Primordial - Exile Amongst The Ruins [2018]

“Exile Amongst The Ruins” track listing:

  1. Nail Their Tongues
  2. To Hell or the Hangman
  3. Where Lie the Gods
  4. Exile Amongst the Ruins
  5. Upon Our Spiritual Deathbed
  6. Stolen Years
  7. Sunken Lungs
  8. Last Call

Έχει κυκλοφορήσει από χθες νομίζω. Πρώτες εντυπώσεις θετικές αν και έχει ψωμί ακόμα ο δίσκος. Χθες ξεκίνησαν και τουρ Γερμανία με το σετ να περιλαμβάνει 7/8 τραγούδια του δίσκου.

1 Like

Mου κάνει πάντως 2 κλικ παραπάνω από το προηγούμενο

2 ακούσματα που του έριξα μου φάνηκε αρκετά καλός.

Τρελή δισκαρα

Τι εγραψαν παλι οι τυποι ρε παιδια;
Τοσο συναισθηματικα φορτισμενους δισκους παντως δεν υπαρχει αλλη μπαντα που να μπορει να συνθεσει!

γκούχου γκούχου

1 Like

Δεν εχω αξιωθει να τους ακουσω ποτε. Θα τους εχω στα υπ’οψιν.

1 Like

To Hell Or The Hangman προς το παρον το αγαπημενο μου τραγουδι.
Εκπληκτικη συνθεση. Για μενα μαλλον θα βρισκεται ανετα στους δισκους της χρονιας το αλμπουμ.

2 Likes

Είναι και πολύ ιδιαίτερο στιχουργικά. Και αυτό το Sunken Lungs, ταυτόχρονα μου γαμάει και φτιάχνει την ψυχολογία. Όση αναγνώριση παίρνει ο Άλαν για τους στίχους και την ερμηνεία, άλλη τόση πρέπει να παίρνουν κι οι άλλοι για τις μουσικάρες τους.

Το ακουω τωρα. To Where lie the gods ειναι ενα τεραστιο επος

Υπερβολικούς σας βρίσκω. Το δίσκο θα το χαρακτήριζα άνισο, μιας και μόνο 4 στα 8 κομμάτια ξεχώρισα, και δη τα “Nail their tongues” (όμορφη εισαγωγή και τέλειο refrain), “Where lie the gods” (το καλύτερο του δίσκου και Primordial όπως τους μάθαμε και τους θέλουμε), “Stolen years” (επιτέλους κάτι πιο διαφορετικό, τέλειο αργό, συναισθηματικό κομμάτι) και “Last call” (θα μπορούσε να είναι μικρότερο αλλά το πρόσημο είναι θετικό γιατί έχει διάφορα ενδιαφέροντα σημεία).

Τα άλλα 4 αδιάφορα θα τα έλεγα. Όχι κακά, αλλά δε θα τα έβαζα να τα ξανακούσω.

Δεν περίμενα και πολλά, γιατί ούτε το προηγούμενο μου πολυ-άρεσε, πόσο να συνεχίσουν κι αυτοί, έχουν βγάλει μπόλικες δισκάρες.

3 Likes

Αδιάφορα τα to hell or the hangman και sunken lungs?? τα βρίσκω εντυπωσιακά αυτά τα 2, ειδικά το δεύτερο το θεωρώ από τα καλύτερά τους τα τελευταία χρόνια και με εντυπωσιακό drumming

1 Like

Αδυνατω να καταλαβω ομολογω πως βρηκε αδιαφορα τα συγκεκριμενα τραγουδια ο αποπανω σου. Το μονο αδιαφορο τραγουδι του δισκου για μενα ειναι το Upon Our Spiritual Deathbed, ολος ο υπολοιπος δισκος ακουγεται μονοκοπανια.

Επισης απορω αν τελικα θελουμε Primordial οπως τους μαθαμε και τους θελουμε ή αν τους θελουμε να παιξουν επιτελους κατι διαφορετικο. :stuck_out_tongue:

ΥΓ. Το ομωνυμο του δισκου ειναι φοβερο τραγουδι.

Προσωπικά χαίρομαι που έστω και για λίγο ξεφεύγουν απ’ την πεπατημένη. Καλό δισκάκι το Where Greater Men Have Fallen σε γενικές γραμμές αλλά ήταν λίγο πολύ μια επανάληψη των προηγούμενων κυκλοφοριών τους.

Σεβαστό είναι,διαφορετικά κριτήρια (ας μην κάνουμε πάλι κουβέντα για το γούστο κτλ) απλά μία έκπληξη την πήρα. Η πρόταση πριν το ΥΓ είναι για μένα και η ουσία του πράγματος, προτιμώ το δεύτερο σκέλος της, το οποίο και είναι παρόν στο δίσκο.

1 Like

Δε με απασχολεί και τόσο αν αλλάζουν στυλ ή μένουν στα ίδια, αρκεί να γράφουν ωραία τραγούδια. Π.χ. το “To hell or the hangman” όντως εντυπωσιάζει από την άποψη ότι πάνε να παίξουν κάτι πιο up-tempo με straight-forward riff-ολογία, αλλά εμένα προσωπικά δε μου φαίνεται κανένα riff του εντυπωσιακό. Γαμώ η αλλαγή, ας ήταν κι όλος ο δίσκος έτσι, δε με νοιάζει.

Π.χ. το ομώνυμο ή τα άλλα που χαρακτήρισα βαρετά είναι στο ίδιο κλασικό στυλ, και σε αυτό το στυλ έχουν παίξει πολύ καλύτερα μου φαίνεται.

Μπήκα να γράψω αν βρήκε κανείς άλλος επίσης το ομώνυμο που το έκαναν και single/video και θα βρει θεση στα σετλιστ τους από τα πιο αδύναμα του άλμπουμ, αλλά οκ είναι ακριβώς από πάνω μου.

Το τελείωμα του Nail Their Tongues έπος.

Οι Primordial είναι πια μόνο για όσους καυλώνουν με Primordial, αλλά who cares κιόλα.

Νομιζω πως παντοτε ηταν ετσι βεβαια.

Ε το To The Nameless Dead το έδινα και σε έναν άσχετο να ψαρώσει