Face 2 face ήταν η συζήτηση, και μάλιστα σε κατάστημα λιανικής, με τον θείο του/ιδιοκτήτη του καταστήματος να είναι κοντά. Εντάξει, ο πιτσιρίκος ήταν αυθάδης και λίγο ξερόλας, αλλά πραγματικά, και τι έγινε;
Αν σκεφτώ, όμως, το τι βλακείες έλεγα περί metal όταν ήμουν 15- 16 χρονών, τότε θα αναγκαστώ να δανειστώ τη χρονομηχανή των Nocturnus απο τον Mike Browning, για να χώσω μπόλικο ξυλίκι στον εαυτό μου. Με κίνδυνο να δημιουργήσω ρήξη στο χωρόχρονικό συνεχές.
E, το σωστό είναι το σωστό. Θα του έδινα κανένα Master of Reality.
Εάν όμως τον πήγαινα (δύσκολο εφόσον δεν ξέρει τον χριστό του από Sabs) θα του έλεγα Heaven & Hell.
Γενικά καταλήγουμε στο αναμενόμενο νομίζω. 'Οταν αναφέρεται κανείς στην πιο αντιπροσωπευτική δουλειά των Sabbath, θέλει Ozzy. Όταν όμως θέλει κάτι ‘‘παραπάνω’’, ο Dio γίνεται αρκετά ελκυστικός. Τέλος πάντων, το ορίτζιναλ είναι ορίτζιναλ, οπότε ας μην το ζαλίζουμε. Όχι όμως να λέμε ότι με Κοντό η μπάντα πρέπει να ονομάζεται H&H… Στο λάιβ πάντως Sabbath τους φωνάζαμε.
Και μην ανησυχείς, δεν τα χαλάμε. Απλώς αρπάχτηκα λίγο από το διαχωρισμό BS - H&H. Και εδώ που τα λέμε για το ύφος έχεις δίκιο. Από την άλλη, οι Sabbath με Dio είναι διαφορετικοί στο Mob Rules και στο Dehumanizer, λόγου χάρη. Το ύφος δηλαδή μιας μπάντας ενδέχεται να αλλάξει πολλάκις ανά τα χρόνια, ακόμα και με ίδια μέλη. Τέλος, αφού και εσύ σιχαίνεσαι την Σάρον δεν τρέχει τίποτα. Είμαστε σύμμαχοι εναντίον της ultimate bitch.
Sabbath λοιπόν (πες το κι Heaven & Hell ρε μορφωμένε) και τα μυαλά στα κάγκελα.
Έτσι! (στα bold αναφέρομαι).
Ναι, ο διαχωρισμός με το όνομα δεν έχει κανένα νόημα, πέραν του να δείξει τις υφολογικές διαφορές, γι αυτό το επισήμανα.
Για την Σάρον εννοείται! Δεν φαντάζομαι να την γουστάρει κανένας εδώ μέσα;:x
ΥΓ χα χα, όχι και μορφωμένος ρε! Μάλλον είμαι ο μόνος αγράμματος στο φόρουμ!
Ο Dio είναι για να τραγουδάει σε πανηγύρια και για ποπ κομματάκια στυλ rainbow in the dark, η για 60s μουσική όπως αυτή που έπαιζε στους Elf. Επίσης είναι μέγας κομπλέξας με το ύψος του και έχει τεράστιο εγώ. Sabbath υπάρχουν μόνο με Ozzy. Τα υπόλοιπα είναι Tony Iommi’s Sabbath and friends.
ελπιζω να κανετε χιουμορ,γιατι ανεξαρτητος του με ποιον τραγουδιστη σας αρεσουν περισσοτερο οι σαμπαθ,σιγουρα εκφρασεις του στυλ’‘ο ντιο ειναι για τα πανυγηρια’’,μονο γελιο μπορουν να προκαλεσουν.
Aπορω πως δεν εχει κανει ντουετο με Θωδη δηλαδη… Τερμα αταλαντος ανθρωπος. Και μηδεν φωνητικες ικανοτητες. Αφηστε που δεν εχει προσφερει και τιποτα σε αυτα που ακουμε. Εχει τραγουδησει και κατι σαπια κομματακια της σειρας (Stargazer, Die Young, Shame On The Night, The Sign Of The Southern Cross). Μην ασχολειστε παιδες με αυτον τον ασημο, δεν αξιζει πιστευω…
Martian πέστα ρε φίλε,αυτά γράφω τόση ώρα. Το Rainbow in the dark και ο Dio είναι επιπέδου Bon Jovi και γκλαμ ροκ. Αφήστε τον Dio να πηγαίνει στην Όπρα και πιάστε το Sabbath Bloody Sabbath8)
To ότι το πλέον επηρεαστικό και βαρύτερο άλμπουμ των Sabbath είναι το Master of Reality, που ακούστηκε στο θρεντ ‘‘album μεγαθήρια που άκουσα και δεν μου έκαναν καθόλου εντύπωση’’ με βρίσκει σύμφωνο ως προς την επιρροή, όχι όμως ότι είναι και το heaviest τους. Το Dehumanizer είναι ο βαρύτερος δίσκος τους, και ο μόνος με καθαρά doom στοιχεία στην Dio εποχή (το Devil you Know το παραλείπω).
Η απαξίωση του Dio θεωρώ ότι είναι λάθος. Οι Sabs μια χαρά κάβλες είναι με τον Κοντό στο μικρόφωνο, και όσον αφορά τα κόμπλεξ που αναφέρετε σχετικά με το ύψος του, το υπερεγώ του, δεν έπρεπε να μας αφορούν. Και ο Halford είναι γκέι, so what; Εκτός βέβαια ότι έχουν ακουστεί και εγκώμια για τον χαρακτήρα και την ποιότητα του Dio, που επίσης δεν μας αφορούν, η μουσική του προσφορά δεν πρέπει να αποκλειστεί για προσωπικά χαρακτηριστηκά. Εντάξει, σε έναν τέλειο κόσμο ο Ozzy θα έμενε για πάντα στους Sabbath, δημιουργώντας (α, αυτό ήδη το έκαναν) και υμνώντας το Doom, και ο Dio στους Rainbow κάνοντας τα αντίστοιχα για το Power. Σε ένα τέλειο κόσμο whatsoever.