. Το ΛΑΟΣ πήρε μεγάλο ποσοστό γιατί όσο φασιστικό κόμμα και αν είναι έχει ξεκάθαρη στάση σε αυτό το θέμα. Η επίσημη αριστερά τι κάνει; Ψελλίζει κάτι για νομιμοποίηση και κατά τα άλλα… μην την είδατε. Η σιωπή της είναι εκκωφαντική. Ορίστε λοιπόν… Να, η μεγάλη ευκαιρία σας να μας αποδείξετε πως η αποχή ήταν λανθασμένη τακτική. Θα σταθείτε δίπλα στους “αδιάφορους” α/α που παλεύουν κατά του φασισμού ή θα συνεχίζεται να κάνετε τα στραβά μάτια για να τους αποδείξετε για μία ακόμα φορά πως δεν πρέπει να πιστεύουν σε κανένα κόμμα;

λοιπον τα τελευταια γεγονοτα με προβληματιζουν.
εγω μεγαλωσα στην επαρχια, που οι μεταναστες δεν αποτελουν προβλημα, αλλα αντιθετως εχουν δημιουργησει φιλικες σχεσεις με τον ντοπιο πληθυσμο.
γι αυτο δε μπορω να εχω ακριβη θεση πανω στο θεμα της αθηνας μιας και ειμαι στην αθηνα μολις 10 μηνες.
αλλα ρε παιδες οι κατοικοι του αγιου παντελου, δεν γινεται να ειναι ουτε τρελοι, ουτε απαραιτητα φασιστες.
ειναι ξακουστη περιοχη για την εγκληματικοτητα της.πρεπει να βρουν μια λυση για να μπορουν να μην τρεμουν να αφησουν τα παιδια τους εξω απο το σπτι χωρις τη συνοδεια τους.
τωρα θα μου πειτε:’‘και οι μεταναστες δε γουσταρουν την κατασταση που βρισκονται’’.
πρεπει ομως να βρεθει μια λυση και ο μονος που προτεινει αμεσα λυσεις ειναι ο καρατζαφερης.οποτε μην προβληματιζεστε για την ανοδο του κομματος, πραγμα για το οποιο κι εγω φοβαμαι.
πιστευω η ελλαδα εφτασε στα ορια της.ειμαστε η πουτανα της ευρωπης.
πρεπει να βοηθησουμε τους ταλαιπωρημενους λαθρομεταναστες, αλλα οχι μονο εμεις.
και μη μου πειτε οτι η ελλαδα εχει περιθωρια.

Φυσικα και η κυβερνηση εχει τον τροπο να φροντισει τους μεταναστες με καποια σισιτια… Αλλιως πως θα επιβιωσουν…ειναι απολυτα λογικο να φτασουν στο σημειο να κλεψουν και να μενουν 10-10 σε γκαρσονιερες.
απο κει κ μετα ας κατηγορισει ο καθενας αυτον που θελει (ή καλυτερα αυτον που τον συμφερει).

τα πραγματα δεν ειναι απλα

εδω και 20 χρονια οι κυβερνησεις δεν μπορουν ή δεν θελουν να επιλυσουν σημαντικα προβληματα για την αναπτυξη της χωρας - παιδεια,υγεια,ανεργια,περιβαλλον,κλπ κλπ
θα μπορεσει να βρει λυση σε αυτο το προβλημα?

και δεν ειναι μονο η σιτηση τους

το προβλημα ξεκιναει απο την παρανομη διελευση τους

τα χρηματικα ποσα που παιζονται ειναι μεγαλα

και η χωρα να θυμαμαι καλα επωφελουνταν απο το καθε κεφαλι μεταναστη
τωρα ομως αλλαξανε τα πραγματα

αυξησε και ο ΛΑΟΣ τα ποσοστα του
και ξαφνικα ευαισθητοποιηθηκε η ΝΔ και αρχισε να κανει ενεργειες για το θεμα αυτο

Παραθέτω μια καταγραφή των χώρων που στοιβάζονται οι μετανάστες, όπως υπάρχει σήμερα στο ριζοσπάστη

[ul]
[li]Κέντρο Κράτησης Παγανής στη Μυτιλήνη: Ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος επιβαρύνοντας την υγεία των μεταναστών, ιδιαίτερα γυναικών, παιδιών και βρεφών. Οι κρατούμενοι δεν προαυλίζονται. Δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης, ξεχωριστός χώρος εστίασης, τουαλέτες και ντους. Τα στρώματα είναι βρώμικα, δε διανέμονται σεντόνια και κουβέρτες, ούτε υλικά προσωπικής υγιεινής σε επαρκείς ποσότητες, ενώ για μήνες μπορεί να μην καθαριστεί το Κέντρο ούτε στοιχειωδώς. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η ψυχολογική βοήθεια είναι ανύπαρκτες. Ακόμα και γι’ αυτούς που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως η φυματίωση, η παρακολούθηση και θεραπεία τους δεν είναι δυνατή, αφού οι μετανάστες χωρίς έγγραφα δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας! Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμιά διαφορετική πρόβλεψη για τις μητέρες με βρέφη ή μικρά παιδιά, ή για τις εγκύους.[/li]> [li]Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη κρατούνται συνολικά 127 γυναίκες και 230 άντρες μετανάστες. Οι περισσότεροι από αυτούς κρατούνται για πάνω από 1, 2 ή και 3 μήνες. Ο προαυλισμός των ανδρών γίνεται εκ περιτροπής, 2 ώρες, 2 φορές τη βδομάδα, γιατί ο χώρος είναι ελάχιστος.[/li]> [li]Στο Κέντρο Κράτησης στο Ελληνικό ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων κυμαίνεται από 110 - 120 άτομα (σ.σ. όχι ποινικοί κρατούμενοι), οι οποίοι στοιβάζονται κυριολεκτικά σε 7 κελιά των 18 κατά μέσο όρο ατόμων. Δεν τους δίνονται σεντόνια, ούτε πετσέτες, παρά μόνο μια κουβέρτα. Δεν τους παρέχεται καμιά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι. Δεν υπάρχουν ντουζιέρες. Τα κελιά είναι ανήλιαγα, δεν αερίζονται επαρκώς.[/li]> [li]Το στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου στοιβάζουν τους μετανάστες στη Σάμο ξεχωρίζει για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και την ακαταλληλότητα του κτιρίου. Χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ των ενηλίκων από τα παιδιά, με παντελή έλλειψη προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών.[/li]> [li]Στο ίδιο πνεύμα η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει το «μάντρωμα» των προσφύγων, που ζουν στον άθλιο αυτοσχέδιο καταυλισμό της Πάτρας, στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ (περιοχή Ρηγανόκαμπος), έως ότου υλοποιηθεί η αρχική της απόφαση να δημιουργήσει άλλο «στρατόπεδο» συγκέντρωσης στο Δρέπανο του Ρίου στην Αχαΐα.[/li]> [/ul]

Αυτό για να ξέρουμε την υπάρχουσα κατάσταση, αφού στα μίντια κουβέντα για αυτή, αλλά για όσους έχουν αμφιβολία ότι τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση με την υποστήριξη ΠΑΣΟΚ και ΛάΟΣ αποσκοπούν στη δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Επίσης να κάνω μια πρόταση: Στον τίτλο του τόπικ, να προστεθεί η λέξη ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ.

Μια παρατήρηση κι από μένα για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Τα ΜΜΕ προσπαθούν να περάσουν την αντίληψη ότι η ΝΔ “πιέζεται” να εφαρμόσει σκληρότερα μέτρα κατά των μεταναστών εξ΄αιτίας της ενίσχυσης του ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές, για να μη χάσει κι άλλες ψήφους εν όψει και των εθνικών εκλογών και όλα αυτά που λένε.

@@ ΜΕΝΤΟΛΕΣ. Εκτός του ότι η ΝΔ ακολουθεί ούτως ή άλλως αυτή την πολιτική εδώ και χρόνια και δε θυμήθηκε ξαφνικά να πάρει μέτρα κατά των μεταναστών (ότι και καλά τόσα χρόνια τηρούσε “ανοχή” απέναντί τους), και έχουν συμφωνήσει γι’ αυτή την πολιτική κεντρικά (σε επίπεδο ΕΕ ντε), ακόμα και το “δημοκρατικό” και “σοσιαλιστικό” ΠΑΣΟΚ φωνάζει να ενταθούν οι έλεγχοι, να στοιβαχτούν οι μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (τα λένε πιο “ωραία” βέβαια: “χώροι υποδοχής μεταναστών”), να πολλαπλασιαστούν οι επιχειρήσεις σκούπα, να γίνει ακόμα πιο δύσκολο για τους μετανάστες να πάρουν άδεια παραμονής, να, να…

Ουσιαστικά δηλαδή χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά το γνωστό παιχνιδάκι της αντιπαράθεσης και των κοκορομαχιών (“για την ασφάλεια του πολίτη”), έτσι ώστε να περάσουν όσο γίνεται εύκολα μέτρα που έχουν προαποφασιστεί εδώ και χρόνια.

Κι επειδή καταπίνουν τη γλώσσα τους για τις γενεσιουργές αιτίες του προβλήματος, πάρτε τα αδιάψευστα για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ των ΗΠΑ και της ευρωπαϊκής ένωσης, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ (πηγή ίδια με την παραπάνω που έβαλα):

ΙΡΑΚΙΝΟΙ: Οι συλληφθέντες μετανάστες από το Ιράκ για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα το 2003 - πριν την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ήταν 1.402. Το 2008 έφτασαν τους 15.940!

ΑΦΓΑΝΟΙ: Το 2001 πριν την ΝΑΤΟική κατοχή, οι συλληφθέντες μετανάστες από το Αφγανιστάν για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα ήταν 2.358. Το 2008 έφτασαν τους 25.577.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ: Η ΕΛ.ΑΣ. δε δίνει στοιχεία για τον αριθμό των συλληφθέντων για το 2001 και το 2002, επειδή είτε δεν υπήρχε ούτε μία σύλληψη είτε ο αριθμός ήταν ελάχιστος (σ.σ. δεν το διευκρινίζει). Το 2003 ο αριθμός των συλλήψεων μεταναστών από την Παλαιστίνη για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα ήταν 785. Το 2008 - μετά τον πόλεμο - ο αριθμός αυτός έφτασε τις 4.593!

σωστα αυτα που λετε για το λογο της μεταναστευσης των ανθρωπων αυτων.
σιγουρα ουτε οι ιδιοι θελουν να βρισκονται εδω, ουτε εχουν την ορεξη να γινουν προβλημα στην ελληνικη κοινωνια.
το θεμα ειναι οτι η ελλαδα ειναι πολυ μικρη χωρα για να αντεξει τοσους πολλους λαθρομεταναστες, κι οσο θα αυξανονται, τοσο θα δυσκολευει η ζωη τους και η δικη μας.
επισης, το οτι οι ανθρωποι σε καποιες περιοχες της αθηνας φοβουνται να αφησουν τα παιδια τους μονα τους δεν ειναι ουτε ξενοφοβια, αλλα ουτε ρατσισμος.
το οτι οι λαθρομεταναστες ειναι βασανισμενοι ανθρωποι δε σημαινει οτι τα βασανα τους πρεπει να τα πληρωσουν οι ελληνικες οικογενειες, αλλα η ευρωπη πρεπει να βρει μια λυση.

Με τις 2 πρώτες προτάσεις σου συμφωνώ. Από κει και κάτω έχω να παρατηρήσω το εξής: έχεις μπερδέψει τον όρο “μετανάστης” με το “λαθρομετανάστης”. Το λαθρομετανάστης είναι μια έννοια που απλά αναφέρεται στον τρόπο που μπαίνουν στη χώρα, την χρησιμοποιούν κατά κόρο τα μίντια, για να αφήνουν αλώβητες τις ευθύνες κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ, για το μετά. Και τι γίνεται μ’ αυτούς που πεθαίνουν ή ακρωτηριάζονται στην προσπάθειά τους να μπουν στην ελλάδα. Αυτοί τι είναι? Μετανάστες, λαθρομετανάστες, ή απλά στατιστική?

Όταν υπάρχουν άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και με ευθύνη αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης, και της “μαμάς ΕΕ” δεν έχουν νομιμοποιηθεί, δεν μπορείς να μιλάς για λαθρομετανάστες. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που απλά τους ανανεώνονται οι άδειες παραμονής, τρώνε παράβολα και πρόστιμα, όταν υπάρχουν νόμοι οδηγίες της ΕΕ που δυσκολεύουν την επανένωση με τις οικογένειές τους, για ποιους λαθρομετανάστες μιλάμε? Υπάρχουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν? Βγαίνουν εύκολα τα ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ? Δε θα έπρεπε να είναι δυνατή η εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα?

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που μπορεί να πάρει το ελληνικό κράτος για την άμεση βελτίωση της ζωής των μεταναστών. Φυσικά 2 ποστ πιο πάνω μας λες ότι ο Καρατζαφέρης προτείνει άμεσα μέτρα. Οι λύσεις που προτείνουν άλλοι, που δεν έχουν το airplay των μίντια, δεν υφίστανται?

σε ο,τι εγραψες στο τελευταιο ποστ σου δεν εχω καμια διαφωνια.
ενταξει, δεν υπαρχει διαφορα αναμεσα σε λαθρομεταναστη και μεταναστη, αλλα η ουσια ειναι ο περιορισμος της εγκαταστασης τους και η ομαλη υποδοχη τους και η φροντιδα για οσους θα μεινουν, αλλα και για τον τροπο που οι αλλοι θα φυγουν.
τωρα για τον καρατζαφερη, μαλακια μου που ειπα για αμεσες λυσεις.ηθελα να πω οτι ειναι ο μονος που δηλωνει ξεκαθαρα οτι πρεπει να μπει περιορισμος.
εγω δεν εχω δει αλλον να το λεει συνεχεια.
ο συριζα δηλωνει συνεχεια την αλληλεγγυη προς αυτους, και καλα κανει, αλλα δεν εχω ακουσει να λεει κατι προς οφελος των οικογενειων στις λεγομενες υποβαθμισμενες περιοχες.δεν προτεινει λυση.

και των μεταναστών κυρίως, γιατί δεν είναι συνθήκες αυτές που ζουν. απλά, όσοι διαμαρτύρονται πρέπει να κατανοήσουν ότι το πρόβλημα τους δεν είναι οι μετανάστες ( ο όρος λαθρο- με αηδιάζει). και το να κλείνουν παιδικές χαρές στα παιδάκια είναι @#%$@#.

βασικα οι μεταναστες ειναι το προβλημα τους, μονο που δε φταινει γι αυτο οι μεταναστες, αλλα η ανικανοτητα των μεγαλων κεφαλιων να ασκησουν σωστα την εξουσια που εχουν.
παντως, απο αλλες πηγες ακουσα πως δεν εκλεισαν την παιδικη χαρα για να μην πανε τα παιδακια των ξενων, αλλα η παιδικη χαρα γεμιζε με αλκοολικους, αστεγους και πρεζακια, πραγμα που αποτρεπει και τα δικα τους παιδακια να εχουν το δικαιωμα στη φυσιολογικη ζωη.