The last kingdom

Το βλεπει κανεις; Σειρα του Αμερικανικου BBC, βασισμενη στα βιβλια ενος αγαπημενου μου συγγραφεα του Bernard Cornwell ( Saxon Chronicles, Warlord Chronicles, Sharpe etc). Διαδραματιζεται τον 9ο αιωνα μ.Χ κ εχει να κανει με την ιστορια του Αλφρεντ που ενωσε την Αγγλια κατα των Σκανδιναβων εισβολεων. Η σειρα φερνει εικαστικα στο Vikings κ εχει αρκετα κοινα μιας κ.ουσιαστικα διαφραματιζεται λιγα χρονια μετα την.ιστορια του Ραγκναρ. Ειναι πιο πιστη ιστορικα κ την βρισκω πιο ενδιαφερουσα μιας κ μιλαμε κ για ιστορικα γεγονοτα. Πολυ ωραια σκηνοθεσια κ φωτογραφια. Σωστα κουστουμια. Καλη παραγωγη γενικως. Οσο προχωραει γινεται κ καλυτερη. Εγγυηση κ η βαση που υπαρχει απο τα βιβλια του Κορνγουελ. Οσοι γουσταρετε μεσαιωνα, Βικινγκ, βροχη, ομιχλες, λασπες, δαση, shieldwalls κτλ εδω ειστε!

http://www.bbcamerica.com/the-last-kingdom/

http://m.imdb.com/title/tt4179452/

Έχω δει τα 2 πρώτα επεισόδια,συμφωνώ με όσα λες/περιγράφεις,το μόνο που με χαλάει είναι ο πρωταγωνιστής. Ελπίζω στη συνέχεια να στρώνει το υποκριτικό του ταλέντο 8)

Κ γω τι ιδιο θεμα ειχα. Αυτο με ενοχλουσε κ στο viking. Νομιζω οτι στο 3ο κ στο 4ο παιζει καλυτερα. Γενικα σταω3 κ 4 απογειωθηκε για μενα η σειρα

Επίσης σκέψου ο,τι ουσιαστικά ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι ο Αλφρεντ. Αυτουνού την ιστορία βλέπουμε. Πιστεύω στην πορεία θα φανεί ακόμα πιο πολύ. Ο Ουθρεντ είναι τα μάτια μας. Αυτό κάνει γενικά στα βιβλία του ο Κορνγουελ. Και στο Warlord Chronicles, απίστευτα βιβλία, μας δείχνει την ιστορία του Αρθούρου μέσα από τα μάτια ενός από τους πολεμιστές του.

1 Like

Μάλλον ήρθε η ώρα να ξεκινήσω Κόρνγουελ και θα συνεχίσω και τη σειρά εννοείται

Εγω θα σου λεγα να βλεπεις αυτο κ να διαβασεις αυτα για τον Αρθουρο. Ειναι καλυτερα κ ειναι 3 βιβλια. Τα αλλα εχουν φτασει ηδη τα 6-7 κ παει ακομα

Τελος η πρωτη σεζον με ενα επεισοδιο που ξεχυλισε επος κ φρικη. Φοβερη σειρα.

1 Like

απιστευτη σειρα
μακρι να ειχε περισσοτερες σκηνες στην καθοριστικη μαχη αλλα και ετσι καλο ηταν

[SPOILER]καλα ο σκορπα εφυγε ακλαφτος στην ουσια δεν το περιμενα ετσι[/SPOILER]

Φυγανε πολλοι ακλαφτοι…κ γω θα θελα πιο πολυ μαχη, αλλα τουλαχιστον εδειξε. Οχι σαν κατι αλλες σειρες που μας δειχνουν μια μερα μετα ξερω γω. Κ ηταν κ σωστες οι σκηνες. Ρεαλιστικες

Φοβερό τελείωμα σε μία φοβερή πρώτη σεζόν, με φοβερές απώλειες. Εύγε και εις ανώτερα στη συνέχεια, δεν ξενερώνουμε με τις απώλειες, είμαστε μαθημένοι πλέον :smiley:

Μόλις τελείωσα το 8ο επεισόδιο. Ντάξει δεν παίρνεις ανάσα λέμε …

Δεν πιστεύω να το παρατήσατε, συνεχίζει ακάθεκτο, με χαρακτηριστικό τον γρήγορο ρυθμό και τη συνεχή εναλλαγή γεγονότων. Επική τσίτα.

1 Like

εγω θα το αρχισω τωρα μεχρι να ξεκινησουν οι νεες σεζον απο τα αλλα που βλεπω.

Ισα ισα. Μ αρεσε ακομα περισσοτερο η δευτερη σεζον. Κλεβουν την παρασταση οι διαφοροι κομπανιονς του Ουτρεντ. Επικος Κλαπας!

1 Like

Χθες τελείωσα τον πρώτο κύκλο. Πράγματι η σειρά αξίζει. Στα όσα κολακευτικά ειπώθηκαν παραπάνω, να προσθέσω ότι η αναβίωση της ατμόσφαιρας και των σκηνικών της εποχής είναι πέρα για πέρα επιτυχημένη, όπως και η επιλογή των ηθοποιών. Κάθε φυσιογνωμία παραπέμπει αμέσως στην καταγωγή και τον χαρακτήρα του ρόλου που ενσαρκώνει.

Διατηρώ μόνο μια επιφύλαξη εν όψει συνέχειας, αφού στο τέλος του πρώτου κύκλου διευθετούνται όλες οι εκκρεμότητες (πλην μίας προφανώς) και αρκετοί βασικοί χαρακτήρες σκοτώνονται. Πάμε δηλαδή για εκτεταμένη ανανέωση του cast και ελπίζω να μην είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά η επέκταση της ιστορίας κι έχουμε ένα πολύ κατώτερο δεύτερο κύκλο – δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο!

Μην το φοβασαι. Προσωπικα ο 2ος κυκλος και ειδικα το καστ του μ αρεσαν τουλαχιστον εξισου με του πρωτου. Ορμα :smiley:

Θα το κάνω και θα επανέλθω με εντυπώσεις εν ευθέτω χρόνω!

1 Like

Επανέρχομαι για να συνυπογράψω ότι και ο δεύτερος κύκλος της σειράς αξίζει. Μοναδικό μειονέκτημα έναντι του πρώτου ότι δεν υπάρχουν τόσο έντονες, χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες (Ubba, Guthrum, Scorpa).

Εξαίρεση η κόρη του βασιλιά, η Εθελ-κάτι. Αριστοκρατική, “κρύα” ομορφιά που αποπνέει αγγλικούρα (το τελευταίο, όχι με την καλή έννοια). Ιδανική επιλογή για τον ρόλο.

1 Like

Χαρμοσυνα νεα γτ απο οτι φαινεται η σειρα θα συνεχιστει