Seventh Wonder

Οι Seventh Wonder δημιουργήθηκαν το 2000 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.
Αφού πρώτα ηχογράφησαν 2 demo τα οποία απέσπασαν καλές κριτικές ηχογράφησαν τον πρώτο τους full-length δίσκο με όνομα Become το 2005.

Είναι ο μοναδικός δίσκος που τα φωνητικά τα αναλαμβάνει ο Andi Kravljaca,μετέπειτα Silent Call.
Το επίπεδο των συνθέσεων είναι αρκετά υψηλό και διακρίνονται έντονα οι νεοκλασσικές επιρροές τους.Δυστυχώς η παραγωγή θα μπορούσε να είναι καλύτερη αλλά και πάλι για ντεμπούτο είναι αρκετά καλή.

Σειρά έχει το Waiting in the wings του 2006.

Τα φωνητικά πλέον ανήκουν στον Tommy Karevik γεγονός που τους αναβαθμίζει αρκετά καθώς έχει απίστευτες δυνατότητες.
Τα πλήκτρα αποκτούν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο και οι έντονες μελωδίες κάνουν αισθητή την παρουσία τους.Σίγουρα ανώτερος δίσκος από τον προηγούμενο.

Περνάμε στο έτος 2008 και οι Seventh Wonder ηχογραφούν τον πιο ολοκληρωμένο δίσκο τους ο οποίος είναι μάλιστα concept.

Mercy Falls το όνομα του και μιλάει για έναν άνδρα ο οποίος μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα βρίσκεται στην μυστηριώδη πόλη Mercy falls.Ο καλύτερος τους δίσκος και ένας από τους καλύτερους θεματικούς δίσκους στην ιστορία του progressive metal.

Η τελευταία μέχρι στιγμής κυκλοφορία τους έγινε το 2010 με το The Great Escape.

Ελαφρώς ανώτερο από το Waiting in the wings,ελαφρώς κατώτερο από το Mercy Falls και με κάποια “εμπορική” χροιά,
καταφέρνει με σχετική άνεση να είναι ένας από τους πιο αξιόλογους δίσκους της χρονιάς που πέρασε.
http://www.youtube.com/watch?v=gvf-3we9RM8

παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα Links:





μου κινησες το ενδιαφερον.:)θα τσεκαριστουν με την πρωτη ευκαιρια.παντα υπαρχει χρονος για καλο progressive.

Προσωπικά βρίσκω ότι η καλύτερη δουλειά τους είναι το τελευταίο τους, αλλά και το Mercy Falls είναι τρομερό.

Τι φωνή είναι αυτή ρε γαμώτο;

Ήταν πολύ ψηλά στην προσωπική μου λίστα φέτος.

Δύο απόψεις για τα εν λόγω άλμπουμ εδώ και εδώ.

καλα δεν εχουν και τοσο μεγαλη ποιοτικη διαφορα τα 3 με τον Karevik,παιζουν στις λεπτομερειες :slight_smile:

(Pain of Salvation,Shadow Theory & Seventh Wonder είναι οι 3 απαραίτητες progressive κυκλοφορίες του 2010 παντως)

ρε σεις!!!πως δεν τους εχω τσεκαρει αυτους τοσα χρονια???μολις ειδα και το κλιπακι του alley Cat.οκ,τι να λεμε???ξεχειλιζει η μελωδια καθε δευτερολεπτο.εκτος απο τις εμφανεις Dream THeater επιρροες,μου ηρθαν και οι Royal Hunt στο μυαλο.βεβαια το συμπερασμα αυτο ειναι προσωρινο,μονο απο το τραγουδακι του κλιπ.θα ακουσω τα απαντα.

@Storm,
δε θα διαφωνήσω σε κάτι.8)

θεωρώ πως στην ανασκόπηση ο Πάνος είπε τα πράγαμτα ως έχουν για το prog του 2010.

Ξεκινα απο τα 2 τελευταια :wink:

συμφωνω πως συμφωνουμε :stuck_out_tongue:

Πολυ ενδιαφερον group. Ακουσα τα δυο πρωτα και ηδη οι συνθεσεις μου φανηκαν τρομερες. Φυσικα θα συμφωνησω οτι τα φωνητικα του Karevik ανεβαζουν το Waiting in the Wings ενα επιπεδο πιο πανω απο το Become. Θα αποθεωσω περαιτερω οταν τα ακουσω ολα. 8)

Από τις γρήγορα ανερχόμενες μπάντες στο χώρο και η συνέχειά τους σε ποιότητα τους καθιστά όχι απλά ελπιδοφόρους, αλλά πρωταγωνιστές τουλάχιστον στα στεγανά του συγκεκριμένου ήχου ας πούμε, παρόλο που προσφέρουν κάτι παραπάνω από παραδοσιακό prog metal.
Από το Waiting In The Wings βασικά είχε φανεί ότι κάτι παίζει με τους συγκεκριμένους, αλλά με τα δύο τελευταία τους εξέπληξαν με την ολοένα και αυξανόμενη ικανότητά τους να γράφουν δίσκους που να συνδυάζουν τόσο όμορφα την τεχνική με τη μελωδία. Οκ, οι επιρροές σε όλες τις μπάντες υπάρχουν και γίνονται συγκρίσεις κτλ κτλ, αλλά με τέτοιο τραγουδιστή, οι Seventh Wonder τα ξεπερνάνε αυτά και μπαίνουν σε άλλο επίπεδο. Καταπληκτικό συγκρότημα.

