The Allman Brothers Band

Νομίζω οτι δεν είδα thread για αυτούς τους μεγάλους μουσικούς. Λοιπόν μιλάμε οι τύποι κάνουν και γαμώ τα lives κυρίως γιατι αρέσκονται σε μεγάλα jams τα οποία άνετα συναγωνίζονται αυτά της Jazz. Απο albums έχω να προτίνω το Idlewild South και Eat a Peach καθώς και τελευταίο live album τους, το οποίο είναι φοβερό και αντάξιο μιας τέτοιας μπάντας.

Τις προάλλες πάτησα σ’ αυτό το λινκ που 'χε ο Mule στην υπογραφή του.
Δεν ξέρω πώς έγινε αλλά σαν άκουσμα έκατσε ακριβώς στη διάθεση εκείνης της στιγμής.
Έβλεπα και διάφορα βιντεάκια τους με ξεχειλώματα, αυτοσχεδιασμούς κτλ. και μου 'χε πέσει το σαγόνι.

Eυχαριστώ για τις προτάσεις, θα ξεκινήσω με το Idlewild South λοιπόν. 8)

NAI ΡΕ!!

Και σκεφτόμουν τις προάλλες να ανοίξω ένα θρεντ για τους μυθικούς αυτούς μουσικούς,αλλά μετά πιθανολόγησα ότι θα πάει άπατο,καθώς γενικά τα γούστα του φόρουμ παίζουν αλλού μπάλα.
Αλλά εντάξει τι να λέμε τώρα,έχω φάει ένα κόλλημα τώρα με το ντεμπούτο τους,το ομώνυμο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1969.Απίστευτος δίσκος που έξω από την “περιοχή δράσης” δεν πούλησε και τόσο πολύ τότε[-X
Όσοι δεν τους έχετε ακούσει,κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ακούστε τους!Αληθινή μουσική.-

Έχουν και δύο drummers, όπως είχαν και οι μεγάλοι Grateful Dead. Εδώ και χρόνια ανακατεύεται μαζί τους και ο (γαμάτος αλλά) μαϊντανός Warren Haynes. Ένας από τους σημερινούς τους κιθαρίστες είναι και ο Derek Trucks, ο οποίος είναι ανηψιός του drummer Butch Trucks και έχει περιοδεύσει με τον Clapton (ήταν μέλος της μπάντας, όχι ως support).

Τρομεροί γενικώς οι Allmans.

Άντε ρε αυτό δεν το ήξερα!Βασικά κάπου πρέπει να το είχε πάρει το μάτι μου αλλά πρέπει να είχα μπερδευτεί γενικά με όλο το Trucksεϊκο!Θυμάμαι πάντως που έλεγε ότι από μικρό παιδί οι γονείς του του έβαζαν Clapton κτλ να ακούει.Αυτή είναι διαπαιδαγώγηση!
Νομίζω ο ίδιος πρέπει να έχει και έναν αδερφό τον Duane ο οποίος παίζει τύμπανα και πολλές φορές τον κουβαλάει και μαζί του σε διάφορες περιοδείες.
Γενικά είναι λίγο μπέρδεμα η όλη κατάσταση σε αυτήν την μουσική,δεν καταλαβαίνεις πότε ο ένας παίζει αλλού:lol:

Και γενικά άντε ποστάρετε εδώ,μην μας το φάνε οι βρωμομεταλλάδες:!:

Είχα δει Clapton με Derek Trucks το 2006 :wink:.

Τα ετήσια shows των Allmans στο Beacon Theater είναι σημαντικό μουσικό γεγονός στη Νέα Υόρκη εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια, γίνονται κάθε άνοιξη, μάλιστα πέρυσι αρνήθηκαν να τους το δώσουν γιατί είχε μια άλλη παράσταση και έγινε σούσουρο, το είχε γράψει και το rocking!

Γιατί μαϊντανός ο Haynes???:-k
Κατά τ’άλλα,Floydized φοβερές οι κιθάρες του ομώνυμου ε?Θεϊκά παιγμένα blues!!!To αγαπημένο μοΥ blues album και ένα από τα 2-3 αγαπημένα μου γενικά!

O Haynes είναι γαμάτος. Το ίδιο και οι Gov’t Mule. Νομίζω τον έχουν και ως μέλος τα εναπομείναντα μέλη των Greatful Dead.

On Topic:
Το Jessica δεν είναι άνετα από τα καλύτερα ορχηστρικά κομμάτια όλων των εποχών;

H καλύτερη live μπάντα που έχω δεί ποτέ (και έχω δεί πολλές!).
Τα jams τους είναι απίστευτα, όπως γράφει και ο Hobbes, rock, blues, jazz, country σε έναν απίστευτο συνδυασμό. Δέσιμο, συνάισθημα, έμπνευση, τεχνική, αμεσότητα! Έχουν τα πάντα στον υπερθετικό!
Και 42 χρόνια ιστορία, με τους θριάμβους και τις τραγωδίες της!
Κλικάρετε στην υπογραφή μου για ένα σύντομο ταξίδι σε αυτή!

Ποιό εννοείς τελευταίο live; :-k
To κλασικό τους live είναι φυσικά το live at Fillmore East, ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) live albums όλων των εποχών! Προτείνω να το ακούσετε για να ακούσετε το “τότε” και μετά να δείτε το DVD του 2004 “Live at the Beacon Theatre” για να δείτε την τωρινή σύνθεση και όσα κάνει στα live.

Eσύ με λίγο κόπο (περίπου 6 ώρες οδήγηση νότια) μπορείς να τους δεις και live όταν θα ξαναπαίξουν Βοστώνη ή New Hampshire. Πίστεψε με θα είναι εμπειρία ζωής και ας μην ακούς πολύ το είδος!

“Εδώ και χρόνια” = 22 χρόνια, πάνω από τη μισή ιστορία της μπάντας.
Είναι και μαϊντανός, ναί, αλλά είναι πολύ σταθερός στην ποιότητα όσων κάνει -περιμένετε τον άλλο μήνα να ακούσετε τον νέο του σόλο δίσκο όπου παίζει soul/blues/r&b- δεν είναι για αρπαχτές!

Σωστά τα λες και για το πως μεγάλωσε και για τον αδερφό του. Τον έβγαλαν οι γονείς του Derek από τους Derek & the Dominos. Ο Butch Trucks είναι αδερφός του πατέρα του.

Ωραίος! Pistoia? 8)

Wuhlheide, Berlin :wink:

Kαλή φάση, σε Γερμανία και Ολλανδία υπάρχει μάλλον το φανατικότερο κοινό τους στην Ευρώπη!


[SPOILER]
http://video.google.com/videoplay?docid=201145426325320696
[/SPOILER]

Ναι, ο Eric είχε βγει με τους Allmans στη σκηνή το 2009 που ήταν η επέτειος των 40 ετών τους ως συγκρότημα!

Mule, τους έχεις δει live ρε θηρίο; Αμερική;

Ωραιότατος δίσκος το Idlewild South :thumbup:

Οι τύποι εμπνέουν απίστευτα να βελτιωθείς στον αυτοσχεδιασμό άμα παίζεις 8)

6 απίστευτες βραδιές αδερφέ, όλες Αμερική αφού δυστυχώς στην Ευρώπη έχουν να έρθουν 20 χρόνια! Το '96 με Dickey και Woody στη μπάντα (το πρώτο σοκ και δέος!8O) και άλλες 5 με την σημερινή σύνθεση, μία το 2007 στο Farm Aid και 4 το 2009 που ακολούθησα την περιοδεία για μία εβδομάδα! 8)

Άκου τώρα και το πρώτο το ομώνυμο, το Eat a peach και το τελευταίο στούντιο άλμπουμ το Hittin’ the note του 2003! :slight_smile:

Σούπερ είσαι :wink:!

The Allman Brothers Band Plot Release of New Classic Era Live Albums
by: Karen ‘Gilly’ Laney Yesterday

Angela Weiss, Getty Images

The Allman Brothers Band will release three live and archival CDs and one DVD on Dec. 6 as part of a new distribution deal that gives the band control of their own music to an unprecedented level. ?Finally, after 40 years, (the band) are making records for their own label, without any interference from non-musicians,? says Gregg Allman.

The group has joined forces with Entertainment One Distribution to market two signature record labels; Peach Records and the Allman Brothers Band Recording Company. The agreement with Peach Records is for the sales of its previous Sanctuary label releases, as well as new live recordings of the current band. The deal with the Allman Brothers Band Recording Company is for the release of archival recordings that feature the late band members Duane Allman and Berry Oakley.

First up, they will release the live ?S.U.N.Y. At Stonybrook, NY? (1971) show, which will include apparently the only soundboard recording of ?Blue Sky? that features deceased founding members Duane Allman and Berry Oakley.

Previously, this show was only available through mail-order and at the ABB live shows. Also to be expected is the out-of-print 2003 studio album ?Hittin? The Note,? a re-issue of the 2003 ?Live At The Beacon Theatre? DVD, and the 2004 live album ?One Way Out,? which features classics and newer material.

The group also plan a 2012 release of their 40th Anniversary show held at the 2009 Beacon Theatre. After years of the band being protective about their material, the group is excited about the possibilities of this deal. Longtime manager Bert Holman says, ?This new relationship will allow us to get music into fans? hands quicker and more readily than ever and will give us the added marketing support that these projects deserve.?

http://ultimateclassicrock.com/the-allman-brothers-band-plot-release-of-new-classic-era-live-albums/

Προβλέπω μερικά επικά jams.

Kαλά νέα!
Είναι ντροπή να μην κυκλοφορούν το Hittin’ the note που είναι από τα καλύτερα άλμπουμ της ιστορίας τους και το DVD Live at the Beacon!

Aλλά και τα archival releases που τώρα βρίσκονται μόνο από το site της μπάντας είναι πολύ αξιόλογα, καλό θα είναι αν ο κόσμος μπορεί να τα βρεί και πιό μαζικά και σε καλύτερες τιμές! 8)