Metallica - Hardwired ...To self-destruct

ισχυει πως στο hwtsd ο δανος είναι υπερεπαρκης και δεν θα τον κραξω για το παιξιμο του, στην τελικη τα παρατησε, δεν τα παρατησε, αυτο ειναι και σε οποιον αρεσει. ετσι για το τρολλαρισμα, θα σου παραθεσω βιντεακι με το πως θα ακουγοταν ομως το καλυτερο κομματι του δισκου με μεταλ ντραμμερ:stuck_out_tongue_winking_eye:

Καλυτερο ειναι με τα τυμπανα του Λαρς, σορρυ κιολας. Το εχω ξαναδει το βιντεο. Τι το ιδιαιτερο εχει?

Κράζει τα drumming skills του Λαρς.

2 Likes

Ναι θα παίζουνε το Spit πχ και εγώ θα κρατάω σημειώσεις αν το έπαιξε με μπότα η βαθύ :joy:

3 Likes

Το έχω ξαναδεί το βίντεο. Ο τυπάκος είναι μούρη μεγάλη .

Αλλά δεν νομίζω ότι θα ήθελα κάτι άλλο από τον Δανο. Ή να το πω κι αλλιώς αν θα ήθελα κάτι παραπάνω θα ήθελα να είναι ιδέα του Δανού και όχι κάποιου που θα προσπαθήσει να κάνει κάποιον άλλον .

Καταλαβαίνω βέβαια τι θες να μου πεις απλά δεν το βρήκα και ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε σημείο να πω " ναι ρε μπουστη μου , έτσι θα ήταν πιο γαμω το κομμάτι" .

2 Likes

προφανως δεν εχει καμια σημασια η συζητηση αν θα ηθελες (ή θέλαμε, ή ήθελε ο οποιοσδήποτε) κάποιον άλλον πέραν του δανου. όπως σου ειπα και προηγουμενως, αυτος ειναι και σε οποιον αρεσει, είναι ξεκαθαρο αυτο. για μενα, ναι, θα ήταν πιο γαμω ετσι το κομματι, αλλα αυτο δε σημαινει πως αγνοω το γεγονος πως χωρις τον δανο, δε θα ειχαμε καν κομματι. για τρολλαρισμα στο παρεθεσα (σε συνεχεια της κουβεντας του … αν αλλαξε πιατινια ο κοντος και γιατι), μην το παιρνεις και τοσο σοβαρα!

3 Likes

Όχι ρε. Πολύ καλά έκανες . Το πείραγμα και το τρολλ είναι ένα από τα ζητούμενα εδώ μέσα .

Αυτό που δίνω ως μπόνους στον Δανό μέσα στην κουλαμαρα του , είναι ότι δεν πάει να πετάξει ιδέες μέσα στον δίσκο που θα τον βοηθήσει η τεχνολογία να τις ηχογραφήσει .
Είναι ο εαυτός του ακόμα και στον δίσκο , για αυτό και βλέπεις ότι πάει να βγάλει ένα γρήγορο ή τέλος πάντων πιο απαιτητικό σημείο και το βγάζει ο ίδιος , έστω και αν μετά από 30 δεύτερα τα φτύνει . Μέσα στα κουλά του , είναι και ειλικρινής .

3 Likes

Αυτο με τα βιντεακια αυτα οκ δεν λεω καλα παιζουν τα ντραμς αλλα αλλο να παιζεις στο σπιτι σου κι αλλο σε συναυλια…
Ειναι σαν να βλεπω καποιους να κανουν κολπα με τη μπαλα, ντριπλες κλπ αλλα μεσα στο γηπεδο στην ωρα του αγωνα να ειναι χαμενοι…

2 Likes

Προς το παρόν ο papaHet σε αφήνει να τραβήξεις σε βιντεακι την live εκτέλεση του Spit out the bone για να μπορέσουμε και εμείς να μετρήσουμε τις μποτιες και τις βαθιες…

2 Likes

δεν εχει σελα ετσι ;

2 Likes

https://www.facebook.com/the.gangster.dk/videos/10212915977910792/ καποιος στριμαρει απο εκει!

