Moonspell - 1755

Στις 3 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το νέο album των Moonspell με τίτλο 1755. Θα είναι ηχογραφημένος στα Πορτογαλικά και στιχουργικά θα αναφέρεται στον μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Λισσαβόνα το 1755 και κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά την πόλη και τις γύρω περιοχές.

  1. Em Nome Do Medo
  2. 1755
  3. In Tremor Dei (feat. Paulo Bragança)
  4. Desastre
  5. Abanão
  6. Evento
  7. 1 De Novembro
  8. Ruínas
  9. Todos Os Santos
  10. Lanterna Dos Afogados

Πολύ ωραίο και το πρώτο δείγμα.

2 Likes

αναμένουμε με ενδιαφέρον, το Εxtinct ήταν ένας δίσκος που μου κράτησε συντροφιά σε δύσκολες στιγμές και επιστρέφω σχετικά συχνά σε αυτό

1 Like

Τι λέει το καινούργιο ;

Τι να λεει, τσουναμι στις ακτες της Αμερικης ειχε κανει ο σεισμος, καλο θα ειναι!

1 Like

Πω, θυμάμαι τρελή προώθηση είχαν οι Moonspell τότε στα 90’s από το Hammer, με τον τραγουδιστή/spokesman να δηλώνει κάθε φορά πόσο μας αγαπάει, πόσο ταιριάζουμε και τα σχετικά, μέχρι που πήραμε το Euro μέσα στην Πορτογαλία και δεν έκρυβε την ενόχληση του όταν τον ρωτάγανε για το θέμα.

Πρέπει να έχει ατόνησει το ενδιαφέρον τα τελευταία αρκετά χρόνια γιατί πραγματικά δεν ήξερα ότι υφίστανται ακόμη.

Ωραίο κομμάτι έχει μπόλικη ορχήστρα και μόνο πορτογαλικους στίχους, μου θύμισε λίγο Rotting Christ ο τρόπος που τραγουδάει

1 Like

Πολυ ενδιαφερον το πρωτο δειγμα, οπως και η αποφαση να το γυρισουν εξ’ολοκληρου στο Πορτογαλλικο, ελπιζω ο δισκος να μην ειναι μονο ετσι βεβαια, το θελω το γκοθοχιτακι μου απο τους Moonspell τι να κανω. Τρελη δισκαρα το Extinct οντως, περιμενουμε τον διαδοχο με ενδιαφερον.

1 Like

Πολυ ωραιο το πρωτο δειγμα, ιδανικη χρηση της ορχηστρας χωρις να κουραζει. Αναμενω με μεγαλο ενδιαφερον, ηταν εκπληκτικη δισκαρα το Extinct, ο καλυτερος τους δισκος απο το Memorial και μετα.

@Ian_Metalhead Δεν νομιζω οτι εχει ατονησει το ενδιαφερον, μια χαρα ακμαιος τους βρισκω.

Ανεξαρτήτως του αν παραμένουν ακμαίοι, άλλωστε δεν τους άκουγα ποτέ για να ξέρω, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εισπράττω και λέω ότι “πρέπει να έχει ατονήσει το ενδιαφέρον τα τελευταία αρκετά χρόνια”.
Ό εστι μεθερμηνευόμενον “μου φαίνεται ότι, (διατηρώ μια επιφύλαξη) έχει ατονήσει το ενδιαφέρον τα τελευταία αρκετά χρόνια”

πολύ καλο και το δεύτερο δείγμα

1 Like

κι ενώ μουσικά ειναι ωραία, τα πορτογαλικά είναι πολύ βαριά γλώσσα και σαν σύνολο όλος ο δισκος μπορεί να κουράζει καπως.
Πάντως και το 3ο τραγούδι που βγάλαν σήμερα ειναι ωραίο.

1 Like

Ρε γαμώτο και τα 3 κομμάτια είναι πολύ καλά, αλλά φοβάμαι αυτό με τα πορτογαλικά…

1 Like

Εχοντας βρεθει στη πορτογαλια δυο φορες στη ζωη μου κ για αρκετες ημερες μπορω να πω οτι μιλαμε για γλωσσα επιεικως απαραδεκτη. Ερχεται φυσικα σε αντιθεση με τον πορτογαλικο πολιτισμο και τους καλοπροαιρετους πορτογαλους. Δεν αποκλειεται ομως να ταιριαζει στο δισκο. Θυμιζω alma mater . trebaruna

Όντως αλλά σε ολόκληρο δίσκο δεν ξέρω αν θα παλεύεται… θα δείξει

1 Like

Παρεπιπτόντως το concept είναι πραγματικά επικό…και με πολλές φιλοσοφικές και θρησκευτικές προεκτάσεις.

1 Like

Σε εμένα τα πορτογαλικά δεν ακούγονται απαράδεκτα, απλά λίγο αστεία, ίσως γιατί γουστάρω τα ισπανικά- ειδικά με την προφορά της Ισπανίας, που τα πορτογαλικά μου φαίνονται σαν μια χωριάτικη διάλεκτος. Ελπίζω να υπάρχει μετάφραση στους στίχους γιατί το concept έχει ενδιαφέρον. Από εποχές The Αntidote περιμένω με τόση ανυπομονησία καινούρια Moonspell δουλειά!

Βλάχικα ισπανικά είναι τα πορτογαλικά, καλά τα λες :stuck_out_tongue:. Το concept ακούγεται ενδιαφέρον, ο σεισμός του 1755 είχε ισοπεδώσει την πόλη, τα τσουνάμια είχαν φτάσει μέχρι Νότια Αμερική.

1 Like

Θα τους δω στις 1 Νοεμβριου στο Πορτο, οπου θα παιξουν ολοκληρο τον δισκο, αρα θα σας πω τις εντυπωσεις μια μερα πριν την κυκλοφορια του.

1 Like
1 Like

Δισκάρα, μπράβο δεν το περίμενα. Πολύ ανώτερο από extinct και alpha noir.

Xθες βγήκε και videoclip για το (ίσως) καλυτερο τραγούδι του δίσκου.