Rockwave & Εθελοντισμός

Hola amigos.

Ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ιδέα από εθελοντισμό στο Rockwave. Meaning, αξίζει; Καταφέρνεις να δεις καθόλου τις συναυλίες; Υπάρχουν off-the-record benefits; Οι υπηρεσίες του εθελοντή περιορίζονται μόνο στις ημέρες που διεξάγεται (εκτός του γραφείου τύπου);

Τέλος πάντων, έχει πάει κανείς σας εθελοντής σε rockwave να μας πείτε την εμπειρία σας; :stuck_out_tongue:

Θα πας να κανεις τον εθελοντη εκει που αλλοι βγαζουν εκατομμυρια;

σε όλα τα festival παίζει. εκατομύρια ? Σκέψου λίγο αν έχει 5000 με 30 ε 150.000 βγάζει με τα 40 % να πάνε σε φόρους κτλ. Παίρνει και κάμποσα απο τους διαφμηζόμενους και απο μπάρ, οκ. αλλά συνολο, ψιλολοίδια. Αμφιβάλω όμως οτι βλέπει και πολλά…

Κάποια στιγμή είχα δουλέψει στον έλεγχο εισιτηρίων και θυμάμαι ότι είχε πολλή δουλειά. Ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται όλες τις ώρες στα φεστιβάλ.

Αν τα άτομα που δουλεύουν μαζί σου είναι αρκετά, ίσως μπορέσετε να κάνετε καμμιά συμφωνία και να βλέπει ο καθένας λίγη ώρα από τα συγκροτήματα και να γυρνάει πίσω να αλλάξει τον άλλον.

Κατά τα άλλα κανένα άλλο benefit δεν είχαμε πέραν του ότι κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να δούμε τη συναυλία δωρεάν. Μόνο που ακυρώθηκε (Depeche Mode - Μαλακάσα) οπότε τα άφησα όλα στη μέση και έτρεξα στο αμάξι να γλυτώσω την κίνηση :slight_smile:

Νομιζα οτι καταλαβαινεις το πνευμα , μπορεις να αλλαξεις το εκατομυρια με χιλιαδες. Εθελοντης γινεσαι για να βοηθησεις καποιον που εχει αναγκη οχι τον Λωρη.

Πολύ σωστή και πολύ λογική η ένσταση σου Prophecy. Αλλά there’s more than meets the eye. Αλλά αυτά, σε κάποιο άλλο topic ίσως.

plex σ’ ευχαριστώ :slight_smile:

Εθελοντής γίνεσαι αν θες να προσφερθείς. ΑΠΛΑ σε κάτι που μπορείς, ή θεωρείς αξιόλογο, ή θες να βάλεις στο CV σου…
Εθελοντές στους Ολυμπιακούς πχ, που βγαίνουν πολλά λεφτά, γιατί να γίνουν κάποιοι ?
Μερικοί πουλάγαν αναμνηστικά μετα… αλλά αν το σκεφτείς μηδαμινή σχέση έχουν οι Ολυμπιακοί του σήμερα με το αθλητικό ιδεώδες…

Ο Prophecy είπε κάτι πολύ απλό και βασικό. Ο εθελοντισμός αυτού του είδους γίνεται στις πλάτες κανονικών εργαζόμενων. Αν είχε τη δυνατότητα ο λόρης και ο κάθε λόρης θα αντικαθιστούσε κάθε μισθωτό με εθελοντές. Τον εθελοντισμό σε πράγματα που δεν υπάρχει μέσα το κέρδος τον καταλαβαίνω αν και δεν λέγεται ακριβώς έτσι, τον εθελοντισμό σε events που από πίσω παίζονται χοντρά λεφτά δεν… Εδώ άλλοι έχουν φτιάξει εταιρίες που εκπαιδεύουν και νοικιάζουν εθελοντές τι λέμε τώρα…

και οι ολυμπιακοί δεν αποτελούν κάποιου είδους εξαίρεση…

raven δεν πάνε προς εσένα τα παραπάνω. Αν το κάνεις τουλάχιστον κάντο κάπου που θα έχεις ένα άμεσο όφελος. Δηλαδή θα ξέρεις ότι σίγουρα θα δεις κάποια συναυλία ή κάτι τέτοιο.

Συμφωνώ σε όσα λέτε.Στο συγκεκριμένο event δεν το σκέφτηκα για να “προσφέρω” ή να “βοηθήσω” εννοείται. Για δικό μου όφελος το σκέφτηκα, σαν εμπειρία και σαν δυνατότητα να δω - πιθανών - τις συναυλίες. Αλλά αν δεν μπορώ να δω τις συναυλίες, προφανώς δεν με καίει τόσο.

Εθελονιστμό προσωπικά για να βοηθήσω και να προσφέρω, θα έκανα mostly σε ό, τι αφορά καρκινοπαθείς ή ζώα.

Εδώ εγγυταί και μια διαφορά. Σε καρκινοπαθείς, έχεις “αποκλειστικές” γιατι καλό είναι ο άλλος να είναι νοσηλευτής, επειδή το συστημα υγείας που έχουμε είναι για τα μπάζα και δεν έχει αρκετο προσωπικό, ενω έχουμε ισαριθμους παπάδες στον κρατικό προυπολογισμό να κάνουν ειδωλολατρικές τελετές για να εξευμενίσουν “τον έναν, αληθινό θεο. Ασχολίαστο”. Ενω για τα ζώα, παίζει αυτο το ακατανόητο που έχουν οι κυρίως οι γυναίκες και ασχολούνται με αυτά για να γεμίζουν συναισθηματικά κενα, προ-μητρότητας, εξού και πολλές τα λένε “παιδιά” κτλ κτλ. Ενα ζώο καλό είναι να είναι στην ύπεθρο και όχι σε αστικά κέντρα. Αν όλες μας οι κινήσεις έχουν την λογική του ίδιου οφέλους, τότε δεν μιλάμε για εθελοντισμό αλλα για μια συναλλαγή.

Μάλλον κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
Είπα τουλάχιστον αν έχεις όφελος όταν κάνεις εθελοντισμό σε περιπτώσεις που από πίσω παίζονται λεφτά και αυτό γιατί εκτός του ότι κάποιοι κερδίζουν από την τζαμπα εργασία σου και κάποιοι άλλοι χάνουν τη δουλειά τους επειδή εσύ είσαι πολύ φαν και θες να προσφέρεις στο rockwave.

Τώρα αυτά περί ζώων ασχολίαστα.

Εγώ δεν λέω τπτ.
Είναι κάτι που γίνεται.
Αν κάνεις εθελοντισμό και περιμένεις απολαβή … απο την άλλη, πισω απο τα πάντα παιζονται λεφτά.
Η λογική είναι να κάνεις κάτι επειδή το θές. Τωρά αν σαν επιβράβευση κάποιος σου παρέχει κάτι. Γαμώ.
Το να το κατηγοριοποιείς, να το σκεφτεσαι, να το διυλίζεις, κάνε την όποια κίνηση μη αυθόρμητη.
Επίσης, οι αναγωγές και η θεωρηση οτι χάνονται θέσεις εργασίας, είναι πολυ μα πολύ αβάσιμη.
Ποιός σου λέει οτι αν δεν υπάρξουν εθελοντές οτι θα μισθωθουν αντιστοιχες θέσεις ?

Το πιο λογικό θα ήταν να προσφερθείς να κάνεις μια άσχετη μέρα, με την προοπτική να σου δώσουν είσοδο τη μέρα που θές.

Οχι θα πας για μπυρα στο φεστιβαλ και θα στην βαζει ο Λωρης αφου σου κοψει πρωτα το εισιτηριο.

Αυτοι ειναι εθελοντές ? και δεν φοβούνται μήπως τπτ αλητες μαλλιάδες χεβυμεταλλάδες τους πιουν όλη την μπύρα και το παίξουν τρελίτσα ? Να πάω και εγω για εθελοντική μπυροδοσία :stuck_out_tongue:

Καθόλου αβάσιμη δεν είναι. Ο εθελοντισμός από τη στιγμή που επεκτάθηκε πέρα από πεδία όπου δεν έφτανε το κράτος ή η ιδιωτική πρωτοβουλία σε πεδία όπου το κράτος και η ιδιωτική πρωτοβουλία απλά θεωρούσαν ότι δεν ήταν τόσο συμφέρον να πληρώνουν κάποιους για να κάνουν αυτές τις δουλειές παρότι από πίσω υπήρχε κέρδος άμεσο (ροκγουέιβ) ή έμμεσο (αναδάσωση με χορηγό τον Σκαι κλπ) δρα ανταγωνιστικά προ τις έμμισθες σχέσεις και μάλιστα όπως φαινεται στην περίπτωση μας χωρίς να υπάρχει καν κάποιου άλλου είδους αντάλλαγμα πέρα από… τη χαρά της συμμετοχής.

Περιμένω όταν η “πόρτα” σε gagarin, fuzz κλπ θα γίνεται από εθελοντές μιας και είναι τόσο λογικό.

Τέλος πάντων για να το λήγω από μεριάς μου. Θεωρώ μέγιστη χαζομάρα κάποιος να είναι εθελοντής σε τέτοιες δραστηριότητες. Τώρα αν μιλάμε για αναδασώσεις, βοήθεια προς αλλήλους (μετανάστες, απόρους κλπ), φιλοζωικές δράσεις κλπ ακόμα και αν κάποιος βγάζει χρήμα από αυτά υπάρχει και ένας ανώτερος σκοπός, τώρα στο rockwave και σε άλλα τέτοια ιβέντς ειδικά αν δεν υπάρχει το προσωπικό όφελος (να δω τους Judas Priest) δεν υπάρχει νόημα… Αυτά

1 Like