Megadeth - Dystopia

Συνεχίζω τη συζήτηση για το άλμπουμ που είχε αρχίσει εδώ

Μετά από τουλάχιστον 7-8 ακροάσεις, έχω να πω ότι μάλλον το τοποθετώ ως το καλύτερο μετά το Cryptic Writings.

Καταρχήν έχει επιτέλους ωραία ρεφρέν και φωνητικές μελωδίες που μου έχουν μείνει για όλα τα κομμάτια. Δε λέω ότι η φωνή του Mustaine είναι σε φοβερή κατάσταση, αλλά έχει τα hooks των παλιών κυκλοφοριών που προσωπικά δεν ξαναβρήκα μετά το Cryptic. Και επίσης δεν κάνω κανένα κομμάτι skip.

Επίσης το παίξιμο του Loureiro έχει τουλάχιστον δώσει χαρακτήρα έναντι του πιο απρόσωπου και μηχανικού ήχου του Broderick. Ο ήχος της κιθάρας, βέβαια, δε διεκδικεί κανά βραβείο παραγωγής… Δυναμικές μηδέν και αρκετά ψηλά στη μίξη, αλλά δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό οπότε δεν απογοητεύτηκα.

Σε άλλα αρνητικά, το παίξιμο του Adler. Ειλικρινά, είχα ξεχάσει ότι παίζει αυτός… Και ΟΚ, αν και η σύγκριση δεν είναι κακή σε σχέση με τον προκάτοχό του, φανταστείτε αν είχε μεγαλύτερη ελευθερία και καλύτερο ήχο (όχι απαραίτητα μίξη) πόσο καλύτερος θα ακουγόταν ο δίσκος…

Τέλος, διάβασα ότι τα lyrics είναι λίγο αμφιλεγόμενα, αλλά ακόμα δεν έκατσα να διαβάσω τι λένε :stuck_out_tongue:

Την άποψή μου για τον δίσκο την έγραψα στο thread των Megadeth, στο link που παραθέτεται από πάνω, εν συντομία να πω ότι μου άρεσε αρκετά.

Όμως, το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι το εξής: Αξίζει το Dystopia 45 ευρώ (στην είσοδο του live) από την τσέπη του φτωχομπινέ Έλληνα του 2016;

Φτωχομπινες οποιος δε δωσει 40αρια και 45αρια για Megadeth εν ετει 2016? Kαι ειναι η αγαπημενη μυο μπαντα κιολας ε…

Αν τους έχεις δει ξανά και πρακτικά το μόνο άλμπουμ τους που δεν έχεις δει live είναι το Dystopia, τότε μάλλον όχι.

Αν δεν τους έχεις ξαναδεί, νομίζω 40 ευρώ είναι μεν αρκετά αλλά όχι ικανά για να τους χάσεις. Άλλωστε ας το πάρουμε απόφαση, τα εισιτήρια στην Ελλάδα θα είναι πάντα πιο ακριβά από οπουδήποτε αλλού. Από την άλλη, δεν ξέρω πόσο πιο φτηνό θα ήταν το εισιτήριο σε κάποια άλλη χώρα στην Ευρώπη. Άντε 30 ευρώ. Παρακάτω δε νομίζω.

ΥΓ: Επίσης αν και δεν έχει μεγάλη σημασία, το εισιτήριο έχει 45 ευρώ στο ταμείο, και 38 ως 42 στην προπώληση…

Πριν 4 χρονια ειχαν 30 ευρω παντως…

@Cynic:
Φτωχομπινέδες δεν είμαστε (οι Έλληνες); Αν πρόσβαλα κάποιον που δεν είναι, ζητάω συγγνώμη, εγώ είμαι πάντως… (ή δεν κατάλαβα τι εννοούσες ή δεν κατάλαβες τι εννοούσα)

@plex27:
Το τονίζω στην παρένθεση ότι το 45άρι είναι στην είσοδο (ταμείο) του live. Τους έχω ξαναδεί και δεν τα άξιζαν τα λεφτά τους, ευτυχώς ήταν σε festival. Το έχω ξαναπεί, αν ποτέ άξιζε να δεις Megadeth live αυτό ήταν στην κλασσική τους εποχή, αλλά χωρίς να είμαι σίγουρος κιόλας. Πόσω μάλλον τώρα.

Επαναλαμβάνω, ο δίσκος είναι ωραίος.

Απροσδοκητα καλος δισκος. Οι Megadeth για μενα ειχαν καταντησει ανεκδοτο τα τελευταια 10 χρονια, αφου καθε φορα ηλπιζα για κατι καλυτερο, και καθε φορα απογοητευομουν οικτρα. Νομιζω πως απο τα συνολικα 46 κομματια των προηγουμενων 4 κυκλοφοριων, μου αρεσαν περιπου καμια δεκαρια με το ζορι, ομως ακομα κι αυτα, θα ηταν fillers σε οποιοδηποτε απο τα κλασικα τους αλμπουμς (Sleepwalker, Gears Of War, The Hardest Part… , Headcrusher, The Right To Go Insane, Whose Life Is It Anyways, Deadly Nightshade, Super Collider).

