Progressive metal κυκλοφορίες/μπάντες

Μία “σούμα” όσο αφορά τις μέχρι στιγμής κατά τη δική μου κριση δυνατότερες prog κυκλοφορίες της χρονιάς.

Sun Caged - Artemisia
Symphony X - Paradise Lost
Redemption - The Origins Of Ruin
Mekong Delta - Lurking Fear
Poverty’s No Crime - Save My Soul
Sieges Even - Paramount
Cirxus Maximus - Isolate

χμ. πολυ καλο. το δευτερο παντως δε το φτανει. ειναι και καπως διαφορετικό. δεν προοριζοταν αρχικα ως δισκος και ηταν περισσοτερο ως demo, αν δε κανω λαθος. το κυκλόφορησε μετα η inside out, βγαλαν το δευτερο που ηταν δισκαρα και ενω γραφαν το τριτο τους παρατησε (κλασσικα οπως παντα) ο lande. πρεπει καποιος να τον πεισει οτι δεν ειναι τοσο καλος στα μελωδικα ροκ που εχει κολλησει, οσο ειναι στα πιο metal. και επιτελους ας κανει καμια σοβαρη δουλεια σαν κι αυτο. οχι οτι τα αλλα ειναι ασχημοι δισκοι, αλλα το burn the sun δε το φτανουν.

Αν μπορέσει κάποιος να μου στείλε σε PM ένα θαυματουργό link για το The Origins Of Ruin των Redemption θα τον εκτιμούσα βαθύτατα…:slight_smile: Α και γαι το cd των Amarant’s Plight

νεα μπαντα των donati,sheehan και macalpine

need more??

__Πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση, αν και το τραγούδι που είχαν στο site τους δεν έλεγε και τόσα πολλά… Τουλάχιστον όχι όσα θα περίμενε κάποιος απ’ αυτούς!! :wink: :slight_smile:

__Εγώ προτιμώ τους Bozzio - Levin - Stevens … :wink: 8)

Το ποστάρω κι εδώ γιατί μάλλον εδώ ταιριάζει καλύτερα

Σόρρυ αν έχει αναφερθεί σε αυτούς κάποιος πριν από εμένα, αλλά τρομερή μπάντα θεωρώ τους Tears of Anger. Συμμετέχει σε αυτούς ο Bjorn Jansson που τραγουδούσε στo “for the love of art and the making” των θεών Beyond Twilight, καθώς και 2 μέλη των πολύ καλών Mind’s Eye. Έχουν δύο κυκλοφορίες, το still alive(2004) και το in the shadows (2006). O Jansson θυμίζει πολύ Jorn Lande και είναι εκπληκτικός τραγουδιστής. Η μπάντα παίζει τεχνικά αλλά δεν κουράζει γιατί τα κομμάτια είναι πιασάρικα και δυναμικά. Από τα 2 άλμπουμ προσωπικά προτιμώ το πρώτο, χωρίς όμως να υστερεί το δεύτερο.

το νεο αλμπουμ των nightingale του θεου dan swano

nightingale - white darkness

παιζει να ναι η καλυτερη κυκλοφορια τους!!!

γαμεί αυτό όντως.

επιτέλους νέο υλικό από biomechanical. το the empire of the worlds τσακιζε και αυτο ακουγεται επισης πολλα υποσχομενο. δεν ειναι ομως και στη καλυτερη ποιοτητα ηχου γμτ… καταραμενο μαισπεις.

τσεκαρετε οι απιστοι και μη :stuck_out_tongue:

11th February 2008 release date

και το εξωφυλλο…

ειναι απιστευτο.

σουπερ το εξωφυλλο!!!οντως.το κομματακι νομιζω ειχε ανεβει εδω και καιρο και οντως ακουγεται πολλα υποσχωμενο!!ειδωμεν!!

ενα διαμαντακι απο το 1999

Clockwork - Surface Tension

φοβερες συνθεσεις,καταπληκτικοι παιχτες,ομορφα φωνητικα,επιρροες απο διαφορα ειδη του progressive και μια συμμετοχη του sean malone σε ενα κομματι,πιστευω ειναι αρκετα για να πεισουν!!!

:thumbup: :thumbup:
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=190044#post190044

ακουσα σημερα για πρωτη φορα το τελευταιο pagans mind και το βρηκα δισκαρα!για πειτε και για τις αλλες τους κυκλοφοριες ειναι το ιδιο καλες?

εγω προσωπικα οτι εχω ακουσει τα θεωρα καταπληκτικα.φοβερες συνθεσεις,ριφαρες,τεχνικο παιξιμο,φωνητικα
ολα πρωτης ταξεως!!!

να και το εξωφυλλο απο το καινουργιο τους
pagan’s mind - god’s equation

διασκευαζουν david bowie το hello spaceboy!!!πρωτα οι behemoth.τωρα αυτοι.κατι ξερουν μου φενεται ολοι τους!!! :stuck_out_tongue:

Ας προτείνω μία κυκλοφορία ελληνικής μπάντας. Prog/power/neoclassical στο ύφος των παλιών Dream Theater, Symphony X, Stratovarius. Με συμμετοχές από τους Βασίλη Αξιώτη στα φωνητικά (ex Phantom Lord) & Bob Katsionis στα πλήκτρα (Firewind, Nightfall, Casus Belli, solo κ.α.)

Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μιά ματιά εδώ: http://burning-star.net/

Ορίστε κι ένα “δείγμα γραφής” (ένα κομμάτι) http://rapidshare.com/files/59266250/mda-aw.zip

Οι οπαδοί των LIQUID TENSION EXPERIMENT, PLANET X κλπ
ας ψάξουν να βρουν απαραίτητα τους Γάλλους PARALLAXE “SOUNDTRACK” και δεν θα χάσουν.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά :

JONAS HELLBORG “ART METAL”
DEVIL´S SLINGSHOT “CLINOPHOBIA”
COSMOSQUAD “ACID TEST”
UNCLE MOE´S SPACE RANCH “MOE´S TOWN”
HEMISPHERES

αυτά για μία σωστή ενημέρωση σχετικά με τους τελευταίους μήνες
υπάρχουν βέβαια και τα
AT WAR WITH SELF “ACTS OF GOD”
SIMONE FIORLETTA “MY SECRET DIARY”
IOANNIS ANASTASSAKIS “SUSPENSION OF DISBELIEF” κλπ

χιλιάδες φορές παρομοίως…κοντεύω να γίνω emo κόβωντας τις φλέβες μου…κατα τα άλλα τσέκαρετε τους Planet X αν γουστάρετε ακραίο progressive το album Quantum, το καινούριο των Winds όπου κλασσικά παίζει και ο Hellhammer και είναι απλά θεικό και το Focusing Blur των Vintersorg που ναι μεν είναι πιο παλιό αλλά ο κόσμος δεν το γνωρίζει και είναι ΥΠΕΡΔΙΣΚΑΡΟΣ!!! Ενδεικτικά αναφέρω πως παίζει μπάσσο ο Steve Digiorgio!

βγαλανε τον δισκο οι ‘‘behold… the arctopus’’ (sgnl ακους;:stuck_out_tongue: ). νταξ απο μια ακροαση μου φαινεται οτι εχουν χαζεψει ακριβως οσο χρειαζεται. :smiley:

για οσους δε ξερουν, οι τυπαδες παιζουν τεχνικο μεταλ σε ακραιο βαθμο. βασικα δεν ειναι προγκ αυτο που παιζουν. περισσοτερο ενα jazz / death / grind / prog / γαματο / ανωμαλο / instrumental / ‘‘παπαδιστικο’’ θα το ελεγα. ακουω το ‘‘canada’’ απο το νεο τους και γκρεμιζει σπιτια…

προσκυναμε behold…

Τι κρατάει ρε το παλικάρι !!! Μπαζούκα???