Βοήθεια για αγορά pc

Παίδες ζητώ τη βοήθειά σας! Θέλω να αγοράσω καινούριο pc, κυρίως για τη σχολή (ΗΜΜΥ), εργασίες, Internet άντε και κανα παιχνιδάκι (βασικά πράγματα). Πολύ πρόχειρα έχω φτιάξει το εξής (Πλαίσιο-να το εμπιστευτώ?) :

  • Case SuperCase PE08A1BK Midi Tower Black : 24,31Ε
  • Τροφοδοτικό Turbo-X 450Watt Bulk 2 : 23,58E
  • Επεξεργαστής Intel Core i3 2120 (1155/3.33,3 Ghz/3 MB) : 95,12E
  • MB Gigabyte H61MA-D3V (1155/H61/DDR3) : 51,95Ε
  • RAM DDR3 Transcend 2GB Dimm 1333 Retail : 8,95 x2 = 17,89E
  • VGA PCI-X MSI Nvidia GT 620 2GB : 55,20E
  • HDD Toshiba SATA III 500GB 32MB 7200 : 54,39E
  • DVD-RW Samsung SH-222BB Sata Black Bulk : 17,80E
    Σύνολο : 425Ε (με ΦΠΑ,κάπου εκεί θα κινηθώ)Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη!

turbo-x και γενικως συναρμολογησεις πλαισιου δεν εχουν την καλυτερη φημη…απο προσωπικη εμπειρια παντως οι φημες ευσταθουν…

Τα χω ακούσει και γω, γι’ αυτό ρωτάω…

2 φορες καψιμο μητρικης σου λεει κατι; #-o

οκ με έπεισες !Μακριά κι αγαπημένοι !
(Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο μήπως?)

ο τελευταιος μου υπολογιστης ειναι απο το e-shop και 2 χρονια μην τον ματιαξω δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα…δεν θελω να σε κατευθυνω καπου γιατι ποτε δεν ξερεις,απλα ψαξε το λιγο περισσοτερο…

Thanks!

Η συμβουλή μου είναι πάντα να δίνεις μεγάλη προσοχή σε τροφοδοτικό και μητρική γιατί αυτά κρατάνε όλο το σύστημα. Δηλαδή όχι turbo-x τροφοδοτικό αλλά μια πιο επώνυμη μάρκα όπως thermaltake ή coolermaster για παράδειγμα. Επίσης μνήμη βάλε και παραπάνω (8gb) άμα θες αφού τσάμπα είναι σχεδόν. Και σκέψου μήπως βάλεις έναν ssd για το λειτουργικό όπως αυτόν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives-(SSD)/OCZ-Vertex-3-Series-120GB-SSD-2-5-Sata-6Gb-s-VTX3-25SAT3-120G.htm. Πίστεψέ με αξίζει.

Ο,τι ειπε ο απο πανω ειναι σωστο.

Αξίζει τόσο πολύ τα παραπάνω λεφτά ένας ssd από hd?

Ευκολακι!!!

Θα φυσαει το πισι.

Ντρέπομαι λίγο, αλλά θα σας ρωτήσω. Επειδή τελευταία είχα μία συζήτηση με τον κολλητό μου σχετικά με τους υπολογιστές και επειδή είμαι εντελώς άσχετη κι αυτός έχει ένα θέμα με τα προϊόντα της apple, μου είπε ότι ο υπολογιστής της εταιρείας, ο iMac, είναι πάρα πολύ καλός και έχει αντοχές. Μου είπε, όμως, ότι είναι ακριβός, γύρω στα 1300 ευρώ. Καταρχάς είχα αρχίσει να το σκέφτομαι, αλλά κωλύομαι γιατί τα λεφτά είναι πολλά. Άμα έκανε μέχρι 800 θα τον αγόραζα, τα λεφτά τα έχω σχεδόν μαζέψει (βέβαια προορίζονταν για το ταξίδι, αλλά δεν βλέπω φως στον ορίζοντα). Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ψιλοντρέπομαι τέτοια εποχή και να σκέφτομαι μία τέτοια αγορά. Από την άλλη υπάρχει και άλλη λύση (κατά τον φίλο μου). Να αγοράσω έναν Mac mini επεξεργαστή (γύρω στα 700) και να κρατήσω την οθόνη, το πληκτρολόγιο και λοιπά που έχω ήδη. Θα άξιζε μία τέτοια αγορά τα λεφτά της; Ισχύει ότι έχουν περισσότερες αντοχές; Να σημειώσω ότι πριν κανα μήνα περίπου ο υπολογιστής μου (τον έχω πέντε-έξι χρόνια) δεν άνοιγε ξαφνικά. Τελικά άνοιξε, αλλά τα αρχεία μου χάθηκαν, τα πάντα, φωτογραφίες, μουσική, ταινίες. Και τώρα ξανακολλάει, παρ’ όλο που του έκανα φορμάτ.

Φτιάξε ενα pc και άσε τον φίλο σου να πετάει λεφτά για i-shit
Με 1300? φτιάχνεις τούμπανο pc 3 σκαλιά πάνω από mac

Με 800? στήνεις κομπλέ μηχάνημα που θα σε υπερκαλύψει με οθονάρα και περιφερειακά(ηχεία-πληκτρολόγιο-ποντίκι κ.λπ)
Και με λίγοτερα μιας και δεν σε κόβω να ασχολείσαι με gaming ή καμία επεξεργασία video κ.λπ

Δεν έχω ιδέα από υπολογιστές και θα ήθελα να μάθω (αν είναι να τα αλλάξω όλα με 800 ευρώ, το σκέφτομαι), αλλά δε θέλω να ρωτήσω τεχνικό ή σε μαγαζί εδώ γιατί θα προσπαθήσουν να μου πασάρουν τα δικά τους. Δε θα προτιμούσα και windows, επειδή αυτός ο φίλος μου μού είπε για ένα άλλο λογισμικό, ή όπως το λένε, λειτουργικό και είπε ότι αυτά δεν έχουν ιούς, όπως τα windows. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά, αλλά γενικώς έχει έρωτα, έναν χρόνο μάζευε λεφτά για να αγοράσει το iphone. :stuck_out_tongue: Θέλω, επίσης, να είναι λίγο μαζεμένο στο μέγεθος. Αν πάντως έχετε να (αντι)προτείνετε κάτι καλό, καλύτερο απ’ αυτό, καλοδεχούμενη η πρόταση. Ευχαριστώ.

Α, οκ, δεν το συζητώ να δώσω για ένα πι σι 1300 ευρώ. Αλίμονο. Και 800 πολλά είναι, για ένα καλό, πολύ καλό, μηχάνημα μιλάμε πάντα. Να αντέχει θέλω. :stuck_out_tongue:

Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά Σαιλεντ.

1ον αν ντρέπεσαι σταμάτα να γράφεις σε φορουμ
2ον με 500 ευρώ παίρνεις pc ανάλογων δυνατοτήτων με το mac και έτσι και αλλιώς δεν σου χρειάζεται κάτι παραπάνω για το fb, word, farmville τρίπτυχο που σε κόβω (τί σπουδάζεις?)
3ον σου μένουν και 300 ευρώ για τριήμερο με τις κολλητές
4ον ο φίλος σου είναι χαζός
5ον αντοχές τι εννοεί? στο κρεββάτι? η στην πυγμαχία?

Ο φίλος σου όντως είναι χαζός. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις mac (και να υπήρχε βέβαια με τα χρήματα που διαθέτεις το πολύ πολύ να έπαιρνες το ποντίκι :stuck_out_tongue: )

Εσύ τι υπολογιστή θες να πάρεις; Desktop ή laptop? Και στις δύο περιπτώσεις πάντως με τα λεφτά που μπορείς να δώσεις μπορεις να φτιάξεις (ή να πάρεις έτοιμο) ένα πολύ καλό μηχάνημα

Γιατί έχεις κολλήσει ποτέ ιό?
Δυστυχώς δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές εκτός από windows, που τα 7 είναι αρκετά καλά
Έχεις δουλέψει σε os x(το λογισμικό της apple) περιβάλλον και σου άρεσε?
Όλα τα apple προϊόντα είναι υπερκοστολογημένα, γνώμη μου είναι ότι θα πετάξεις τα λεφτά σου…άσε που δεν διαθέτεις τόσα όπως λες

Πριν κάνα 6μηνο έστησα δικό μου pc τα πάντα όλα από την αρχή στα 900?+ και με parts που για σένα που φαντάζομαι το έχεις για καθημερινή χρήση(internet, movies, music κ.λπ) θα ήταν overkill(π.χ. κάρτα γραφικών ~220?, δεν σε κόβω για hardcore gamer)

Και μένα τα παιδιά στο insomnia(τεχνολογικό φόρουμ) με βοήθησαν στη σύνθεση, αν θες ανοίγω θέμα εκεί να ξεκινήσουν τις προτάσεις οι πιο ειδικοί

edit:χαχα ωραίος ο nihilist
Και γω ήθελα να γράψω ότι ο φίλος της είναι μ@λ@κ@ς αλλά κρατήθηκα γιατί είναι και κολλητός :stuck_out_tongue:

[B]nihilist:[/B]
Ελάτε βρε που τα βάλατε με τον φίλο μου. :lol: Ντάξει, αφού του αρέσουν, σε εμένα και στον καθένα δηλαδή τί λόγος πέφτει; Τέλος πάντων. Το θέμα έχει να κάνει με το πι σι μου.

1ον) Δεν ήξερα αν έπρεπε να το αναφέρω αυτό για τον μακ, αλλά επειδή μου μπήκαν οι σκέψεις, σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας, λέω, όλο και κάποιος θα βρεθεί να με συμβουλέψει. Άλλος ένας λόγος που ντράπηκα ήταν η τιμή, απελπιστικά μεγάλο το ποσό, υποθέτω ότι πληρώνεις την φίρμα apple παρά τις δυνατότητές του. Είναι ομορφούλικο πάντως κακά τα ψέματα. :stuck_out_tongue:
2ον) Βασικά με νοιάζει ένας υπολογιστής που να αντέχει στον χρόνο, υπάρχει;;; Θέλω να αποφύγω τα τελευταία απρόοπτα. Αλλά δεν ξέρω πού να απευθυνθώ. Δεν τους έχω και τόσο εμπιστοσύνη εδώ. Άσε τί σπουδάζω, ντρέπομαι. :lol:
3ον) Τριήμερο με τις κολλητές;; Άλλη ερώτηση…:stuck_out_tongue:
4ον) Απάντησα.
και 5ον) Αντοχές στον χρόνο καλέ.
Ελπίζω να σε κάλυψα. :smiley:

Μπορεί να περιμένει να απαντήσει ο Mακιντος που το κατέχει το θέμα :wink:

Silent, εκτός του ότι τα part των mac είναι ίδια με αυτά που μπαίνουν στα μπανάλ, μη τρέντυ pc(απλά υπερκοστολογημένα) δεν είναι και αναβαθμίσιμα σαν τα pc, π.χ. να βάλεις άλλον 1 ή 2 σκληρούς ή ram κ.λπ + αν σου χαλάσει κάτι καληνύχτα(all in one μηχάνημα)

Βασικά τζάμπα το συζητάμε γιατί είναι πανάκριβα, pc θα πάρεις :stuck_out_tongue:
Υπάρχουν μαγαζιά που κάνεις τη σύνθεσή σου και σου στέλνουν τον πύργο έτοιμο στημένο

Λές να προτείνει…mac? :lol: