RIP Leonard Cohen

Άσχημο μαντάτο. Ο Cohen πέθανε στο σπίτι του στο Los Angeles στις 7 του μήνα. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. 82 ετών. Μας είχε τιμήσει με μια φανταστική συναυλία στη Μαλακάσα το 2008 (όπου είχα δει και τον Αγγελάκα) και με άλλες 2 το 1988.

Ειχε δηλωσει πριν κανα μηνα οτι ηταν ετοιμος να πεθανει… Μακαρι να ειχε φυγει 4 μερες νωριτερα να μην ειχε δει το σιχαμα να βγαινει προεδρος… Μεγαλος καλλιτεχνης, κριμα. Τουλαχιστον αυτος δεν πεθανε νεος.

Εντάξει, Καναδός ήταν, στα τέτοια του!

Που ζουσε?

Τι που ζούσε ρε μλκ, πέθανε ο ΚΟΕΝ και οι μόνοι που ασχολούμαστε είμαστε εμείς, γαμώ το μέταλ :smile:.

1 Like

Κριμα, μεγαλος καλλιτεχνης, αφησε το στιγμα του σαν μουσικος, ποιητης, νοβελιστας, ζωγραφος, πολυταλαντος και μοναδικος. Το πιο ανατριχιαστικο που σκεφτηκα οταν πεθανε ηταν αυτα που ειχε πει πριν λιγο καιρο

«Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσω να ολοκληρώσω αυτά τα τραγούδια. Ίσως, ποιος ξέρει; Ίσως και πάλι πάρω τα πάνω μου, δεν ξέρω. Αλλά δεν τολμώ να με προσδέσω στο άρμα κάποιας πνευματικής στρατηγικής. Έχω δουλειές να κάνω, υποθέσεις να φροντίσω. Είμαι έτοιμος να πεθάνω. Ελπίζω να μην είναι πολύ άβολο. Αυτό είναι όλο.»

ενω ειχε στειλει και ενα γραμμα στην μουσα του Marianne Ihlen 2 μερες πριν αυτη πεθανει

«Λοιπόν, Marianne, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου είμαστε στ’ αλήθεια τόσο γέροι και τα σώματά μας καταρρέουν και πιστεύω ότι θα σε ακολουθήσω πολύ σύντομα. Να ξέρεις ότι σε ακολουθώ από τόσο κοντά, που αν τεντώσεις το χέρι σου θα μπορείς να πιάσεις το δικό μου»

Απο τους ωραιοτερους στιχους ever απο το τραγουδι του Anthem

Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack in everything
That’s how the light gets in

R.I.P. Leonard Cohen