RIP Johnny Winter

yahoo news

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η σύζυγος του Rick Derringer, ο Τεξανός μπλουζ ρόκερ πέθανε αργά χθες το βράδυ στη Ζυρίχη της Ελβετίας, στα 70 του. Μάλλον όπως θα το ήθελε, on the road, καθώς παρέμενε ενεργός μέχρι και το τέλος: είχε μάλιστα κανονισμένες και κάποιες ημερομηνίες προσεχών εμφανίσεων, ενώ βρισκόταν στο τελικό στάδιο ενός νέου άλμπουμ, ονόματι Step Back. Ο Johnny Winter έδωσε στην προσωπική του δισκογραφία μερικές σαφείς ?και αξέχαστες? απαντήσεις για το αν οι Λευκοί μπορούν να παίξουν τα μπλουζ, ενώ οι σύγχρονοί του τον θυμούνται για τα απίστευτα ενεργητικά λάιβ που έδινε στα νεανικά μα και πιο ώριμα χρόνια του. Στην καριέρα του κέρδισε 7 βραβεία Grammy, ενώ το Rolling Stone τον κατέταξε στους 100 καλύτερους κιθαρίστες της μουσικής ιστορίας. Ο ίδιος πάντως θεωρούσε ως peak της καριέρας του τα 4 άλμπουμ στα οποία έκατσε στην κονσόλα του παραγωγού για χατίρι του Muddy Waters, μεταξύ 1977 και 1981.

Νομίζω δεν κέρδισε κανένα. Δεν έχει και σημασία βέβαια. Κρίμα γαμώτο.

Κριμα ρε γαμω

φαινοτανε βεβαια εδω και αρκετα χρονια με το ενα ποδι στον ταφο

rip οπως και να εχει…μοναδικος…

καλο ταξιδι Δασκαλε

…αυτό ακριβώς…r.i.p.

Xάσαμε σήμερα έναν τεράστιο μουσικό, έναν από αυτούς που έχτισαν το blues rock διατηρώντας ανόθευτη και ευθεία επαφή με τις ρίζες…
Όσοι τον είδαμε πριν 6 χρόνια θα κρατήσουμε για πάντα την μαγεία εκείνης της βραδιάς, από έναν τιτάνα που τον πρόδιδε το σώμα του αλλά τον κράταγε στη σκηνή η ψυχή του.

R.I.P.

Περάσανε 6 χρόνια, ε?
Ακόμα θυμάμαι τον χώρο γεμάτο και εμένα χαρούμενο, που ένας τέτοιος μουσικός είχε την υποδοχή που του άρμοζε.
Τυχεροί ,το λιγότερο όσοι ήμασταν παρόντες σε εκείνο το live.
Rest In Peace

Καλό ταξίδι σε έναν πραγματικό καλλιτέχνη και εργάτη των blues.

H ιστορία με τα Grammy είναι ότι πήραν βραβεία άλμπουμ που έκανε με τονMuddy Waters.

Aυτό. Διάβαζα μια πρόσφατη συνέντευξη του νομίζω και έλεγε πόσο περήφανος ήταν γι’αυτό αλλά και πόσο θα ήθελε να κερδίσει κάτι ανάλογο με την δικιά του μπάντα.

Όπως και το ό,τι θα ήθελα να τον ακούσω να κάνει τον country rock δίσκο που ήθελε. Έλεγε πως αν έκανα ένα πράγμα πέρα των blues και rock’n’roll θα ήταν 'ενας country δίσκος, πρόσωπο που μας έδειξε κυρίως με κάποιες μπαλάντες αλλά ποτέ σε full δίσκο.