Mayhem

κακη συγκριση. και πλεον εδω που φτασαμε που το black metal μετραει πολλα χρονια πισω του. μονο αλμπουμς με τις αναλογες δεκαετιες μπορεις να συγκρινεις και συνηθως τους πρωτοπορους δεν τους συγκρινεις με κατι, γιατι πολυ απλα αυτοι επηρεασαν και επηρεαζουν.

Συγγνώμη προκαταβολικά στους ‘οπαδούς’ των Mayhem, αλλά δεν κρατιέμαι θα το πω!

Οι Mayhem παίζει να ναι το μοναδικό Νορβηγικό μπλακ μέταλ συγκρότημα (απ’όσα έχω ακούσει τέλος πάντων) που δε μου έκαναν αυτό το ‘‘κλικ’’. Γενικά, με το μπλακ μέταλ και τα ‘υποείδη’ του δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα… Ωστόσο, ό,τι έχω ακούσει ως τώρα -τα περισσότερα, τουλάχιστον (βλ.Windir, Immortal, Darkthrone, Burzum, Ulver, Ved Buens Ende, Gorgoroth κλπ -χωρίς να χω ακούσει τα άπαντά τους)- μου άρεσε (προσωπικά) πολύ περισσότερο απ’ότι οι Mayhem… Αν ασχολήθηκα μαζί τους, το έκανα κυρίως λόγω των Dead, Euronymous και Burzum! Κατά τ’άλλα δεν έχουν να μου πουν ‘κάτι’ μουσικά -σε σύγκριση πάντα με όσους προανέφερα! Βέβαια, είναι και τί ηχεί καλά στον καθένα… Ίσως να μην εμβάθυνα πολύ, ίσως να χρειάζεται χρόνος να ‘‘χωνέψω’’ τη μουσική τους…έχω ακούσει ελάχιστα πράγματα… Άμα κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλό (τραγούδι) ας το κάνει…

[SPOILER]σόρρυ για το flame! συνεχίστε από κει που είχατε μείνει…:D8)[/SPOILER]

Νομίζω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Για κάποιο λόγο οι Mayhem δεν μου κάνουν κλίκ με τίποτα…

αποκρουστική μπάντα. great success η σύνθεση εδώ, με όλα τα λουλούδια, άντε εκτός του αττίλα. ευτυχώς ή δυστυχώς ο δίσκος είναι ακριβώς το ανάποδο από αυτά που λέει το αρχικό ποστ (great success κι αυτό), αλλά όπως και να 'χει δεν ακούμε για κανέναν λόγο.

Παρατηρώ ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα τους ‘κράζουμε’… όχι, ακριβώς μάλλον εκφράζουμε μία όχι και τόσο θετική άποψη…

Silent Winter ριξε μια αυτια στο δευτερο τους album το Grand Declaration Of War,καμια σχεση με τη ‘‘σηψη’’ του De Mysteriis,εντελως progressive (την εποχη που βγηκε ηταν αναμεσα στα album τα οποια χαρακτηριστηκαν ως intelligent black metal) και τερμα παρανοικο!

Ελα ρε Jim Οι Mayhem είναι μπαντάρα,το De Mysteriis έπος και οι Manowar θεοι!:stuck_out_tongue:
Εγω παντως τους ακουω και τους 2 με πολυ μεγαλη ευχαριστηση!

Χα χα.
ΦΟΒΕΡΟ ΤΡΟΛΙΝΓΚ!

Το μόνο μειονέκτημα του “De Mysteriis…” είναι ότι λόγω των γεγονότων κυκλοφόρησε αργά. Ευτυχώς υπάρχει ένα “Live In Leipzig” και μερικά bootlegs για να ξέρουμε τι ακριβώς ήταν οι MAYHEM, δηλαδή η μπάντα που τα ξεκίνησε όλα στη Νορβηγία.

Ο ήχος του βέβαια είναι ένα δείγμα της ιδιοφυίας του Snorre που ήταν αυτός που τα συνέχισε όλα και τα πήγε ένα βήμα παρακάτω. Εφιάλτης σαν τον Attila δεν έχει ξαναεμφανιστεί από τότε.

Αν το παρανοικο πηγαινε σε αυτο που ειπα για το Grand Declaration η απαντηση ειναι ναι,παρανοικο και σχιζοφρενικα ιδιοφυες!:slight_smile:

Μαλλον ουτε καν ο ιδιος δεν καταφερε να ξαναφτασει τα ιδια επιπεδα Ανατριχιλας!

Και ο Maniac κανει φοβερη ερμηνεια στα 2 επομενα,εντελως διαφορετικη βεβαιως.

  1. Μάλλον όχι, συμφωνώ. Βέβαια εγώ βρίσκω μεγαλειώδες και το “Ordo…”.

  2. Τα ΤΡΙΑ επόμενα. “Wolf’s Lair Abyss”…

Ότι είναι άσχετα με το τόπικ λέω.

Καλά ναι, το μάμησα το θέμα… Ας μιλήσω σοβαρά λοιπόν… Οι Mayhem από το λίγο που τους έχω ακούσει, δε μου λένε κάτι. Δε με εμπνέουν να τους ακούσω, παραείναι ‘θορυβώδεις’ για τα γούστα μου… Ίσως κάποια στιγμή να ασχοληθώ εκτενέστερα μαζί τους, ίσως πάλι όχι!

Οφείλω να ομολογήσω ότι ΝΜ δεν ακούω, εσένα όμως σε πάω πολύ!!!8)

έδιτ. Οι Mayhem δεν είχαν κάνει εξώφυλλο τον Dead, που είχε αυτοκτονήσει ή κάνω λάθος ; είχε ‘τινάξει’ τα μυαλά του στον αέρα (κυριολεκτικά όμως) ; και φαίνονταν ΟΛΑ στο εξώφυλλο ;

εδιτ 2. Ο Euronymous τον είχε φωτογραφήσει;

:oops:

Μαλλον με πας επειδη δεν ακους NM!:lol:(Χριστοδουλος mode on)Κι εγω σε παω!(Χριστοδουλος mode off)

Το εξωφυλλο με τον Dead ειναι το EP Dawn Of The Black Hearts,το οποιο μαλλον περισσοτερο bootleg ειναι.Ο Εuronymous και ο Hellhammer τον βρηκαν,εβγαλαν τη φωτο και πηραν κομματια απο το κρανιο του και τα φορουσαν ως φυλαχτο(καθημερινες ιστοριες βλακ metal παρανοιας).

P.S.:Καλα ειναι η γενικη συζητηση να μεταφερθει στο thread των Mayhem,αν υπαρχει,και να μεινουν εδω τα ποστ του john-vla( :bow2: ) και τα σχετικα με το De Mysteriis.

:):slight_smile:

Τώρα σοβαρά θα το πω και αυτό το πιστεύω 100%!!! Όσο ‘‘Θεούληδες’’ και να ναι, όσο πρωτοπόροι, όσο και ‘‘γαμώ τους μουσικούς’’ ή όσο ‘‘πες το όπως θες’’, οι τύποι πρέπει να ναι ψιλό(χοντρό)βλαμμένοι…!! Νταξ, όχι ο πεθαμένος (γιατί τους ψιλοσκιάζομαι αυτούς:(), αλλά οι υπόλοιποι είναι πυροβολημένοι (χωρίς παρεξήγηση, το εννοώ) απείρου βεληνεκούς. Άποψη μου βέβαια…

Εννοειται οτι ειναι προβληματικα ατομα σε γενικες γραμμες,μονο ο Hellhammer ειναι πιο ενταξει,το λεω επειδη τον γνωρισα,ειναι πιο συζητησιμος.Για τον Dead τι να πω,αυτοχειρας…Ο Maniac κοβοταν στα live…Ο Necrobutcher συνηθως δε μπορει να αρθρωσει κουβεντα απο το λιωσιμο…τον Attila τον συνελαβαν με ενα σκασμο χαπια στην Ιταλια…Τι καλα παιδακια που ειναι ολοι τους!#-o
Καλλιτεχνες με Κ κεφαλαιο ομως!:metal:

Ελπίζω ο john_vla να μεγάλωσε να έμαθε μπαλίτσα και να αναθεώρησε8) (μην με κράξετε περι προσωπικών απόψεων κλπ,το γνωρίζω ήδη)
Anyway αγαπάμε το άλμπουμ γιατί έχει τρομερά κομμάτια,euronymous touch,black μέτσαλ καφρίλα και εμπνευσμένες συνθέσεις
facts are facts

Rocking σ’αγαπω!

[I]και οσοι τυχαιοι, τηρηστε αγγελικη σιωπη.[/I]

Τώρα το πρόσεξα… Οκ, εν μέρει έχει δίκιο από κάποιο σημείο και πέρα κούρασε η ‘πλάκα’ (:roll:) αλλά προσωπικά (ναι, εγώ το ξεκίνησα) μετά από ένα σημείο και έπειτα όσα έγραφα περί βλακείας των μελών τα εννοούσα και με το παραπάνω…!! Το θεωρώ μεγάλη καφρίλα από μέρους τους να εκμεταλλεύονται στο έπακρο το θάνατο κάποιου για τα φράγκα και μάλιστα ΤΟΣΟ απροκάλυπτα… Ένα τσούρμο βλάκες και ανώμαλοι, πάνε και βγάζουν τον αυτόχειρα φωτογραφία και τον κάνουν εξώφυλλο…!! Τί ήθελαν να αποδείξουν μ’ αυτό ότι είναι ‘evil’ και ‘σατανικοί’ ή μάλλον ηλίθιοι και κάφροι; Συγγνώμη κιόλας, αλλά αυτή είναι η άποψή μου για αυτούς…!! Δε θα μιλήσω(σοβαρά) για το ‘μουσικό κομμάτι’, διότι απλούστατα δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά ούτε προτίθεμαι βέβαια να το κάνω… Δεν είναι του γούστου μου, δε μου αρέσουν, δε με εκφράζουν, δεν… Μπορεί, σύμφωνα με κάποιους, αυτά που λέω να ναι μπούρδες, μπορεί να με/μας θεωρεί τυχαία/τυχαίους, αλλά δε νομίζω ότι κάναμε κάτι το μεμπτό…!! Στους μεν άρεσε, στους δε δεν άρεσε… ο καθένας λέει την γνώμη του και σε όποιον αρέσει… όποιος δεν γουστάρει για κάποιον λόγο κάποια(αρνητικά) σχόλια που γίνονται, να μην ασχολείται μ’ αυτά… Απλά!! Αναγνωρίζω ότι το ‘τράβηξα από τα μαλλιά’ το θέμα και ζητάω συγγνώμη, αλλά την άποψη μου (από τη στιγμή που δε θίγω κάποιον) θα την λέω… Αυτά!!

Κοιτα οσο και να σου φαινεται περιεργο η ανωμαλο , γιατι εσυ μπορει να μην εχεις αυτην την αναγκη , υπαρχουν ανθρωποι που εχουν μια σκοτεινη πλευρα μεσα τους και εχουν αναγκη να την εκφρασουν. Εμενα η εικονα με τα χυμενα μυαλα ειναι απο τις καλυτερες ιδεες που εχω δει και συναδει με την χαοτικη σιχαμερη μουσικη που θελουν να παιξουν. Τωρα αν ως ανθρωπος διαφωνεις με τετοιου ειδους τακτικες λογω προσωπικων πιστευω η χαρακτηρα, εχεις καθε δικαιωμα να το κανεις με το μονο τροπο που υπαρχει … να αδιαφορησεις και να μην ασχοληθεις μαζι τους.

αν ξεκοίλιαζαν την μάνα σου, τον πατέρα σου ή κάτι άλλο συγγενικό θα γούσταρες ακόμα περισσότερο δηλαδή;

Σιγά ρε παιδιά την αβυσσαλέα, σιχαμερή μουσική των Mayhem.
Το 95% των σκηνικών αυτών γίνονται για το hype και μόνο.

δεν καταλαβαινω την ουσια της ερωτησης σου…