Νομιζω το Dystopia ειναι σιγουρα οτι καλυτερο εχουν βγαλει μετα το System Has Failed (που ειναι δισκαρα).

@furor : Παρανοηση, νομιζα οτι εκραζες και καλα δεν πληρωνουμε για τα live. Νομιζω το “φτωχομπινες” εχει αρνητικη χροια.

Στα του δισκου, κι εγω μετα απο ακροασεις πιστευω πως ειναι ενας απλα καλος δισκος, πραγμα που τον ανεβαζει στο (μαλλον) καλυτερο μετα τη δισκαρα System Has Failed, κι αυτο εξαιτιας της κιθαριστικης δουλειας. Κατα τα αλλα λιγα πραγματα, δυστυχως…

Προφανώς έχει αρνητική χροιά, όπως αρνητικά είναι σχεδόν τα πάντα στη ρεαλιστική καθημερινότητα του μέσου Έλληνα και της τσέπης του. Αν ήμαστε πλούσιοι δε θα συζητούσαμε για 30-45 ευρω για μια συναυλία, είτε ήταν των Megadeth είτε ήταν του Μπίγαλη.

Φυσικά και δεν έκραζα, ποτέ δε θα έκραζα τον οποιονδήποτε που δεν έχει ή δε θέλει να πληρώσει ένα αντικειμενικά ακριβό εισιτήριο, ειδικά μιας μπάντας, που ανεξάρτητα πόσο την αγαπώ, βρίσκεται στη δύση της.

Οπότε, για να απαντήσω και στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσα, θεωρώ ότι όχι, όσο καλό και να είναι το Dystopia δεν είναι αρκετό για να με οδηγήσει σε ένα αμφιβόλου ποιότητας live του Mustaine και των υπαλλήλων του.

Πιο ακριβά από οπουδήποτε δεν είναι. Σε καμία περίπτωση. 30 λίρες έχει να δεις Machine Head στην Αγγλία. 35 έδωσα για Megadeth. 45 για Slayer. 25 Baroness. Και μιλάμε για χώρα που η κάθε μπάντα δίνει τουλάχιστον 4-5 live. Τα εισιτήρια καλά είναι. Οι μισθοί και όλα τα υπόλοιπα είναι γάμα τα…
Και έχοντας δει τους Megadeth πριν 3 μήνες περίπου, δε θα τα έδινα προσωπικά. Από άποψη απόδοσης και όρεξης της μπάντας και όχι κορεσμού μου.

Στα του δίσκου, είμαι στη μειοψηφία που δε με ενθουσίασε. Βασικά μου άρεσαν 3-4 κομμάτια. Δεν καταλαβαίνω το χαμό που έγινε. Τα 9αρια σε κριτικές, δίσκος του μήνα κ.ο.κ.
Νομίζω πως μόλις καταλαγιάσει ο αρχικός ενθουσιασμός και κάτσει η σκόνη θα ξεχαστεί πολύ πιο γρήγορα από τα (ποιοτικά) Endgame και System…

Στέκεται καλύτερα απο τα πρόσφατα πονήματα, αλλά το Anthrax το πάει βόλτα και moshαρει γύρω γύρω για πλάκα. Έχει κατι καλά κομμάτια, αλλα ο μαστέιν τα μουρμουράει εντελώς πλέον και στου δίσκους. Ας πάρει ενα τραγουδιστή και ασ μουρμουράει κι αυτός απο πάνω. Και ο Χανσεν πλεόν πήρε όταν είδε οτι ΔΕΝ το έχει με τπτ.

Έβαλα να το ακούσω 1-2 φορές ακόμα κυρίως επειδή παντού έβλεπα τόσο καλά σχόλια. Συνεχίζει να μου φαίνεται τρομερά μέτριο άλμπουμ. Καλύτερα κομμάτια είχαν ακόμα και στο 13 (το ομώνυμο πχ που είναι κορυφαίο για μένα). Ειδικά η σύγκριση με Endgame σχεδόν με πονάει κάθε φορά που την βλέπω. Not even close για μένα.

Ατοφιο 8αρακι για μενα.
Απο τις πολυ λιγες περιπτωσεις που στις μερες μας ενας πιτσιρικας εστω και απο περιεργεια θα ακουσει-νιωσει πραγματικες κιθαρες.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Οπαδικό 8άρι από εμένα.

8αρι συμφωνω κι εγω