Sleep's Holy Thread

Δεν έχω να πώ πολλά,μόνο ότι όποιος από εσάς γουστάρει doom και δεν έχει ακούσει το Jerusalim,πρέπει(αφού αυτομαστιγωθει)να πάει να το πάρει ΑΜΕΣΩΣ.Η καλύτερη doom μπάντα όλων των εποχών κατά την ταπεινή μου άποψη.

Συμφωνώ για το Jerusalem.:slight_smile:

Ξεθάματος συνέχεια…

Τι να πούμε γι’ αυτή τη μπαντάρα? Ότι μοιάζουν με Sabbath? Ε, και? Πρώτοι ή τελευταίοι ήταν? Όσοι είμαστε άρρωστοι με τους θεούς, αναγνωρίζουμε ότι λίγοι έχουν πλησιάσει το μεγαλείο τους. Ε, λοιπόν οι Sleep είναι από τους πολύ λίγους. Ντουμοστοουνερίζοντας (γαμώ τους όρους btw) τίγκα στο fuzz, κατάφεραν να γράψουν δίσκαρους όπως τα Jerusalem και Ηoly Mountain (έπος). Αλλά και τα Sleep, Dopesmoker.

Ηχητική μπουκιά:

Dragonaut - http://www.youtube.com/watch?v=wdC5NbA4YrM&feature=related

The Druid - http://www.youtube.com/watch?v=ED3Hz1hkUnA&feature=related

Μετά τη διάλυσή τους, Pike έφτιαξε τους High On Fire, κι ο Cisneros τους ΟΜ (και οι δυο μπαντάρες)

Κι ως γνωστόν, θα παίξουν στη Βρετανία για δύο συναυλίες το Μάιο όλο το Holy Mountain:(

PS: Φέρτε μου το πράσινο Rickenbacker τους θεού Αl Cisneros ΤΩΡΑ!

3 posts σε topic για τους Sleep.Μαλιστα…
Jeruasalem,Holy Mountain,Dopesmoker ειναι μνημειωδη και δεν χωραει και
πολυ περαιτερω κριτικη.
High On Fire και ΟΜ συνεχιζουν σε διαφορετικα μονοπατια,εξισου ποιοτικα ομως.

Drop out of Life with Bong in Hand
Follow the Smoke toward the Riff filled Land
Drop out of Life with Bong in Hand
Follow the Smoke toward the Riff filled Land
Proceeds the Weedian, Nazareth
Proceeds the Weedian, Nazareth
:bow2::bow2::bow2::bow2::bow2:

ΜΠΑΝΤΑΡΑ

Red Rum καλα την ψιλιαστικα για το πρασινο rickey οτι ειχες στο μυαλο σου τον Al Cisneros:thumbup:

Γειά σας παιδιά, τους είδα 2 φορές live.

Α, να πω ότι η δεύτερη εμφάνιση ήταν το καλύτερο live της ζωής μου.

2 φορές παίξανε στο ΑΤΡ ρε συ? :-k

Ποιά ήταν η 2η?

Για λεπτομέρειες διάβασε εδώ

Τους αγαπώ, τους προσκυνώ και τους παίρνω πίπες αν επανενωθούν και έρθουν Ελλάδα.

Αλήθεια.

Θα ενημερώσω τον Pike και παίζει να ψηθεί!

Μακάρι!

:lol:

Οι Sleep είναι ένα στόουνερ, ντουμ γκρουπ και σχηματίστηκαν, από τους Αλ Σίσνερος (μπάσο, φωνητικά), Ματ Πάικ (κιθάρες), Κρις Χάκιους και Τζάστιν Μάρλερ (αποχώρησε αμέσως μετά το Volume One για να γίνει μοναχός) στις αρχές του 1990 από τις στάχτες των Asbestosdeath που είχαν σχηματιστεί λίγο νωρίτερα, και διαλύθηκαν το 1995 μετά από πολλές διαμάχες με την δισκογραφική τους, London Records.

Σε αυτήν την πενταετία πρόλαβαν να γράψουν 3 άλμπουμ και 1 EP.
To Volume one το 1991, το Volume Two (EP) τo 1992, το Sleep’s Holy Mountain το 1993 και το Dopesmoker το 1995. Δυστυχώς το τελευταίο ήταν και η αιτία να διαλυθούν.

Το Dopesmoker ξεκίνησαν να το γράφουν αμέσως μετά το Sleep’s Holy Mountain, αποφασισμένοι να γράψουν το πιο χέβι κομμάτι στην ιστορία της μέταλ μουσικής. Τελικά μετά από άπειρα γράψε/σβήσε και άπειρα κιλά φούντας δημιούργησαν ένα έπος 63 λεπτών. Η τότε εταιρία τους, London Records, αρνήθηκε να το κυκλοφορήσει. Μετά από πολλές διαμάχες (προσπαθούσαν να τους κάνουν να το μικρύνουν σε διάρκεια και να το χωρίσουν σε κομμάτια) τελικά οι Sleep υποχώρησαν και παρουσίασαν ένα νέο άλμπουμ ονόματει Jerusalem το οποίο ήταν στην ουσία το Dopesmoker αλλά με μειωμένη διάρκεια (52 λεπτά), χωρισμένο σε 6 κομμάτια και με διαφορετικά φωνητικά. Η London Records και πάλι αρνήθηκε να το κυκλοφορήσει (γαμώ το σπίτι τους!) και έτσι τα μέλη των Sleep, απογοητευμένα, πήραν την απόφαση να διαλύσουν τη μπάντα.

Το 1998, ένας φίλος της μπάντας (ο Τόνι Πρεσέδο της Tee Pee Records), αποφάσισε να κυκλοφορήσει το Jerusalem και με την συγκατάθεση των Sleep, τελικά, κυκλοφορεί το Jerusalem και επίσημα το 1999.

Το 2003, επιτέλους, κυκλοφορεί επίσημα, η κανονική εκδοχή του Dopesmoker.

Μετά την διάλυση του γκρουπ, ο Ματ Πάικ δημιούργησε τους High On Fire, ενώ οι Αλ Σίσνερος και Κρις Χάκιους δημιούργησαν τους Om.

Κατά καιρούς διάφοροι κριτικοί χαρακτήρισαν τους Sleep, ως “Την απόλυτη στόουνερ μέταλ μπάντα”.

Δισκογραφία

Volume One (1991)

Το ντεμπούτο των Sleep, είναι ένα άλμπουμ φανερά επηρεασμένο από τους Black Sabbath με αργόσυρτες κιθάρες πιστές στο ιδίωμα του ντουμ. Είναι το μόνο και μοναδικό άλμπουμ που παίζει κιθάρα ο Τζάστιν Μάρλερ (μαζί με τον Ματ Πάικ φυσικά). Δεν είναι και το καλύτερο ντουμ/στόουνερ άλμπουμ που έχει βγει αλλά για ντεμπούτο γαμεί και δέρνει. Βασικά, περισσότερο, είναι ένας φόρος τιμής στους Black Sabbath.

Sleep’s Holy Mountain (1993)

O 2ος δίσκος των Sleep είναι το πιο μπαρουτοκαπνισμένο, πωρωτικό, εθιστικό, γκρουβάτο άλμπουμ της δεκαετίας του '90. Γεμάτο φρέσκες ιδέες, κολλητικές ριφάρες και μεγαλοπρεπή ντραμς. Ο Αλ Σίσνερος άλλοτε ουρλιάζει και άλλοτε βρυχάται προκαλώντας ανατριχίλες. Ακούστε το Dragonaut εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=zj9IAvv32wE

[B]Jerusalem/B

Όπως είπα και πιο πάνω πρόκειται για μια εκδοχή του Dopesmoker, μικρότερη σε διάρκεια, με διαφορετικά φωνητικά και χωρισμένο σε κομμάτια.

Dopesmoker (2003)

Το υπέρτατο ΕΠΟΣ. Το τραγούδι των 63 λεπτών δεν είναι απλά ένα τραγούδι. Είναι ένας αργόσυρτος, εθιστικός, πιθανόν ενοχλητικός για κάποιους, χέβι μέταλ ύμνος. Και το θέμα με τους ύμνους είναι ότι δημιουργούνται για μια φορά και μόνο στα χρονικά. Ένας ύμνος που αρχικά φαίνεται να δοξάζει τη μαριχουάνα αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά στην ουσία είναι μια ωδή κατά των ελεγχομανών που προσπαθούν να κυριαρχήσουν με τη βοήθεια των ναρκωτικών. Το ριφ του Πάικ (μιλάμε για ΤΟ ρίφ) που συνοδεύει βασανιστικά ολόκληρο το τραγούδι είναι το πιο βρώμικο και μελοπρεπέστερο ριφ που γράφτηκε ποτέ. Το τραγούδι αυτό είναι μια εμπειρία. Και στην μουσική πλέον δύσκολα ζούμε τέτοιου είδους εμπειρίες. Γι’ αυτό, εξαιτίας αυτού του έπους, ευγνωμονούμε και θα ευγνωμονούμε για πάντα το τεράστιο και αδικοχαμένο αυτό συγκρότημα.

~~ Drop out of life with bong in hand, Follow the Smoke toward the Riff filled Land ~~

Όχι ρε γαμώ το ξεσταύρι μου! Τώρα πρόσεξα ότι υπάρχει κι άλλο θρεντ για τους Sleep!!:(:(:frowning:
Τσάμπα ο κόπος μου!:(:(:frowning:

Κρίμα μετά το επικό πρώτο ποστ να κληδωθεί

Ψηφίζω “όλα γαμώ το κέρατό μου”, προσκυνώ, βάζω dopesmoker να παίζει και ανάβω τσιγάρο(?).

Που το ξετρύπωσες αυτό ρε θηρίο;

Φαίνεται να είναι μια πρώιμη έκδοση του Sleep’s Holy Mountain αυτό το σέτλιστ.

Τεράστιο ρισπέκτ στο PS.

Το βρήκα τυχαία και είπα να το βάλω.

Αντιγράφω από αγαπημένο Roadburn.com

Legendary stoner rock band Sleep split in 1997 after two hugely influential albums. Members went on to form underground heroes OM and High on Fire, and more recently metal supergroup Shrinebuilder. This fall, original members Al Cisneros and Matt Pike will be joined by drummer Jason Roeder of Neurosis to perform the seminal Holy Mountain album as well as selections from Dopesmoker and more.

Sleep 2010 U.S. tour dates:

Sep. 03 ? All Tomorrow?s Parties ? Monticello, NY
Sep. 07 ? Starlight Ballroom ? Philadelphia, PA
Sep. 08 ? Brooklyn Masonic Temple ? New York, NY (w/ Lichens)
Sep. 09 ? Logan Square Auditorium ? Chicago, IL (w/ Lichens)
Sep. 10 ? Mohawk ? Austin, TX (w/ SUB OSLO)
Sep. 11 ? Roseland Theater/Music Fest NW ? Portland, OR (w/ Scott Kelly, Yob)
Sep. 12 ? Regency Ballroom ? San Francisco, CA


Πόσο πολύ θα με μισήσετε που πάω για σπουδές Αμερική και θα τους δω live; :roll: