Pink Floyd

Εμ,χμ,γκούχου-γκούχου.
Κιθάρα παίζει και ο SNOWY WHITE!!

Τώρα αυτό που έχει γράψει ο Waters αναφέρεται γενικά και όχι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Τέλος πάντων ας το αφήσουμε επειδή βλέπω ότι μπαίνουμε σε λεπτομέρειες που μπορεί να μην αφορούν πολλούς.
Άμα είναι να κανονίσουμε Floydoσυνάντηση και να λέμε διάφορα!

Αυτός είναι δεδομένος από παλιά! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Raziel666

Σου είπα, σε προηγούμενο σχόλιο που ανέφερα για το Have A Cigar, ότι την συναυλία στη Λισαβόνα την έχω (Το πρώτο μέρος όχι το Dark Side of the Moon). Ξέρω πότε έγινε.

Αυτό που θέλω να μου πεις, γι αυτό ανάφερα για προπαγάνδα, είναι αν είσαι σίγουρος (και αν έχεις γνώσεις) ότι αυτό που ακούς είναι προ-ηχογραφημένα φωνητικά ή όχι ΑΣ ΠΟΥΜΕ ??κόλπα?? του ηχολήπτη για να μη βγει καλός ο ήχος και εμπορευτεί κάποιος το DVD (από εκεί ως γνωστόν ξεκίνησε την περιοδεία Dark Side of the Moon).
Στο The Fletcher Memorial Home π.χ. στη Μαλακάσα αναφέρει τον Μπρέζνιεφ δύο φορές ενώ στη Λισαβόνα κανονικά. Γίνεται προ-ηχογραφημένα φωνητικά να το κάνουν αυτό;
Για την προπαγάνδα αναφέρετε γενικά όχι για την ??ράδιο αρβύλα απάντηση?? στους Εβραίους.

Για τα φωνητικα το εχει πει και ο σαξοφωνιστας εκεινης της περιοδειας, οτι πολλα ηταν προηχογραφημενα. Σορρυ αλλα δεν εχω λινκ διαθεσιμο, στο φορουμ του pinkfloydz ηταν παντως.:slight_smile:

Λογικα θα εχει και σε αυτην την περιοδεια, αν και δε με πολυαπασχολει. Το Wall αλλωστε ειναι κατι πολυ παραπανω απο μια συναυλια… Και απ’οσο εχω δει απο τα βιντεακια (απο τη στιγμη που πηρα τα εισητηρια, προσπαθω να μη βλεπω πολλα:p), οι νεες ερμηνειες που του εχει δωσει ο Waters ειναι πραγματικα καταπληκτικες!

For the record, ειμαι Gilmourικος :stuck_out_tongue: :smiley:

Blacky23002, όχι δεν έχω εξειδικευμένες γνώσεις στην ηχοληψία. Από όσα γνωρίζω όμως, στα προηχογραφημένα φωνητικά κάνεις οτιδήποτε θέλεις.

Γιατί να κάνει “κόλπα” ο ηχολήπτης σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (το οποίο παρεμπιπτόντως μεταδίδεται και τηλεοπτικά) δεν μπορώ να το καταλάβω. Είχε και η τηλεοπτική μετάδοση του Rock in Rio των Maiden τέτοια κόλπα και δε τα θυμάμαι;

Εν πάσει περιπτώσει, από αυτό που βλέπω και ακούω σ’ αυτά τα video εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ό,τι είπα στα παραπάνω post.

Αν θέλει κάποιος να κάνει αυτό που λέει στο wikipedia (να συγχρονίσει δηλαδή τα φωνητικά από διάφορες συναυλίες και να δει τι βγαίνει), με γεια του με χαρά του. Ήδη φαντάζομαι βέβαια σε διάφορα forum των Floyd όλο και κάποιος θα το έχει κάνει.

Και στην τελική, αν πρόκειται για κακοήθειες πρώην συνεργατών (με ποιο σκοπό άραγε;) δε νομίζω να ιδρώνει το αυτί του αφεντικού. Ούτε κόσμο έχει αποτρέψει από το να πάει στις συναυλίες ούτε τίποτα. Άρα όλοι είναι ευχαριστημένοι και η ζωή συνεχίζεται…

Raziel666
[U]ΤΟ ΒΡΗΚΑ[/U]. [B]Εδώ - Roger Waters - The Gunner’s Dream live[/B] στο 4:45 Ακούγετε η φωνή του ενώ είναι μακριά από το μικρόφωνο. Είναι το μόνο τραγούδι που δεν έβαλα στα dvd που ανέβασα στα ??γνωστά μαγαζιά?? (Roger Waters Live In Lisboa & Malakasa 2006 (Greek Subs, Full Concert). Γι αυτό μου ξέφυγε.

Συγνώμη που σας έπρηξα Αλλά η γνώση είναι ΤΟ ΠΑΝ . Και η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας. ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ.

καλα, περί ορέξως κολοκυθόπιτα, αλλά αυτό δεν περίμενα να το ακούσω ποτέ…

Τώρα αυτό που έχεις ποστάρει Blacky δεν έχει σχέση με το τραγούδι. Είναι μία σαφώς προηχογραφημένη κραυγή που είναι αφύσικο να μπορούσε να κρατήσει ο Waters, και οποιοσδήποτε άλλος εδώ που τα λέμε, και που ο ίδιος δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει αφού αρχίζει να ξανατραγουδάει πάνω στην κραυγή. Είναι εφέ του τραγουδιού, όχι αυτό που λέμε προηχογραφημένα φωνητικά. Μιλάω πάντα για το συγκεκριμένο σημείο, δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες αποδείξεις.

:lol::lol:#-o
Tώρα τέτοια ώρα θα μπορούσα να αφήσω και τίποτα να πέσει κάτω, αλλά ακούω το καινούριο Clapton αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να συγκρατηθώ!

Ρε παιδιά προσέχετε λίγο τι γράφετε…

[B]mandrake[/B]
Δεν λέω για την κραυγή. Ακούγετε η φωνή του να λέει τις λέξεις ?? [B]In the corner[/B]?? από τον στίχο ??[B]In the corner of some foreign field[/B]?? και αυτός δεν είναι στο μικρόφωνο.

να μπει ο νεαρος τωρα στο αγαπαμε νο 3

μυριζομαι μεγαλο λαβρακι :blues:

awake Τι σημαίνει αυτό;

Για να είμαι πιο δίκαιος περί Kilminster/Bramhall: δεν έχω ακούσει κανέναν από τους 2 σε ό,τι έχουν κάνει (αν έχουν κάνει) πέρα από τα του Waters.

Έχοντας δει τον Kilminster live στη Μαλακάσα με τον Waters και τον Bramhall στο In the Flesh DVD, προτιμώ τον πρώτο. Simple as that.

Τα λαβράκια ανήκουν στην οικογένεια Serranidae και στο γένος Dicentrarchus και υπάρχουν σε δύο είδη: το Dicentrarchus labrax που φθάνει σε μήκος το 1 μέτρο και του οποίου τα νεαρά άτομα φέρουν μελανά στίγματα, που τελικά χάνονται και το Dicentrarchus punctatusα, που φθάνει το 0,5 μ. και γενικά φέρει μελανά στίγματα. Πρόκειται για ψάρι που σπάνια συναντάται ή αναγνωρίζεται.
Το λαβράκι είναι ο κύριος κυνηγός της ακτής από την οποία σπάνια απομακρύνεται πολύ. Κυνηγά παντού, στον αφρό, στα μισόνερα αλλά και στον βυθό. Το συναντάμε σε κάθε λογής βυθό, στην άμμο, στη λάσπη, στα βότσαλα, στην πέτρα, στον βράχο, αρκεί να υπάρχει τόπος για καρτέρι και αφθονία τροφής. Ο οργανισμός του ψαριού αυτού αντέχει σε μεγάλες αλλαγές της αλατότητας του νερού, γι αυτό και το προσελκύουν οι λιμνοθάλασσες, οι εκβολές ποταμών, μέσα στα οποία επιβιώνει συχνά σε περιβάλλον με σχεδόν μηδενική αλατότητα. Περιοχές όπου εκβάλει ή πηγάζει γλυκό νερό, ανεξάρτητα από την ποσότητα ή τις διαστάσεις του χώρου, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσουν τα λαβράκια κάποιες εποχές και ώρες της ημέρας.
Το λαβράκι είναι ψάρι που βρίσκεται σχεδόν παντού σε κάθε μορφής ακτή, σε μικρούς ή μεγάλους αριθμούς, από κοφτά βραχώδη νερά, μέχρι πολύ ρηχή αμμουδιά αλλά δεν φαίνεται, διότι σπάνια πιάνεται τυχαία από ψαρά που όμως δεν ψαρεύει γι αυτά. Είναι ψάρι που συχνάζει σε σημεία που υπάρχουν δυνατά ρεύματα, όπως σε κάβους, σε ξέρες, σε πόρθους, σε δίαυλους, σε κυμματοθραύστες. Τα ανταμώνουμε επίσης σε τόπους όπου υπάρχει κίνηση από πλεούμενα, όπως σε πορθμεία και σε λιμάνια, μικρά ή μεγάλα. Είναι βέβαιο ότι σε κάθε λιμάνι με καϊκια και ψαρόβαρκες, θα υπάρχουν λαβράκια, μικρά ή μεγάλα, που θα περιπολούν τα ρεμέντζα, τα σχοινιά από τις άγκυρες και τους κάβους που έχουν πέσει στο νερό, αλλά για να τα δει κανείς θα πρέπει να πάει νωρίς το πρωί με μπουνάτσα και να φροντίσει να μην τα θορυβήσει. Τροφή του αποτελούν τα μικρά ψάρια, οι γαρίδες, τα καβούρια, τα μαλάκια και οποιοσδήποτε άλλος θαλάσσιος οργανισμός του ερεθίσει τα αρπακτικά του ένστικτα ή η ανάγκη της επιβίωσης το οδηγήσει να τα καταπιεί. Τρώει και περίεργα πράγματα, όπως κρέας από σουβλάκι, που χρησιμοποιείται σαν δόλωμα από ερασιτέχνες ψαράδες σε πορθμεία και πολλές φορές τα λαβράκια πιάνονται σε αρματωσιές δολωμένες με ψωμί. Τρώει και νεκρά ψάρια όταν τα βρει μπροστά του γι αυτό και μαζεύεται κάτω από ψαροκάϊκα, όπου καθαρίζουν τα δίχτυα τους οι ψαράδες και πετούν τα χαλασμένα ψάρια στην θάλασσα. Πολλοί λένε δε, πως αν χρειαστεί ή όταν πρέπει, πως τρώει και χορτάρια. Η αλήθεια είναι πως το λαβράκι, εκτός από το κυνήγι βρίσκει την τροφή του με την βοσκή, «καβουρολογώντας» όπως λένε οι ψαράδες, ψάχνοντας δηλαδή ανάμεσα στα φύκια, τα χορτάρια, τις πέτρες και τα χαλίκια για διάφορους οργανισμούς όπως καβούρια, γαρίδες, σκουλήκια, με αποτέλεσμα να καταπίνει και κομμάτια από φυτά.
Οι βιότοποι που ευνοούν την ανάπτυξη αλλά και την παρουσία του λαβρακιού είναι οι λιμνοθάλασσες, όπου και παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις αυτού του είδους. Ένα περιβάλλον πλούσιο σε τροφή, όπου το λαβράκι είναι ο μόνος θηρευτής με αποτέλεσμα σε τέτοιους τόπους να παρουσιάζει πιο γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τα ψάρια ανοικτής θάλασσας.
Είναι ψάρι όμορφο, με γκρι-μολυβί στην ράχη και ασημί στα πλευρά. Τα ψάρια που ζουν σε περιοχή με πολλά φύκια και σε λιμνοθάλασσες χρωματίζονται με σκούρο καφέ ή πράσινο στη ράχη και χρυσό στα πλευρά τους.
Στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου οι ψαράδες τρέφουν μεγάλο σεβασμό γι αυτό το ψάρι κι αυτό φαίνεται από τα ονόματα που χρησιμοποιούν για το ψάρι αυτό, ονόματα που έχουν σχέση με το βάρος του. Αποκαλούν το ψάρι αυτό «χανίδι», όταν εμφανίζεται την άνοιξη κι έχει μήκος ελάχιστα μόνο εκατοστά. Μέχρι τα 150 γρ. ονομάζεται «τσιγκριδάκι», μέχρι τα 300 εκ. γίνεται «τσιγκρίδι». Τα ψάρια του μισού κιλού λέγονται «λαβρακόπουλα» για να ονομαστούν «μισολαύρακα» στα 700 γρ. και μέχρι να φθάσουν τα 900 γρ. ονομάζονται «γλιαράδες». Από δω και πέρα ονομάζονται «λαβράκια» και συνηθίζεται το πολύ μεγάλο λαβράκι να αποκαλείται απλώς «ψάρι». Συχνά ακούς ψαράδες σε αυτή την περιοχή να λένε πως έπιασαν 5 λαυκίνους, 3 κεφάλια, 6 χέλια, 2 μισολάβρακα και ένα ψάρι 3 κιλά, είναι σίγουρο ότι μιλούν για λαβράκι.
Τον Γενάρη τα λαβράκια σχηματίζουν μικρά ή μεγάλα κοπάδια και μετακινούνται προς τους τόπους αναπαραγωγής τους. Τα κοπάδια αυτά αποτελούνται από ψάρια του ίδιου φύλου και συνήθως τα ψάρια έχουν το ίδιο μέγεθος. Στις ακτές πρώτα εμφανίζονται τα αρσενικά ψάρια που είναι και πιο μικρά από τα θηλυκά, σπάνια βρίσκουμε αρσενικό λαβράκι πάνω από 1500 γρ. Τα ψάρια αυτά είναι ώριμα για αναπαραγωγή κι επειδή αυτή την εποχή έχουν σπέρμα, ονομάζονται «γαλάρια». Το κοπάδι των αρσενικών ψαριών θα διαλέξει κάποιο χώρο, σημείο στην ακτή όπου θα εγκατασταθεί και καρτερικά θα περιμένει την εμφάνιση του κοπαδιού των μεγάλων σε μέγεθος θηλυκών ψαριών, που είναι γεμάτα αυγά. Όταν αυτό θα συμβεί τα δυο κοπάδια θα αναμειχθούν αμέσως και θ? αρχίσουν να τρίβουν το ένα με το άλλο τα σώματά τους σαν σε χορό. Ταυτόχρονα τα θηλυκά θα αποχύσουν μέσα στα ρεύματα τα αυγά τους και τ? αρσενικά θα τα περιλούσουν με το γάλα τους. Τα γονιμοποιημένα πια αυγά θα σκορπίσουν με τα ρεύματα και το κύμα και θα παρασυρθούν σ? ένα ταξίδι για να επιστρέψουν την άνοιξη στην ακτή, τώρα πια σαν γόνος λαβρακιού ή «χανίδι» όπως ήδη το ονομάσαμε.
Αυτή είναι η αρχή του κύκλου της ζωής του λαβρακιού ενός ψαριού, που πάντα ενθουσιάζει τον ερασιτέχνη ψαρά και τον παρασύρει σε απίστευτες περιπέτειες για να ψαρέψει.

Στο προηγούμενο σου ποστ όμως έκανες μία απόλυτη κρίση χωρίς αυτές τις διευκρινίσεις όπου επιβεβαιώνεις πως δεν γνωρίζεις τον Bramhall II.

Ίσως έπρεπε να το διατυπώσω καλύτερα. Αλλά και πάλι, better late than never.

Edit: μπορεί κάθε ένας τους σαν κιθαρίστας να είναι ασύλληπτος, απίστευτος ή οποιοδήποτε άλλο επίθετο (σε υπερθετικό βαθμό). Αλλά από αυτά που είδαν τα μάτια μου και ακούσαν τα αυτάκια μου (τα DVDs & live CD’s φαντάζομαι ότι αποτελούν κριτήριο), ο Kilminster ταιριάζει πιο πολύ από τον Bramhall II στο show του Waters.
Peace.

Κι εγώ τώρα θα ρωτούσα αν υπάρχει κανένα άλμπουμ του Kilminster γιατί ο Bramhall…θερίζει!

awake Τι σημαίνει αυτό; :-k:-k:-k:-k

awake
κάθησα και διάβασα τα ποστ σου στο συγκεκριμένο τοπικ. Επειδή διάβασα ότι το Animals είναι ο δίσκος που γουστάρεις και διάβασα και αυτό

Έχω να σου πω ότι θα κάνω παράπονα στον πατέρα σου ότι είσαι μεγάλο ??ΣΚΥΛΙ?? για να μη πω ??ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ?? (και μαχαιρώνεις πισώπλατα).

Στο Αγαμαμε 3 να βάλεις κανέναν άλλον (να μη σου πω πιάν).

Με αυτό που έγραψα ??Αλλά η γνώση είναι ΤΟ ΠΑΝ . Και η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας. ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ??. Πέρασε από το ??σκυλίσιο?? σου μυαλό ότι μπορεί να ήταν μια συμβουλή σε οποιοδήποτε ημιμαθή που μπαίνει και γράφει ότι του σερβίρουν;

Στη συζήτηση γιατί δεν πήρες μέρος ;
Μη κάθεσαι κρυμμένος Ναπολέων! (Διάβασες και τη φάρμα των Ζώων!)

[B]Από το να αρχίσεις να λες παπάρες θα προτιμούσα μια συγνώμη, ξέρεις, σαν και αυτή που ζήτησε ο ??πατέρας?? σου από τους υπόλοιπους στο LIVE 8[/B]

μπλακυ

μολις μιλησα τηλεφωνικα με τον πατερα μου

λεει πως εισαι σατανας κ μετενσαρκωση του γκιλμουρ κ να μην σου ζητησω συγνωμη ουτε την μερα που θα ανοιξει η κολαση

σορρυ φιλε.βρες τα με τον πατερα μου.

[B](where’s your fucking sense of humor , old chap ?)[/B]

Syd Barrett
The Piper at the Gates of Dawn
A Saucerful of Secrets
Ummagumma
Atom Heart Mother
The Dark Side of the Spoon:lol: