Νομίζω ότι δεν έχουμε αναφέρει τους 45 Grave… και είναι κρίμα και άδικο. Η μπάντα είχε σχηματιστεί στο LA, στα τέλη της δεκαετίας του 70. Το μόνο μόνιμο μέλος τους ήταν η τραγουδίστρια Dinah Cancer. Λοιπόν, ντεμπουτάρουν το 1981 με το single “Βlack Cross”
Δείχνουν εξαρχής τις άγριες διαθέσεις τους και ξεχωρίζουν. Το ομώνυμο κομμάτι είναι speed - άτο punk / thrash κομμάτι που στέλνει τους Venom για βρουβες με την μία. To Β-side του single ανήκει στο έπος Wax, όπου πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική στιγμή. Στην ουσία είναι ένα αργόσυρτο και σχεδόν doom κομμάτι και ΚΑΡΑΣΑΠΙΟ.
Έρχεται το 1983 και κυκλοφορεί το μοναδικό (δυστυχώς) full length άλμπουμ τους, με τίτλο Sleep In Safety…
Προσωπικά, θεωρώ ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα άλμπουμς του punk / horror punk / deathrock ιδιώματος και ότι στέλνει Misfits, Christian Death και λοιπούς για βρούβες. Θα περιέγραφα τον δίσκο ώς μία μείξη των Dead Kennedys με the Cramps, the Germs, Mothers of Invention και Blue Cheer. Άλλοτε είναι πιο πανκ, άλλοτε πιο goth, άλλοτε πιο ροκ ν ρολλ, άλλοτε πιο ψυχεδελικοί, άλλοτε πιο μέταλ. Τί να πρωτοπώ για τα κομμάτια?
To Εvilπου ανοίγει τον δίσκο κοντράρει το Holiday In Cambodia…
To Partytime ακούγεται και στην κλασσική ταινία "Return of the Living Dead’. Νομίζω ότι πρόκειται και μεγάλη επιρροή των glam μπαντών της εποχής το συγκεκριμένο κομμάτι…
Το Violent World … τι να πω εδώ… προκειται για horror punk ύμνο που χώνει στο σύμπαν ολόκληρο.
To Phantoms που είναι πιο περιέργο και ψυχεδέλικο / μαστούρικο…
Και φυσικά το Riboflavin, όπου αν νομίζετε ότι το Dr. Stein των Helloween είναι το απόλυτα “αστείο” κομμάτι (με την καλή έννοια του χαρακτηρισμού), τότε θα την καταβρείτε και ίσως σας γίνει εθιστικό το “Riboflavin Flavored - Noncarbonated - polyunsaturated blood”.
Αξιοσημείωτο είναι και το κομμάτι Surf But όπου κατευθύνονται σε πιο pshychobilly ρυθμούς.
To 1984 κυκλοφορεί το single Party Time, όπου ήδη αναφερθήκαμε σε αυτό, και σαν B-side έχει μια διασκευή στο Schools Out του Alice Cooper.
Το 1987 και ενώ είχαν ήδη βαρέσει διάλυση, κυκλοφορεί μία συλλογή με ακυκλοφόρητα κομμάτια αλλά και επανεκτελέσεις κομματιών, με τίτλο Autopsy…
…και έχει κάποια νέα κομμάτια στο γνώριμο επιθετικό πανκ ύφος της μπάντας, όπως το Anti Anti Anti.
Μετά βγήκαν αρκετές συλλογές όπου συγκεντρώνουν τα demo της μπάντας κλπ, αλλά δεν τα έχω ακούσει. Από το 2005 και μετά, η τραγουδίστρια Dinah Cancer επαναδραστηριοποίησε την μπάντα και δίνει συναυλίες. Δυστυχώς, δεν έχουν βγάλει κάτι νέο, αλλά ας ελπίζουμε ότι κάτι θα γίνει.
ΥΓ: τα παραπάνω λινκς δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα ήχου, αλλά πρώτον μιλάμε για πανκ ρε μ**νια και έτσι δεν μας νοιάζει, αλλά από την άλλη νομίζω ότι πρέπει να σας πω ότι οι εκτελέσεις που υπάρχουν στους δίσκους έχουν μια χαρά ήχο.