RIP Steven Hawking

Πεθανε στα 76 του ο μεγαλος φυσικος.

1 Like

Σήμερα είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο Αϊνστάιν… Rip η προσφορά του ήταν τεράστια

R.I.P. Stephen Hawking, τεραστια προσωπικοτητα με ενα πραγματικα αξιοθαυμαστο μυαλο. Ο μεγαλυτερος φυσικος της εποχης μας, ποσο περιεργο που πεθανε την ημερα που ειχε γεννηθει ο Einstein μιας και πολλοι τους συγκριναν και ελεγαν οτι απο τον Einstein ειχε να φανει καποιος με τοση επιρροη και τοσο σημαντικη δουλεια στον επιστημονικο τομεα.

Here is a photo of a young Stephen Hawking (with the canes) in London marching against the war in Vietnam in 1969.

More than 30 years later he spoke out fervently against the war in Iraq. He also joined the BDS movement against Israel, calling the situation “like that in South Africa before 1990. It cannot continue.”

He wasn’t just one of the most brilliant minds of our times, he was also someone with a social conscience and critical of capitalism, saying:

“If machines produce everything we need, the outcome will depend on how things are distributed. Everyone can enjoy a life of luxurious leisure if the machine-produced wealth is shared, or most people can end up miserably poor if the machine-owners successfully lobby against wealth redistribution. So far, the trend seems to be toward the second option, with technology driving ever-increasing inequality.”

Rest in power, Stephen Hawking.

4 Likes

Steven Hawking, αντισεισμικές πατέντες, αριθμός π, μπράβο επίπεδο το φόρουμ!

1 Like

Δεν ειναι ο Stephen Hawking στη φωτογραφια, και εδω που τα λεμε, δεν χρειαζεται να ειναι. Η προσφορα του στην επιστημη ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οτι οποιαδηποτε μικροσκοπικη στιγμη της ζωης του, στην οποια θα τυχαινε να παραβρεθει σε μια πορεια, μαζι με πολλους αλλους, για να υποστηριξει το αυτονοητο. Οχι πως δεν ειναι σπουδαιο να εχει ενας ανθρωπος σωστες κοινωνικες αποψεις, και οραμα για την κοινωνια και το πως ο ανθρωπος θα μπορεσει να προχωρησει στο επομενο επιπεδο οσον αφορα την κατασταση γυρω μας, απλα απο ανθρωπους με τετοια κατανοηση του συμπαντος καπως το περιμενεις ή για να το πω καλυτερα, το απαιτεις (ασχετα αν δεν ειναι φυσικα ολοι ετσι).

Μεγαλος και πολυ σημαντικος, ενας απο τους παρα πολλους σημαντικους βεβαια, με τους περισσοτερους να μην τυχαινουν της ιδιας αναγνωρισης, λογω των ιδιαιτεροτητων της ζωης του συγκεκριμενου, αλλα ταυτοχρονα η δικια του συνεισφορα στην Κοσμολογια και την Φυσικη γενικοτερα, μπορει να πει κανεις οτι ειναι η μεγαλυτερη απο τον Einstein και μετα. Οπως και να χει, στις επιστημες δε χωρανε λιστες και καταταξεις, και προσωπικα τα βραβεια Νομπελ μου ειναι απεχθη για αυτον ακριβως τον λογο, οσο και για το οτι οποιος τελικα παιρνει βραβειο Νομπελ στις επιστημες, προφανως εχει πατησει πανω στα βηματα εκατονταδων ανθρωπων πριν απο αυτον… γενικα η ματαιοδοξια δεν ταιριαζει στις επιστημες, αλλα και παλι, θα βρεις πολυ κοσμο που πεφτει στην παγιδα φυσικα. Ολοι ανθρωποι ειμαστε, και πολλοι απο εμας εχουν τετοια κολληματα (ετσι τα βλεπω εγω εστω).

1 Like

άντε ρε γατάκια :stuck_out_tongue:

οντοπικ, δεν είμαι φυσικός και γενικά των θετικών επιστημών αλλά δε χρειάζεται κιόλας για να αναγνωρίσω τουλάχιστον με αυτά που διαβάζω και καταλαβαίνω εδώ και εκεί, πόσο σπουδαίος επιστήμονας υπήρξε και την σημαντικότητά του για την περαιτέρω κατανόηση του σύμπαντος, αλλά και πόσο αξιοπρεπής στάθηκε απέναντι σε διάφορα πολιτικά και κοινωνικά θέματα των καιρών…

υγ.
cudos, πιο πολύ σαν ρηχός sci/fi nerd της pop κουλτούρας των 90s- early 00s :stuck_out_tongue: , στις εμφανίσεις του σε simpsons και futurama που ήταν ξεκαρδιστικές και βέβαια στην επική σκηνή του poker στο Star Trek-the next generation / The Descent pt1…