Thrill is gone

a blue day for the blues …
μετά το Blue jeans blues ήταν από τις πρώτες επαφές μου με τα blues …

r.i.p. στον αρχoντα των blues

Τεράστιος. Σεβασμός και αγάπη. Επηρέασε άπειρο κόσμο

Μεγάλος !!!
R.I.P. στον άρχοντα !

Blue Day indeed… Από τους τεράστιους μας έμεινε ο Buddy Guy πια.

Να πω κάτι όμως. Έχω ένα αίσθημα χαρμολύπης σήμερα, περισσότερο από σκέτη λύπη. Γιατί δεν νομίζω να έχει απολαύσει άλλος μαύρος bluesman μεγαλύτερη επιτυχία από τον B.B. Θρύλοι αυτής της μουσικής πέθαιναν στην ψάθα, νέοι, χωρίς κανείς να ασχολείται μαζί τους. Πολλοί αναγνωρίστηκαν μετά θάνατον. Ο B.B. King είχε καταφέρει κατά καιρούς και το mainstream κοινό να ασχοληθεί μαζί του και να έχει την αναγνώριση και σεβασμό όλων. Έζησε μια μεγάλη και άνετη ζωή όπως τόσοι άλλοι άξιζαν αλλά δεν κατάφεραν.

Ελπίζω μόνο το πανηγυράκι που άρχισε τώρα, πριν τον δαιφαινόμενο θάνατό του με τα παιδιά του, τον manager του κλπ να μην συνεχίσει για πολύ.

Κι άντε να μας αρχίσουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί τα αφιερώματα τώρα, οι εφημερίδες να δίνουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του για πρώτη φορά σε cd κτλ.

…ιστορική μέρα…από τους ανθρώπους που δεν θα ξεχαστούν ποτέ…r.i.p.

Καλό ταξίδι στον τεράστιο, συγκινήθηκα όταν το άκουσα στο ράδιο αλλά τουλαχ. Όπως σωστα αναφέρθηκε, έφυγε χορτατος και με την αναγνώριση που του άρμοζε…

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ρε συ ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και εγώ .
Ο Buddy Guy και ο Peter Green (που για μένα είναι από τους κορυφαίους) μας έμειναν .

πάντως όντως έζησε δόξα και επιτυχία και μπράβο του ,
δυστυχώς όταν είχα παει στη Ν.Υόρκη , είχα πάει στο BB King Blues Club and Grill, αλλά δεν συνέπεσε με κάποια live εμφανίση του (βέβαια όταν είδα ότι μετά από λίγο καιρό θα έπαιζαν εκεί οι Rotting Christ, χαμογελούσα μόνος μου).

Πάντα είχα την αίσθηση ότι είναι από τους πιο “προσιτούς” μουσικά bluesmen , δλδ δύσκολα κάποιος να ακούσει ένα τραγούδι του και να μην κολλήσει ,άσε που όταν βλέπω live του ,ξεκινάω να ακούσω ένα κομμάτι και στο τέλος έχω δεί όλη την συναυλία .
R.I.P.

Τεραστιος, εχουμε να κανουμε με τον μεγαλυτερο bluesman στην ιστορια, επιδραστικος οσο λιγοι μουσικοι, μοναδικος, γιγαντας… Ευτυχως οπως ανεφεραν και αλλοι ηταν ηδη αναγνωρισμενος οσο ηταν εν ζωη, οχι οπως αλλοι συναδελφοι του που η αξια τους αναγνωριστηκε μετα θανατον.

R.I.P. BB King, για παντα αθανατος μεσα απο τα τραγουδια σου και την ασυλληπτη κληρονομια σου.

Υ.Γ. Μικρο trivia για οποιον ενδιαφερεται. Υπαρχει μια θεωρια οτι οι επισης τεραστιοι ZZ Top επελεξαν το ονομα τους ως εξης. Σαν δειγμα θαυμασμου και λατρειας για τον BB King ηθελαν αρχικα να ονομαστουν ZZ King αλλα επελεξαν τελικα το ZZ Top για να μην υπαρχει μπερδεμα και με την λογικη οτι ο BB King ηταν Top, δηλαδη κορυφη για αυτους. Υπαρχουν και αλλες θεωριες για την προελευση του ονοματος τους αλλα αυτο γραφει ο ιδιος ο Billy Gibbons στην αυτοβιογραφια του.