μια ωραιότατη συνέντευξη έρχεται σύντομα. :smiley:

γαμώτο, μακάρι να πάρει αυτή η μπάντα ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση…

Αναμενουμε λοιπον 8)

Και μακαρι να ανεβει αυτη η μπαντα λιγακι γιατι ειναι απο τα πιο δυνατα χαρτια του χωρου αυτη την στιγμη :slight_smile:

ενταξει τι να πουμε γιαυτη την μπαντα…απιστευτοι,καταπληκτικοι κτλ!!! :stuck_out_tongue:
ολα μαρεσουν πολυ ακομα και το πρωτο με αλλο τραγουδιστη ειναι πολυ ωραιο δισκακι…αλλα πιστευω με τα τελευταια δυο απογειονωνται!!! απιστευτα φωνητικα με πολυ συναισθημα,ωραια σολος,τρομερες μελωδιες τι να λεμε!!! μακαρι να αναγνωριστουν περισσοτερο στο μελλον γιατι τους αξιζει!!! :slight_smile:

μιλάμε γιά γκρουπάρα. η Σουηδία σε αυτού του τύπου το προγκ μέταλ απλά δεν παίζεται

Τελικά, εδώ από ότι φαίνεται δεν κατάφερε να “πει” πολλά ούτε το “The Great Escape” εδώ. Ο χρόνος πάντως επιβεβαίωσε τι πραγματικά είναι : ένα σύγχρονο αριστούργημα του progressive metal.

Οι ερμηνείες του Karevik του προσέφεραν ένα από τα καλύτερα μεροκάματα που θα μπορούσε να βρει στο μελωδικό metal και ο τύπος έκανε τον κόσμο να ξεχάσει τον Khan εν μια νυκτί, χωρίς ιδιαίτερη συνθετική βοήθεια να τον αναδεικνύει.

Πολύ φοβάμαι πως με το “The Great Escape” έθεσαν τόσο ψηλά τον πήχη που δεν θα τον ξεπεράσουν, αλλά το ίδιο σκεφτόμουν και με το “Mercy Falls”. Πάντως, το άλμπουμ ετοιμάζεται και έχουν σκοπό να το κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2013. Στην μπάντα ήδη θεωρούν ότι το υλικό που έχουν ξεπερνάει τον προκάτοχό του, από όσο μπορώ να γνωρίζω.

Τι μπαντάρα.

Το Mercy Falls που έχω ακούσει ως τώρα το θεωρώ παρ’ ολίγον μνημείο του σύγχρονου prog metal(το παρ’ ολίγον πιο πολύ λόγω κάποιων μικρών στοιχείων όπως οι διάλογοι ή οι στίχοι που θα μπορούσαν ίιιιισως να είναι λίγο καλύτεροι). Είναι τόσο καλό όντως το Great Escape; Το Alley Cat που έχω ακούσει μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά το βρήκα λίγο, πως να το πω, light-hearted συγκριτικά; Μουσικά πάντως είναι για μένα απ’ τους καλύτερους που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον χώρο, άξιοι.

Προφανώς εννοείς το “Alley Cat”, που αποτελεί την πιο εμπορική τους στιγμή. Γενικά, με τις catcy μελωδίες έχω καλή σχέση, όπως και με τα prog θέματα. Όταν δε, συνδυάζονται τόσο άψογα, πραγματικά παραδίνομαι.

Προσωπικά, βρίσκω το “The Great Escape” ένα επίπεδο πάνω και συνθετικά, αλλά κυρίως στις ερμηνείες του Karevik. Και το 30λεπτο είναι πανδαισία μελωδιών.

ενδεικτικά άκου:

  • το μικρό μεσαίο μέρος με το πιάνο-φωνή του εναρκτήριου “Wiseman”
  • ή την μπαλάντα “Long Way Home”
  • ή την εισαγωγή του 30λεπτου ομώνυμου.

Μπανταρα!!
Mercy Falls απο τα μεγαλυτερα επη του Prog Metal Ever…
To Great Escape φοβερο αλλα κατωτερο!

αναμενουμε με ανυπομονησια και τον νεο δισκο 8)

νέο τραγούδι και βίντεο

:bye:

Δύο ακροάσεις και κόλλησα ήδη. Σούπερ πρώτο δείγμα -στα βήματα του Alley Cat δηλαδή. Και πότε με το καλό ακούμε ολόκληρο το νέο έπος;