1 Like

SETLIST
COPENHAGEN
Hardwired
Atlas, Rise!
Seek & Destroy
Through the Never
The Day That Never Comes
Now that we re dead
Dream No More
For Whom the Bell Tolls
Halo on Fire
Breadfan
Fuel
Moth Into Flame
Sad but True
One
Master of Puppets
Fight Fire With Fire
Nothing Else Matters
Enter Sandman

1 Like

Δυνατό ε; Through the never, The day that never comes, Fight fire… , Breadfan! Και το μισό HTSD… Μια χαρά.

2 Likes

Εντυπωσεις στα γρηγορα. Ξεκιναω απο bottom line: 9αρακι.

Στο πρωτο μισο του live εχυνα μπαμιες. Σκηνικαρες, αποδοση σχεδον αψογη, seek 3ο κατα σειρα ετσι για να σε πιασουν απροετοιμαστο, through the never (παραδοξως για μενα φρενηρεις αντιδρασεις του κοινου), the day that never comes, breadfan (BREADFAN!), Dream no more βαρυ κι ασηκωτο. Το Halo ειναι Υμνος.

Παραπονα; Fuel αχρειαστο για μενα, sad but true επισης, ειδικα οταν εχεις το dream στο σετλιστ (αν και κατω γινοταν της τρελης) και ελειπε το Spit. Θα ξαναπηγαινα γνωριζοντας εκ των πρωτερων σετ λιστ και αποδοση; 100%

Επισης, μοιραζαν κουτρα t shirt στην εισοδο (ωραιοι) και ειδα το λαιβ παρεα με τη μιση σουηδικη ντεθ σκηνη. Μπυρακια και ωραια κουτσομπολια πριν το λαιβ στο ξενοδοχειο, θα γραψω αναλυτικοτερα σε καποια φαση.

Παντως οποιος τους δει δε θα φυγει δυσαρεστημενος, αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Παραπονα για το σετ παντα θα υπ;ρχουν γιατι ο πηχης ειναι ψηλα. Σημερα ακουγα το fight fire κ ψιλοχαλαστηκα για καποια νανοσεκοντ που δεν ακουγα το σπιτ.

Επισης, οτι κι αν λεει ο Quintom, οταν ακους Anesthesia κ βλεπεις στην οθονη τον Cliff-αρο να κανει head banging με το τζιν μπουφαν και το t shirt των Misfits σηκωνονται και οι κωλοτριχες. Ευπροσδεκτο το τζαμαρισμα Κιρκ-Ρομπ με το I Disappear. Τι γαματο back catalogue εχουν ρε γαμωτο, καθε βραδυ αλλα να παιζουν παντα κατι θα υπαρχει να θες να ακουσεις

9 Likes

Μπραβο ρε Αλεξ, παντα τετοια.

2 Likes

The God that fell…

“Yes I’m ok, my ego not so much”…πανμεγιστε James.
Άλλη φορά πάντως καλό θα είναι να μην έχουν αυτές τις τεραστιες τρύπες στη σκηνη:sunglasses:

3 Likes

Με αφορμη οτι στη Γαλλια εκανε επιτελους και το ντεμπουτο της η κομματαρα με το ονομα ManUNkind, εβαλα το δισκο ξανα ολοκληρο σημερα μετα απο καποιες μερες (σιγουρα πανω απο βδομαδα). Καποια συμπερασματα σχεδον 10 μηνες μετα:

  1. Το Spit Out The Bone ειναι απλη αγνη νοσταλγικη ανατριχιλα, χωρις να ειναι επιτηδευμενο. Για αυτο και ειναι μονο ενα το τραγουδι σε αυτο το στυλ στο δισκο. Πιστευω οτι ανετα ειχαν αλλα 4 τετοια τραγουδια αν ηθελαν, αλλα (ευτυχως) σκεφτηκαν πως καλυτερα ΕΝΑ και ΚΑΛΟ. Στις λεπτομερειες, νομιζω πως κερδιζει την κορυφαια θεση στο δισκο και ειναι γενικα all time classic.

  2. Halo On Fire & Moth Into Flame μαλλον ξεχωριζουν αρκετα ευκολα στο δισκο σε σχεση με τα υπολοιπα τραγουδια, ως τα δυο πιο προσιτα τραγουδια, τα οποια πιστευω θα ειναι και τα 2 που θα μεινουν σε μελλοντικα σετλιστς, μαζι με το Hardwired, το οποιο θα μεινει για αλλους λογους (διαρκεια, τρομερο opener, αλλά και ποιοτητα)

  3. Hardwired, Atlas, Dead, Dream, Confusion, ManUNkind, Revenge, πιστευω πως ειναι παναξια τραγουδια για να βρισκονται σε εναν δισκο Metallica του 2016, αλλα τα περισσοτερα απο αυτα χωρουσαν και σε πολλους δισκους ακομα (δεν εχει σημασια σε ποιους και πως). Γενικα ειναι τραγουδια τα οποια προσθετουν στον καταλογο της μπαντας, και κανουν την προσφορα τους μεγαλυτερη.

  4. Το Murder One δε μου εκανε καμια μα καμια ιδιαιτερη αισθηση ουτε την 1η φορα που το ακουσα, ουτε την 5η, ουτε την 30η. Αυτο δε μου κανει εκπληξη, αφου τραγουδια σαν κι αυτα υπαρχουν εκατονταδες στο hard rock/metal, κι ας μην εχουν ολα αυτα την χαρακτηριστικη χροια Τζεημς στη φωνη αλλα και στο ριφφ, που βρωμαει Χετφιλντ απο μακρια. Παρολα αυτα, αυτο δεν ειναι αρκετος λογος για να “κρατησω” το κομματι στη λιστα με τα απαραιτητα.

  5. Το κακο ειναι πως τελικα ουτε το Am I Savage? δεν περασε το τεστ του χρονου (τουλαχιστον οχι οσο τα αλλα τραγουδια) για μενα. Και λεω “το κακο”, γιατι πραγματικα το ριφφ στο 4:11 ειναι ενα ριφφ που θα επρεπε να συνοδευεται και απο πιο τεραστιο τραγουδι, πιο βαρυ, με στιχους μεσα στη μαπα σου. Τωρα ειναι σα να χαραμιζεται ως το δευτερο μισο ενος τραγουδιου του οποιου το πρωτο μισο δε με τρελαινει κι ιδιαιτερα. Σιγουρα το θεωρω καλυτερο απο το Murder One, αλλα σε πιο χαλαρες ακροασεις, θα πατησω skip και στα 2.

Θα ηταν καλυτερος ο δισκος αν ελειπαν αυτα τα δυο? Φυσικα οχι, αυτα ειναι χαζομαρες για μενα. Οπως εχω γραψει σιγουρα στο παρελθον, το HTSD ειναι:

  • Το πρωτο πραγματικα ανταξιο αλμπουμ να εχει απεξω τη λεξη Metallica απο το 1997 και μετα.
  • Σε υψηλα επιπεδα σε ηχο, φωνητικα, στιχους, δισολιες, ριφφς, τυμπανα
  • Η φυσικη εξελιξη των Metallica, κρατωντας τα καλα στοιχεια, και απορριπτοντας τα κακα.
  • Υπευθυνο για να ριξω τη βαθμολογια του Death Magnetic στο 7. Αυτο δε σημαινει οτι ξαφνικα εγινε χειροτερος δισκος το Magnetic… Απλα σημαινει το εξης: “βρε μαλακες, αφου μπορειτε να γραψετε και να βγαλετε αυτο, ε σας κοβω ενα βαθμο απο το προηγουμενο, γιατι πλεον εχω μεγαλυτερες προσδοκιες, και ειστε οι Metallica, δεν ειστε καμια τυχαια μπαντα. Σας πηρε 20 χρονια, αλλα βρηκατε ενα καλυτερο μονοπατι απο τις αμφιλεγομενες περιπετειες μετα το 2000”
9 Likes

Συμφωνώ μόνο που προτιμώ λίγο παραπάνω το Murder One από το Am I Savage, παίζει ρόλο και ότι είναι tribute στον Μεγάλο αλλά και πάλι το βρίσκω πιο groovy και είναι αλήθεια ότι ξέμπαρκα έχει παίξει πολλές περισσότερες φορές από το Am I Savage.
Επίσης ο δίσκος θα ήταν καλύτερος αν έλειπαν τα 2 αυτά τραγούδια, άντε μόνο το ένα, για έναν βασικό λόγο, ο δίσκος θα ήταν μικρότερος και πιο συμπαγής άρα και πιο εύκολα προσβάσιμος. Ας το κράταγαν εκτός όπως το Lords of Summer, δεν είναι ντροπή να υπάρχει και κανένα b side. Δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός το “να γεμίσω το cd” κι αυτό είναι ένα πρόβλημα που οι Metallica έχουν από το 96 μέχρι και σήμερα.

1 Like