Rock 'Em All, Αθήνα, 20/7: Venom, Iced Earth, Lacuna Coil, Meshuggah, Moonspell, PoS

Εγώ με την καλύτερη των διαθέσεων έκατσα να ακούσω Meshuggah πολύ πριν την συναυλία, συγκεκριμένα τα Chaosphere και obZen. Νταξει, καμία αισθητική, και γω γουστάρω καφρίλες και πολλά απ’ αυτά που ακούω χαρακτηρίζονται από κάποιους σαν βαβούρα. Το πρόβλημά μου με αυτούς δεν ήταν η βαβούρα, ξεχώριζα ρυθμικές, εναλλαγές ριφς κλπ κυρίως γιατί τους είχα ακούσει, απλά πολύ ντόρος για κάτι απλά μέτριο. Οι Gojira ξέρω γω που απευθύνονται στο ίδιο κοινό, άσχετα απ’ το αν υπάρχουν διαφορές με Μeshuggah μουσικά, δεν χαίρουν ούτε των μισών οπαδών από Meshuggah. Αυτό δεν λέγεται προώθηση? :stuck_out_tongue:

Θεική ατάκα, προσκυνώ. Εγώ κρίνω με βάση αυτό που ακούω, χωρίς να έχω κάνει καμια προμελέτη πριν.

Δεν ήμουν καθόλου αρνητικός, ήθελα πολύ να τους δω λαιβ, να δω προς τι ο ντόρος και ο θόρυβος, αλλά ήταν η μπάντα που βαρέθηκα περισσότερο. Αλλά όπως είπα δεν είναι του γούστου μου, οπότε δε χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με το ποστ μου.

Εμένα πάλι είναι του γούστου μου και απορώ γιατί δεν με έχουν ξετρελάνει τόσο πολύ πια…

ok απλά γάμησε η μέρα χτες.POS:συμπα8ητική εμφάνιση,συμπα8ητικόςτραγουδιστής με τα αστειάκια του,μια χαρά!Και μετά…έσπρω3α λίγο για να πάω πιο μπροστά(συγγνώωωμη)και περίμενα.Αρχικά όταν βγήκε το band χωρίς τον Ribeiro ήταν χαλαρά και λέω ουφ ευτυχώς δεν 8α φάμε 3ύλο!όταν βγήκε Αυτός…Ο ΧΑΜΟΣ!άρχισε΄κύκλος ακριβώςπίσω απ την 3η σειρά οπότε έφαγα πολύ 3ύλο.Κλοτσιές μπουνιές αγκωνιές μέχρι και χουφτώματα (ΕΛΕΟΣ) και δν μπορούσα καν να πατήσω στο έδαφος.Σήμερα έχω πολλές μελανιές για να μου 8υμίζουν την φοβερή και τρομερή εμφάνιση των Moonspell.Μια εμφάνιση πυ δν πρόκειται να 3εχάσω ποτέ ποτέ ποτέ.Δεν είπαν Vampiria αλλά δεν με πείρα3ε (σχεδόν) κα8όλου!άνετα η καλύτερη εμφάνιση και δν το λέω εγώ ως φανατική,αλλά και πολλά άλλα άτομα που δεν γνώριαν τη μουσική τους και εντυπωσιάστηκαν.Ribeiro απίστευτος,με φωνή ,σκηνική παρουσία,επικοινωνία με κοινό,τα πάντα!Μετά οι Meshuggah.χαχαχχαχαχα άκουγα πριν τη συνυλία τρομερά σχόλια του τύπου 8α τα σπάσουνε 8α είναι καταπληκτικοί κτλ κτλ.Απαλεψιά.Ο τραγουδιστήςτους όταν τραγουδούσε έκανε σαν μαλα…εε δαιμονισμένος κ όταν μίλαγε στους τεχνικούς ήταν φυσιολογικότατος.Πολύ στημένη η όληφαση.η μουσική κατά τ άλλα ήταν εντά3ει.όλα τα λεφτά το κοινό που κοπανιόταν ΠΟΛΥ άσχημα και ένας τύπος άρχισε να φωνάζει <Γαμώ το Χριστούλι μουυυυυυυ>(αυτό έλεγε δν φταίω εγώ) XD Μετά βγήκαν οι Lacuna που με απογοήτευσαν πάααααρα πολύ.Μου αρέσουν τα τραγούδια τους αλλά χτες ήταν απλά προγραμματισμένοι.Πάθος 0.Ερμηνεία 0.Γενικά 0.Παρατήρηση΄Στην αρχή μαζευτηκαν πολλοί φωτογράφοι κ η Scabia(πανέμορφη κοπέλα να πάει για μοντέλο[και να εγκαταλείψει τη μουσική :Ρ])πήγαινε και στεκόταν ακριβώς μπροστά τους και έπαιρνε πόζες ενώ όταν έφυγαν δν πλησίαζε το μπροστινό μέρος της σκηνής σχεδόν κα8όλου,προτιμούσε να μένει προς τα πίσω.Τραγικό!Ήρ8αν για να τους δει ο κόσμος όχι για να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες…δν τους ά3ιζε αυτή η 8έση έπρεπε να βγουν νωρίτερα.Πολύ νωρίτερα.Μετά Iced Earth.Για να πω την αλήθεια δν τους άκουσα και πολύ γτ γινόταν τόσος χαμός (ασφυ3ία κοντέψαμε να πά8ουμε)που αναγκάστηκα να χάσω τη μισή και βάλε εμφάνιση γτ προσπα8ούσα να φύγω προς τα πίσω και να σώσω τη ζωή μου.όσο άκουσα ήταν αρκετά καλοί κλάσεις ανώτεροι από πέρισυ(βέβαια αυτό οφείλεται στο ότι φέτος ήταν ο Barlow)΄.Σπάστηκα που δν έπαι3αν Watching Over Me.Και τέλος οι Venom ήταν το λιγότερο εντυπωσιακοί και ήταν ότι ΄πρέπει για το τελευταίο headbanging της ημέρας.Αν και δν τους είδα αλόκληρους γτ έπρεπε να πάρουμε το δρόμο είστροφής για Λαμία με κέρδισαν!
Συμπέρασμα σχετικά καλή διοργάνωση,8α έπρεπε να γίνονται πιο γρήγορα τα soundcheck και σίγουρα καλύτερες τιμές και υπηρεσίες γενικότερα απ το κυλικείο αν και αντιλαμβάνομαι οτι στη συγκεκριμένη περίπτωση δν φέρνει ευ8ύνες η εταιρία.Τελος,όσοι μπήκαν μέσα τζαμπέ… εγώ πλήρωσα εισιτήριο γτ γούσταρα να πληρώσω για το αγαπημένο μου συγκρότημα παρόλο που εμφανιζόταν καταμεσήμερο και για πολύ λίγο.τεσπά το 8έμα ήταν αφού τους άφησαν να φροντίσουν να τους κρατήσουν προς τα πίσω και να μην έρ8ουν μπροστά όπου εμείς οι βλάκες που πληρώσαμε εισιτήριο ειδικά την ώρα των Iced Earth είσταν σαν σαρδέλες.
Αυτά ελπίζω να επαναληυ8εί η διοργάνωση με καλύτερο προγραμματισμό και υπηρεσίες,ετσί ώστε να ευχαριστιόμαστε τη συναυλία,την οποία πληρώνουμε χρυσή.

Μάλλον για να είχες δυνάμεις Venom δεν είχες ρίξει αρκετό πιο πριν :p.

Εγώ με το ζόρι προσπάθησα να τους παρακολουθήσω γιατί ήθελα πολύ να τους δω, αλλά στο Witching Hour τα παράτησα και έκατσα κάπου όπου μόνο άκουγα. Με το ζόρι στεκόμουν όρθιος όταν σηκώθηκα για να φύγω…

Περί Meshuggah από άλλο thread…(oχι,δεν ημουν στο live…)

Πάντως όλες οι μπάντες παίξαν καλά!Λίγο ο ήχος ήταν σκατά αλλά το έχουμε συνηθίσει.Πάντως αυτοί που με κέρδισαν κατά κράτος ήταν οι Moonspell.Τους έχω δει 2 φορές πάλι,εντός και εκτός Ελλάδος,και ποτέ δεν με είχαν ενθουσιάσει!Χθες με κάνανε λιώμα!Ήταν η μπάντα που μου έφτιαξε το κέφι!Iced earth,Venom απλά RESPECT!Lacuna coil πολύ καλοί (α!και εγώ έπιασα την άλλη πένα του μπασίστα:D )Meshuggah καλοί αλλά χάλια ήχος,POS απλά καλοί!Κρίμα που μπήκαν πάντως μέσα τα παιδιά.:frowning: Πάντως πέρασα πολύ καλά!!!:bounce: :bleh:

Αν δεν μπορείς να κατηγορήσεις για κάτι τους Meshuggah αυτό είναι η έλλειψη αισθητικής, τέτοια βιομηχανική ψυχρότητα δεν είχε υπάρξει ποτέ στο metal και σε αυτό ήταν πρωτοπόροι. Τώρα το θέμα είναι σε ποιους απευθύνονται και σε ποιων την αισθητική ταιριάζουν μιας και όπως και να το κάνουμε απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμμένο κοινό και όλη αυτή η παντελής έλλειψη συμβατικής μελωδίας, ποικιλίας θεμάτων, “χορευτικών” ρυθμών και πιο straight κοπανήματος είναι συνήθως αποκαρδιωτική για κάποιον που δεν είναι συνηθισμένος σε κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα αν δεν τον αγγίξει κάποιον κάτι τέτοιο με την πρώτη ή δεν του κάνει το κλικ ότι αυτή η αισθητική τον αφορά δε βρίσκω και λόγο να συνεχίσει να ακούει με την ελπίδα ότι θα του αρέσει κάποτε, αυτό είναι εντελώς μαζοχιστικό και ανούσιο. Όσον αφορά συγκροτήματα όπως οι Textures και οι Gojira(και με τους 2 πρόσφατα ασχολήθηκα και ειδικά με τους Gojira έπαθα κωλόπλακα) δεν απευθύνονται στο ίδιο κοινό(ή μάλλον απευθύνονται και σε άλλους) και είναι στα σίγουρα από τις καλύτερες προτάσεις για όποιον αρέσκεται σε αυτού του είδους την αισθητική αλλά δεν πολυπαλεύει τόσο μινιμαλισμό όσο αυτόν τον Meshuggah μιας και διαθέτουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που προανέφερα. Παρόλαυτα ενώ είναι εξαιρετικές μπάντες και διαθέτουν πολλά ενδιαφέροντα και φρέσκα στοιχεία, παραμένουν μαθητές αυτής της σχολής και στα σίγουρα θα ήθελα και αυτοί να φτιάξουν κάποτε τη δική τους σχολή. Εξάλλου είναι και πιο νέοι, πολύ ελπιδοφόροι και αν όλα πάνε καλά θα μας δώσουν μεγάλα πράγματα(περιμένω σαν κολασμένος το νέο Gojira) και θα αποκτήσουν ανάλογο status(εξάλλου και οι Meshuggah, τουλάχιστον, δεν είχαν και καμιά τρελή προώθηση και οι περισσότεροι από αναφορές των Tool, των Nevermore και των Metallica τους μάθαμε).

Εσύ μια χαρά αντιμετώπιση είχες, απλά δεν είναι του γούστου σου. Δεν είχες κάποια προσδοκία χωρίς να ξέρεις την τύφλα σου, απλά πήγες και έτυχε να είναι στο Billing του φεστιβάλ.

@ vedder

οι meshuggah ειναι απο το 1987

γινανε γνωστοι στο ελλαντα (στο ευρυτερο χμμ κοινο) το 2008
αισιως στο 7ο του αλμπουμ

οι gojira εχουν δρομο μπροστα τους!!! :stuck_out_tongue:
για το ελλαντα παντα ε?

εξω σαρωνουν!!!

@ vampiria
η τραγουδιαρα των lacuna ηταν μοντελο πριν γινει τραγουδιστρια!χαχαχαχ!καλο ε? :slight_smile:

Μπα μην το λες:p ημουν χάλια και πολύ ζαλισμένη και στραπατσαρημενη αλλά με 3εσήκωσαν!
Τώρα βέβαια το πληρώνω γτ δν μπορώ να στηρί3ω το κεφάλι μου χωρίς να πε8αινω απ τν πόνο!Αλλά ά3ιζε8)

@Signal-05 έτσι ε3ηγείται!ποιος 3έρει γτ αποφάσισε να κάνει στροφη στην καριέρα της…κρίμα :stuck_out_tongue:

Ραδιο αρβύλα:Πωλητρια σε μαγαζί ρούχων ήταν (το εχει πει σε συνεντευξη της…):lol:

Είχα ακούσει το Chaosphere, ίσως ο πιο δύσκολος δίσκος απ’ ότι λέτε οι περισσότεροι. Απλά περίμενα και το λάιβ για να δω αν επι σκηνής μου κάνουν αυτο το κλικ. Απλά είναι άλλη μια μπάντα που δε με κέρδισε, σιγά το πράμα. Όσοι γουστάρετε πάντως πρέπει να περάσατε πολύ γαμάτα. Είδα ενα παληκάρι στο τέλος με μπαγκέτα στο χέρι που ήταν με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.:lol: :stuck_out_tongue: Η αρχή έγινε, λογικά θα ξανάρθουν, κάπου μόνοι τους, με το δικό τους κοινό από κάτω.

Εδιτ: Το ξαναλέω, τελείως αντισεξουαλική χθες. Simone και πάλι Simone 8)

+1231234

Θα ακουστώ υπερβολικός, αλλά οι Meshuggah κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να βγάλουν ένα μόνο δίσκο με τα καλύτερα τους -ενδεικτικά- κομμάτια και να κάνουν κάτι άλλο μετά, καθώς ακούγονται σαν να παίζουν το ίδιο πράγμα με διαφορετικό ρυθμό, διαφορετική σειρά και διαφορετικούς στίχους. Επομένως θα ήταν ευχαριστημένοι και οι οπαδοί τους που θα χτυπιόντουσαν με την τρέλα τους και οι υπόλοιποι που δεν καταλαβαίνουν το νόημα ύπαρξής τους… :wink: :stuck_out_tongue:

Μα αυτός είναι ο ήχος τους. Με αυτό το σκεπτικό άπειροι είναι αυτοί που παίζουν “τα ίδια και τα ίδια” και σε αυτόν που δε γουστάρει τον ήχο τους “όλα αυτά εμένα ίδια μου ακούγονται”. Το συγκεκριμμένο συγκρότημα είναι εξορισμού “άγονο” απλά στους περισσότερους τους χτυπά περισσότερο γιατί δεν έχουν και μια πιο στρωτή μελωδία να κρατηθούν.

Πως ακριβώς θα υλοιποιηθεί αυτή η “τεράστεια” πρόταση!!??!?#-o

Εγω το παραδέχομαι. Εδώ και 8-9 χρόνια πάω μόνο τσάμπα στις συναυλίες κάτι που για όποιον το συνιθίζει ξέρει ότι είναι πανεύκολο. Πριν το 2000 είχα πληρώσει για πάνω απο 100 συναυλίες. Απο τότε μόνο όσους 'ηθελα να τιμήσω. Βλέπε Solitude Aeturnus, Manilla Road , Manowar, Nevermore και κανα δυό ακόμα. θεωρώ οτι οι διοργανωτές ειναι άθλιοι τυχιώκτες εκμεταλευτές( εξαιρεση ο Γρηγόρης ο Βαρσάμης Eat metal records που γουστάρει αυτό που κάνει) και δεν γουστάρω καθόλου να τους δίνω το υστέρημα μου μιας και το προιόν τους δεν το αξίζει.
Όλοι εσείς που νοιώθετε μαλάκες αντι να γκρινιάζετε για τους τζαμπατζήδες γκρινιάξτε καλύτερα για την ακρίβεια των εισητηρείων. Άμα οι διοργανωτές ήταν έξυπνοι θα μείωναν τις τιμές και θα τα έσκαγε πολύ περισσότερος κόσμος και το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο και γι αυτούς και για τον κόσμο και για τα συγκροτήματα που θα παίζαν μπροστά σε μεγαλύτερα πλήθη.

Προς το παρόν θέλω να πω ένα πράγμα μόνο: Είναι μεγάλη ασέβεια και ένδειξη έλλειψης πολιτισμού να βγαίνει ένα συγκρότημα και πολλοί από κάτω να φωνάζουν το όνομα του επόμενου…

Αν ειχα πληρωσει δεν θα ημουν καθολου ευχαριστημενος παντως…

Οι δικαιολογίες των τσαμπατζήδων μόνο γέλιο προκαλούν. Συνεχίστε παρακαλώ

μλκ ελεος…ολοι τζαμπα μπικαν…ελεος…εμεις ειμαστε μλκες δλδ…?#-o #-o